Ronai and Ronai
AMERIKAI

Támadás a kabuli Intercontinental ellen 2011. június 28. kedd 22:20 | AN

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Támadás a kabuli Intercontinental ellen

Kabul – Fegyveresek törtek be a kabuli Intercontinental Hotelbe, eddig legkevesebb tíz halottról tudni.

Afganisztán egyik legjobban őrzött, főleg nyugatiak által lakott szállodájába tört be több fegyveres, köztük három öngyilkos merénylő. A merénylők felrobbantották a testükre erősített pokolgépeket, míg a fegyveresek tűzharcot vívtak az őrség tagjaival. A BBC információi szerint legalább hat elkövető vett részt az akcióban. Egyelőre több információval nem szolgáltak a helyi hatóságok.

Az Intercontinental az egyik legjobban őrzött afgán szálloda, mivel közkedvelt a nyugatiak körében. A támadás akkor történt, mikor a legtöbb vendég a szálloda éttermében vacsorázott, akik a szobájukban maradtak, bezárkóztak, mikor a lövéseket és a robbanásokat meghallották.

Az Associated Press idéz egy férfit, aki családjával egy első emeleti ablakból ugrott ki, hogy meneküljenek a repkedő golyók elől. Szintén a brit közszolgálati televízió derítette ki, hogy épp afgán kormányzók tanácskoztak a hotelben, mikor a támadás történt.

Zabiullah Mudzsahid, a tálibok egyik szóvivője több hírügynökségnek is telefonon erősítette meg, hogy az ő szervezetük áll a támadás mögött.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Támadás a kabuli Intercontinental ellen, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Nagyon erőre kaptak a rongyfejűek.
    Ezt lakossági segítség nélkül nemtudnák csinálni . Szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Még jó, hogy nem NATO-találat volt, különben elképesztő külső és belső visszhangja lett volna. De szerencsére csak a tálibok jöttek tárgyalni a kabuli kormánnyal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Kiváncsi lennék, hogy az iszlámnácik ezt a tömeggyilkosságot pl. mivel indokolják… nők is vannak a hotelben? vagy egy lánygyerek “illetlen” volt? vagy, ez a hotel is a “hitetlen métely” egyik megnyilvánulása?

    Vagy mi a nyavalya?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Eldrad:

    Taktikailag könnyen megmagyarázható, hiszen a technikailag ténylegesen megszálló hatalmak egyik kiemelt helye, és mert a nyugatbáb kabuli kormány is éppen itt gyűlt össze. Az ártatlan áldozatok pedig..hm..hm…az iszlám szent háborújában elesett…harcosok…talán. Mint a kórházba is…talán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Na, egen, egen… gondolom, ugyanezért lőnek halomra esküvői meneteket, robbantanak fel piacokat, óvodákat, közkórházakat (nem katonai kórházakat), és gyilkolnak halomra mindekit, aki az útjukba kerül…

    Szemét banda ez a szalafista talibán… nincs mit “tárgyalni” velük. Itt csak a teljes kipusztítás, vagy a teljes elszigetelés a megoldás, és kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Eldrad:

    A Talibán se “fénykorában”, se bukását követő gerillaháborújában nem követte a Genfi-egyezményt, mert akkor már rég legyőzte volna az USA. Pakisztán “törzsi” területei (azaz ahol az állami karhatalom erőtlen vagy nincs is jelen) mögül, és az egyre inkább iszlámfasiszta társadalmi légkörben gy.k. legyőzhetetlenné vált ugyanúgy, mint a hidegháborúban a szovjetekkel szemben. Nem fogják őket “kiirtani”, mert nem támadják meg az új bukott államot, amelybe befészkelték magukat, a tárgyalás pedig csak időhúzás a megszálló csapatok kivonulásáig, hogy azután “győzedelmesen” visszatérhessenek és ismét átvegyék a hatalmat Afganisztán felett. Obama erre nagyon vevő, hiszen így teljesítheti kampányígéretét, és szakértők egész hadának ellenkezése dacára neki elég volt Osama is, hogy azt gondolja, az al-Kaida -nak befellegzett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Tudom, csakhogy 1, nem mindig lesz Obama az elnök, 2, amíg az marad, jobb belátásra térhet ő is.

    És azért azt is túlzás lenne állítani, hogy Obama elhanyagolja a nemzetközi iszlámnáci terror elleni harcot… nem hanyagolja el, legfeljebb nem tesz meg mindent, amit a jogi és katonai lehetőségei lehetővé tennének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Másfél éves fogságból szabadultak az újságírók 2011. június 30. csütörtök | AN

Területeket foglalt vissza a pakisztáni hadsereg 2011. június 30. csütörtök | AN/MTI

Brennan: Az al-Kaidával állunk hadban, nem a terrorral 2011. június 30. csütörtök | AN

Gates: Obama nyilván meggondolta, mit csinál 2011. június 30. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos