Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tiltakozókat tartóztattak le a Fehér Háznál 2011. augusztus 22. hétfő 13:54 | RR Forrás: AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tiltakozókat tartóztattak le a Fehér Háznál

Washington – Környezetvédők tüntettek egy hétmilliárd dolláros olajvezeték létesítése ellen. Több tucat, a rendőri felszólításnak nem engedelmeskedő aktivistát tartóztattak le.

A megmozdulások szombaton és vasárnap zajlottak. Szombaton hatvanöt, vasárnap negyvenöt környezetvédőt tartóztattak le, majd a pénzbüntetés megfizetése után valamennyiüket szabadon engedték. A szervezők számoltak azzal, hogy az ülősztrájk így végződik, mivel a Fehér Ház előtt köztudottan nem szabad megállni, hanem folyamatosan haladni kell.

A tiltakozás célpontja a Keystone megaprojektje volt, amelynek keretében Kanada és a texasi olajfinomítók között épül olajvezeték hétmilliárd dollárért. A szervezők úgy nyilatkoztak, hogy a megmozdulásokat a letartóztatások dacára legalább két hétig folytatni kívánják. Céljuk, hogy Barack Obama elnök adminisztrációja állítsa le a beruházást, aminek köszönhetően napi 700 ezer hordónyi nyersolaj jutna el Texasba finomításra.

A Külügyminisztérium még ebben a hónapban teszi közzé az olajvezetékkel kapcsolatos környezeti hatástanulmányt. A környezetvédők már ennek hiányában is tudni vélik, hogy a vezeték alapvetően kártékony hatást gyakorol majd az élővilágra.

Barack Obama elnök meglehetősen „zöld” kampányában többek közt a károsanyag-kibocsátással és a megnövelendő környezeti tudatossággal érvelt. Az üzemanyag-árak emelkedése miatti tömeges elégedetlenség miatt azonban hamarosan a belső olajkitermelés fokozása és a közel-keleti energiahordozóktól való nagyobb függetlenség került az energetikai politika homlokterébe.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Új nyomvonalat kap a Keystone olajvezeték 2011. november 15. kedd | RR

Olajvezeték ellen tiltakoztak a Fehér Háznál 2011. november 7. hétfő | RR

Olaj ömlött a Yellowstone-ba 2011. július 3. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos