Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarországon tilos a sztrájk 2011. július 6. szerda 20:24 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarországon tilos a sztrájk
Budapest – Több szakszervezet is lemondta a tervezett sztrájkokat, mert bírósági döntésre várnak. A taláros testület hivatott ugyanis megítélni, hogy mi tekinthető sztrájk idején elégséges szolgáltatásnak. Ennek hiányában tilos a a sztrájk. Ha valaki még nem vette volna észre, és továbbra is elvakultan imádja Orbánt és társait, az jó, ha tudja: nemcsak a sztrájk, de a népszavazás is tilos.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete a holnap 9.00 és 11.00 óra között meghirdetett kétórás sztrájkot augusztus 2-ára halasztja, és további időpontokat is kijelölt munkabeszüntetésekre.

A szakszervezet közlése szerint a június 2-án június 29-re és július 7-re bejelentett sztrájkot a bírósági eljárások lezárásának hiányában a mozdonyvezetők nem tudták megtartani, mert a még elégséges szolgáltatásról és a sztrájk jogszerűségéről eddig nem születtek jogerős döntések.

A MOSZ sztrájkbizottsága augusztus 11-én 9.00–11.00 óra között a MÁV-Trakció Zrt.-nél és a GySEV Zrt.-nél a tehervonatokra, augusztus 25-én a 9.00–11.00 órás időszakra a MÁV-Trakció Zrt.-nél és a GySEV Zrt.-nél a személyvonatokra hirdet sztrájkot.

Ugyanennél a két társaságnál a tehervonatokra augusztus 25-én 00.00 órától augusztus 26-án 24.00 óráig terjed ki a munkabeszüntetés. Szeptember 6-án az 5.00–15.00 órás időszakra a MÁV-Trakció Zrt.-nél és a GySEV Zrt.-nél a személyvonatokra vonatkozóan, tehervonatok esetében szeptember 6-án 00.00 órától szeptember 10-én 24.00 óráig, szeptember 21-én 00.00 órától pedig határozatlan időre a MÁV-Trakció Zrt.-nél és a GySEV Zrt.-nél a személy- és a tehervonatokra vonatkozóan hirdet sztrájkot a szakszervezet.

A Rail Cargo Hungaria Zrt.-nél tartandó sztrájk időpontjáról később döntenek.

A szakszervezet közölte: a MOSZ tiltakozik, és a hazai és a nemzetközi szakszervezeti szövetségekhez, valamint a Nemzetközi Munkaügyi Szervezethez (ILO) fordul amiatt, hogy Magyarországon a sztrájkjogot csak egy hónapot meghaladó ideig tartó jogi procedúra után lehet biztonságosan gyakorolni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 6 szavazatból)
Magyarországon tilos a sztrájk, 4.3 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Azt hiszem mostmár a bíróságok elen is kell akár “vadsztrájkolni” is a sztrájkjogért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  2. Különben is mi a szankciója egy bróság által nem engedélyezett sztrájknak!

    Kirúgják az összes munkavállalót!?
    Ezt mindig a tömeg határozza meg!
    Nem sztrájkolni kell hanem mindenki kiveszi a szabadnapját, Ozst jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  3. Bocsi Oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. “Különben is mi a szankciója egy bróság által nem engedélyezett sztrájknak!”
    Ó, hát semmi különös nem lehet. Nagyon tréfás az egész. Csak nem szabad demonstrációval járjon, különben a rendőrségnek mérlegelés nélkül, akár erőszak alkalmazásával is fel kell oszlassa a sztájkoló összejövetelt. Tudod nem nagy ügy, csak kardlappal, gumibottal, stb kell ütlegeljék az engedetlenkedőket. Ha véletlenül egy idióta vagy provokátor elsüt egy lőfegyvert, akkor bele is lőhetnek a nem engedélyezett demonstrációba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. Az a baj, hogy eddig aludtak a szakszervezetek. Már a sztrájk törvény elfogadása ellen fel kellett volna lépni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  6. Nem gondolom, hogy a rendőrök belelőnének a tömegbe, még véletlenül sem…, de ott van a Terrorelháritási Központ, a barnaingesek.
    Lassan mindent átvesznek, gondolom rendesen agymosott, jól megfizetett fiatalok, akiket fölkészítettek karhatalmi feladatok ellátására is. Azok nem fognak gondolkodni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Én azt tanultam Átkosban hogy a sztrájk a munkásosztály utolsó fegyvere kizsákmányolóik ellen.
    Olyankor beszüntetik a munkát.
    Nincs tevékenység.
    Nemforog a kerék.
    A szakszervezet a saját pénzéből költ kenyérre zsírra hagymára.
    Mert enni kell a sztrájkolóknak és a családjaiknak is.
    A kerítésen belül botokkal felszerelkezett sztrájkőrök gondoskodnak arról hogy sztrájktörő lumpenproletárok a munkaterületre a lábukat be netehessék.
    Hát így ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Ha a kotormány intézkedéseiről esik szó,mindig megemlítem a polgárháború veszélyét.Pontosan ezek a diktatórikus tiltások és jogfosztások fognak (sajnos) odáig fajulni.Egy biztos,ha a nép nem kapja meg a “szelepelési” lehetőségét,akkor az elfojtott indulatok előbb-utóbb robbanni fognak. Ez törvényszerű.
    Ezt elkerülendő,hagyta az orbáni diktatúrát megelőző diktatúra Hofit is dolgozni.Ő megmondta a nép nevében és helyett az igazat,s néha oda is fricskázott a kommunista nagyurak orrára.Szimbiózis volt ez a javából,mert bölcs diktátorok voltak orbán elődjei.Nem úgy ,mint a focista tahó.Neki a személyisége lesz a veszte.Minél előbb.annál jobban jár a lakosság.
    Szégyelljék magukat,akik hazánkra hozták kétharmaddal ezt az ártó , gonosz ,aljas akarnok csürhét.Tönkretették hazánkat egy pszichopata őrült “trónra juttatásával”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  9. Kedves vazze! Azilyen vélemények bölcsességről tesznek tanuságot egy demokratikus államban De egy fasiszta hatalom idején amikor a demokratikus intézményeket lebontották már tudatlanságnak számít. Ha ismernéd a jelenlegi hatalom terveit, nem mondanád hogy akormányt szavazással kell leváltani. A jelenlegi hatalmat már csak forradalommal lehet elkergetni. Ez pedig szükségessé teszi a lázadás szélsőséges formáit is Igenis, sztrájkolni kell politikai sztrákokra van szükség. Itt már nem csak a munkabérről, hanem a nép szabadságáról van szó. Itt már minden megengedett. Egy forradalom a diktatúrák ellen nem válogat az eszközökben.Általános sztrájk kell minden területen, bírósági engedély, elégsédes szolgáltatások és minden formaság felhagyásával. Lehetetlenné kell a hatalom tobzódását minden eszközzel
    “Nem . hallottátok Dózsa György hírét? …………………..Úgy vigyázzatok,! Ismét pusztithat e láng rajtatok”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  10. A szakszervezetek hivatkozasa rohelyes,az ilyen szakszervezeti vezetoket el kell zavarni,mert fogalmuk sincs rola,hogy miert vannak es mi a dolguk,ezek is csak felveszik a nagy penzt a semmiert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. A kétharmad erre is felhatalmazta őket. Csak tudnám kik azok “a kétharmad”…. Jól megkérdezném tőlük, hogy ezt akarták-e, most elégedettek? Még mindíg egytől-egyig a kétharmadhoz tartozónak vallják magukat? Aki már nem sorolja magát ezekhez, mikor szándékozik üvölteni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Csak azt tudnam orban miert hobolgott annak idejen a rendszervaltasert,ha most ugyanazt vezeti vissza.A kinaiak csinaltak jol,egyszerre van kapitalizmus meg szocializmus es nem pazaroltak el a nemzeti vagyont megtobb mint 20 evet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. orando et laborando a’la Orbán – a nem kívánt rész törlendő :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. valahogy azt érzem, hogy ez a sztrájkjog/bírósági döntés teljesen abszurd. ha ezt elfogadja a sztrájkra képes szektor, akkor lemondott mindenféle önállóságáról. a sztrájk lényege nem az azt korlátozó diktatúra elfogadása, hanem pontosan az azzal való szemben állás eszköze. tekintélytisztelő nép a magyar…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. vazze! Te vagy nem érted a helyzetet, vagy egy másik bolygón élsz!

    Nyul György! Tökéletesen igazad van!
    Itt már nincs helye a jogászkodásnak, a legősibb módját kell választani a népakarat megvalósításának!
    Igen lehet hogy áldozattal jár, de én megnézném azt a TEK alakulatot amelyik több százezres tömeggel farkasszemet néz!
    A sekunál vadabb intézményt el sem tudok képzelni, mégis pár óra elég volt hogy felmorzsolódjon! Aztán csak menekültek, meg próbálták tagadni sekus létüket!

    Úgyhogy nincs helye a rinyálásnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. Mindenki forradalomról hablatyol, miközben nincs egyetlen életképes ellenzéki erő sem M.o.-n, aki képes lenne legalább megszólítani az Orbán-kormányzat veszteseit. Amúgy meg már rég el kellett volna dönteni, hogy egy sztrájk alatt milyen szolgáltatásokat kötelező nyújtani, különben nagyon valószínű, hogy a lakossági szimpátia ellenségeskedésbe csapna át, ha túl nagy áldozatot kell vállalniuk a szakszervezetek és a kormány közti huzavonák miatt, arról nem is beszélve, hogy ez szintén a feszültségszításban és megosztásban mesteri Orbán Viktornak kedvezne. Ha nem sikerül egyensúlyt találni, az nem csak a 2/3-os erőpolitikát, hanem a szakszervezeti vezetők alkalmatlanságát és gyávaságát is bizonyítja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Ez volt a cél, ellehetetleníteni a hatékonyan sztrájkolni tudó és merő embereket. A bíróság gyorsan és határozottan dönthetne, és a különböző szakértői vélemények mérlegelése helyett a demokratikus jogok védelme vezérelhetné a döntését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Egyensúlyt találni?
    Az itt már lehetetlen.
    Csak a vad sztrájk lehetősége áll fenn. A bíróságok idő húzása , fidesz pártisága el lehetitleniti bármilyen legális sztrájk létrejöttét.
    Jó lenne ha a szakszervezeti vezetők kicsit körül néznének a Lajtán túl.
    Esetleg tanácsot kérhetnének az olasz szakszervezetektől,hogy is lehet egy sztrájkot, egy tüntetést megszervezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. Az elégséges szolgáltatás.
    Az elégséges szolgáltatást nem a törvénynek, hanem az adott cégen belül kell meghatározni, és cégenként változik. Ugyanis ezt a cég profilja határozza meg. Lényege, hogy a sztrájk ne okozzon a szükségesnél nagyobb kárt, és a sztrájk végével a munka ugyanott tudjon folytatódni, ahol abbamaradt.
    Jelentősége a folyamatos üzemekben—Kohászat, ahol ötven hatvan tonna olvadt vas van a kohóban, vagy atomerőmű, kórház…stb. Ahol biztosítani kell a felügyeletet, hőntartást, reaktor felügyeletet, sürgősségi ellátást.
    DE A LÉNYEG!
    A bíróság most mit akar? Szakmákra és munkahelyekre lebontja tételesen, hogy hol mi az elégséges szolgáltatás?
    Szerintem nem. Általánosan nem lehet meghatározni ezt, és nem is ez a cél.
    De ezt úgyis tudjuk. És a szakszervezetek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Vazze
    Párton kívüliként a mostani választáson nem foglaltam állást, mert nem tudtam eldönteni mi a jobb. Most már tudom.
    Ha megnézi és realisztikusan értékeli azt ami a magyar politikában jelenleg megy, sajnálatos módon meg kell állapítani, hogy túlságosan sok a diktatórikus, sőt fasisztoid elem.
    Attól hogy rendszert váltottunk, nem kell lenézni a múltat. És nem kell beállni a történelemhamisítók sorába. A szocializmus megmutatta, hogy a munkásosztály képes eltartani önmagát.
    Addig ameddig volt meghatározó területű szocializmus, nem csak a gazdaságban, hanem a szociális juttatásokban is verseny volt. Volt egy visszafogott profit, és ugyanúgy megadták a szociális juttatásokat a kapitalizmusban is. De ez csak alamizsna volt, amit a konkurencia megszűnésével vissza akarnak venni. Mindent!
    Vagyis a szociális juttatások teljes leépítése, megvonása folyik. Ettől még nem lenne diktatórikus, fasisztoid. Ez tény. De nem csak ez folyik.
    Kicsit menjen vissza a hírekben, és szét kell nézni a kormányoldal megnyilvánulásaiban, intézkedéseiben, napvilágra került terveivel. Pl. közmunka, börtönőrökkel, gazdasági törvények kétharmadosra, vagy az alaptörvény paragrafusai.
    Nem akarok esszét írni, de nem értek egyet, vagy inkább egy kicsit túlzott idealizmusnak tartom, ha a nyilvánvaló tényeket egyszerű hibának, vagy dilettantizmusnak tudja be a Fidesznél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. ÁLJON MEG A MENET!! Mi köze van a bíróságoknak mindehhez? A sztájkhoz való jog nem mai eredetű! Ez része a DEMOKRÁCIÁNAK!! Persze ahol van Demokrácia, én itthon nem tapasztalom mindezt, papíron létezik mindez, de a való világ az egy sajátos és igen egyoldalú helyzetet teremtett Orbánék által. Szóval, a bíróság eltartja az én családomat? Ad a bíróság nekem munkát? Ki áll az érdekeimért? Igen, ez utóbbit kellene, hogy megtegye! De ma ez hazánkban évekre tehető, és talán szándékos lassítással megy végbem és az esetek töbségében az Állam Polgára alul marad! Mert hisz a független bírók, ügyészek és rendőrök, nem Orbánéktól kapják a fizetésüket?? Ami pedig még ettől is rémísztőbb, a világ hallgat, mélyen hallgat, semmitmondó gittegyletbe való nyilatkozataival együtt. Punktum! Javítson ki valaki, ha ez nem így van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. Ha az idén országgyúlési választást ír ki Schmitt ?? akkó mi lessssz ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Nos! Hitler törvénybe iktatta a zsidók kiirtását és ettől a pillanattól kezdve, ki másképpen gondolkodott törvényt sértett, a “demokrácia és a parlamentarizmus” ellenségévé vált. Orbániában tévedés, hogy tilos ma sztrájkolni! Az orbáni-székek tekintetes és nagytiszteletű bírái megállapították, hogy szabadon lehet, sőt kell is szrájkolni, csak az eredeti szolgáltatási színvonal 120%-t minimum biztosítani kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. ezt a kordonbontók tiltják meg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nem közösködik a kormánnyal a Mazsihisz 2014. február 9. vasárnap

Megint vonulhattak a nácik Budapesten 2014. február 8. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos