Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az egyházi törvény módosítását kéri az Evangéliumi Testvérközösség 2011. augusztus 5. péntek 18:21 | AN

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az egyházi törvény módosítását kéri az Evangéliumi Testvérközösség

Budapest – Iványi Gábor metodista lelkész, az Evangéliumi Testvérközösség Egyház elnöke, nem saját egyháza elismert felekezetek közé való felvétele érdekében lobbizik, hanem az egyházi törvénynek a lelkiismereti- és vallásszabadságot sértő passzusainak eltörlését, amely egyaránt sérti valamennyi egyház, hívő és nem hívő jogait. Közben az Orbán-kormány máris eltörölte a Wesley János teológiai főiskola fejlesztésére megítélt támogatást, az eddig felhasznált pénzt követelik vissza.

Iványi Gábor a július 28-i közös virrasztást követően körlevélben köszönte meg 3-400 fő kívülálló részvételét és csatlakozását, majd az alábbiakról tájékoztatta őket: “Ma érkezett meg a NEFMI rövid, július 29-re dátumozott levele, melyben felmondják az előző kormány idején nyert 220 millió forint értékű, a főiskolánkat érintő beruházási megállapodást (az összeg egyharmadát már 2010-ben zárolták), s noha az építkezés egy jelentős részén már túl vagyunk, s azt ki is fizettük, a fennmaradt összeg haladéktalan visszafizetésére szólítottak fel bennünket.”

Ezzel szemben a 14 elismert felekezet a jövőben kétszer akkora támogatásokhoz jut, ami milliárdokat jelent, és azt az eddigiektől eltérően szabadon használhatják fel, a közpénzekkel nem kell elszámolniuk, a felhasználásukat senki nem ellenőrizheti. A jelenlegi 14 felekezet között van olyan is, amelynek még belső pénzügyei sem átláthatók, és a vezető lelkész az egyház vagyonával saját vagyonaként gazdálkodik. Ez a Hit Gyülekezete, amelynek vezetője az “ellenzéki” ATV tulajdonosa és irányítója. Mostantól nemcsak a hívők által befizetett összegekkel rendelkezik úgy, mint saját vagyonával, hanem az Orbán-kormánytól várható százmilliókkal, milliárdokkal is. És ezzel a zsebében lesz az Orbán-kormány ellenzéke. Miközben pontosan tudja, hogy az Orbán-kormány bukása után ennek az “aranyéletnek” vége lesz.

Iványi Gábor, mint egy igazi lelkész, ezúttal sem csak saját egyházára, hanem mindenkire gondolva, az alábbi módosító indítványt teszi:

Indítvány a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási

közösségek jogállásáról szóló 2011. július 12-én elfogadott törvény módosítására

A elfogadott jogszabály módosítását vagy akár visszavonását az teszi szükségessé, hogy az, jelen formájában:

alapvetően sérti az állam és az egyház szétválasztásának elvét, és ezáltal sérti a vallásszabadságot

  • intézményesíti a vallási tanítások, hitelvek elfogadhatatlan állami cenzúráját, felülvizsgálatát
  • önkényesen szabályozza az egyházak jogállását, az egyházi státusz megszerzéséhez kapcsolódó eljárást, a státuszt elutasító döntés esetén nem biztosít jogorvoslatot, és ezáltal sérti nemcsak a vallásszabadságot, a jogorvoslathoz való jogot, a tisztességes eljárás követelményeit, hanem a jogbiztonság, jogállamiság alapelveit is
  • inkoherens
  • diszkriminatív

A vallásszabadsághoz való jog alapvető emberi jog, melynek tiszteletben tartását Magyarország számára az alkotmányos és nemzetközi jogi normák egyaránt előírják. A vallásszabadsághoz való jog korlátozása csak törvény által, egy demokratikus társadalomban elfogadható cél érdekében, szükséges és arányos mértékben képzelhető el, a korlátozásokat megszorítóan kell értelmezni.  Bár szabályozható az egyes vallási közösségek államilag elismert egyházi státuszának megszerzése, az eljárásnak a gyakorlatban működőképesnek kell lennie, tükröznie kell a vallási ügyekben eljáró állam semlegességét, az állami elismerése önkényesen és túlzott mértékben nem akadályozható. Az egyházak nyilvántartásba vételére irányuló eljárás különösen nem lehet önkényes, diszkriminatív, átláthatatlan, nem támaszthat lehetetlen feltételeket, meg kell felelnie a tisztességes eljárás követelményeinek, és biztosítania kell az érintettek számára a jogorvoslathoz való jogot.

  1. Az egyházak státuszának parlamenti jóváhagyáshoz (ráadásul kétharmados többséghez) kötött elismerése önmagában súlyosan sérti az állam és egyház szétválasztásának elvét, és ezáltal a vallásszabadságot. Ez a megoldás az egyházak státuszának elismerését közvetlenül rendeli alá pártpolitikai szempontoknak, politikai alkuknak, ez pedig elfogadhatatlan. Ha pedig a kormányzó pártok a későbbiekben nem rendelkeznek kétharmados többséggel, az egész eljárás teljesen ellehetetlenülhet, miközben annak megváltoztatására sem lesz alkotmányos lehetőség. Így a törvény által automatikusan vagy addig elismert egyházakon túl, a későbbiekben teljesen megszűnhet az egyházi státusz elismerésének lehetősége. Figyelembe véve a fent vázolt szempontokat, a törvény egyszerre alkotmányellenes, mind a hatályos Alkotmány, mind a majdan hatályba lépő Alaptörvény alapján, valamint ellentétes Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségvállalásaival is.

Ennek megfelelően indítványozzuk, hogy az egyházak nyilvántartásba vételére továbbra is a bíróságok legyenek jogosultak.

1. A jogszabály intézményesíti a vallási tanítások, hitelvek elfogadhatatlan állami, hatósági cenzúráját, felülvizsgálatát, ami sérti a vallási ügyekben eljáró állam semlegességének követelményét. A nyilvántartásba vételért folyamodó vallási közösségnek számos „feltételt” kell teljesítenie. Ezen feltételek, többek között, tartalmazzák annak követelményét is, hogy az „egyesület” „tanításának lényegét tartalmazó hitvallással és rítussal rendelkezzen”, a kérelemhez csatolni kell a vallási közösség tanításának lényegét tartalmazó hitvallását vagy legfőbb vallási tanainak összefoglalását is. Nem egyértelmű, hogy ki és milyen szempontok alapján ítéli meg, hogy a vallási közösség által képviselt eszmerendszer, stb. megfelel-e pl. a „hitvallás” nem tisztázott kritériumainak. A miniszter egy közösség vallási tevékenységének megítélése érdekében nem tisztázott, milyen „szakértőt” rendelhet ki. Különösen aggályos az is, hogy a jogszabály meghatározza – igencsak önkényesen – a vallási tevékenység fogalmát.

Ennek megfelelően indítványozzuk a hitvallás vizsgálatára vonatkozó kritérium és a vallási tevékenység meghatározásának törlését. Az egyházi státusszal való nyilvánvaló visszaélések kiszűrésére, korlátozott keretek között, a tisztességes eljárás követelményeinek megfelelő és a jogorvoslathoz való jogot maradéktalanul biztosító bírói eljárás keretében, a nyilvántartásba vétel során legyen lehetőség.

  1. A jogszabály önkényes, átláthatatlan, a gyakorlatban működésképtelen nyilvántartásba-vételi eljárást létesít. Míg az egyházi státuszt igénylő vallási közösségnek számos feltételt kell teljesítenie, a miniszter eljárása nincsen semmilyen határidőhöz kötve, döntése ellen jogorvoslattal élni nem lehet. Bár a miniszter – elméletileg köteles – a törvényi feltételeknek megfelelő egyház kérelmét az Országgyűlés elé terjeszteni, ha nem teszi, az nem jár semmilyen jogkövetkezménnyel. Hasonlóképpen nincs szabályozva, hogy az Országgyűlés a beterjesztést követően milyen formában és milyen határidővel köteles a vallási közösség nyilvántartásba vételéről határozni, Országgyűlést semmi nem kötelezi, a törvényi feltételeknek megfelelő vallási közösségek elismerésére, határozata, vagy határozatának elmulasztása ellen jogorvoslattal élni nem lehet. Mindez súlyos jogbizonytalanságot eredményez, önkényesen korlátozza a vallásszabadságot, a jogorvoslathoz való jogot és sérti a tisztességes eljáráshoz való jogot.

Ennek megfelelően indítványozzuk, hogy az egyházak nyilvántartásba vételére továbbra is a bíróságok legyenek jogosultak.

1. A jogszabály szövegéből nem derül ki egyértelműen, vajon kell, vagy nem kell rendelkeznie a nyilvántartásba vételt kérelmező vallási közösségnek 1000 fős tagsággal, a törvény egyes passzusai ebben a tekintetben egymással ellentétes tartalmúak. Kérdéses az is, hogyan történik a tagság igazolása, illetve a kettős tagság és az ehhez kapcsolódó visszaélések kiszűrése a gyakorlatban.

Ennek megfelelően indítványozzuk a tagsági kritérium törlését.

  1. Végezetül, de nem utolsó sorban a jogszabály mellékletében „automatikusan’ elismert egyházak listája súlyosan sérti a hátrányos megkülönböztetés tilalmát, a lista összeállítása maga is önkényes volt, az annak alapjául szolgáló szempontrendszer teljes mértékben hiányzik a jogszabályból, így sem a listán szerepeltetni, sem arról egyházakat kihagyni jogszerűen nem lehet.

Ennek megfelelően indítványozzuk, hogy a törvény erősítse meg valamennyi korábban már elismert egyház jelenlegi státuszát. Az egyházi státusszal való nyilvánvaló visszaélések kiszűrésére az elismert egyházak esetén külön erre irányuló, korlátozott keretek között, az illetékes miniszter vagy az ügyészség által indítható, a tisztességes eljárás követelményeinek megfelelő és a jogorvoslathoz való jogot maradéktalanul biztosító bírói eljárás keretében legyen lehetőség.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 28 szavazatból)
Az egyházi törvény módosítását kéri az Evangéliumi Testvérközösség, 5.0 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Iványi Gábor metodista lelkész már akkor megtévesztés áldozata lett, amikor a Jánus-arcú Vezénylő tábornok gyermekeit megkeresztelte. Sok reményt nem lehet fűzni ahhoz, hogy a fülkeforradalmárok szabad utat adjanak a tisztességes egyházak működésének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  2. bruckenbacker kapitány

    Ha jól gondolom(nem saját kútfő hanem egy beszélgetős műsorban hallottam) a keresztény hitet valló egyházakat sem jegyezték volna be ezek alapján(egyiket sem).
    Elképzelem a jelenetet : Ha-Nocri egy összeállított dokumentummal kérvényezi a helytartónál, hogy egyháznak ismerjék el hallgatóságát….

    http://filmesirodalomidezetek.blog.hu/2009/04/17/mihail_bulgakov_1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  3. Majd a felcsúti pronyó fogja megmondani ki lehet egyház és ki nem.
    Majd ő mondja meg, hogy miben hihetünk.
    Az átkosban nem voltak ilyen szarzsákok a komcsik.
    Szervezzenek a megszüntetett egyházak tüntetést a Kossuth-térre.
    Ne adják át a vagyonukat, menjenek el Strasbourgig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  4. Szegény jó Iványi Gábor azt kéri Orbán Viktortól, hogy….mintha lehetne bármit is kérni Orbán Viktortól..az nem az ő világa. Az ő világa az erőszak, a zsarolás .Mindig elcsodálkozom, hogy az összes tiltakozás, beadvány úgy kezdődik, hogy “azt kérik a kormánytól”…persze Iványi Gábor is és mások is tudják már, hogy kérésük eredménytelen lesz. Másképp kellene már…legalább annyi önbecsülés kellene, hogy követeljenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. Kerni mindent lehet. Joneveltsegre utal. Eredmenyt elerni azonban mas modszerekkel talan celravezetobb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. Et Carping !
    Iványi Gábor nem megtévesztett áldozat lett, hanem lelkészi hivatasát teljesitette a kersztelés és házasságkötés szertartásakor.
    A jó Istent nem lehet megtéveszteni.

    gm !
    Áldott jó Iványi Gábor a hivatali utat betartva csak kérhet…………………

    Obégatni, másoknak, sokunknak kéne, kell ………..de semmi mozgolódást nem látni e téren egy két sajtótájékoztatót leszámitva.
    Szabadsagolás ideje van, már aki megteheti miközben fogy a levegőnk és szorul a hurok a nyakunkon.
    Miért is tűrjük???
    És zokon veszik a magyarkodók ha birka népnek minősitik a magyart.
    Én ma kiáltottam markans kritikával a munkahelyen, várom a következményeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Ébredj Magyar ! Mert holnap talán késő lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Iványi Gábor is megfeledkezik arról, amiről szinte mindenki más is: sok probléma méregfogát kihúzná, ha a törvény arról is rendelkezne, hogy egyik egyház se kapjon az államtól egy fillér támogatást se. És a II. világháború után elveszített birtokaikat se kell visszakapniuk. Minden egyház hívei között vannak (remélhetőleg) jövedelemmel rendelkező emberek. Ebből járuljanak hozzá annak a világi formációnak a létéhez, amelyre szükségük van ahhoz, hogy a természetfelettire irányuló viszonyukat rendben érezzék. Minden, ami ezen túl van, mármint az adóforintokból való részesedés dolgában, az élősködés. A világi iskola tanulója is megérdemel annyi pénzt aaz államtól, mint az egyházié. Legalábbis ott, ahol nem őrültek igazgatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  9. Nagyon egyetértek Marcus. Az egyházat a híveinek kell eltartania. Még annyit ehhez: a pártokat meg a tagjainaik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  10. Kedves Kata!
    Lehet, hogy “A jó Istent nem lehet megtéveszteni.”. Iványi Gábor, az általam nagyra becsült lelkész azonban nem maga a jó Isten. Isten szolgái, mivel ők is csak emberek, nem tévedhetetlenek, mint az utóbbi időben sokszor láthattuk is.
    Remélem viszont, hogy a jó Isten – ha valóban létezik – méltó büntetést fog kiszabni a magukat hatalmi érdekekből kereszténynek valló, az ország életét felforgató és sokak sorsát megnyomorító fülkeforradalmárokra!
    Isten létében kételkedőként viszont az is remélem, hogy ezeknek az embereknek még a végső ítélet kimondása és e világi bíráik előtt is felelniük kell tetteikért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. Ez az egyházügyi tatárdúlás, amit a csuti parlamentje megalkotott, nem csak Magyarországon verte ki a biztositékot. Világvallások egyházi státuszát tetszik-e a csutinak a hitvallásuk, vagy nem alapon megszüntetni enyhén szólva is pofátlanság. A megszüntetett egyházak türelme szerintem megalkuvás, vagy talán a meglepetésükből még magukhoz sem tértek? Eljátszottam a gondolattal, hogy abban a csak a fantáziámban lehetséges esetben, ha Obama elnök Magyarországra látogatna, és hitének megfelelően részt szeretne venni egy metodista istentiszteleten, hogy közölnék vele, hogy ilyen nincs, mert az egyházát felszámoták. Remélem azért, hogy a világ lassan magához tér a meglepetéstől és nemzetközi tiltakozások tömege fogja észheztéríteni a icsut bandáját. Mert az általam nagyontisztelt Iványi Gábor, meg a magyarok véleményére ez a FASISZTA banda sz@rik. Őket csak az a nekik kedvező vélemény érdekli, amit az általuk feltett kérdésekre kapnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Ezutan ki es mibol fog segiteni a hajlektalanokon, a varhatoan /hamarosan/ megtobb hajlektalanon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Mikor Bartus Attila elsőnek írt az ATV lehetséges színeváltozásáról, akkor mindenki csak csóválta a fejét… Hát most majd figyelni kell nagyon. Vajon Kálmán Olga hol fog keménykedni a későbbiekben?
    Én magam írtam egy levelet a HETEK című lapnak és feltettem a kérdést, hogy Németh Sándor ugyan miért nem ejtett egyetlen szót sem a többi, kizárt felekezetről. Válasz 0000000- ennyi volt.
    DE ugyy nem értem a többi, most hirtelen státust kapott egyházat sem. Mikor vesszük észre, hogy amikor mások nevében nem beszélünk, amikor erre csak nekünk lenne lehetőségünk, akkor a kötelet a magunk nyakába is tesszük. Arról az önzetlenségről már nem is beszélek, amikor csak úgy magunktól lennénk tisztességesek, érdek nélkül. Hát ez még itt nem megy, csak prédikálunk, csak prédikálunk, csak prédikálnak……
    Engem gyerekkoromban kereszteltek meg a szüleim római katolikusnak. Talán én leszek az első, aki kéri elbocsátását onnan. Most járok utána, hogy mi ennek a módja.
    Iványi Gábor pedig a legtisztességesebb ember, akit valaha ismertem. (a nagymamámmal együtt) Ő már sajnos 60 éve halott, nem sűrűn születnek errefelé ilyenek. És nagy a gonoszok ereje….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  14. Nagyon sajnálom Iványi Gábort, és a hozzá hasonló helyzetben levőket.
    A baj ott van, hogy Ő (ők) abból indulnak ki, hogy egy demokratikus kormányhoz intéznek kérelmet.
    Nálunk most ilyen nincs,és mert nincs, a diktatórikus kormánytól nem kérni, hanem követelni kell!Lehet hogy a habitusától messze áll a követelőzés bármilyen formája,de a felekezetében, (és a másokéban is) mondják el a híveknek a történéseket,és demonstráljanak!
    Ha ők nem is érnek el a demonstrációval semmit, de a nagy számú tömegre, és célokra fel fognak figyelni a nálunk jelenlevő hírügynökségek képviselői.
    Ennek eredményeképpen talán a külföldi sajtó hírei nyomán elindulhat egy komolyabb fenyegetés Orbánék felé, ami fékezően hat rájuk!
    Mert lássuk be, mocsokság amit művelnek!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Vannak jó emberek és vannak rosszak, de a mindent behálózó BŰN, az teljességgel jelen van, mint a levegő (Jelenések, 7.csésze)! Megmaradva a Jelenéseknél, vessetek egy pillantást a Nagy Babillon feletti ítéletre..lerágják húsos részeit (anyagi megsemmisítés), majd megégetik tűzzel (teljes megsemmisítés), ez a folyamat indúlt be orbánék által.Továbbá azt kell elolvasni, hogy kik is siratják majd a vallási paráznát? A világ kereskedői és a királyok (mai kormányzatok)…hol van a harmadik szegmens, mármint a vallások? Sehol, mert Ő az elítélt. Ahogy az írásomat elkezdtem, ott be is fejezem, a HIT, a TE/TI szívetekben van, de ne hiszékenységre épített félrevezetésekből legyen. A közeli jövőben még ettől cifrább dolgok is fognak történni, fidesztán jól” vizsgázott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Kedves butatojás!

    A keresztséget önként, hitből kell magunkra venni. Így a gyermek keresztség, csak formalitás, semmi köze Jézus tanításához. Nem kell elbocsájtást kérned, nincs honnan. Természetesen ez az én véleményem.
    A cikkhez szólva, mindenki azt kapja, amit megérdemel. Mi magyarok ilyen kormányt választottunk nem teszünk ellene semmit, így ezt érdemeljük. Szokták mondani: Ki milyen rózsát szakít, olyat szagol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Ha mégis lesz a népszámláláskor olyan kérdés, ami a vallási hovatartozást firtatja, javaslom, valljuk magunkat metodistának v krisnásnak, vagy, ki mivel szimpatizál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Szerintem Orbánék jókat röhögnek,(szószerint) rajtunk, az egyházakon, a kisemmizett,tönkre tett embereken, mindenkin akibe beletapostak.Leírták már előttem, az, hogy mit gondolunk, mi a véleményünk, őket egyátalán nem érdekli.
    Mindig az a kép jut eszembe, amikor Sólyom Lászlót mégis csak megválasztották, azon a képen is Orbán nevet, de mintha maga az ördög nevetne ránk. (kerestem az interneten nem találom a képet azóta sem).
    Azt is tudjuk, hogy az egyházak támogatása ily módon nem “felebaráti” cselekedet volt, Orbán céljait szolgálja.De az, hogy míg másnak minden fillér után adózni kell, el kell számolni a jövedelemével az állam felé, addig kiváltságosok számolaltlanul lopnak és herdálnak, gyomorforgató.Egyébként pedig tényleg felesleges ettől a bandától szépszóval valamit is kérni. “Anyósfrizurát” nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. bocs:fölösleges

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Mivel az államhatalom által kiporciózott “vallásszabadság” kizárólag csak politikai, propaganda célokat szolgál, az elit-klub előnyeiért kajtató és most azt élvező 14 “történelmi egyház” rászolgál a nemzet osztatlan figyelmére (bár a kormány jóindulatú elnézést ígért e kérdésben): mire használják az adófizetők pénzét? El kell számoltatni őket minden fillérrel, az alapítványi pénzekkel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Én a helyükben a r r a * a * s z e k t á r a * hivatkoznék, amely kb. 2000 évvel ez előtt12+1,azaz 13 főből állott, ám mára római székhellyel rendelkező világvallás, amelynek anno Mussolini fasiszta diktátor állami státuszt ajándékozott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  22. Marcus Aurelius,
    Iványi Gábor azzal kezdte, amit te hiányolsz, vagyis jelen törvény sérti az állam és az egyház elválasztásának elvét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. gm.
    2011. augusztus 6. szombat
    20:35

    Ki tudja, hogy Iványi pont ezt beleértette-eaz észrevételébe?
    A cikk első harmadában tényleg ott van ez a sor: “alapvetően sérti az állam és az egyház szétválasztásának elvét, és ezáltal sérti a vallásszabadságot”, a továbbiakban pedig tételesen kifejti a kifogásait. (“… intézményesíti a valláűsi tanítások… …állami cenzúráját”, “…önkényesen szabályozza az egyházak jogállását…”, stb, lásd a cikkben, finanszírozásról nincs szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Gratulálok Iványi Gábor Metodista Egyházfö beadványához! Ez az egyetlen kiinduló pont, a sérelem és a jogorvoslati alap megteremtéséhez!

    Mint tudjuk, az új egyháztörvényt csak akkor tudjuk a Koppenhága-i Bíróságon megtámadni, mint érintettek, ha szeretetett hazánkban, ahol az érdekek összefonódása miatt, stb. (most nem jellemezném a többi egyebet, ….!) a beadványaink sorozatban, elútasításra kerülnek!

    Ebben az esetben is, mint a többi egyéni indítványt, a törvénytelenség súlyos alapját fogják figyelembe venni, mivel az egyéni indítvány, egyéni érdeket képvisel, így köztörvényes bűncselekmény jön létre. a szigorú feltételek meg nem felelésével!

    Én is csak arra biztatok mindenkit, hogy a megoldás a kezünkben van, cselekedni csak együttesen tudunk, cselekednünk együttesen kell!!!

    Lara

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. Iványi Gábor NEM metodista lelkész … a metodistákból kivált a gyülekezete, és mindent mondanak a metodistákról csak jót nem … a médiában pedig folyton metodista lelkészként van feltüntetve … kis odafigyelés nem ártana …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Tisztelt noname,

    a világ tele van olyan metodistákkal, akik nem a hivatalos magyarországi metodista egyház részei, hanem attól független, önálló metodista egyházat, templomot, gyülekezetet vezetnek. A magyarországi metodisták egyike ezeknek, ahogyan Iványi Gábor egyháza is egyike ezeknek. A metodista egyház nem olyan felülről hierarchizált, mint a katolikus egyház. Számos metodista egyház és világszervezet is található, közülük sokan nem ugyanazon szervezetben vannak, és nincsenek alá- és fölérendeltségi viszonyban. A magyarországi metodista egyház, amelyből annak idején az Állami Egyházügyi Hivatallal, a kommunista rendszerrel való kollaboráció miatt váltak ki más metodisták, köztük Iványi Gábor, nincs felhatalmazva arra, hogy megmondja, ki metodista, és ki nem az. Azok a metodisták, akik Wesley János tanításait követik és hirdetik. Ennél fogva Iványi Gábor IGEN, metodista lelkész. És attól Iványi Gábornak még lehet rossz véleménye egy másik, ugyancsak metodista gyülekezetről. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Tisztelt Admin, bár abban igazad van, hogy az vallja Wesley követőjének magát aki szeretné, és ezt a metodista egyház sem szabhatja meg, és nem is teszi. A kettős megnevezés viszont zavart kelthet azokban, akik nem látják a nagy képet … mégpedig azt, hogy két metodista egyház van Magyarországon, és emiatt Iványiékat automatikusan a magyarországi metodista egyházzal azonosítják, amit Iványiék sem akarnak, gondolom. De ez off a fenti téma szempontjából …

    Nagyon elismerem és egyetértek azzal, hogy Iványi Gábor így kiáll a diszkrimináció áldozatai egyházak mellett!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Kedves noname,

    közelednek az álláspontok, de amiatt, mert egyesek tájékozatlanok a tekintetben, hogy Magyarországon több metodista egyház is van, nem vehetjük el senkitől a metodista jelzőt, ha metodista. Egyébként ez nemcsak a metodistákkal van így, többféle pünkösdi, nazarénus, hetednapi evangélista stb. egyhás és gyülekezet is működik. Iványi Gábor talán ezért sem használja saját egyháza nevében a metodista szót, hogy ne keverjék össze az egyházakat. De attól ő még metodista lelkész. Köszönjük a megértését. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Kedves admin, a legutóbbi hozzászólások valahogy nem jól működik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. még annyit hogy én csak a magam nevében beszéltem, remélem ez világos volt :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nyomoznak Bartus hamis 6-os kartonja ügyében 2014. szeptember 29. hétfő | AN

Iványi Gábor egyháza bojkottál 2014. február 14. péntek | AN

Törvényes-e az ATV látens tevékenysége? 2013. december 17. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos