Ronai and Ronai
AMERIKAI

Papírforma elődöntő a Roland Garroson 2011. június 1. szerda 20:33 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Papírforma elődöntő a Roland Garroson

Párizs – A címvédő Rafael Nadal és Andy Murray is bejutott a legjobb négy közé a francia nyílt teniszbajnokságon, így a spanyol és a brit teniszező egymás ellen játszik majd a fináléba kerülésért. Az alsó ágon a svájci Roger Federer az idén még veretlen Novak Djokoviccsal csap össze, míg a hölgyeknél Sarapova-Li, Schiavone-Bartoli elődöntőket rendeznek.

A korábbi ötszörös győztes Rafael Nadal azzal a Robin Söderlinggel nézett farkasszemet, aki 2009-ben nem kis megdöbbenésre búcsúztatta a salakkirályt. Bombameglepetésről ezúttal szó sem volt: a világelső három szettben, 6:4, 6:1, 7:6 arányban legyőzte svéd ellenfelét, akárcsak a tavalyi döntőben.

“Túl vagyok rajta, elődöntős vagyok, csak ez a lényeg”, mondta Nadal. “Napról napra jobban kell játszanom ahhoz, hogy megnyerjem a tornát. Ezen dolgozom.”

Nadal az elődöntőben a brit Andy Murrayvel találkozik, aki szintén három szettben győzte le az argentin Juan Ignacio Chelát. A brit már azzal magára irányította a figyelmet, hogy a Viktor Troicki elleni nyolcaddöntőben kétszettes hátrányból, 3-5-ről fordítva kivívta a továbbjutást, míg mostani sikerével életében először játszhat elődöntőt a Roland Garroson.

Folytatva a sort, Roger Federer is háromjátszmás győzelmet aratott a hazai közönségkedvenc Gael Monfils ellen. Federer, aki 2009-ben diadalmaskodott a Roland Garroson, két játszmát viszonylag simán nyert meg, a harmadikban Monfils összeszedte magát, és végül csak a rövidítésben kapott ki a volt világelsőtől, aki még nem vesztett szettet az idén Párizsban.

“Elődöntőt játszani a Roland Garroson valami nagyszerű”, nyilatkozta a BBC munkatársainak a svájci klasszis. “Ez az, amire olyan keményen készültem.”

A 16-szoros Grand Slam-győztes “Fedexpress” ellenfele a legjobb négy között a szerb Novak Djokovics lesz, aki ebben az esztendőben még minden meccsét megnyerte. A szerb esélyeit továbbá növeli az, hogy elődöntős tagságát Fabio Fognini visszalépése miatt játék nélkül “vívta ki”, így sokkal pihentebb lesz Federernél.

A hölgyek versenyében az orosz Marija Sarapova a kínai Li Nával találkozik a torna elődöntőjében, miután előbbi a német Andrea Petkovicot verte könnyedén, míg az idei Australian Openen döntős kínai teniszező a titkos esélyként számon tartott fehérorosz Viktorija Azarenkát búcsúztatta.

“Miután megnyertem a meccset, alig hittem el, hogy elődöntőt játszhatok”, mondta Li Na, aki az első kínai teniszező, aki az elődöntőig jutott a Roland Garroson. “Korábban nem is gondoltam erre, mivel a játékom nem volt elég jó a salakon.”

A másik ágon az orosz Anasztaszja Pavljucsenkovát legyőző, a tornán címvédő olasz Francesca Schiavone a hazai közönség előtt szerepelő Marion Bartolival mérkőzik. A francia játékos egy másik oroszt, Szvetlana Kuznyecovát ütötte el a továbbjutásért.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Papírforma elődöntő a Roland Garroson , 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Majdnem megpofozták Rónai Pétert 2013. szeptember 19. csütörtök | AN

Szávay Ágnes Amerikában is orvost keresett 2012. szeptember 11. kedd | AN

Novak Djokovics a US Open bajnoka 2011. szeptember 13. kedd | AN

US Open: bombameglepetés a női döntőben 2011. szeptember 12. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos