Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tettrekészek levele az európai biztoshoz 2011. július 4. hétfő 17:52 | AN Forrás: tmrsz.hu

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tettrekészek levele az európai biztoshoz

Budapest – A Tettrekész Magyar Rendőrség  Szakszerzete főtitkára levelében kéri az Európai Bizottság alapvető jogokért felelős biztosától a magyar alaptörvény vizsgálatát és a szükséges lépések megtételét – derül ki a szakszervezet honlapján található beadványból. A rendvédelmi dolgozók érekeinek védelmében fogalmazódott beadvány egyebek mellett arra is felhívja Viviane Reding figyelmét, hogy az elfogadott és 2012. január elsején hatályba lépő alaptörvény lehetővé teszi, hogy „az ország irányítását a kormány központosítsa, a bírói hatalmi ágat lassan felszámolja és kormányzati irányítás alá vegye”.

A levélben a főtitkár utal arra, hogy az elfogadott alaptörvény lehetővé teszi a korkedvezményes nyugdíjak és a korhatár alatti rokkantnyugdíjak felülvizsgálatát és adott esetben megvonását; továbbá felhatalmazást ad arra, hogy a közel 600.000 korkedvezményes nyugdíjast nyugdíjuk elvételével akár kényszermunkára foghassák.

Megállapítja a levél, hogy az alaptörvényi szabályozással az országgyűlésben  2/3-os többséggel rendelkező kormánykoalíció kizárta a rendelkezéssel egyet nem értők sikeres hazai jogérvényesítési lehetőségét. Ugyanis a kérdéskör alaptörvényi szabályozása megakadályozza az alkotmánybíróságot abban, hogy „feladatát teljesítve, a magyar és az egyetemes jogelvek alapján megsemmisíthesse a visszaható hatály tilalmát, a szerzett jogok védelmét és a jogbiztonság alapelvét súlyosan sértő jogszabálytervezeteket, melyek a közeljövőben elfogadásra kerülnek” – áll a levélben. Így a hazai jogérvényesítési fórumok bezáródtak, és csupán a nemzetközi szervezetektől remélhető megoldás, a beadvány ebből az okból íródott.

Szima Judit kéri, hogy az alaptörvényt, a beadványuknak megfelelően az Emberi Jogok Európai Egyezményében biztosított emberi jogok és alapvető szabadságjogok védelme szempontjai alapján vizsgálják meg és a levélben felsorolja mindazon alapvető közösségi jogszabályokat és alapvető jogelveket, melyekkel evidens módon a magyar alaptörvény ellentétben áll.

A levél felhívja a figyelmet arra is, hogy az alaptörvény rendelkezései nem csupán a rendvédelmi dolgozók egzisztenciáját érintik súlyosan, de lehetővé teszi azt is, hogy „az ország irányítását a kormány központosítsa, a bírói hatalmat, a Montesquieu-i elvek alapján, demokratikusan felépülő, az európai joggyakorlatnak is megfelelő bírói hatalmi ágat lassan felszámolja, és kormányzati irányítás alá vegye”.  Továbbá „a jelenlegi magyar állam kormánya egy olyan államforma kidolgozásán munkálkodik, amelynek a demokratikus jogállamiság elvéhez, az Európai Unió értékrendjéhez nem sok köze van. Célja, hogy egy kézben egyesítve a három hatalmi ágat (végrehajtó, törvényhozó, bírói hatalom). A XXI. században már elismerten önálló hatalmi ágakká kifejlődött médiát (kormányhoz hű kötődésű részét jutalmazva, az ellenzékit megzabolázva, büntetéssel fenyegetve) megregulázza, az Alkotmánybíróságot saját párttagjaival bővítse ki, vagy éppen a köztársasági elnöki pozíciót betöltő személyét is saját személyes kötődésű klientúrája tagjaiból válassza meg” -  írja levelében a főtitkár.

„Ebben a helyzetben a magyar állam egyetlen jogorvoslati szerve sem tud számunkra igazságot szolgáltatni, a fenti alkotmánymódosítással ugyanis minden, a bírói hatalom rendelkezésére álló eszközt felszámolt a kormány” -  írja a főtitkár,  ezért kéri a biztost, hogy vizsgálja meg a magyar alkotmányt és a jogsértések megszüntetéséhez szükséges megfelelő lépések megtételét rendelje el.

A levél végén Szima Judit kitér a Tettrekész szakszervezet és személye ellen indított – szerinte – nyilvánvalóan koncepciós eljárásra. Vele szemben ugyanis a legfőbb ügyész által irányított megyei ügyészség indítványára, a büntetőeljárás garanciális szabályait több esetben megsértették, vélt cselekmény vádjával őrizetbe vették és letartóztatták, és jelenleg is lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. Az ellene foganatosított intézkedések, Szima szerint, azért történtek, mert több alkalommal vettek részt és vagy tartottak önálló több ezer fős tiltakozó demonstrációt a kormány intézkedései ellen, mivel a kormánnyal való tárgyalási törekvéseik nem vezettek eredményre.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Tettrekészek levele az európai biztoshoz, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Sajnos minden igaz, ami a levélben le van írva!
    Kétségeim vannak afelől, hogy eredményre is vezetne ez a lépés, hiszen az alaptörvényt a kezdetektől ismerik az Eu-ban is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  2. Felháborítóak az Orbán kormány dolgozókat érintő intézkedései,személyre szóló, saját magukat védő törvényei,a minden intézménybe beültetett emberei.Ha nem lesz olyan szervezet amely megállítja őket,ismét megérem a Rákosi rendszer önkényuralmát, koncepciós pereit.Csak a vak nem látja,hogy ez az ember,egyszemélyi diktatúrát akar bevezetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  3. ha valakinek nincs meg :
    http://www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/1624-levelunk-az-europai-bizottsagnak.html
    örülök hogy ez a hír be került ide. Itt nagyon sok tisztán látó ember van. Nagyon hiteles számomra az itteniek véleménye. remélem erről is sok okos gondolatot fogok olvasni, amiket összevethetek a sajátaimmal :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. CSAK IDÉZEK EGY TŰZOLTÓ transzparenst a tüntetésekről:”HA elveszed a nyugdíjamat pofán váglak!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. Csak gratulálni tudok Sima Juditnak !
    “kovacsúr” köszönöm a megadott linket. Megnéztem. Remek beadványt készített Sima Judit. Le a kalappal előtte. Ő tényleg tesz valamit a diktatúra ellen! Nem csak valamit tesz, hanem minden tőle telhetőt megtesz !!! Köszönet és tisztelet illeti, hogy még a korlátozott mozgásszabadsága ellenére is hatékony eszközöket talál, és azt használja is ! Íme egy jó példa ! – amit lehet követni !
    Köszönet és tisztelet a bátorságáért, hogy félelem nélkül szembe mer szállni magával a diktátorral, és ehhez meri adni az arcát és a nevét egyaránt !!!
    Az ilyen emberre hamarosan sokan felnéznek majd !!! – már most is, de később még többen !!!
    Kötelességünk mellé állni az ilyen vezetőnek, és támogatni, amiben csak módunk van rá !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. Drága aranyos empatikus HONATYÁINK!!!ÚGY SZERETNÉK EBBŐL A SZEMPONTBÓL ÁRVA LENNI!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. Szégyen a mai demokratikus ellenzékre, hogy egy a Jobbikhoz köthető vezető az aki keményen kiáll a törvénytelenségek ellen. Hol vagytok? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  8. Gyurcsány és népizenekara , ahelyett hogy hol ide hol meg oda bazseválna , ilyen dolgokkal kellene foglakoznia !!!
    De ugylátom ilyesmikre már nemigen tellik az erejükből.
    Ferink elkapálgat a kertjében mikozben a Népet elkapálják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  9. Úgylátom , az EU meg az USA jelenleg afféle alvó medvék.
    Ahhoz hogy végre felébredjenek , folyamatosan ilyesmikkel kéne öket ingerelni , nem egy de száz különféle társadalmi szervezetnek.
    Húzogatni az orruk előtt a véres koncot , hogy végre ráharapjanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Nem szimpatizálok a tettrekészekkel, de liberális létemre ,-ha nincs ló, jó a szamár is- talán melléjük kéne állnom.
    Miért nincs rajtuk kívül aktív, agilis, esetleg bal oldali szerveződés?
    A baloldal és a liberálisok be vannak szarva?
    Ne mondjátok, hogy csak a poszt Rákosi rendszer és a fasizálódás között választhatunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Nem vagyunk még eléggé betegek, mert ha valaki már volt súlyos beteg, akár csak egyszer is életében,- az bizony nem finnyás az eszközöket illetően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Miért másokra várunk Titokban akiktől segitséget várunk őrűlnek a Diktátor ténykedésének Nem nekik kell kierőltetni azt Kaszára kapára AMIG nem KÉső

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Balogh de nem balga

    Kedves Geyza!
    Nem gondolod, hogy mellélőttél. Én úgy emlékezem, hogy nem a Gyurcsány Ferenc a párt vezetője, sőt a vezetéshez semmi köze!! A párt mai vezetése ezt a szerepet szánja neki, kapálgasson csak. Ettől függetlenül, ha nem vagy elefánt, emlékezel rá, hogy Ő egymaga többször tette szóvá a kormány dolgait a lehetősei szerint különböző fórumokon.
    Szerinted a mai vezetés mit csinált egy-két langyos nyammogáson kívül?
    Még az LMP és a Jobbik is hathatósabban hallatja szavát. Mellesleg akit e tevékenység végzésében gátolnak a belső viták, az ne menjen politikusnak. Van más nagyon jó lehetőség, pl. segítenek kapálni a Ferinek. Nem gondolod?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Azt gondoom hogy ezt a problémát a magyar népnek kell megoldani, és talán ha lesz valami érdemleges válasz orbánizmusra az országban akkor talán lesznek nemzetközi erők is akik mellénk állnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Kedves Balogh aki nem balga :
    Nem az MSZP től várjuk a fordulatot hanem Ferinktől !!!
    Rá inkább figyelnek mint a leamortizált MSZP-re.
    Ez a helyzet. Neki kellene határozottabban fellépnie..sokkal de sokkal határozottabban !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Balogh de nem balga

    Geyza egyetértünk!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. itt a válasza a hatalomnak :)
    http://www.tmrsz.hu/hirek/rh/1641-a-politikai-szamuzetesben-is-nehezitik-eletet.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. “…IDÉZEK EGY TŰZOLTÓ transzparenst a tüntetésekről:”HA elveszed a nyugdíjamat pofán váglak!”…”

    - Akkor már kezdhetnék is a pofánvágást… mert már elvették a nyugdíjukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Magyarországon tilos a sztrájk 2011. július 6. szerda

Semmiben sem sikerült megegyezni 2011. július 5. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos