Ronai and Ronai
AMERIKAI

Usain Bolt formán kívül is verhetetlen 2011. július 23. szombat 0:30 | AN Forrás: AFP, ESPN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Usain Bolt formán kívül is verhetetlen

Monte Carlo – Usain Bolt nyerte a férfi 100 méteres síkfutást pénteken az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat 10., monacói állomásán. A jamaicai vágtázó idei legjobbját futotta, de vereség is lehetett volna belőle.

A háromszoros olimpiai bajnok annak ellenére teljesítette 9.88 mp alatt a távot, hogy gyengén rajtolt, valamint a rá jellemző páratlan ritmusát sem találta. Emiatt sokáig úgy tűnt, idén először lecsúszik a dobogó legfelső fokáról, végül az utolsó 15 méterének köszönhetően – ha néhány centiméterrel is, de – sikerült honfitársa, Nesta Carter előtt végeznie.

“Keményebben kell készülnöm, koncentráltabbnak kell lennem, mert összességében nem tudtam megvalósítani a tervemet”, értékelte a világbajnokság előtti utolsó 100 méteres futását Bolt, aki a 9.58 másodperces idejével a táv világcsúcstartója. “Van néhány apróbb dolog, amin még dolgoznom kell, de van még időm a világbajnokságig. Minden tőlem telhetőt megteszek.”

Szüksége is lesz a javuló formára a jamaicainak, hiszen idén még mindig a 9.78-at futó honfitárs, Asafa Powell a leggyorsabb (aki mellesleg július 30-án Budapesten áll rajthoz).

“A célom, hogy egy 9.7-es, esetleg egy 9.6-os időt fussak”, mondta a 25. születésnapját a jövő hónapban ünneplő Bolt. “Számomra ez az év a felkészülésről szól.”

Ami pedig a másik nagy riválist illeti, Tyson Gay már kiszállt a képből. Az amerikai atléta ugyanis a közelmúltban jelezte, sérülése miatt nem vesz részt az augusztus 27-én rajtoló dél-koreai megmérettetésen.

[youtube nfD2TwKTZCM]

A verseny 3:00 perctől látható

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

Kapcsolódó cikkek

Atlétikai vb: Pars Krisztián ezüstérmes 2011. augusztus 29. hétfő

Boltot kizárták a 100 méteres fináléból 2011. augusztus 28. vasárnap | AN

Atlétikai vb: Powell nem indul 100 méteren 2011. augusztus 25. csütörtök

Universiade: két arany és egy ezüst a mai napon 2011. augusztus 18. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos