Ronai and Ronai
AMERIKAI

“Egészségtelen” brit médiaszabályozás 2011. július 17. vasárnap 11:34 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
"Egészségtelen" brit médiaszabályozás

London – A brit ellenzék vezetője szerint új médiaszabályozásra lenne szükség, hogy megtörjék Rupert Murdoch szerinte „egészségtelen” uralmát.

Ed Miliband a vasárnapi Observerben kifejtette, hogy a jelenlegi struktúrában a News International médiabirodalommal akkora hatalom összpontosul az ausztrál származású amerikai médiamogul kezében, mellyel könnyen visszaélhet máskor is.

A lehallgatási botrány miatt megingott birodalom elvesztette hétvégi zászlóshajóját, a másfél évszázadnál is régebbi múltra visszatekintő News of the Worldöt. Ugyanakkor továbbra is Murdoch cégéhez tartozik a The Sun, mely a legnagyobb példányszámú brit napilap, a patinás The Times, annak vasárnapi kiadása, a Sunday Times, illetve 39%-os részesedése van BSkyB televíziós cégben.

A munkáspárti vezető azt sérelmezi, hogy kialakulhatott egy olyan struktúra, melyben egyetlen ember tartja kézben a brit lappiac 20%-át, ráadásul még televíziós csatornákba is befolyása van. Szerinte a mai szabályozás az „analóg világhoz” készült, amely alkalmatlan a használatra a mai „digitális korszakban”.

Jelenleg szinte az egész politikai elit azon dolgozik, hogy meghiúsítsák Murdoch újabb nagyszabású tervét; hogy megvegye a BSkyB fennmaradó 61%-át. A konzervatívok- akikkel kifejezetten és nyíltan baráti volt eddig Murdoch viszonya- koalíciós partnere, a liberálisok már fel is kérték az Ofcomot- ami a helyi médiatanács-, hogy valahogy szabjon gátat az üzlet nyélbeütésének.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Majd jön Magyarországra – megtámogatja Ovi csapatát – itt úgyis megengedik a disznóságait.
    Régen szerettem az olasz médiát, de mióta Berlusconi nem csak médiamogul, azóta a frász tör ki még az általa kedvelt zenéktől is.
    Szóval vannak példaképei rendesen a magyar fasisztáknak.
    :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Murdoch: a szcientológia ördögi 2012. július 2. hétfő | AN

Feltörték Asszad e-mailjeit 2012. március 15. csütörtök | Rákócza Richárd

Cameron Moszkvában kritizált és békült 2011. szeptember 12. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos