Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarázza a miniszter az elmaradt Bánk bánt 2011. július 20. szerda 11:28 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarázza a miniszter az elmaradt Bánk bánt

Budapest, Los Angeles – Amint arról már az AN is hírt adott, a magyar kormány – honnét máshonnan, mint az adófizetők pénzéből – 200 millió forintot áldozna nemzeti operánk, a Bánk bán Los Angeles-i bemutatására. Az előadást Plácido Domingo vezényelte volna, ám az előadás, a hivatalos közlés szerint szervezési hiányosságok miatt kútba esett.

A Népszabadság értesülései szerint az előadás producerének korábban már több alkalommal is beletört a bicskája a nagy operasztárokba – Domingo mellett már Pavarottival is voltak rosszul elsült projektjei. A miniszter most nem tehet mást – bizakodik. Az adófizető meg abban reménykedhet, hogy a Bánk bánra szánt 200 millió nem vész el és át sem alakul. (Közpénzből például magántőkévé).

Most pedig álljon itt a hivatalos minisztériumi közlemény:

A kultúráért felelős államtitkárság – a kormány erre vonatkozó határozatával összhangban – azon dolgozik, hogy Erkel Ferenc Bánk Bán című operáját a mű jelentőségéhez méltó körülmények között lehessen bemutatni az Egyesült Államokban.

“Egyetértünk a Los Angeles-i opera vezetőségének azzal a véleményével, hogy a bemutatóról szóló elképzelés bejelentése óta eltelt idő nem volt elegendő ahhoz, hogy megszülessen az a keret, amelyben művészileg és pénzügyileg is biztosított legyen az erre szánt közpénzek rendeltetésszerű felhasználása” – olvasható a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának sajtóközleményében.

A minisztérium egyúttal üdvözöli a Los Angeles-i opera azon bejelentését, hogy továbbra is nyitottak a Bánk Bán valamelyik következő évadban történő bemutatására és a kulturális kormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes körülmény tisztázását követően az előadás megfelelő minőségben megvalósuljon.

Ennek érdekében dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter kezdeményezésére a washingtoni magyar nagykövetség munkatársa július 15-én, pénteken felvette a kapcsolatot a Los Angeles-i operával. Christopher Koelsch, a Los Angeles-i Opera ügyvezető igazgatója hétfőn hívta vissza a nagykövetség munkatársát, aki ekkor megerősítette Christopher Koelschnek a magyar kormány egyértelmű elkötelezettségét az előadás megvalósulása mellett.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Én nemtudom….
    Nekem erről az egészről valahogy Áldottemlékű Torgyándoktor jut mindig eszembe :
    ” Termesszünk cseresznyét Columbiában , az jót tesz majd mindenkinek “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  2. A pénz? BankBan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. Egyáltalán időben szóltak az ottani kórháznak, hogy Bánkot ott szeretnék opreálni, vagy csak elhatározták és annyiban maradt?
    Azért egy Operának pontos beosztása van egy évre előre.
    Ott nem úgy mennek a dolgok mint nálunk az Országházban, minden héten másfele kormányozzuk az országot.
    Szép is volna, ha a művészek is komolytalan módon egyéni indítvánnyal változtatgatnák az évad műsorait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  4. Ebben a nagy sz@rban, amiben állítólag vagyunk, tényleg égetően szükséges lehet 200 milláért USA-ban magyar kultúrát terjeszteni.
    Ennél fontosabb dolog semmi sincs széles e hazában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Geyza.
    Kolumbiában más fajta tudat módosító szert termesztenek. Torgyán, Chilei cseresznyét akart terjeszteni. Lehet, hogy az ára megegyezet volna mind a kettőnek.
    A cikkhez hozzá szólva. Az eredeti változatot játsszák és Tiborc panaszát kine hagyják. Mert ma Magyarországban nagyon sok Tiborc él.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. És Tiborc panaszát minden jegy mellé tűzzék oda hiteles angol forditásban !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Önvizsgálatot tartottam, hogy nem e bennem van a hiba amikor ezt a kormányt és szűkebb, tágabb holdudvarát dilettáns barmoknak nevezem. Megkérdeztem baráti körből nem csak balosokat, hogy Ők hogy látják. Megnyugtattak, hogy nem a szemüvegem és a hallójáratom torzít. Ezek valóban a jobboldal selejtjéből vannak kiválogatva.
    Azt szeretnék, hogy Obama írjon már egy levelet a felcsúti gnómnak, hogy szeretettel várja a dísz páholyba az előadás alkalmából. Az előadás után egy éjjeli vadászatra, éjjeli pillangókra. Olyanra, amilyet Erdélybe szokott neki rendezni a kurvahajcsár püspök.
    Mondják már meg nekem, hogy van az, hogy a más pénzén se tudnak megszervezni normálisan valamit? A más pénzének, csak az ellopása, elszórása megy nekik? Már nem csodálkozom, hogy a körmük alatt sok a szálka. Nyilván a fafejükből kerül oda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  8. Orbán András Lajos

    Javaslat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Azt a 200 millát fordítsák gyermek étkeztetésre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Nem kell amerikának az orbáni kúltúr.vircsaft! A baj, hogy Bánk bán bánja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. A velem van az erő miniszter úrnak már akkor le kellett volna mondania, amikor a budapesti operaházban történtek kapcsán a miniszterelnöke hülyét csinált belőle.
    Nem csodálnám, ha egy életre megutálná az operát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Katona József: Bánk Bán.

    Tiborc panasza.

    “Ők cifra márványos házakat építenek, ahova nekünk belépni nem szabad.
    Ha egy beteg feleség, vagy egy szegény himlős gyerek, megkívánná
    Lesújtunk egy galamb fiat. Tüstént kikötnek.
    De aki száz, meg százezret rabol, bírája lészen annak, akit a szükség
    garast rabolni kényszerít.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. A Nagyvezírnek eszibe jutott, hogy most köllene egy előadás az USÁ-ban:
    “Legyen az az izé… no, tuggyátok! …. hát az a Bank Bán (ja, az a Csányi!) …. Bánk Bán, no azaz! Oszt’ vezénygelje mán ez Pacsi … Pácsi … izé Plácidó! A franc bírja megjegyezni ezt a sok hülye nevet! No, hun van egy jó nagy operett, izé opera az USÁ-ban? Nyújork? Az nem jó! Csurka óta ottan nem szeretnek, meg hátha megint jön egy repülő! Lószándzselesz? Ott is van? Nem ott énekelt a Kalambó is? Ja, hogy az nyomozott! Mert? Melyik operistát ölték meg? No, mindeggy! Szóval akkó legyen ottan, van rá 200 misi! Intézzétek el Réthelyikém!”
    Kicsivel később:
    “Hogy mi a lóf@sz? Mi a büdös frászt mondott ez a lószándzseleszi operett? Mi a jó qva anyjáér nem teszi be a műsorba? Nincsen helye? 200 misiért sem! Hogy az a szájbab..tt nénikéjét ennek a Kalambónak! Ja, az nem az! nekem most kell és nem évek múva!
    Réthelyi! Há’ mi a qrta anyádé tartalak, ha még ennyit sem tudsz?!
    Micsoda?! Én beszéjjek tisztességesen?! Há’ ki vagy te? Doktor meg idősebb? Há’ énis doktor vagyok vaze! Meg a főnököd vaze! Én vagyok a miniszterelnök vaze! Érted vaze?!
    No, valamelyik kutya írjon egy nagycikket arról, hogy a lószandzseleszi operett egy nagy rakás lótrágya, a Kalambó pedig a szemét komcsik, meg a buzi libsik bérence, oszt’ jónapot!
    Mit?! Jóvan má’, akkó nem Kalambó! Ne pofázz má’ mindég bele!”
    Az előadás helyszíne később változni fog. Nevük elhallgatását kérő informátorim szerint pillanatnyilag két opció is létezik: Peking vagy Minszk! :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. alugy. 2011. július 20. szerda 13:26
    Jól megmondtad az őszintét, miért akarják annyira bemutatni a Bánk bánt Los Angelesben. Szerencsére most nem jött összea a harci mének Óperencián túli kiruccanása közköltségen.
    Olvasta valaki, hogy Williem és Kate Los Angelesből a menetred szerinti BA járattal repült haza Londonba? Van mit tanulni a valóban gazdagoktól!
    .
    “Odafelé a kanadai légierő egyik utasszállító repülőgépe vitte őket Londonból Ottawába, a körút végén pedig Los Angelesből utaztak haza a British Airways menetrendszerű járatával.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=452390&referer_id=friss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. Ejnye ejnye! Rosszaindulatúak vagytok. Meg hát nem is magyarok, idegenszívűek, a nemzet ellenségei!
    Nekünk ugyanis olyan jól megy, hogy csak úgy kivágunk a farzsebből 200 milliót.
    Mi is az nekünk!
    Itthon, már nincs szükségünk erre pénzre.
    A büdzséből csak úgy csurog ki a pénz,már nem tudják hová tegyék, úgy tele van.
    Szinte ingyen lakaknak az emberek, a GDP a mennyekben szárnyal, a munkanélküliek hobbiból nem dolgoznak és még ís úgy élnek mint a nálunknál jóval szegényebb Svédországban a gyárigazgatók. A volt hajléktalanok már a 3 szobás panelból, lakparkokban lévő villákat bérelnek, a magyaroknak már csak irányító szerepük van a gazdaságban, az effektív munkát, a nehéz fizikai megterhelést igénylő tevékenységet , német, dán,holland,angol vendégmunkások végzik. Olyan autó sztrádákkal rendelkezünk, hogy Pécs-Budapest fél óra, ami annak is köszönhető, hogy az autóparkunk 2 évesnél idősebb gépkocsit nem tartalmaz. Kórházaink panganak az ürességtől, nincs kihasználva a világszinvonalon felszerelt műtő, kórházi osztály. Az orvosok és a kiszolgáló eü. személyzet arról panaszkodik, hogy szinte elveszti gyakorlatát, mert alig alig akad beteg, és hiába a világszinvonal feletti bérezés, a szakmai kihívások hiányoznak.A bankok úgy adnak hitelt, hogy akkor adják meg amikor akarják, sőt esetenként csak hogy vigyék, vissza se kell fizetni,legfeljebb annyit amennyit akarnak.
    …stb.
    És akkor a kutya arcon nyalt,a kezem beleért bilibe és felébredtem.
    Na, menni kell Debrecenbe stadiont építeni, itt rabomobil, és már ordít a volt rendőr, akiből munkatábor kápót csináltak.
    Majd a jövőhónapba jövök, addigra talán összespórolom az utiköltséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  15. “Los Angeles, zsebembe lesz”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Csak érdeklődni szeretnék, vajon az Ezüsthajós Káel Csaba zsebébe mennyi kerül ebből a 200 millából? Vagy az már régen elúszott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Debrecenbe bezzeg több száz millkóért épül majd a stadion.Arra van pénz és sok más felesleges hülyeségre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Hát … lehet, hogy én vagyok a tahó, de szerintem a “mű jelentőségéhez méltó körülmények között ” lett ” bemutat”va “az Egyesült Államokban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Hazám, hazám, te mindenem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nem lesz magyar Bánk bán Los Angeles-ben 2011. július 19. kedd | AN

Carmageddon: mintha mi sem történt volna 2011. július 18. hétfő | AN

Kezdődik a Carmageddon 2011. július 15. péntek | AN

Vilmos herceg és Kate Middleton Los Angelesben 2011. július 9. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos