Ronai and Ronai
AMERIKAI

Véget ért a bohócforradalom 2011. június 17. péntek 0:22 | AN Forrás: [origo]

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Véget ért a bohócforradalom

Budapest – Véget ért a bohócsipkás és álarcos katonák, tűzoltók és rendőrök forradalma az Alkotmány utcában, ahova déltől „bohócforradalmat” hirdetett két szakszervezeti vezető, Kónya Péter és Árok Kornél. A program a Sándor Palotánál ért véget, de az írástudatlan udvari bolond nem volt otthon, nem csatlakozott a bohócokhoz. A különbség annyi, hogy a tüntetők csak beöltöztek bohócnak.

Volt szavazás és hat óra után bohócverseny, díjakat osztottak a legjobb kinézetű bohócoknak. A kampánycsend feloldása után 19 órától beszédek hangzottak el. Felszólalt a „Millások” képviselője, Seres Mária a Civil Mozgalom elnöke, Mátraverebély polgármestere, felszólalt egy nyugalmazott alezredes a Viharsarokból, és természetesen a két rendező is. Mindegyik felszólaló igen kritikusan szólt a kormány eddigi politikájáról, tervezett intézkedésekről, amelyeket nem fogadnak el. Hangsúlyozták, hogy nem erre szavaztak,  és ragaszkodnak a tárgyalásokhoz, a párbeszédhez.

Az Alkotmány utcai rendezvényt követően, 20 óra után indultak a fáklyás felvonulók a rakpart felé a Lánchídon át Pestről Budára, hogy a Sándor-palota lakóival tudassák a szavazás végeredményét. A Sándor-palota elé ért tömeget a rendezők kérték, hogy a leégő fáklyákat a közeli vizes konténerekbe dobják és vigyázzanak a virágágyásokra, mert a korábbi Kossuth téri, rendvédelmi tüntetésen öt négyzetméternyi füvet tapostak ki, amiért 600 ezer forintot számláztak ki a szervezőknek. A megtelt Sándor-palota előtti Szent György téren a hangszórókból Hofi Géza Kiöregedett vadászkutya című dala szólt. A tüntetők folyamatosan sípoltak, dudáltak.

A szervezők szerint 35 ezren tüntettek a kormány ellen. A leadott szavazólapok összeszámlálása után bejelentették, hogy több mint 19 500-an szavaztak. A számok ismertetése után a szervezők közölték: „Most Schmitt Pál szól hozzátok” és bejátszottak az államfő egyik beszédéből egy részletet. Ezt hatalmas fújolás és dudálás követte. A tüntetők felszólították Schmitt Pált, hogy jövő április elsejére, a bolondok napjára írjon ki új választást, és addig oszlassa fel a parlamentet és a kormányt. A Szózat eléneklése után a szervezők közölték, a szakszervezeti mozgalom történetében egyedülálló volt a mai nap, “a bohócforradalmat ezennel bezárom” - mondta egyikük, majd hozzátette, hazafelé is mindenki vigyen magával még egy bohócot. A tüntetők ezek után lassan elindultak a térről.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 22 szavazatból)
Véget ért a bohócforradalom, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Nostradamus Magyarországról irt jóslatának 5. pontja.
    „Pufók, kis ember a bölcs tanácsban,
    bolondnak tartják, s az is talán,
    mindig az igazság oldalán van,
    csak az igazság nincs az oldalán.
    Sokan nevetnek rajta majd,
    De a vidéki nép még nagyra tartja,
    s ki korán nevetne, magára hozna bajt,
    lesújt reá a csörgősipkás kardja.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  2. 5 négyzetméter fűért 600 000 magyar forint? Ennyiér’ már aranyból is lehetne az a fű.
    Kíváncsi vagyok a húgyostéri tüntetőknek, (akik több hónapig tanyáztak a Kossuth téren) anno mennyit számláztak ki, és abból mennyi lett kifizetve, vagy behajtva!
    Vagy mennyit kellett orbáncbohócnak kifizetnie a kordonbontásért!

    (-Melyik a leggerincesebb állat?
    - A nyúl. Füvön él, mégsem szívja el)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  3. Minden elismerésem a tüntetésen résztvevőké. Az ember szívét jó érzés tölti el, hogy a Magyar tud normálisan is “VISELKEDNI”. Erre a megmozdulásra normális embernek nem lehet más válasza csak egy: üljünk le, beszéljük meg! Nem férfi módjára, ez baromság. Ember módjára.
    Útóljára, de nem útólsó sorban. Tiszteletem a szervezőknek, rendezőknek, azt a nagy és nehéz munkát, amit végeztek. Ehhez nagyobb energia kellett, mint a kurmánynak az eddigi munkájához. Azt ne vegyék figyelembe, amit az olyan degenerált Ártó Petik ugatnak. Belőlük a szégyen és félelem beszél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (39 szavazatból)
  4. Az volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. „Ha képesek lennénk megőrizni fiatalságunk megalkuvástól mentes szellemét, éltesebb korunkra leginkább azon háborodnánk fel, hogy kikké lettünk.”
    Gide, André (1869-1951), francia író

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  6. Talán az is a magyar ABSZURD-ok közé tartozik, hogy a civil társadalmat az “egyenruhásoknak” kell FELRÁZNI!!! Pedig ők egy hierarchizált rendszerben élik életüket! És elöljáróik, a kormány nyomására óriási és aljas manőverekkel igyekeztek nyomást gyakorolni a részvétel elkerülésére! A kontár kormány ennek ellenére egyre növekvő óriási ellenállással kell, hogy szembe nézzen! Alakul a nemzeti ellenállás rendszere! Ki beszél itt már Orbán nemzeti együtt akármilyéről???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  7. NAGY ÍVBEN LEKAKILJÁK ORBÁNÉK A MI BOHÓCFORRADALMUNKAT.
    :evil:
    Kijátszás, kifárasztás taktikájuk kezd bejönni.
    Nem véletlen, hogy a nyár elejére teszik a fajsúlyos, demokráciát földbe döngölő kérdéseket (nyugdíj, klub rádió, stb.).
    Jó tanácsadók, jó eredmény.
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  8. Gratulálok a “bohócforradalomhoz”, erős kormányzati árral szemben is sikerült megszervezni. Ötletes volt, jól fogalmazott célokkal és ez nem csőcselék volt, mint előző kormány ellen szervezettek, hanem valós alulról szervezett volt.Csak így tovább, a kezdet biztató.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  9. Én is részt vettem a tüntetésen, és ezután is minden megmozdulásra elmegyek. De. Ha ilyen sok elégedetlen ember van az országban, miért nem adnak hangot elégedetlenségüknek?! Miért várják, hogy mások kaparják ki a gesztenyét helyettük?
    Nem 20-30 ezres tömegnek kellene lennie, hanem többszázezresnek!
    Ha én 130 km-t tudok utazni, akkor a pestiek is vegyék a fáradtságot, és a szervezett tüntetéseken vegyenek részt. Nem a sültgalambra kell várni, tenni is kell érte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  10. csont helyett jött a nyugdijrendelet….

    http://youtu.be/OgWVDsrAepw

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Milyen érdekes, hogy amikor nem a csőcselék hanem a NÉP megy tüntetni akkor nem a rongálás a cél, nincs rendőrségi autók felgyújtása, nem lőnek senkire, nem kell felszólítani senkit a távozásra és nem támadják meg a Sándor palotát.
    Milyen érdekes, hogy a tegnapi napra az összes “Kádárhuszárt” berendelték.
    Most kit-kitől is kell megvédeni ???, vagy ne tudjanak menni ŐK is tüntetni ???
    A felcsúti parasztgyerek ellenzékben is hazudott most meg tőrvénybe foglalja.
    A 2/3-ad most döbben rá, hogy átvágták őket mint azt a bizonyost a palánkon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  12. Nem csak rendvédelmisek voltak ott. Néha félelmetes is volt a hangulat, nem csoda hogy a kis pöcs beszart és kimenekült az országból. De ennek hiába szólnak egyszer halkan, egyszer hangosan, aztán még hangosabban, tényleg a tűzoltókészülék kell a pofájába, csak abból ért (http://orulunkvincent.blog.hu/2011/06/16/szoltunk_vagy_nem_szoltunk).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Kedves Zsigmond!Pestről is voltunk én is elvittem a barátaimat is.Nem először és ezután is megyünk!Úgy érzem minden elégedetlen embernek ott lett volna a helye.Na de majd alakul ez ha lassan is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Azért nem volt otthon, mivel gyáva. Azért nem mer szembesülni az emberekkel, mivel tudja, hogy lehetett volna mindent másképpen csinálni! A módosításra szükség van, de nem így! A gyűlölet emberének csak asszisztálni tud, de semmi jobbító szándék nincs benne! Érzi, hogy 1 év alatt szétverték az országot, gazdaságilag, erkölcsileg, egészségileg! Csak a gyűlölet keltéshez és a cinizmushoz, a hazugsághoz értenek ! Öntelt semmire kelők! Életükben nem dolgoztak meg a pénzükért, potyalesők! Vannak nála sokkal jobbak, akik elnökök lehetnének! Béketeremtők kellenek nem uszítók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  15. R E M É N Y E I M

    Az emberek fejébe visszatér az ép ész!
    A nép feltámad végtelen ostobaságából és új erőre kap!
    Végre kezükbe veszik a sorsukat és új törvényt hoznak,
    amely bünteti az uzsorásokat és segíti munkához pénzhez a rászorultakat!
    Ekkor gyorsan gazdagabb, boldogabb lesz Magyarország
    és többé nem éhezik senki!
    Ahhoz, hogy ez megtörténjen, Új vezér /vezető/ kell a népnek!
    Erkölcsében meg újul majd az ország és elsőként,
    ámulatba ejti egész Európát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Nem tudom egy ilyen tüntetés esetén a köztársasági elnöknek mi a kötelessége?
    De azt érzem hogy nem az,hogy gyáván elbújjon,hanem amit esküjében fogadott, hogy a magyar embereket képviseli betartja.De Ő inkább a kedves vezír udvari bolondja kíván lenni.
    Ahhoz pedig,hogy több százezren legyünk annyit azok az emberek akik legjobban szenvednek emiatt a kontár kormány miatt azok olyan anyagi helyzetben vannak.hogy még azt sem engedhetik meg maguknak,hogy a legközelebbi nagyvárosba eljussanak egy tüntetésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Én egyetlen megoldást láttam.
    Késő este a felvonulásról hazamentem.
    Álmodtam.
    Forgatókönyvet.
    *
    Álmomban volt az országban 100-50 tökös rendvédelmes és TEK rendőr, akik egy időben kocsikba rakták azokat, akiket be kellett gyűjteni (bátor parancsnokkal).
    Diktatúra építése címén, államérdekből 100-150 embert
    Orbán, Kövér, Kósa, Lázár, Balsai., Pintér……… + scmitt palika aláíró bajnok.
    Egy szállodában dekkoltak, rendesen körül véve.golyós őrzőkkel, behívott NATO és EU felügyelettel.
    Az ország irányítását átvette egy húsz fős “brigád”, benne a parlamenti pártok küldöttei EGYENLŐ ARÁNYBAN!
    Első embernek Bajnait kérték fel és SZAKÉRTŐ csapatát kormánytagnak, kiírták az új választást 2012. június 16.-ra (szombat), NAGY IMRE ÚJRATEMETÉSÉNEK ÉVFORDULÓJÁRA!
    Egy héten belül visszaállítottak minden törvényt a 2010. március 1.-i állapotra. Ezzel megszűnt a médiahatóság és minden olyan orbáni intézmény, amit a torz kormányzás az országra szabadított.
    Visszahelyezték ideiglenesen a korábbi főügyészt, kirúgták az új AB tagokat, stb.
    Kb. két hónap múlva az LB hozott egy döntést, amelyben a fentebb név szerint nevezett embereket és azok gané, besározott követőit húsz évre eltiltott minden féle politikai szerepvállalástól (megyei főispánok, adósságot halmozó polgármesterek, stb.).
    Bajnai ezzel amnesztiát hirdetett a fogvatartottaknak.
    Elküldte őket a “munka világába”
    *
    Aztán felébredtem, mert dolgoznom kellett indulni minimálbérhez közeli lóvéért!
    :(
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Hej, de szép álom lehetett, bár így lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. A blokád kormánya
    Budapest, 2011-06-16

    A mai napon az Országban több helyen zajlott demonstráció, a kormány munkavállaló-ellenes politikája miatt. Több szakszervezeti konföderáció részvételével fejezték ki az emberek tömegei az elégedetlenségüket a munkavállalók világát sújtó jogfosztások miatt. A civil megmozdulások mellett egy eddig ismeretlen jelenségnek lehettünk tanúi, a rendvédelemben dolgozók is elégedetlenségüket fejezték ki, most szokatlan formában: bohócnak öltözve.

    Ez frappáns válasz volt a miniszterelnök megvető nyilatkozatára, aki bohócügynek minősítette a rendvédelmisek Törvény, és jogkövető magatartását. Ekkora sértést még egy diktátor sem engedett meg magának a történelemben. A rendvédelmisek higgadtságának köszönhetően nem eszkalálódott a felháborodás, hanem egyelőre tréfás formában szólították fel a jelenleg regnáló, jogfosztó hatalmat a távozásra.

    Meg nem erősített hírek szerint a kormány megelőző intézkedés gyanánt a fővárosba tartó buszokat átvizsgáltatta, és ahol demonstrálókra utaló jelet talált, a járművet visszafordíttatta. E cselekmény sok egyéb mellett a gyülekezési jog, a szabad véleménynyilvánítás jogának súlyos megsértése is. De ebben semmi különös nincs, mert e jogsértések immár megszokottnak mondhatók a kormány oldaláról. Elég, ha a rendőrök berendelését említjük: ők nem tiltakozhattak az őket is sújtó jogfosztás ellen. Ha már a tiltakozást is megtiltják, az a demokrácia vége!

    De azért ez pikáns helyzet: a kormány beszállt a tiltakozók oldalán! Mert sztrájkra készülnek a buszosok, a vonatvezetők, és most már maga a kormány is leállít buszjáratokat! Nem kell itt tiltakozás, a kormány tiltakozik maga ellen… Sőt, ezzel blokádot hirdet. A következő tiltakozó akció (mert lesz, ez kétségtelen) előkészítésénél vegyük ezt figyelembe. Csatlakozzunk mi is.

    A kormány tudott a szervezkedésről, hiszen nyomon követte a közösségi oldalakon az elégedetlenkedők „utazási irodájának” működését. Az kissé elgondolkodtató, hogy az utasok a befizetett díjat elbukták, és a kormány még nem jelezte: kifizetik a veszteséget. De hát ennek a kormánynak már annyi veszteséget köszönhetünk, hogy ez már csak csepp a tengerben. Az összes veszteséget össze fogjuk adni, és benyújtjuk a számlát, reményeim szerint személyekre lebontva. Mert egyszer mindenért fizetni kell, ezt hívják felelősségnek.

    De maradjunk a következő demonstrációnál: teljesen nyíltan kell szervezni. Autós konvojokat kell indítani, bejelentett útvonalon, buszos turistacsoportokat kell szervezni, és természetesen valamennyi megyéből vonaton fog érkezni sok demonstráló. Ha ezt is megakadályozza a kormány, már csatlakozott is hozzánk: megbénítja az Országot. Mert erre is képes: csak a hatalom számít. Az Ország élete, esetleg megbénulása piciny ár a hatalom kontroll nélküli garázdálkodásával szemben… A hatalom most vágja arcon a választóit…

    Ezek a történések igen furcsák, eddig példa nélküliek. Akkor most ki is a bohóc?!

    Ördög László sz@rnyuggercigánykádár-huszárbohóc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Jó volt látni, ahogy a központi hatalmasságok sunnyogtak és nem bújtak elő és azt is, hogy a helyi, települési kiskirályok sem mutatkoztak az utcákon.
    Talán a hatalom is megrettent, de ez még nem siker, csak lehetőség. Ha nem tart ki a tiltakozás akkor nem ért semmit a tegnapi tömegdemonstráció.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Márpedig kitart…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Kedves Mosolygó ! Álmodj tovább ilyen szépeket és valósuljanak meg álmaid!
    Nagyon jó vagy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Én ott voltam a bohócforradalomban, óriási élmény volt a kormányváltó hatalmas közösségben lenni és remélem őszre kiforrja magát a mozgalmunk, bármennyire is nem szertné ez a hazug, hazaáruló, a MAGYAR NÉP sanyargatásán és rabszolga sorsba hajtásán kívül semmi egyébhez sem értő mocskos banda. ‘56 szelleme kisérteni fogja ezeket 2011 október 23-án.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Ott voltam a tüntetésen,mert ez amire készülnek oda fog vezetni,ha végigviszik,hogy visszatérünk a feudalizmusba!!!! Ha elvehetik valakinek a nyugdíját(a saját TULAJDONA!SZERZETT JOGA) akkor egy hónap múlva jöhet bárkinek a háza kocsija, telke,majd utána dolgozz nekem ingyen, lányod asszonyod álljon ki a sarokra, a bevételét meg küldje az államadósság csökkentésére, ami természetesen a FIDESZ ZSEBÉBE VÁNDOROL!!!!!
    MOL részvények sem a Magyar Államé,de legalábbis az osztaléka TUTI NEM.
    A MAGYAR POLITIKAI” ELITET” 22 évre visszamenőleg elszámoltatnám,de a családtagokat rokonokat is!!!!!!!!! HAZUGSÁGVIZSGÁLÓVAL!!!!!! amelyiknél csak megmoccan a műszer helybe vasra verném életfogytig!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kiakadtak a rendvédelmisek Ifj. Lomnicin 2011. június 21. kedd | AN

Újabb amnesztia Szíriában 2011. június 21. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos