Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jól fizet a börtön-egészségügy 2011. július 6. szerda 22:28 | AN Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jól fizet a börtön-egészségügy

Sacramento – Nem panaszkodhatnak a börtönorvosok, -fogászok, -ápolók. Az alapbérhez hozzáadódnak a különféle kiegészítések, a fel nem használt szabadságokért, betegszabadságokért járó pótlékok. Hatalmas a rongyrázás Kaliforniában, ahhoz képest, hogy válság van.

John Chiang állami főrevizor közzétett jelentése szerint több mint 1400 kaliforniai állami alkalmazott bére haladta meg az évi 200,000 dollárt. Közülük 790 fő börtönorvos, -fogász vagy -ápoló volt. Tavaly volt börtönorvos, aki 777 ezer 423 dollárt keresett; egy fogorvos 599 ezer 403 dollárt kasszírozott. Eközben az állami őssejtkutató ügynökség vezetője 482 ezer 234 dollárt vett fel.

A demokrata Chiang, aki sok milliós kampányhozzájárulást kapott az állami alkalmazottakat tömörítő szakszervezetektől, a jelentésbe nem foglalta bele a jól fizetett állami alkalmazottak nevét, jóllehet ez az információ publikus, mert a fizetésekre közpénzek mennek el. Más forrásokból azonban tudni lehet, hogy egy Fong Lai nevű börtönpszichiáter 594 ezer 976 dolláros pótlékot vehetett fel pusztán azért, mert két és fél évig nem volt betegállományban. Egy Robert Stogsdill nevű börtönfogász áldásos munkájáért az adófizetők 555 ezer 253 dollárt csengettek ki.

Az állami alkalmazottak esetében a szabály az, hogy a fel nem használt szabadságból maximum nyolcvan napot lehet kifizetni, ám az előírást rendszeresen megszegik.  2010-ben összesen 309 állami alkalmazott húzott bérpótlék formájában – tehát a rendes fizetésén felül – százezer dollárt meghaladó összeget.

A börtönök egészségügyi személyzete éveken át a krónikus munkaerőhiány miatt nem tudta kivenni a szabadságát, mert ha kivette volna, egyszerűen nincs, aki a rabokat ellássa, állítják az illetékesek. Csakhogy a fegyintézetek egészségügyében már az alapbér is elképesztően magas, hatvanöt embernél 300 ezer dollárnál is több, négyük keresete pedig az évi félmilliót is meghaladja.

Az állami nyugdíjrendszer felügyelője 612 ezer, míg az alkalmazottak kártérítési biztosítási alapjának elnöke 585 ezer dollár után fizet adót. Összehasonlításul: Jerry Brown kormányzó éves bére 173 ezer 900 dollár.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Csúcson a kaliforniai benzinár 2012. október 7. vasárnap | AN

Kalifornia: 16 milliárdos hiány 2012. május 13. vasárnap | AN

A halálbüntetésről szavaz Kalifornia 2012. április 24. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos