Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Mártír a láthatáron 2011. június 24. péntek 11:13

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Mártír a láthatáron

Sohasem szenvedtünk hiányt bolond politikusokban, akár kormányon, akár ellenzékben, de Karsai „Búzaégető” József, aki jelenleg Battonya polgármesteri pozícióját tölti be függetlenként, most olyan akcióra szánta el magát, amivel túltesz minden eddigi jelentkezőn.

Karsai búcsúlevélben fordult a kormányhoz és a sajtóhoz, és úgy döntött, hogy a Parlament épületéhez láncolja magát, bevesz 40-50 altatót, ezzel egyidejűleg pedig éhségsztrájkba kezd, valamint inni sem fog semmit.

Nem egyértelmű, hogy pontosan mit akar elérni ezzel, de egy doboz altató után simán el fog aludni, és észre sem veszi majd, hogy szépen leszerelik a kerítésről vagy kilincsről, beszállítják a legközelebbi elmeosztályra, és mire felébred, már meg is etették, itatták szépen.

Hirtelen nem tudnám százalékokba kifejezni, hogy mennyi esélye van az Orbán-kormány azonnali lemondásának a hír hallatán, de ne legyenek illúzióink, valami azt súgja, hogy ez az opció fel sem merül az aktuális kormányülésen.

Karsainál egészen egyszerűen elszakadt a cérna.

Előfordulhat ez buszvezetőknél és balett-táncosoknál is, de ezekből az esetekből nem készül hír, viszont ma egész nap Karsait hallgattam a rádióban (mármint nem magát a polgármestert, hanem az akció részletes leírását).

Annyira komolytalannak tűnt az egész, hogy utánanéztem, mit is akar pontosan az egykori MSZP-s képviselő.

Az első pont teljesen világos: „Nem tűröm tovább, hogy a Magyar Kormány és a Parlament a Magyar Demokratikus Köztársaságból, minden szabadságot eltipró, Banánköztársaságot csináljon!” De mit kezdjünk az ötödikkel: „Egy „dicső” Rákosi rendszert már átéltem, nem akarok, és nem fogok egy újabb Rákosinak a moziban vagy a TV előtt felállva tapsolni, minden sületlen beszéde után!”, és a hatodikkal: „Nem akarok, egy újabb Recski tábort és egy újabb Hortobágyot, ahová a másképp gondolkodókat kényszermunkára el lehet vinni!”?!

Kénytelen vagyok megjegyezni, hogy a szerző itt kicsit elrugaszkodott a valóságtól, mert lehet, sőt kell is Orbán Viktort utálni, de a démonizálás kifejezetten a malmára hajtja a vizet, lehet panaszkodni a baráti sajtónak, hogy munkatáborok megnyitásával vádolják, pedig nem is.

A tizenharmadik pont elég zavaros: „Követelem és követeli a Magyar Nép a megígért 100.000 munkahely megteremtését, hisz eddig mínusz 90.000 munkahely szűnt meg! (Együtt már 190.000 munkahely)”, hiszen ha mínusz 90 000 munkahely szűnt meg, akkor ennyivel több van, de a szerző nem erre céloz, viszont ígérve meg 1 millió lett, szóval ezen még dolgozhatott volna egy kicsit.

A tizenhatodiknál átcsap a szöveg abszurd humorba, és ezt megőrzi a végéig: „Nem szeretném, ha a munkára kényszerített félkarú tűzoltó 55 évesen mentene ki a roncs autókból (mely biztos halál)!”

Ha nem tudnánk, hogy itt bizony a jobb sorsra érdemes ember élete a tét, bizonyára sírnánk a röhögéstől, de ezt nem tesszük, mert mégiscsak egy búcsúlevelet olvasunk.

A lezárás is ebben a szellemben született meg: „Napokig nem eszem, nem iszom és megfelelő módon akár az életemet is feláldozva, ott a helyszínen megmentsem a Magyar Köztársaság Jogrendjét. Bízom és remélem, hogy mártíromságom felrázza az egész magyar nemzetet, határon innen és túl, hogy nem lehet ebben az országban egy új Rákosi rendszert felépíteni.”

A Magyar Köztársaság jogrendjét altatóval és lánccal megmenteni még sohasem sikerült, és nem vállalok nagy kockázatot, ha kijelentem: most sem fog. Kétségtelen, hogy évtizedekbe telhet, míg rendbe hozzuk ezt az országot a Fidesz kormányzása után, mint ahogy az sem kérdéses, miért szavaztak kétharmados többséget Orbánéknak a szocikkal szemben.

Azt azonban nem tartom valószínűnek, hogy Szekeres Imre, Szanyi Tibor vagy Karsai József fogja elvégezni ezt a munkát, mert akkor semmit sem tanultunk az elmúlt évek alatt, csak tántorgunk ebben az országban párttól pártig, és próbáljuk megtippelni a következő győztest, miközben fogalmunk sincs, hogy mi vár ránk.

Karsai József ijesztő, de egyben rendkívül naiv és vicces akciója csupán a tökéletes tehetetlenség beismerése, ezzel az erővel azzal is fenyegethetné a kormányt, hogy addig táncol egy szál tütüben a Parlament előtt, amíg Orbán Viktor személyesen vonja vissza az alkotmányt, Schmitt Pál pedig bocsánatot kér mindenért.

Sokadik átolvasás után sem vagyok teljesen biztos benne, hogy komolyan gondolja ezt a 21 pontos levelet a polgármester, de az kétségtelen, hogy tréfának kicsit erős, különösen a búcsúzkodás a végén, hívektől és ellenségektől. Egyébként sem mókaládaként vonult be a történelembe Karsai, bár van a szövegben néhány egyértelműen Parti Nagy Lajosra emlékeztető mondat, mégis inkább azt gondolom, hogy simán elgurult a gyógyszere, és amíg odaér az orvosi segítség, gyorsan megnyilatkozik írásban, hogy feltétlenül nyoma maradjon ennek a homályos epizódnak.

Ha belehal, halála értelmetlen és kínos lesz, ha túléli, akkor többé nem mehet emberek közé, mert kiröhögik. Csak vesztes lehet, ebből a pozícióból lehetetlen nyerni. Különösen ilyen képességekkel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 16 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Mártír a láthatáron, 4.5 out of 5 based on 11 ratings

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Nem Karsait, hanem a csuti akolganajozó kondásinast kellene elmeosztályra szállítani… és az ország érdekében lehetőleg végleg ott tartani !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  2. Karsai legalább megpróbált valamit tenni,szemben a sok szövegben nagyon erős,de egyébként gyáva,erőtlen nyilatkozó politikussal,közszereplővel.Lehet,hogy ez olyan “karsais”teátrális megnyilvánulás volt,de Őt ismerve,biztos vagyok benne,hogy lesz még ujabb huzása is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. A Karsai komolytalan, a cikk írója, meg cinikus, és kissé pökhendi, mert nem is tudom hogy majd egy hetes hírrel mit kell foglalkozni. Kedves Para- Kovács úr ha lemaradt volna róla, Karsait megvizsgálta az orvos, (nem, nem az elme) és eltiltotta, az akciótól, mondván az egészsége nem bírná az e-fajta tiltakozást , (40-50 altató beszedését, egy mamut sem bírná ki, ehhez nem kell orvos, ha orvos az ilyen) ezért Karsai úr el állt a tervétől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  4. ” Vigyázat mert röhögök ”
    Szólt oda komoran a rendőr…
    / Részlet Erich Kästner : Emil és a detektívek c. ifjúsági regényéből /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Az élet azóta már túlhaladta ezt az írást, ez még hétfőn történt:
    http://www.beol.hu/bekes/kozelet/karsai-kell-egy-martir-frissitve-384414
    Ez pedig a végkifejlet kedden:
    http://www.beol.hu/bekes/kozelet/orvosi-tiltasra-elmarad-karsai-akcioja-384651
    Konklúzió: az éhségsztrájk is, és az öngyilkosság is káros az egészségre. Azért biztos, ami biztos, kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Látom, hogy már megelőztek, az én kommentem még moderálás alatt áll, de gondolom érkezik hamarosan. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Karsai naivitása valami felrázásféle kísérlet a passzivitásba menekülő emberek felé.A dolog nevetségessége önmagáért beszél úgyanúgy mint a demokráciánk valamennyi állampolgár szeme láttára történő szétverése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Jakoo!
    Bocsáss meg, de Te is komolytalan vagy! :-) Ezt írtad: “… Karsait megvizsgálta az orvos … eltiltotta, az akciótól, mondván az egészsége nem bírná az e-fajta tiltakozást…”
    Hadd reagáljak ezért én is komolytalanul: Az öngyilkossági kísérlet a jelöltek egészsége legalább olyan %-ban megsínyli, mint amilyen arányban sikeres a próbálkozásuk! És persze plusz az esetleges következményi szövődmények.
    Nem? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Erről jut eszembe, öngyilkoshoz időben érkezni mit jelent? Hogy halott, vagy még él?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Nem tartom viccesnek ezt a hírt egyáltalán, pláne a magyarországi öngyilkossági statisztikák tükrében.
    A tömegkommunikáció asszimetrikus kommunikáció ( a közlemény kibocsátója nem áll közvetlen kapcsolatban a befogadóval) tömeges méretekben továbbit tartalmakat a közönség széles köreihez, heterogén, mint a tartalma, mind a közönség vonatkozásában. Funkciói a tájékoztatási tájékozódási funció ( híreket szállít), szórakoztató funkció ( a tömegkommunikációt szabadidős tevékenységgé teszi),- és utoljára hagytam, hogy a tömegkommunikáció egyben értékhordozó-normateremtő funkció is,- társadalmi értékeket, normákat, viselkedési mintákat nyújt. Valamint az emberek számára napirend alakitó funkciója is van.
    *
    Durkheim óta tudjuk, hogy egy hír nem elégséges ahhoz, hogy hasonló aktusra késztessen embereket , “a ragályos öngyilkosság, kizárólag erősen prediszponált egyéneknél fordul elő”.
    A tömegkommunikációs eszközök a mintákat hatékonyan tovább tudják adni, Magyarországon megemlithejük például egy gyomirtóval elkövetett, vagy egy szépségkirálynő halála után ugyanazzal a gyógyszerrel elkövetett öngyilkosságokat, vagy konkrétan megnevezett magashelyről történő leugrások számának megnövekedését a híradások után. Vagy: a püspök úr éhségsztrájk…stb. vagy, anélkül hogy mélységében elemeznénk a híreket, mi is volt a dal címe? Szomorú vasárnap? Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a dal szerzője is önkezével vetett véget életének.)
    Amerikában Phillips, Németországban A.Schmidtke kutatta a média hatásait, és úgy találták, hogy a média szucidum ábrázolása “az öngyilkosság természetes reklámja lehet az ambivalens ember számára, vizsgálták a híradások nyomán az öngyilkossági statisztikákat, és az utánzásos öngyilkosságok számának szignifikáns emelkedését találta.
    *
    Egy felelős politikustól a nyomásgyakorlás ilyesfajta módját, megfontolatlannak és elítélendőnek tartom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Karsai “Úr”-nak megint fel kellett hívnia a figyelmet valamivel – önmagára. A meggy lassan leérik, a dinnye meg még a fején van. Oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  12. Nem volt ez olyan rossz ötlet, csak tovább kéne fejleszteni, mondjuk az összes maszopos és főleg jobbikos politikus kinyírhatná magát a Parlament előtt.

    És egyáltalán: aki ilyesmin gondolkodik, az is lehetőleg a Kossuth téren szolgálja ki magát. Ezzel utoljára még lejáratja a rezsimet, tehát hasznos cselekedetet hajt végre.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  13. Karsai nem magára hívta fel a figyelmet, hanem komolyan akarta venni magát viccországban. Az okormányzatok tekintetében viszont igaza van. Ahol nem fideszest választottak polgármesternek, dögöljenek éhen, és maradjanak hülyék. Itt semmi nem normális, ami a politikából fakad, és itt ugyebár minden át van politizálva. Már észre sem vesszük, hogy viccországban megváltoztatták a hazánk nevét, (államformáját már régen, csak nem mondják) ) himnuszát, alkotmányát, törvényeit. Már fel sem kapjuk a fejünket arra, hogy más lesz a zászló, más a jelszó…., máshol üldögél a parlament, csuti lassan megkoronázza magát, felköltözik a várba, örökletes lesz a miniszterelnök-királyi poszt, és törvény születik arról, hogy lányok is örökölhetik a koronát. Karsai a bolond?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Attól,hogy Karsait,akit egyébként szükebb környezetében elismernek és kedvelnek,most itt a többség lefikázza,a magyar demokrácia kivégzése egy valós probléma. Ha egy elismert közéleti szereplő ilyen eszközökhöz nyúl,mert ugyan milyen más eszözei is lehetnének,hát erre bizony a nyitottabb elméknek fel kellene figyelniük.
    Nyitottabb elmék alatt nem a cikkíróra vagy “ricsire” gondoltam,aki szerintem nem csak ma szop,hanem majd végig Orbán országlása alatt.
    Egyelőre azonban menjen a pénztárhoz,hiszaen az elvárható napi penzumot teljesítette.Egyébként a jobbikkal nekem is problémáim vannak,de nem kívánnám,hogy öngyilkosok legyenek a Kossuth téren !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Ez az ember megzakkant, ami szomorú, de nézzük a röhejes oldalát, mert van nekije:
    Karsai csalásra készül. Aki halálra altatja magát, az nem tud éhségsztrájkolni.
    Nyugodtan hozzátehette volna, hogy közvetlenül utána halálos mérget vesz be, a Dunába ugrik, majd visszahallgatja Schmitt S*ggfej Pál előző újévi beszédét.
    Szerintem az utóbbi önmagában is (ön)gyilkos vállalkozás..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  16. A Para-Kovács nak azért szoktak ennél jobb írásai is lenni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. BIRKA MAGYARORSZÁG, BIRKA MAGYAROK!
    Beeeee (uff) én beszéltem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  18. Az akció valóban komolytalan.De ő legalább üvölt.A maga módján, de megteszi.Kinek milyen eszköz van a kezében.A búcsúlevélben leírtak meg sajna egyáltalán nem túlzóak.Én félek tőle, hogy lesz még itt olyan helyzet, mikor nagyon sokan fogják kétségbeesett tettre szánni magukat.Ki bejelentéssel-ki bejelentés nélkül.De a barakkok lassan épülnek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Az egesz bizony egy cirkusz bohoccal, de en becsulom azert, mert meg merte mondani! ma mar ez is valami!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos