Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerika hangja 2011. július 1. péntek 9:54 Forrás: AN

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerika hangja

Budapest – Nagyon fontos üzenete volt annak, amit tegnap Hillary Clinton mondott, azaz hogy nem szabad visszacsúsznia a demokráciának, biztosítani kell a fékek és ellensúlyok rendszerét, és elvárják Magyarországtól, hogy a lantosi örökség szellemében folytassa a kormány az ország vezetését. Világossá tették: figyelik, hogy Magyarországon mi történik - mondta Simonyi András volt washingtoni nagykövet az amerikai külügyminiszter tegnapi látogatása kapcsán a Klubrádióban.

Külpolitikai siker, hogy Hillary Clinton Magyarországra látogatott, de az amerikaiak azt üzenték, a magyar belpolitikai problémákat Magyarországnak kell megoldania, nekünk kell erősítenünk a civil társadalmat. Magyarország érdeke, hogy erős demokrácia és erős civil szféra legyen. Figyelik Magyarországot, elvárások vannak velünk szemben, mivel példa volt hazánk - mondta a volt washingtoni nagykövet a Klubrádióban az amerikai külügyminiszter tegnapi látogatása kapcsán.

A másik legfontosabb üzenete az volt Hillary Clintonnak, hogy tévút, ha bárki úgy gondolja, hogy a gazdasági problémák megoldásában akadály a szabad piacgazdaság és a konszenzusos többpárti demokrácia – mondta Simonyi András. Amikor az Egyesült Államok külügyminisztere hoz egy ilyen üzenetet, ez azt jelenti, hogy Magyarország fontos az amerikaiak számára. Látni kell, hogy itt a kormánypárt és az ellenzék nagy része transzatlanti-párti, ezeket a jelzéseket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Amerika hangja, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Szerintetek felfogta a csuti gnóm mit mondott neki HC a zárt ajtók mögött?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. Halló halló fegyelem! 1948, leverték, 1920, megaláztak, 1956, elárúltak, 1989, becsaptak! Mi a közös ezekben? Segítek! Minket mindíg, de közös összefogással, de cserbenhagytak, méghozzá alaposan! Meglátásom szerint a ,,nagy testvérnek” jól jön az Európába beáramló Kínai ,,segítség” Az USA fellélegezhet egy kicsit, és tovább munkálkodhat azon, hogy az egyébként erős Európai gazdaság, mára legyengülvén, végleg kiadja lelkét. Magával rántva a Kínai pénzek egy részét, majd utat nyithat a tengeren túli piacoknak, mert ebbe a folyamatba Európa belerokkan. Sajnos azért, mert józan paraszti szemmel látható dolgokat nem lépnek meg. Persze a Direkt rombolók, vagy Diplomás rablók, mármint a Dr.-ok (tisztelet a kivételnek!), mindezt a megszerzett szemellenzőiken keresztül nem látják! Néhány hónapban mérem a világot megrengető hanyatlási folyamatok kezdetét, de nem abból a megközelítésből, amit Georg SOROS elemzéseiből ki lehet szűrni. No plastic, just only a natural think, so simple!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Felfogta: 2014-ig szabad kezet adott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  4. Érteni érti, csak hát az ellenkezik a törekvéseivel, így szerintem nincs rá semmilyen hatással.
    “Van élet az Unión kívül is” mondotta, pedig az Európa. Az USA meg amúgy is az óceán másik oldalán van miért is érdekelné?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Azt fogja hazudni a felcsúti ámokfutó, hogy azt mondta neki H.Clinton, hogy azért fogják figyelni Mo-ot, hogy tanuljanak tőlünk.
    A példás demokráciánk lesz az etalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  6. Már a Jobbiknak kiadták az ukázt, hogy szép lassan adagolhatják a zembereknek, hogy van élet az Unión kívül is. Nem szabad “hitből” az Európai Unió tagjának maradni:
    http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=77444:jobbik-nem-szabad-qhitblq-az-europai-unio-tagjanak-maradni&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Ja, és mindez a soros elnökségünk utáni első napon!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Szerintem Orbánt a szövegértésben a betegsége akadályozza. Nem tudja felfogni az egyenes, csavarmentes szöveget. Győzike már foglalja neki a helyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Csak azt nem tudom, hogy a civil társadalmat ki fogja összefogni, rősíteni. Hiába látják az EU-ban, és a tengeren túl is, hogy itt mi folyik, ejnye-bejnye a legtöbb, amit tehetnek az érdekünkben. Na meg a gazdasági megszorítások. Annak a levét meg a zemberek isszák meg, koszorús költőnkkel szólva: “ne sírj, grófodnak lesz azért leánya, pénze, bora…”. A csuti csótánynak és bandájának már van olyan vagyona, hogy még az unokáiknak sem kell dolgozni egész életükben. A történelem már megtanította ezt a népet arra, hogy saját magának kell kitakarítani a szemetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Örülök, hogy itt volt H.Clinton és mondott amit mondott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. A nagy többség csak a mosolyt és a kézfogást látja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Már megint Orbán Viktor a Fidesz elnöke 2011. július 3. vasárnap

Ellenfél nélkül 2011. július 3. vasárnap

Folytatódnak a politikai leszámolások 2011. július 2. szombat

Az MSZP kiáll Szilvásy mellett 2011. július 2. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos