Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magánpénzből is iskolázhatják az illegálisokat 2011. július 26. kedd 10:08 | AN Forrás: AP

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magánpénzből is iskolázhatják az illegálisokat

Sacramento – Jerry Brown kaliforniai kormányzó aláírta a törvényt, mely megengedi, hogy az illegális bevándorlók magánönsztöndíjból is fedezhessék közoktatási, egyetemi költségeiket.

A köztudatban Kaliforniai Álom néven bevonult törvényt az állami Kongresszus már korábban elfogadta, később a Szenátus is rábólintott. A jogszabály azokra vonatkozik, akik már legalább három évet jártak főiskolára, és minimum öt éve vannak az országban.

Kaliforniában három nappal azután írta alá a kormányzó a törvényt, hogy az ország túlsó végén, Marylandben az illegálisok integrálását ellenzők elegendő aláírást gyűjtöttek össze népszavazási kezdeményezésükhöz. Céljuk, hogy a Marylandben elfogadott hasonló liberális törvény megsemmisítését elérjék.

Hasonló törvényt akartak hozni szövetségi szinten is, ez azonban 2010 decemberében elbukott, s a jelenlegi republikánus kongresszusi többség mellett jó darabig nem is lesz esély arra, hogy átmenjen.

A Kaliforniai Álom bírálói szerint a törvény rossz üzenetet hordoz, mert az illegálisok jogállása attól nem fog megváltozni, ha ezt vagy azt az iskolát elvégzik, mert utána sem fognak tudni törvényesen munkát vállalni. Arnold Schwarzenegger volt kormányzó tavaly megvétózta ugyanezt a törvényt.

Jelenleg tizenkét további államban nyílik az illegálisoknak lehetőségük arra, hogy főiskolai végzettségüktől függően állami egyetemre járjanak. Arizona, Colorado, Georgia, Dél-Karolina és Indiana azonban kitiltotta az illegálisokat a közpénzen finanszírozott oktatásból

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Nem is az lenne a baj, hogy maganpenzbol iskolaztatjak az illegalisokat, hanem az, hogy kozpenzbol. Egy kaliforniai gimnaziumot vegzett illegalis bevandorlo a helyi lakosokat megilleto kedvezmenyes aron tanulhat barmelyik kaliforniai allami foiskolan vagy egyetemen, mig az egy allammal odebb felnott amerikai allampolgar ugyanazon a kaliforniai foiskolan ketszer, haromszor annyi tandijat fizet, mint az illegalis bevandorlo. Hol itt az igazsag? Ha netan egy arizonai gyerek a UCLA-re akar jarni, anyagi hatranyba kerul a mexikoi gyerekhez kepest, aki a zold hataron at erkezett. Kezd faraszto lenni, hogy az amerikai, a legalis es illegalis szegenyeket is mi tartjuk el, es ezert azt kapjuk cserebe, hogy aki gazdag, az fizessen meg tobb adot. Es ha valaki erre kommentalni kivan, kimeljen meg az osztalyharcrol es a kizsakmanyolasrol szolo suket dumatol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mi lesz veled, Magyarország? 2014. április 2. szerda

Hoffmann meséi 2013. december 27. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos