Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbánon is múlik, mi lesz a Mol vezérével 2011. július 7. csütörtök 20:48 Forrás: AN, Népszava

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbánon is múlik, mi lesz a Mol vezérével

Budapest, Belgrád – Bár tegnap harcias cáfolatok és helyreigazítási kérelmek láttak napvilágot, a Mol ügynek azonban távolról sincs vége. A Népszabadság “csak” abban hibázott, hogy Hernádi Zsoltot valóban nem kérte ki a magyaroktól a horvát ügyészség, ám az ügy ettől függetlenül még létezik, ráadásul a vád és a szereplők is ugyanazok. Hernádi sorsa a magyar hatóságok – értsd: Orbán Viktor – kezében van.

A horvát jogsegélykérelem ellenére csak a magyar ügyészségek, illetve a hazai nyomozóhatóság járhat el a sajtóban vesztegetéssel vádolt Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató ügyében. Mint ismeretes állítólag azzal gyanúsítják a cégvezetőt a horvátok, hogy a szomszédos országban működő INA társaság privatizációjakor megengedhetetlen eszközökkel élt. Ha Hernádit Magyarországon meghallgatják, akkor legfeljebb csak jelen lehetnek a horvát ügyészség képviselői – állítják jogi szakértők.

Eddig hozzávetőleg 460 milliárd forintot vesztettek értékükből a magyar olajvállalat részvényei azóta hogy állam tulajdonrészt szerzett a társaságban. Most a magyar hatóságok kezében van Hernádi Zsolt sorsa. Miután hiába fordult a Mol-INA vesztegetési ügyben a magyar ügyészséghez jogsegély kérelemmel a horvát ügyészég, idehaza csak a magyar ügyészség, illetve nyomozóhatóság hallgathatja ki, vagy járhat el a cégvezető ellen. A horvát részről legfeljebb – csak külön kérésre – jelenen lehetnek a meghallgatáson. Emellett a jogsegély keretében jelenleg Horvátország nem is kérheti a Mol-vezér kiadatását, mivel nem tagja az Európai Uniónak – tudtuk meg jogi szakértőktől.

Vagyis, – állítják szakemberek – a Mol első emberét csak akkor kellene kiadni a horvát félnek, ha az egy külön kiadatási procedúrát indítana, s bizonyítani tudná, hogy a cégvezető horvát területen olyan cselekményt követett el, amely mindkét ország jogrendje szerint büntetendő.

Hozzáértők szerint a Mol-INA ügyben a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a horvát ügyészség kérdéseket intéz a magyar hatóságokhoz, amelyre az Hernádi Zsolt meghallgatása, illetve egyéb módon megszerzett információi alapján válaszol. A jogi szakértők azt is valószínűsítik, hogy a cégvezetőt tanúként, és nem gyanúsítottként hallgatják majd ki. Ismeretes: a horvát ügyészség a hét elején fordult jogsegélykérelemmel a magyar ügyészséghez, a horvát INA olajtársasággal kapcsolatos ügyben.

Politikai védelemre viszont nem számíthat Hernádi Zsolt. Miután először Orbán Viktor miniszterelnök, majd Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter jelentette ki, hogy a Mol-INA ügyet nem tekintik a két ország közötti államközi kérdésnek, csak szimpla bűnügyként kezelik. Vagyis nem kívánnak lépéseket tenni a Mol -vezető védelmében.

Előzmények

A horvát sajtóban azzal vádolták meg Hernádi Zsoltot, hogy tízmillió euró kenőpénzt juttatott Ivo Sanader korábbi horvát kormányfőnek. Annak fejében, hogy az INA társaságban 47 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező Mol megkapja a horvát olajvállalat feletti irányítást, s az INA veszteséges gázüzletágát átvegye a horvát állam. A Mol cáfolja az ellene és a társaság elnök-vezérigazgatója ellen felhozott vádakat. Úgy tudjuk: a társaság továbbra sem kapott egyetlen hivatalos iratot sem a magyar, sem a horvát hatóságoktól a vesztegetési ügy kapcsán.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. A király feláldozza a parasztot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. “Ha én egyszer kinyitom a számat……..Ha én egyszer elkezdek beszélni!”
    Hernádi rengeteget tud, és fel is fogja használni, ha saját érdekében kell – mondja aki igen jól ismeri.
    :lol:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. “A király feláldozza a parasztot.”
    Az lehet, csak a király nudlijancsi a paraszthoz képest.
    A király attól király, hogy a paraszttársakkal akarták, hogy király legyen.
    Ha nem akarják a “parasztok”, akkortól már nem király a király!
    Elég világos?
    :roll:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Orbán András Lajos

    Ez az ápolt azt hiszi hogy ő már nem bukhat meg, pedig meg fog bukni mert a pénzes táskák ellen fordult a nagy vagdalkozásban, na most ezek a mankók ezt kurvára nem szeretik, úgyhogy a csutinak elfogyott a sója, lapát………….Lehet hogy a Hernádit bemótyolja, de utána ő fog a pofájára kapni rendeset……….Egyébiránt kurva nagy biznisz volt a tetves MOL. visszavásárlása, a papírjai majd annyit estek mint amennyit az oroszoknak fizettünk, TEHETSÉGTELEN F@SZKALAP BANDA, SZÓRJÁK A PÉNZT MINTHA ŐK KERESTÉK VOLNA MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Hegedűs úr szerint eddig a befektetés 10%-ával csökkent a MOL értéke, azaz 50-60 mrdFt -al. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Tehát a MOL vezér helyzete már nem a józan ész és törvényesség függvénye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos