Ronai and Ronai
AMERIKAI

Simán gázolt a Boston 2011. június 9. csütörtök 12:09 | AN Forrás: AP, MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Simán gázolt a Boston

Boston – A Boston Bruins 4-0-ra nyert a vendég Vancouver Canucks ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének negyedik mérkőzésén, így 2-2-re kiegyenlítette a párharcot.

Az előző, igencsak durvára sikerült meccset 8-1-re nyerte a Boston, ám így is fontos volt a számára, hogy megnyerje ezt az összecsapást is.

Ennek megfelelően a hazaiak óriási iramban kezdtek, és sikerült megszerezniük a vezetést. A döntő harmadik felvonásában agyrázkódást szenvedett, s így a sorozatról lemaradó Horton helyére beálló Peverley kapott jó passzt a félpályánál, majd meg sem állt Luongo kapujáig. A Boston először ütött gólt az első harmadban a döntősorozatban. Később még a kapuvas is mentett egyszer a vancouveri hálóőr, Roberto Luongo helyett.

A folytatásban hiába támadott a története első Stanley Kupa-diadalára áhítozó kanadai együttes, a gólokat az amerikai rivális ütötte. Előbb Ryder lőtte ki a bal sarkot, majd két és fél perc múlva egy óriási védelmi hibát Marchand használt ki. A fiatal csatárnak – aki 8. playoff-találatával bostoni újonc rekordot állított be.

A záró harmad elején szerencsés góllal növelte a különbséget a Boston: Lucic középre adásába Luongo beleszúrt, a pakk fölpattant, és a berobbanó Peverley lábáról a gólvonal mögé esett. A vendégek olimpiai és világbajnok hálóőre cserét kért, és jött Schneider helyette.

A végén már nem esett újabb találat, csak két verekedés tarkította az összecsapást. A hazaiaktól Thomas mind a 38 lövést védte. Az amerikai goalie kapujára a fináléban eddig 146 lövés záporozott, de csak öt alkalommal kellett kihalásznia a hálóból a pakkot.

“Otthon játszani mindig lényegesen könnyebb”, fogalmazott Marchand. “Ilyenkor felpörgünk a szurkolók energiájától, ők hozzák ki belőlünk a maximumot. Mindenki odateszi magát, mindenki összpontosít, s a győzelem sem marad el.”

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2- 2. A következő találkozónak Vancouver ad otthont magyar idő szerint szombat hajnalban.

Stanley Kupa-döntő, 4. mérkőzés:

Boston Bruins-Vancouver Canucks 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)
G: Peverley (12., 44.), Ryder (32.), Marchand (34.)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A sportvilág legkülönlegesebb relikviái 2011. június 19. vasárnap | AN

Öt NHL-csapat érdeklődik Jagr iránt 2011. június 19. vasárnap | AN

Zavargások Vancouverben a hokidöntő után 2011. június 16. csütörtök | AN

A Boston Bruins nyerte a Stanley Kupát 2011. június 16. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos