Ronai and Ronai
AMERIKAI

Majdnem 90 ezret adtak az Oscar-szoborért 2011. július 31. vasárnap 14:59 Forrás: RR

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Majdnem 90 ezret adtak az Oscar-szoborért

Dallas – Ha nem is mindenki nyeri meg a világot jelentő aranyszobrocskát, tetemes készpénz ellenében bárki hozzájuthat. Az Akadémiai Díjkiosztón átadott szobrok egyike 89 ezer 625 dollárért jutott új gazdájához.

Közel nyolcszáz, a szórakoztatóiparral valamilyen összefüggésben lévő tárgy került kalapács alá a hétvégén Texasban megrendezett árverésen, köztük Elton John, Michael Jackson, Paul Newman ruhadarabjkai, személyes tárgyai, valamint Elvis Presley gitárjai.

A Heritage aukciósház egy esetben sem közölte a vevők nevét, így azt sem, ki vásárolhatta meg az igencsak ritkaságszámba menő Oscar-szobrocskát. Ilyet nem nagyon szoktak eladni, mert Filmakadémia előírja, hogy aki el akarja adni, annak előbb fel kell ajánlania egy dollárért megvételre magának az Akadémiának, amely eddig csak egy esetben adott engedélyt az adásvétel lebonyolítására.

Ez a szabály 1950 óta létezik; a most elárverezett szobrocskát azonban még 1942-ben nyerte meg Nathan Levinson a Yankee Doodle Dandy című James Cagney revüfilm hangmérnöki munkáiért. A filmet nyolc kategóriában jelölték, végül háromban nyert. Oscart 1929 óta osztanak, azóta mintegy 2800, kézzel készített ötvösremek talált gazdára.

Az aukción elárverezték Marilyn Monroe egyes tárgyait, köztük ritka fotókat, amelyek a tavaly 98 évesen elhunyt hollywoodi fotós, Richard C. Miller magángyűjteményéből kerültek elő. A képek között voltak 1946-ban készült darabok is; ez volt az az év, amikor a később tragikus véget ért színésznő modellkedni kezdett. Egyes Miller-fotók akkoriban megjelentek magazinok címlapján, azóta nem lehetett látni őket. Monroe akkoriban még Norma Jane Dougherty néven szerepelt.

Néhány régi kép, amelyeken Marilyn vörös fürdőruhában, illetve menyasszonyi ruhába látható, ezerötszáz dollár körüli áron kelt el. Csaknem húszezret adtak viszont azért a modellszerződésért, amit a fotós 1946-ban kötött a művésznővel.

Nem sajnált 14 ezer 340 dollárt valaki azért a Pierrot-kosztümért, amit Elton John két zenés videóban is viselt a nyolcvanas években.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. sok gondja lehet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

TJ lett Jacko gyerekeinek ideiglenes gyámja 2012. július 26. csütörtök | AN

Nem árverezik el Elvis kriptáját 2012. június 25. hétfő | AN

Gyémántjubileum 2012. június 4. hétfő | AN

Elkelt Bonnie és Clyde géppisztolya 2012. január 23. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos