Kerékpárút Tata és Tatabánya között 2011. július 6. szerda 11:48 Forrás: MTI

Share
Kerékpárút Tata és Tatabánya között

Tatabánya – Jövőre elkészül a Tata és Tatabánya közötti hét kilométeres kerékpárút. A csaknem félmilliárd forintos beruházás szinte teljes összegét pályázaton nyerte el a két település és a köztük fekvő Vértesszőlős önkormányzata – mondta el a projekt támogatási szerződésének szerdai aláírásán Tata alpolgármestere az MTI-nek.

A nyomvonal a tatai Öreg-tóba ömlő Által-ér völgyében húzódik majd, pihenőkkel, kerékpártárolókkal kiegészítve. Tata 35 millió forint saját forrással járul hozzá a fejlesztéshez, mert az út egy része a város belterületén található, és erre a pályázat nem ad forrásokat – tette hozzá Horváthy Lóránt (Fidesz-KDNP).

A három település között jelenleg csak az 1-es úton lehet kerékpárral közlekedni, ez azonban az erős emelkedők és a jelentős személyautó-forgalom miatt nem biztonságos. A főút mellett nem lehetett kerékpársávot létrehozni, mert a nyomvonalon vasúti felüljáró is van.

Az új kerékpárúton a felmérések szerint naponta 2200 fős forgalomra számítanak. Tatabányán jelenleg hat kilométer a kerékpárutak hossza, és kész tervek vannak egy 14 kilométeres hálózat kialakítására. Tatán a kerékpárutak hossza meghaladja a hét kilométert.

Címkék:, , ,

One Reader’s Comments

 1. 7 kilométerre minek pihenő ?
  erős emelkedők ??????? egy azaz 1 db. vasúti felüljáró van a többi olyan sík , hogy síkabb nem is lehetne.
  A vasúti felüljáró felső részén az út szélétől (fehér csík) vagy 60 centi hely is van és elég széles az út is. A lefelé részen van , hogy az útszéle mellé közelít az emelt út szél. Ettől függetlenül a többi szakasz nagy részén lehetne szélesíteni gond nélkül az út mindkét szélén.
  Azt nem tudom ki csinálta a felmérést hogy 2200 fős kerékpáros napi forgalom jött ki.
  Az a kerékpárút ahol gyalogos közlekedés nincs. Ha ezt figyelembe vesszük akkor nem tudom hol van az a 7 km.
  biztos azért nem látom mert én naponta bicóval közlekedem Tatán. Autóból biztos máshogy látszik :)

Kapcsolódó cikkek

New York hozzászokik a biciklisávokhoz 2012. szeptember 4. kedd | AN

Kilakoltatási hullám Tatabányán 2011. május 26. csütörtök


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók

Blogok