Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mágikus, misztikus elnöki utazás 2011. augusztus 18. csütörtök 13:39 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mágikus, misztikus elnöki utazás

Washington – Barack Obama olyan busszal túrázott a Közép-Nyugaton három napig, amely a benne rejlő védelmi technológiának köszönhetően 1.1 millió dollárt ér. Nem árulják el, mitől ilyen drága.

Az impozáns, Greyhound méretű busz ijesztő feketében csillog; ablakain sem lehet a fekete bevonat miatt bepillantani, és rendőrségi villogóval is ellátták. Egyebet azonban nem hajlandó elárulni a Secret Service, az elnök, az alelnök és családjuk védelmével megbízott csapat.

A busz a pletykák szerint hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a szokványos, Bestia névre hallgató Obamajárgány. A Bestia külsőre tekintélyes Cadillac limuzin, amit azonban úgy építettek meg, mint valami harckocsit. A Bestia nyolchüvelykes páncélzattal, különleges golyóálló üvegekkel rendelkezik, gumiabroncsait pedig kevlarral erősítették meg.

Valószínű, hogy a Cadillachez hasonlóan a fekete busz is hermetikusan zárt, hogy a benn tartózkodókat egy esetleges vegyi vagy gáztámadástól megóvja, és feltehető, hogy csúcstechnológiájú tűzbiztonsággal szerelték fel. Vannak benne oxigéntartályok, több zacskó Obama lehűtött véréből, miként a Bestiában is.

A buszon azonban jóval több a hely, így alighanem több jamesbondos trükköt tud, mint a Cadillac a maga éjjellátó kameráival, tűzfegyvereivel és könnygázgránát-vetőivel. A kommunikációs berendezések nyilván alapfelszerelésnek számítanak benne, miként a Bestiát is külön műholdas vonal köti össze az alelnökkel és a Pentagonnal.

A Secret Service összesen két ilyen buszt vett a Hemphill Brothers Coach Companytól, és összesen 2 millió 191 ezer 960 dollárt fizettek értük. A Hemphill egyáltalán nem volt hajlandó a buszokról nyilatkozni; a Cadillac is csak annyit mondott a Bestiáról, hogy magán megrendelőnek vagy pláne külföldi államnak nem gyártaná le, „annyira titkosak” a tervei.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. A felcsúti kondásgyerek egy időben arról álmodott, hogy valaha ő lesz USA első embere.
    Mostantól egy ilyen buszról és Bestiáról fog álmodni.
    :lol:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  2. Inkább erről álmodjon, mint arról, hogy ő a tőzsdecápa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Az a szomorú, hogy ma már ilyen biztonsági körülmények kellenek
    egy elnök „mozgatásához”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Ilyen világban élünk.
    Olaf Palmét is halálra szurkálta valami elmebeteg amikor a svéd elnök leugrott a bevásárlóközpontba valamiért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. Mégiscsak nagyot haladtunk, mert a kocsik készitői élnek, abban a régesrég múltban meg kellett halniuk akik ilyen horderejű valamit alkottak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Van olyan ember van aki hatalmat tör de nem rendelkezik kiemelkedő tehetséggel vagy rendkívüli szakmai tudással. Nincs más csak az elmebetegség szintjét megütő mániákus hatalomvágy. Mi marad? Hazudni, hergelni, gyűlöletet szítani a nálánál tehetségesebb és rátermettebb vetélytársak ellen. Az a réteg amelyik erre vevő nem látja, hogy csak eszköz a hatalom megszerzésében, nem tudja, hogy valójában értékén kezeli majd az őt manipuláló személy de azt érzi, ha nem jön el káanán amikor az imádottjuk révbe ér. Növekszik a feszültség, ezért fenn kell tartani a vak gyűlöletet, sulykolni kell, hogy mindenről a másik tehet, mivel nincs, bűnt kell kreálni a látszat fenntartásáért! Mindez nem folytatható a végtelenségig, ezért közben mindenre kiterjedő hatalmat kell kiépíteni felszámolni a demokráciát, elzárni a felemelkedés felé vezető utat a tehetség, a rátermettség előtt. Kiszolgáltatottá kell tenni a társadalom minden tagját a hatalom birtoklóinak, hogy ne hallassák az igazságot ami hamarabb kinyitná a szemüket a fanatizált alacsony intelligenciájú tömegeknek. Mindenképpen rádöbbennek az igazságra de addigra ki kell, hogy épüljön a totális elnyomás ami megakadályozza hogy elzavarják az őket becsapó vezetőt! Olyan országban ahol a politika és a közélet része az erőszak, mindenre fel kell készülni, a legszélsőségesebb események is előfordulhatnak. A zsarnoknak és a tisztességes vezetőnek egyaránt készülni kell egy esetleges támadásra de a flusztrált társadalom egyetlen tagja sem hihet bármilyen rendőri vezetők ígéretének, hogy rendet tesz rövid idő alatt, főleg nem, ha ő maga is a rendetlenségnek köszönheti a pozícióját!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Geyza, Olaf Palmét – sajnos – lelőtte a merénylője 1986 februárban.
    Nem bevásárláson volt, hanem a moziból hazafelé menet lőtte le a még ma is ismeretlen merénylő.
    Többi stimmel!
    :wink:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

BBC-felmérés: a világ Obamára voksolna 2012. október 23. kedd | AN

Obamáék húsz éve házasok 2012. október 7. vasárnap | AN

Obama hivatalosan is elnökjelölt 2012. szeptember 6. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos