Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csányi cégei is Orbán szégyenlistáján 2011. július 5. kedd 9:48 Forrás: Hírszerző

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csányi cégei is Orbán szégyenlistáján

Budapest, Fidesztán – Folyik a Nagy Rendcsinálásnak elkeresztelt profitátrendezésre szakosodott hadjárat. A nagy munka közben nem lehet minden “apróságra” odafigyelni, ilyenkor, ahogyan az lenni szokott, hullik a férgese: a kétkezi rendszerváltók Orbán-közeli, baráti érdekeket is sértenek. Csányi Sándor fel van háborodva.

A Hírszerző cikke szerint már hetek óta Orbán Viktor kormányfő asztalán van az a lista, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkársága állított össze azokról a cégekről, amelyek olyan termékeket állítanak elő, melyeket a fogyasztók széles körben “magyarnak” gondolnak, de valójában a felhasznált alapanyagok egy része importból származik.

A Hírszerző információi szerint gyakorlatilag a hazai élelmiszerpiac minden jelentősebb szereplője megtalálható ezen a listán, a legnagyobb, és politikailag is talán a legpikánsabb név mégis minden bizonnyal a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm Csoporté. (A Bonafarm a tulajdonosa a szegedi Picknek például.)

Egyelőre még nincs döntés arról, hogy mi legyen a listával,  ezt valószínűleg egy személyben Orbán Viktor határozza majd meg. Az “összeírás” hátterében az áll, hogy az agrárkormányzat szeretné jelentősen átrendezni a profitmegoszlást a hazai élelmiszerláncban. Mint egy, az ügyre rálátó kormánytag a Hírszerzőnek elmondta, jelenleg egy termék előállításakor a termelőnek csupán a nyereség öt százaléka jut, a tervezett átrendezés nagyságrendjére jellemző, hogy ezt egyharmadra növelné a kormányzati akarat.

Mindez persze nagyon komoly lobbiérdekeket sértene a hazai élelmiszeriparban, így egyelőre a háttérben folyik a küzdelem. Állítólag magát Csányi Sándort is felháborította a lista elkészítése, úgy tudni, a bankvezér személyesen is protestált a VM lépése ellen. (Kovács Sándor, a Pick vezérigazgatója áprilisban egy interjúban arról beszélt a Világgazdaságnak, hogy éves szinten nagyjából 1,5 millió sertés hiányzik a magyar állományból ahhoz, hogy teljes mértékben hazaiból állíthassák elő termékeiket.)

Az Orbán asztalán sorsára váró lista nyomásgyakorló eszköz is lehet: a cégeket először megpróbálják “szép szóval meggyőzni”, hogy minél nagyobb mértékben hazait dolgozzanak fel, de ha ez nem megy, akkor nyilvánosságra is hozhatják, és így akár egyfajta “szégyenlistává” is alakulhat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Csányi cégei is Orbán szégyenlistáján, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Orbán és Csányi ugyanabból az alomból valók. Majd megoldják “okosban”. Kiad egy rendeletet a Vezér, hogy ” … kivéve a Gyevi bírót és Csányi Sándort.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  2. Siklósi Attila

    Maga a cél üdvözlendő, azaz, hogy a termelő haszna sokkal magasabb legyen. De attól tartok, mint eddig is, megint felemás döntés (majdnem megoldást írtam, de ennyire nem vagyok optimista) születik, hiszen a haverok érdekeit messzemenőkig figyelembe kell venni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  3. Aki dolgozik , neis egyék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  4. Majd ráirják a vecsési savanyúkáposztára is,- hogy a káposzta Hollandiából ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Ahha! a savanyúsága meg hazai! Ebben senki nem is kételkedne :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Jó lenne a közvetítők nagy részét kiiktatni a láncból, de erősek, és eddig minden kormányt átvészeltek, sőt, mint látható, ott vannak a nagypolitikában. Hallottam olyanról, hogy például egy piaci kereskedő megpróbálta maga megoldani a raktározást és a szállítást — nagyon megverték, tönkretették az áruját, azóta nem gondol ilyenre.
    Amúgy meg:
    Tisztán magyar áru a nemzetközi munkamegosztás korában? Akkor csak a karikás ostor, a bő gatya meg a nenyi marad, kérdés, ki a fenének kell?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Vica, a magyarok a piacon olyan leleményesek, hogy a francia származású krumplit télen átzsákolták magyar neccbe, azért, mert voltak olyan vásárlók, akik ragaszkodtak mindenképpen a magyar áruhoz…. :-)..a zöldségesnél ár heccből hollandul kértem a zöldségeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Nocsak, Cányi kiesett a pixisből?
    Nem félek én attól, hogy ha kell, akkor nem készül majd egy Lex Csányi is a Lax Borkay, Lex Szász, Les Almásy, stb. személyreszabott törvények után, ez most a “petting”, hátha meghozza Csányi papa eszét…
    Szerintem nagyon egyszerű a magyarázata. Két lehetőség van:
    1) kritizálta, nemtán egyenese ellent talált mondani a csuti akolganajozónak,
    2) nem adott elég pénzt a csuti akolganajozónak, avagy a pártpénztárnak.
    Ennyi!
    Igaz is, nem azt mondá a csuti akolganajozó a kongresszusukon nagy fennhangon, hogy mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak ?????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. Ne aggódjatok még mindig nem a farok csóválja a kutyust. Azéé meee a minisztérium butácskái írogatnak attóóó még megbonthatatlan és örökké élni fog Csányi és a király barátsága. Az az örök és megbonthatatlan barátság csak akkor bomlik meg ha Csányi papának valamiért már nem tetszik a király és e helyett a király helyett csinál magának egy másikat. Ne ám mááá, hogy a farok csóválja a kutyát. Tudjátok a Hegedűs a háztetőn ” Ha egyszer nekem sok pénzem lenne én lennék a bölcsek bölcse”. Csányi bácsinak sok van így hát Ő a bölcsek bölcse. :-(
    Éljen és virágozzék népünk és a nagy OTP közti megbonthatatlan örök barátság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. A magyar ipar és mezőgazdaság akkor lesz versenyképes és újra világszínvonalú, ha nem egy párt népszerűség-magszimalizására irányuló párthatározaton alapuló törvénykezéssel biztosítanak előnyt a magyar áruknak. Aki a magyar emberek érdekeit képviseli, annak a fogyasztó érdekeit is figyelembe kell vennie. A fogyasztó érdeke pedig az, hogy a lehető legkisebb áron juthasson a lehető legjobb minőségű termékekhez. Ezt kellene ösztönözni az eredet-ösztönzés helyett.
    Mellesleg megjegyzem, hogy Magyarország az EU-csatlakozással egy olyan közösséghez csatlakozott, amelynek határain belül szabad a tőke, a munkaerő és az áru bármilyen irányú áramlása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. EGO, a bo gatyat, karikas ostort, stb. a kinaika le fogjak masoloni es piacra dobjak ( mint a Rubik kockat s mindent…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. bocsanat, elirtam: kinaiak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Bementem egy nagykerbe egy karton UHT-s tejet venni. Láttam, volt szép piros-fehér-zöld dobozban, harsogó nagybetűkkel ráírva, hogy magyar termék. Elővett a nemzeti büszkeségem és gyorsan vettem is egy tucat dobozzal. Otthon nézem a számlát 1 liter 345 Ft. Visszavittem az üzletbe, hogy biztos elütötték, mert nem szoktam 180-190 Ft-nál többet fizetni. Nem tévedtek ennyi, de szó nélkül kicserélték. Most akkor kevésbé vagyok magyar, vagy szórakozzanak az anyjukkal ennyiért. Csányiékról meg annyit, hogy nem eszik azt olyan forrón, mert szerintem már az az ember aki be merte tenni Csányi cégét a listába, már régen munkanélküli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Kik ezek a sötét arcok a képen? Félnek a fénytől?Eljön az idő, mikor rájuk lesz világítva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos