Ronai and Ronai
AMERIKAI

Balsai ravasz vagy megtalálta elgurult gyógyszerét? 2011. augusztus 21. vasárnap 13:07 Forrás: AN

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Balsai ravasz vagy megtalálta elgurult gyógyszerét?

Budapest – Az elmúlt időszak szerencsétlen politikája a jogállamiságot alapvetően nem veszélyeztette – nyilatkozta vasárnap Balsai István alkotmányjogász. Korábban politikusként még másként látta, s az előző kormányfők büntetőjogi felelősségre vonása mellett kardoskodott. Politikusként lehetett nevetséges, alkotmánybíróként ezt már nem engedheti meg magának, elég az, ha a döntéseiben érvényesíti a párt szempontjait.

Szent István törvényeire utalva Balsai megjegyezte: Magyarországon ma is nagyon fontos a közrend és a közbiztonság megszilárdítása, és szerinte az elmúlt egy évben nagyon sok törvény és intézkedés született ennek érdekében. Hozzátette: zajlik a kormány eddigi tevékenységének értékelése, áttekintése, a mérleg megvonása.

„Egyetértek a köztársasági elnökkel abban, hogy ma nagyobb, erősebb, egységesebb a nemzet, mint egy évvel ezelőtt volt” – nyilatkozta vasárnap Balsai István, a Fidesz szeptembertől alkotmánybíróként dolgozó korábbi politikusa. Hogy mitől lett “nagyobb”, azt nem árulta el.

Balsai az új alkotmányról szólva hangsúlyozta: az alaptörvény nagy feladat elé állítja az országgyűlést, hiszen januárig, az alkotmány hatályba lépéséig harminc olyan új törvényt – egyebek mellett az igazságszolgáltatással kapcsolatos sarkalatos törvényeket – kell megalkotni, amely “a főbb társadalmi problémákra jelenthet megoldást”. Feltéve, ha a “főbb társadalmi problémák” a Fidesz bebetonozása és mások jogsérelme.

A közszolgálati rádiónak arra a Fidesz-közeli felvetésére, hogy a jogállam megerősítése, helyreállítása szempontjából fontosnak tűnik, ha a társadalom lelkileg is érzi: nem marad következmények nélkül mindaz, ami az elmúlt évtizedben történt, Balsai igen óvatosan válaszolt. A pártatlannak nagy jóindulattal sem nevezhető műsor kérdése nyilván a felelősségre vonásra utalt, de az alkotmánybíró – igen taktikusan – csak annyit mondott, hogy az igazságszolgáltatás a parlament által meghozott törvények alapján független és szilárd hatalmi ágként működik. Az elmúlt időszak szerencsétlen politikája pedig – tette hozzá – a jogállamiságot alapvetően nem veszélyeztette, bár számos réteg elszegényedéséhez vezetett.

A Balsaitól szokatlan visszafogottság oka nyilván az, hogy új funkciójában nem tehet nyíltan politikai jellegű nyilatkozatokat, és azt a látszatot próbálja kelteni, mintha ő egy igazi alkotmánybíró lenne, és nem egy engedelmeskedő pártkatona. Elég, ha a döntéseiben érvényesíti a Párt akaratát.

Ne feledjük, a  volt képviselő a Fidesz héjái közé tartozott: korábban jókora vitát váltott ki például a 2006-os zavargások résztvevői ellen hozott ítéletek semmisségére vonatkozó jogszabálytervezet előterjesztésével, s maga is többször feszegette az előző kormány tagjainak büntetőjogi felelősségét. A helyzet pikantériája: a semmisségi törvény elleni beadvány az alkotmánybírák asztalán van. A magyar “jogállam” olyan, hogy egy pártkatona benyújt egy alkotmányellenes törvényt, majd mint alkotmánybíró ugyanez a pártkatona mond róla alkotmányossági ítéletet.

Ha ez nem “veszélyezteti” a jogállamiságot, akkor micsoda? Ha nem veszélyezteti, az csak azért van, mert jogállamról már nem beszélhetünk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 11 szavazatból)
Balsai ravasz vagy megtalálta elgurult gyógyszerét?, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Balsai nem szaladgál a Bazilika lépcsőjén, de nagyobb bolond, mint az önjelölt isten. Amibe megegyeznek: keresztények.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  2. Balsai előkelő helyet vívott ki magának a majdani kormány elszámoltatási rangsorában. Jogállami rombolását nem lehet ilyen visszafogott nyilatkozattal meg nem történté tenni. Börtönben a helye, mégpedig tettestársként felbujtóként elkövetett államellenes bűncselekmény(ek) miatt. Ez a féreg pártkatona és az is marad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  3. Amennyiben Balsai ezt nyilatkozta:
    „… ma nagyobb, erősebb, egységesebb a nemzet, mint egy évvel ezelőtt volt”, akkor Balsai egy kettős állampolgár.
    A magyar államon kívül, egy másik államban él, ahonnan csak nagyon homályosan látszik a magyar valóság!
    (Az viszont természetes, hogy álamfőnk, így látja a helyzetet!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  4. Kedves Barátaim! Megnyugtatok mindenkit, hogy hatalomra kerülésünk esetén elégtételt veszünk minden bennünket ért sérelemért… – Mondta ezt szó szerint,meghívott vendégszónokként a választások előtt az a Balsai, akit itt mértéktartónak neveznek…
    Én másnak nevezném.
    Alattomos kígyónak, aki ott, és akkor mar bele a fidesznek,és neki nem tetszőnek, ahol, és amikor csak akar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  5. Skizofrén. Hanem akkor nagyon jól álcázza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. “A Balsaitól szokatlan visszafogottság oka nyilván az, hogy új funkciójában nem kívánt politikai jellegű nyilatkozatot tenni.”
    Sőt, egyenesen “függetlennek” akar látszani, beállva abba a fineszes sorba, amelyben pl. a “független” főpolgármester-jelöltek is álltak, akikből az esedékes választás után – csodák csodájára – napok alatt fideszes párt alelnök vagy fővárosi frakcióvezető lett…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  7. „Egyetértek a köztársasági elnökkel abban, hogy ma nagyobb, erősebb, egységesebb a nemzet, mint egy évvel ezelőtt volt”

    Mit számít, hogy Smit úr mit, hogyan itél meg. Jobb, ha gondolatait megőrzi magának. Orbanbasi szövegét meg mondja el a Kárpátok Géniusza, nincs szükség az elnök úr kiváló szónoki képességeire.

    Oszt mitől erősebb a Nemzet? A jogfosztottságtól, a megalázástól? Attól, hogy lejáratjuk magunkat a külföled elött nap, mint nap? Hol él maga, drága Balsai Mester?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  8. Fideszes kutyából nem lesz szalonna. Mindég a gazdáját fogja védeni. Csak egy
    kis koncot kell neki dobni néha. Az ilyen ember nem méltó arra a hivatásra amelyet jutalom ként kapott. Ott is ki fogja mutatni a foga fehérét.
    Legalább annyi előny származik ebből, hogy nem a parlamentben tépi a száját.
    Levitézlenek ők is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  9. “Az elmúlt időszak szerencsétlen politikája a jogállamiságot alapvetően nem veszélyeztette”
    A gyógyszer jó, csak emelni kéne az adagot:
    Még egy tabletta, és világosan fogja látni, hogy a jogállamiságot alapvetően az Orbán -kormány veszélyezteti, sőt, szüntette meg (így, múlt időben).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  10. Nos! Ha valamilyen gyógyszer elgurult az csak a VIAGRÁJA lehetett, mert kutyából nem lesz szalonna. Ez a sunyi, megélhetési fasiszta, hogy véletlenül “enyhébben” szólt az nem jelenti azt, hogy normális lett. Ne legyenek kétségek meg fogja szolgálni orbánc-töpi bizalmát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. Sajnos nincs az a mennyiségű és erősségű gyógyszer ami egalizálná az eddigi “jogászkodásait” !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. ……..”nagyon fontos a közrend és a közbiztonság megszilárdítása, és szerinte az elmúlt egy évben nagyon sok törvény és intézkedés született ennek érdekében”

    Csodálkoznék ha alkotmány bíróként ki mondaná; a közrend és közbiztonság amortizálását a FIDESZ előre kitervelte s minden erejével azon volt 2010. előtt hogy alá ássa azt ezzel is bénítani az előző kormányt s el lehetetleníteni az államiságot.

    A “győzelem” után okafogyottá vált a mindenre kiterjedő szabotázs s ki mondhatom ; „Egyetértek a köztársasági elnökkel abban, hogy ma nagyobb, erősebb, egységesebb a fidesz s sleppje , mint egy évvel ezelőtt volt”

    Balsai az új alkotmányról szólva hangsúlyozta: az alaptörvény nagy feladat elé állítja az országgyűlést mivel a jogállamiság látszatát kell keltenie januárig, az alkotmány hatályba lépéséig harminc olyan új törvényt – egyebek mellett az igazságszolgáltatással kapcsolatos sarkalatos törvényeket – kell megalkotni, ami lehetővé teszi az ellen akár el gázosítását is.
    A FIDESZ szolgálati rádiónak arra a felvetésére hogy a szentséges udvar megerősítésére s az Orbán ház isteni hatalmának biztosítására fontosnak tűnik, hogy a társadalom lelkileg is s zsigerileg érezze : nem marad következmények nélkül ha megpróbál ellenállni s nem adja fel a beteges ragaszkodását a polgárjogokhoz. Balsai szolgamód válaszolt, I. Viktor urunk s királyunk
    pártatlan nagy jóindulattal viszonyul tudatlan népéhez s meg hagy minden életet ki hajlandó imádni őt s erről tanúbizonyságot tesz. Ám jaj annak ki ezt megtagadja.

    Eképpen helytállóbb a riport! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. A fenti képen nagyon bizalomgerjesztő arca van :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. ” Az elmúlt időszak szerencsétlen politikája a jogállamiságot alapvetően nem veszélyeztette – nyilatkozta vasárnap Balsai István alkotmányjogász. ”
    .
    Melyik elmult idoszakra tetszett gondolni?
    .
    Ha az elmult 20 evre, akkor ez tobbnyire igaz (bar voltak kiserletek 98-2002 kozott is )
    .
    Ha az elmult 1,5 evre, akkor is igaz, mert ez ido alatt nem VESZELYEZTETTE, hanem FELSZAMOLTA (szinte tokkal-vonoval) a demokraciat. A kiteljesedes 2012 jan.1.utan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. alugy.
    2011. augusztus 21. vasárnap
    13:23
    Szerintem elírtad. Így lenne helyes: “Amiben megegyeznek, hogy mindketten álkeresztények!” Még érthetőbben: egyikük sem keresztény ! A látszat kereszténységük is maga a hazugság !!! Undorító !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Kétségtelen, hogy az utóbbi időben mintha kicsit megmakkantak volna, mert érzik a vesztüket. Érik már számukra a NemzetköziBíróságon egy jó kis ítélet, Remélem álmukban sem gondolták,hogy ezt a sok dicstelen, jogtipró szemét cselekedetüket büntetés nélkül megúszhatják. Bárahány feljelentés van róluk pl Strsburgban, ahol nem fognak kukoricázni, mnthetetlenül rájuk verik,a balhét. Én megmondtam és most is azt mondom, ezek potenciális bűnözők, akik terror alatt, rettegésben tartják hazájuk népét. Egyébként azokat is akik most velük ugatnak és bírják a sarzsijaikat.Csakis a megfélemlítéssel tudtak ennyi embert a saját oldalukra állítani. 2,7 millió embert nem lehet megvásárolni, még Orbán Viktornak sem! Egyszerűen az emberek egy része beszart és hanyat homlok rohant szavazni rájuk., vagy vegyük a magánnyugdíj kasszát, el sem gondolkodott ez a sok tökéletlen ember, hogy Orbán közönséges módon zsarolja őket. Azt sem tudták, hogy mekkora ezüsttálcán adják át neki a megtakarított millióikat. Számomra nem vitás, hogy ehhez is lesz néhány szava a Nemzetközi Bíróságnak.És még sorolhatnánk. Ne feledjük Európa nem tűrheti a végtelenségig, hogy egy tagállamában ilyen példátlan mocsokságok, igazságtalanságok tömegét meg lehet bűntetlenül úszni. Pusztán csak idő kérdése, hogy mikor csattan a bilincs. Tartok tőle ezzel Balsai is tisztában van. Csak hát ugye a remény hal meg utóljára és azt hiszik, hogy valami csoda folytán megúszhatják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Az nem lehet, hogy Balsai lejárt szavatosságú tablettában vette be a jogot és mostanra kiürült a szervezetéből? Lehet, hogy elővette a Római Jogot könyv formájában? Lehet, hogy megkérdezte a kezelő orvosát is a Jégert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Rogánék 200 milliós ingatlanvagyona 2014. március 29. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos