Ronai and Ronai
AMERIKAI

2014-ben több tucat képviselőtől válik meg a Fidesz 2011. július 23. szombat 7:31 Forrás: Nol

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
2014-ben több tucat képviselőtől válik meg a Fidesz

Budapest – Lezárultak azok a megbeszélések, amelyeket Lázár János folytatott fideszes képviselőkkel 2014-ről, vagyis arról: kik esnek ki a ciklusváltással az Országgyűlésből, miután a mostani 386 helyett már csak 200 fős lesz a parlament – ismerteti a szombati Népszabadság.

A Fidesz-frakcióvezetőt ugyan nem tudta elérni a napilap, de a már meghallgatott honatyák elmondták: Lázár János – és korábban, az évértékelő frakcióülésen Orbán Viktor miniszterelnök is – “korrekt megállapodást” ígért valamennyi kormánypárti honatyának.

A lapnak megerősítették: az “első körös” személyes, négyszemközti megbeszéléseken nem pusztán arra kérdezett rá Lázár János, hogy az egyes képviselők hogyan képzelik az életpályájukat 2014 után, hanem az “elmúlt egy év nehéz időszakára is”. Az egyeztetések konklúzióját befolyásos fideszesek úgy vonták meg: várhatóan az új, egyciklusos honatyák kényszerülnek búcsúra 2014 tavaszán a parlamenttől. Voltak, akik már most jelezték: a következő ciklusra diplomáciai szolgálatot képzelnek el maguknak vagy gazdasági-pénzügyi területen szeretnének érvényesülni.

A miniszterelnök ősszel, szeptember-október folyamán ül le “második körben” személyesen a képviselőkkel, akkor alakul ki a kiesők listája – tudta meg a Népszabadság.

A tavasszal elfogadott alkotmány ugyan nem rögzíti a 200 fős parlamentet, a Fidesz–KDNP-frakciószövetség ezt már kész tényként kezeli. Az viszont még nyitott, hogy a választójogi törvény módosítása 90 vagy 100 egyéni körzetet határoz-e meg. És miután az önkormányzati testületek számát éppen fideszes javaslat nyomán már megfelezték – azaz a helyhatóságoknál sincsenek plusz helyek -, nyilván kényes alkufolyamatok lesznek, jelenleg ugyanis 262 a Fidesz-KDNP-frakciószövetség létszáma – ismerteti a napilap.

A Népszabadság cikke szerint az megkönnyíti a kiválasztást, hogy az úgynevezett országgyűlési törvénnyel szinte bizonyosan bevezetik a képviselőség és a polgármesterség közötti összeférhetetlenséget. Így fideszes “nagyágyúknak” is választaniuk kell, legkésőbb 2015-ben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 4 szavazatból)
2014-ben több tucat képviselőtől válik meg a Fidesz, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Jut nekik zsíros állás bőven, még a választások előtt. Majd kilenc évre bebetonozva, kirugás esetén kétharmados törvénnyel biztosított többmilliós kártérítéssel4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. Remélem legalább20-22 tucattól

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. A korrekt szót ne amortizáljuk már le azzal, hogy a fidesz bármelyik tagjával kapcsolatban említsük!
    Ezek nem tudják mi az!
    Korrektül hazavágnak bennünket, és még büszkék is magukra!
    Tökéletesen kiagyalták, hogy a választási rendszer csak nekik legyen jó, és itt most egy percig nem érdekel, hogy mennyi “honatya” lesz a következőkben válaszható.
    Tiszta bohózat, mondanám, ha nem a mi bőrünkre menne ki a játék.Sajnos a választásokkor meg fogjuk tapasztalni azt is, hogy milyen az, amikor az országos választmányi bizottságban fideszesek ülnek csak, a 2/3-ra hivatkozva.
    Eddig is cinkelt lapokkal játszottak, és ezután sem térnek le a maguk választotta útról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. Ha a kiesők listáján 262 név szerepelne (közöttük természetesen Orbáné is), akkor én tökéletesen elégedett lennék. :-D Még elégedettebb lennék, ha a következő Országgyűlés klépviselőinek névsorában egyetlen fideszes és jobbikos sem lenne! :-D :-D
    De ez persze csak vágyálom. :-(
    Ehhez mi, magyarok túl hülyék vagyunk. :-( :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  5. Nincs semmiféle előredobozolt leépítés, hiszen az új Fidesz-alkotmány a biztosíték arra, hogy ha el is veszítik a következő választásokat, mindenféle reformot megakasszon és ezzel újraválasztásokat hirdessen ki a Fidesz-társasági elnök úr. A parlamenti helyek csökkentése is csak porhintés, ettől még megmaradnak a kiváltságok, a mutyizások és egyéb korrupt üzelmek ahhoz, hogy az állampolgárok adója ismét gyakran rossz, haszontalan kezek közt landoljon. (Talán nem írták itt, de a HVG-ben azt olvastam, hogy már a civil szervezetek pénze felett is a kormány fog őrködni. Jobb lesz, ha nem fogja ezután senki felajánlani egyetlen “civil” szervezetnek sem adója 1%-át, hiszen az úgy is a Fidesz kegyeltek vagy a kormány zsebébe kerül).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Ez a fotó, egyszerűen hányingerkeltő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. T. Ábrahám ! Többszörösen is az , aHÁNYan rajta vannak !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Orbán András Lajos

    A kép előterében lévőkkel kell kezdeni a kiesést, ja és legalább a 20. emeletről……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Én csak azt ajánlom a most aktív összes fideszes képviselő figyelmébe, jogy mielőtt bármire ígéretet tesznek, vagy elkötelezik magukat, jól gondolják át. És tanuljanak a más kárából: közalkalmazottak, rendvédelmisek, pedagógusok, orvosok, szakszervezetek, média munkások…(limez x tart a végtelenbe).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. A Fidesz megszabadul sok képviselőjétől,de a lakosság nem szabadul meg tőlük…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  11. Ezt a gőgös maga-biztonságot le kell törni sürgősen. Még csak az elején tartanak, de már osztozkodnak. Kinek jusson több. Kinek kevesebb. “Ne nekünk jusson a legtöbb.” Ne bizony. A népnek kell, hogy több jusson. Nem szabad alkalmat adni az osztozkodás lehetőségére. Ha kell, ki kell csavarni a hatalmat a kezükből, mert
    ez az ország ettől többet érdemel. Nincs hatalma a gondolkodó, elszánt nép felett
    ilyen kormányzás mellett. Akár hogy csűrik, csavarják a választási törvényt, nem szabad engedni, hogy újra a hatalom közelébe kerüljenek. Nem szabad megszédülni pár garastól választások előtt. Nyíljon már ki mindenkinek a szeme!
    Csak egy életünk van, ne hagyjuk, hogy nyomorba döntsenek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. Tudtommal 2014 – ben választások lesznek. Tehát nem a Fütyesz válik meg több tucat képviselőjétől, hanem a választók takarítják ki őket a Parlamentből. Ha van eszük, akkor a Népnyúzót is lapátra teszik. Ha nincs, akkor Magyarország végleg leírja magát. Oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  13. Most már csak az a kérdés:
    Pofátlan, vagy pofa nélküli végkielégítést szavaznak-e meg maguknak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. Mi meg magától a FIDESZ .-től szeretnénk végre megválni …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. Nem hiszek újsághíreknek, szellőztetéseknek. Még meghozott törvénynek sem hiszek: Ha ma hoznak egy választási törvényt, de később észreveszik, hogy ez nekik nem a legjobb, akkor majd két héttel a választások előtt módosítják. Ráadásul a törvény sem arra való náluk, hogy betartsák, hanem csak arra, hogy *másokkal* tartassák be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Hát önbizalmuk az van, realitás érzékük annál kevesebb. Nem érzik a fiúk a veszélyt, pedig az már a kertek alatt van. Áldásos tevékenységük következtében egyre nagyobb feszültség várható az ébredező tömegekben és csak idő kérdése, hogy mikor rendezik meg a fideszes politikusok számára a KI TUD GYORSABBAN FUTNI túlélő versenyt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. A “végső” búcsún szívesen ott lennék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Eddig sem jeleskedtek az ország érdekében. Most meg több, fidesznyikot akarnak elhelyezni jól fizető állásba? Magyarország, kösd fel a gatyát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Lázárnak nem a képviselőkkel kell ezt megbeszélnie, hanem velünk, a választópolgárokkal. Remélem, Lázár is repülni fog…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  20. Fel sem merül bennük, hogy 2014-ben az általuk 200 fősnek meghatározott parlamentben csupán 20-30 fideszes képviselő lesz (tudom, hogy ez hiú remény).
    Undorító ez a magabiztosság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  21. Nézd a képet és sírjál…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. A hír kapcsán több kérdés merül fel:

    1.) Miért kell most megállapodni velük?
    2.) Miért kell még az összel véglegesíteni a kiesők sorsát?
    3.) Miben állapodott meg velük Orbán Felcsúton?
    4.) Milyen időtartamra szólt a felcsuti alku?
    5.) Mit tud igérni most Lázár?
    6.) Milyen alapon igér Lázár?
    7.) Mi lesz ha előbb lesz választás, mint 2014?
    8.) Mi lesz ha az új választáson nem lesz kétharmad?
    9.) Mi lesz ha nem tudja tartani az igéretét Lázár?
    10.) Mennyit ér Lázár igérete?
    11.) Ki hisz Lázárnak?
    És még száz hasonló kérdés.
    Válaszol valaki? Egyesével ha lehet kérném.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Aki nem lép egyszerre, az nem kap …
    (Mindenki töltse ki fantáziája, vérmérséklete szerint!)
    Bár csak már látnám, hogy ezek orrat horgasztva, mint aki citromba harapott (majdnem valami büdös vég, pontosabban bélterméket találtam írni! :lol ) vert seregként el a balfenéken …
    Remélem, ennek a fidesznyik bagázsnak a végkielégítésére is érvényes lesz a “pofátlan” végkielégítésekre hozott 98%-os büntetőadó!
    Sőt!
    A gyebi bíró módjára ők duplán kapják ezt a jutalmat !
    ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Kérdések!
    Az istenért, magadra ne vedd, de van egy angol szólásmondás, mi szerint egy bolond pillanatok alatt annyi hülye kérdést tud föltenni, amennyit aztán ezer tudós sem győz megválaszolni! (Bocsánat, de ezt nem lehetett kihagyni…)
    Egyébként a kérdéseig nagyon is jogosak…
    A válaszokat pedig majd meglátjuk, ha megéljük…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Iván László (pszichológus, neurológus) biztos képviselőjelőlt marad továbbra is mint eddig, mert szükséges az állandó orvosi (pszhiátriai) felügyelet a vezér mellett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Miért ennyire sürgősek ezek a személyi beszélgetések ? Mire készülnek?
    Zörög a haraszt,- előrehozott választásra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Kedves Simplemind! és Kedves Mindnyájatok!

    Szerintem ráhibáztál/tatok. Ezért ez az eszement tákolmányozás, hogy a megmaradt híveiket valahogy még egybe tudják tartani tavaszig. Még az idén összehozzák a maradék sarkalatos törvényeket, köztük a választásit is, Úgy húzzák meg a választási körzetek határait, ahogy akarják ( valószínű elkészültek már az új kubatov listák ).Úgy gondolják, hogy a megmaradt kb. 1,5miiió szavazó még elég lesz, hogy újabb 2/3-adra bebetonozzák magukat. Aztán ha ez meg van, mehet a nemzet gojostolla, és az új hatalom jeget varázsol a Dunára, és trónra emeli I.Orbán Viktort.
    Ezután már parlament sem kell. Rendeletekkel, meg egy pár jól megfizetett csahossal is lehet a birkákat irányítani.
    Ez is egy jövőkép. Kell ez nekünk?
    Mi már sokan tudjuk, hogy nagy baj. Mi már mondjuk,
    Vagy mit tesznek a pártok, szakszervezetek, egyéb érdekvédők?
    És mi mit teszünk érte, hogy ez a vízió ne következzen be ?
    Elég vajon, hogy itt/és/máshol, jól kiírjuk magunkat?
    Hány embert/politikust/érdekvédőt tudunk ezzel fölrázni?
    Elég hangosak vagyunk ezzel?
    Nem százezreknek kellene már ordítani, hogy

    ÉBRESZTŐ MAGYAROK!!!! ELÉG VOLT !!!!!!!!

    Sajnos az emberek félnek, tartanak a hatalomtól. Még a különböző
    petíciókat sem szívesen írják alá. Pedig ha százezrek írták volna alá
    például a tiltakozást a média törvény ellen, vagy az egyetlen szabad rádió
    megmaradásáért indított akciót, akkor talán nem jutottunk volna ide.
    Most is hozok egyet:
    ” Felhívás az Országgyűléshez, hogy a sarkalatos törvényeket a hazai és a nemzetközi alkotmányosság alapvető tartalmi és eljárási szabályaival összhangban fogadja el. ”
    http://www.peticiok.com/felhivas_az_orszaggyleshez_hogy_a_sarkalatos_torvenyeket_a_haza

    Üdv: Igás György

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Gondolom akik nem férnek be kapnak egy néhány keresetlen szép szó kíséretében egy egy szívlapátot és talicskát a királyi korona előtt a Lázártól és mehetnek építeni azt a fidesztáni munka államot amelyet olyan birka hevülettel maguk is megszavaztak. Mert ezt érdemelnék! Azoktól a diplomás emberektől ki kérdezte meg, hogy mik szeretnének lenni akik Debrecenben és még ki tudja hány városban utcát sepertetnek, akiktől megvonták a 9 hónapi munka keresési lehetőséget és majd munkatáborokba fogják kényszeríteni őket? Ők nem lehetnének esetleg diplomaták vagy gazdasági szakemberek valamelyik zsíros állami állásban? Kérdem én: Mi predesztinálhat ma egy képviselőt arra, hogy miután lejárt a mandátuma egy pofátlanul nagy végkielégítés után csak egy a pártja által szerzett magas állásban köthessen ki? Hol van itt az állandóan szajkózott egyenlő esély, egyenlő bánásmód, egyenlő jog? Ezzel az erővel nyugodtan osztogathatnának a képviselőknek bárói vagy grófi címeket, legalább tudnánk, hogy hányadán állnánk velük. Nem megfelezni kéne őket, hanem ezeket a feudális kiváltságokhoz hasonló jogokat kéne tompítani a parlamentben főleg akkor amikor ilyen kontrasztos társadalmi helyzetet próbálnak előidézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Nem lehetne ezt legfelülről kezdeni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos