Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyémántjubileum 2012. június 4. hétfő 13:06 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyémántjubileum
London – Évek óta nem látott méretű londoni szuperkoncert a következő nagy eseménye a brit uralkodó gyémántjubileuma – vagyis trónra lépésének 60. évfordulója – alkalmából rendezett négynapos ünnepségsorozatnak.
.
A 86 esztendős II. Erzsébet királynő 1952. február 6., édesapja, VI. György király halálának napja óta áll az Egyesült Királyság – valamint az őt ma is államfőjének elismerő 15 nemzetközösségi ország – élén. A központi ünnepségeket a hétfői és keddi rendkívüli munkaszünettel négynapossá hosszabbított mostani, első júniusi hétvégére szervezték.
.
A Temzén rendezett vasárnapi flottafelvonulás után a gyémántjubileumi hosszú hétvége következő kiemelkedő rendezvénye lesz a hétfő esti szuperkoncert a Buckingham-palota – a legfőbb londoni királyi rezidencia – előtti téren. A több mint kétórás megarendezvényen fellép mások mellett Sir Paul McCartney, Sir Elton John, Sir Tom Jones, Stevie Wonder, Robbie Williams, Sir Cliff Richard, Shirley Bassey, Jools Holland, Ruby Turner, Annie Lennox és Kylie Minogue.
.
A tíz évvel ezelőtti aranyjubileum alkalmából ugyanitt rendezett hasonló koncert máig emlékezetes mozzanata volt, amikor Brian May a palota tetején gitározta el a brit nemzeti himnuszt.
.
Nem hivatalos értesülések szerint ezúttal egy egész együttes, az 1980-as évek egyik meghatározó, műfajteremtő ska-pop bandája, a Madness játszik majd a Buckingham-palota tetejéről az alant összegyűlt királyi családnak és a hozzájuk csatlakozó 12 ezer szerencsésnek, akik jegyhez jutottak a több mint egymillió igénylő közül.
.
A hétfő esti londoni szuperkoncert élő közvetítését óvatos előrejelzések szerint is egymilliárd tévénéző kíséri majd figyelemmel világszerte.
.
A koncert után Nagy-Britanniában, valamint a Korona fennhatósága alá tartozó Csatorna-szigeteken és a Man-szigeten – a gyémántjubileum évére utalva – összesen 2012 jelzőtüzet gyújtanak majd, köztük a legnagyobbat, a Nemzeti Jelzőtüzet maga a királynő lobbantja lángra. Mindemellett a nemzetközösségi országokban is hasonló jelzőtüzek ezreivel emlékeznek meg az évfordulóról, mindenhol helyi idő szerint este 10 órakor.
.
A hétfői londoni ünnepségeket nagyszabású tűzijáték zárja a Buckingham-palota tetején.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Gyémántjubileum, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
, , , ,

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Hát igen… egy ország, ahol érdemes, és lehet is élni.
    .
    Egy legfelsőbb méltóság, aki vitán felül szerethető, tisztelhető, művelt, nagyszerű személyiség.
    .
    És egészséges, ami jó hír, mert remélem, sok évig él még szellemi- fizikai épségben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  2. Jó egészséget és hosszú boldog életet kedves Erzsébet valamint hercegi párod

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  3. Tudom, hogy nem számít, de GRATULÁLOK II. ERZSÉBET KIRÁLYNŐNEK!
    Kívánok Neki (Nekik) minél hamarabb dédunokát!
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  4. Bár sokan támadják II. Erzsébetet, főleg a másik nagy kedvenc=mesebeli hercegnő halála körüli botrányok miatt, de gondoljunk bele mi mindenen ment át vele Nagy Britannia. Bármit tett, bármilyen családi kalamajka van körülötte népe imádja, mindent megbocsátottak neki. Miért? Mert érezték, hogy mindig mellettük állt és az ő érdeküket nézte. Tévedett, de nem hozott szégyent nemzetére. Még ma is emelt fővel tud járni…Neki jó egészséget és bárki kövesse is a trónon, legyen hozzá méltó, mert a világtörténelemben kevés uralkodó van, akinek nem ment a fejébe a hatalom ennyi idő alatt.
    Ugye Fidel, ugye Viktor, és a többiek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  5. Csak csodálni lehetett a BBC csatornán a többórás közvetitést a Gyémánt Jubileumról. Anglia, London élhető ország. Éljen az alkotmányos monarcia!
    II.Erzsébet királynő uralkodjon még sokáig, mert a nép szereti és az egész világ tiszteli. Bár csak ott lehettem volna.Inkább ott esőben, mint itt a napon, Orbániában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Éljen I. Orbán Viktor király-vajda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. Én személyesen ismerem Őt.
    Elmesélem.
    Mikor Budapesten járt , éppen egy kisebb hatvan centis sóderdomb volt a Körúti sarokházunk előtt. Furcsa módon teljesen üres volt a sarok , 100 méteres körzetben nem volt ember a Kőrúton. Csak kevés rendőr állt , a Körútnak háttal, a becsatlakozó mellékuccákat figyelték .
    Én felléptem a kis sóderdombra és vártam a konvojt , ami hamarosan meg is érkezett szép lassú menetben. Mikor a Királynő Rolls Roysa velem egy vonalba érkezett , láttam hogy rámnéz.
    ( Más élő ember nem volt ott , a rendőr tőlem 10 méterre háttal a konvojnak )
    Természetesen udvariasan fejet hajtottam , kis félmosoly kíséretében.
    És a Királynő viszonozta ! Roppant kedvesen !
    -
    De aztán amikor ÉN voltam a Bakingem palota előtt , egész 10 percet vártam hogy nézzen már ki. A régi ismeretség okán. De nem tette.
    Hát ilyenek ezek a nők. Kiszámíthatatlanok , mégha királyi vér csörgedezik is az ereikben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  8. Mate, Ivan Tibor

    Geyza,
    O Kiralyi Felsege nem hat meg, de a koruti sarokhazatok – na, az mar valami.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Látni, Charles hiába várakozik a trónra lépésére, a mama simán túléli.
    Nem kéne felkérni, hogy egy kicsit kipróbálja magát a magyar trónon? Hátha összejön egy országegyesítés! Más remény aligha van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Micsoda? Országegyesítés? Hát ha jót akarnak maguknak és nem akarják, hogy “megvédjük” az Egyesült Királyságot, akkor jobb ha maradnak maguknak. Kár lenne Angliáért, annyi mindent megértek már a több száz év alatt, annyi mindent
    túléltek épségben. Igaz , fülkeforradalom ott nem volt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Szezánk zárulhat 2012. október 7. vasárnap | AN

Elpusztult Linda McCartney erdeje 2012. április 3. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos