Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán Viktor meghökkent 2011. július 11. hétfő 23:32 | AN

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán Viktor meghökkent

Budapest – Harangozó Tamás szocialista parlamenti képviselő azonnali kérdésével a parlamentben, úgy tűnik meglepte, Orbánt Viktort. Azt kérdezte tőle, „Miért tűri miniszterelnök úr, hogy a saját kormányának tagjai meghazudtolják?”

A képviselő azonnali kérdésében idézett a kormányfő tavaly október 18-án napirend előtti felszólalásából. Akkor Orbán Viktor arról beszélt, hogy ki kell söpörni a magánérdekeket az állami vállalatok világából.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hír szerint azonban a Civil Biztonsági Szolgálat (amely Pintér Sándor belügyminiszter egykori cége) két másik kft-vel együtt elnyerte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő  alá tartozó állami vagyon őrzését 2014. december 31-ig, havi 100 millió forint értékben. A képviselő szerint a munkáért öt cég indult és az a cég nyert, Pintér Sándor volt cége, amelyik a legdrágább ajánlatot tette.  A legolcsóbb ajánlat havi 60 millió forint volt.  A képviselő a kérdésében utalt arra, ha a döntéstől a miniszterelnök nem határolódik el, az fölveti az ő büntetőjogi felelősségét, és bűnpártolással a miniszterelnök őrizetbe vétele is megalapozható.

Ez volt az a pillanat, amikor Orbán Viktor ideges lett. Bár a válaszadásra két perc állt a rendelkezésére, a felhasznált fél perc alatt sem válaszolt a konkrét kérdésre, mindössze arra futotta, hogy képviselőt rivális üzletcsoport érdekeinek képviseletével vádolta meg, és a mindig kéznél levő „az MSZP egy olyan párt, amely kilopta az ország szemét és sportot űz a korrupcióból” szlogent hangoztatta.

Igaz, hogy Pintér Sándor a kinevezése előtt eladta a cégét, a Civil Biztonsági Szolgálatot, de a másfél milliárdos vételárat még nem fizették ki részére. „És akkor egyszer csak az történik, hogy a belügyminiszter volt vállalkozása sima nyertesként befut egy gigantikus üzletben” – nyilatkozta a nol.hu-nak Harangozó Tamás. A képviselő  szerint „a közpénzek ellopásáról oly nagy élvezettel szónokló kormányfőnek erre mindenképpen válaszolnia kellene”.

Harangozó Tamás egyébként nem olyan régen javaslatot tett arra, hogy az állam vegye kézbe az állami tulajdonú cégek őrzését, és  – ha már a kormány annyira akarja dolgoztatni a nyugdíjas rendőröket  – újrafoglalkoztatásukkal oldja meg a feladatot.

Meglepő volt Orbán meghökkenése és az érdemi válasza hiánya – nyilatkozta a nol.hu-nak Harangozó Tamás. Pedig csak arra szeretett volna rávilágítani a képviselő, hogy a pofátlanságnak is van határa: a legdrágább megoldást választották, miközben harciasan védik az állami vagyont.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (38 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +46 ( 46 szavazatból)
Orbán Viktor meghökkent, 5.0 out of 5 based on 38 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

52 Reader’s Comments

  1. Amennyiben Hazánkat sikerül megmenteni a neonáci orbánisták karmai közül, akkor a Fidesz el fog tűnni, mint az SZDSZ és az MDF pártjai. Nem elég, hogy Orbán pofátlanul hazudik bandájával együtt, még az egyszerű kérdésekre sem hajlandó válaszolni. El fognak tűnni a süllyesztőbe, de csak akkor, ha egyszer kialakul egy olyan párt, amelyik a politika alaptörvényein felül még bizonyos politikai tapasztalatokkal is rendelkezik. Ez ma még hiányzik, – azon vitatkoznak, hogy hozzanak-e létre pártszövetséget, amikor az országban dühöng a neonácista diktatúra. Szinte hihetetlen! Az eredményes politikai cselekvésnek egyik alapfeltétele, hogy reális történelem ismeretekkel rendelkezzenek a politikusok. Kossuth Lajosnak sokszorosan több szobra és emléktáblája van például ma hazánkban, mint a “legnagyobb magyar” Széchenyinek, sőt még tervezik Horthy Miklós szobor felállítását is. Katasztrófális helyzet. A média képviselői sem tesznek eleget történelmi kötelességüknek. A Mester és Margarita regényben mondja Jézus Pilátusnak: A, legnagyobb emberi bűn a gyávaság. Mire felébrednek, már kalodába lesz zárva az egész “médiapiac” Sokadszorra ismétlem meg egy ateista filozófus halála előtti szavait : “Nur noch ein Gott, kann uns retten!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. A miniszternek mindent szabad???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos