Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szanyi szerint nem szakad a párt 2011. június 11. szombat 18:37 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szanyi szerint nem szakad a párt

Budapest – Szanyi Tibor kizártnak tartja, hogy az MSZP jövő szombati kongresszusán, vagy azután pártszakadás történjen. A szocialista párt elnökségi tagja fenntartja véleményét, hogy az őszödi beszédet Gyurcsány Ferenc és köre szivárogtatta ki. Szanyi Tibor szombati sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a június 18-i kongresszus előtt nyilvánosságra kerülő véleménykülönbségek ellenére “iszonyat nagyot nézne”, ha a pártszakadásnak akár csak a veszélye is fennállna. Kifejtette: sok párttaggal találkozik, és ha úgy teszik fel a kérdést, hogy ki menne át közülük a Demokrata Pártba, “az lényegében nulla”.

Mint ismeretes, a Magyar Nemzet május elején számolt be arról, hogy már februárban megalakult az a Demokrata Párt nevű szerveződés, ahol vezető tisztséget tölthet be Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő ezt megelőzően arról beszélt, hogy új politikai mozgalmat alapíthat, ha kudarcot vall az MSZP átalakítására tett “utolsó erőfeszítés”.

Azzal kapcsolatban, hogy a pártszakadás az MSZP programtanácsának legutóbbi ülésén is szóba került, Szanyi Tibor azt mondta: attól, hogy egy stratégiai kérdésekkel foglalkozó, döntően társadalomtudósokból álló testület ülésén különböző forgatókönyveket tárgyalnak meg, ez elég messze van a párttagság nagy részének véleményétől.

A Gyurcsány Ferenc esetleges távozását firtató kérdésre megismételte: ahogy a korábban “nagyágyúként” kezelt Pozsgay Imre, Szűrös Mátyás, Csintalan Sándor és Szili Katalin kiválása sem rendítette meg az MSZP-t, véleménye szerint “bármely jeles személyiség” mostani kilépésének sem lenne ilyen következménye.

Az MTI kérdésére Szanyi Tibor megerősítette azt a Facebookon a napokban ismertetett álláspontját, hogy az őszödi beszédet Gyurcsány Ferenc és köre adta át a sajtónak. Mint mondta, az elmúlt években annyi “torz vélemény” jelent meg ezzel kapcsolatban, hogy szükségesnek látott “iránymutatást adni” arról: a rendelkezésére álló információk alapján mi történhetett.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy egy zárt körben elmondott beszéd kiszivárogtatása nem bűncselekmény, hanem megszokott eszköz a kormányok kezében. “Ha akkor abban a körben lettem volna, akik erről döntenek, nagy valószínűséggel én is megszavaztam volna, hogy jobb lenne ezt a beszédet legalább részben kitolni” – fogalmazott. Hozzátette: ebben semmi ördögit nem lát, azt viszont ördöginek tartja és kikéri magának, hogy a frakciót az elmúlt években többen árulással vádolták, miközben “ennek közelében sincs a valós helyzet”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -5 ( 5 szavazatból)
Szanyi szerint nem szakad a párt, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Kétségeim vannak afelől, hogy Szanyi józanul nyilatkozgat.Azért ennyire nem kellene lemenni a béka alsó fele alá, hogy mindegy mit, csak a média az ő nyilatkozataival legyen tele.
    Ha valaki csodálkozna az mszp-n belüli állapotokon, ne tegye!Ilyen emberekkel, és ilyen múlttal, csak bukni lehet… Szépítgeti ugyan Szanyi kapitány a saját helyzetét ebben a katyvaszban ami körükben uralkodik,de messziről ordít, hogy mit miért tesznek.
    Ezek a megélhetési politikusok magukért vannak, és nem az ország jobbá tételéért.
    Ez az ember lassan már levetkőzik mindent, ami emberi volt benne,csak szóhoz juthasson..Pedig a szó, fegyver…Amivel nem szabad hadonászni…
    Szanyi Tibor még nem nőtt fel annyira, hogy tisztába legyen ennek a jelentőségével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Nem csodálkoznék, ha éppen Szanyi “tólta ” volna ki az őszödi beszédet.Annyi bizonyos, hogy a szinpatizánsok már rég nem az MSZP-re szavaztak, hanem Gyurcsányra. Hol volt az MSZP amikor Szilihez ragaszkodott a köztársasági elnök választásakor? Kötötték az ebet a karóhoz. Szili már akkor is az MSZP, főleg Gyucsány ellensége volt. / Nem ellenzéke./ Szanyinak csak nagy a képe,
    nézzen majd körül, ha ott hagyja a pártot Gyucsány. Viszi a párt tagjait és az infrastruktúra vele járó részét. – Pénztáros nálkül-… A pártnak nincs koncepciója
    a hogyan továbbra. Egy ciklust most túl él, de hogyan tovább ? Fidesz tipusú pártot akarnak fabrikálni ? Kinek kell az ? Totjáznak csak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. Kedves Barátaim!
    Itt, a topic végén van egy felirat, miszerin “Írja meg a véleményét!”
    Hát én már megírtam. Szanyiról. Nincs mit hozzáfűznöm!
    Legfeljebb csak annyit, hogy kb. egy órával ezelőtt voltam kénytelen megnézni az RTL Klub (“Retektévé”) “Híradó”-ját melynek egyik spotjában éppen a mi kedvenc Szanyinkat nyilatkoztatták!
    A riport önmagáért, a pasi pedig “önmagáért” beszélt!
    Én is voltam már néhány alkalommal részeg, de Szanyi most is az! Láttam!
    Éppen ezért a tegnapi “motofocker” kommentes társunknak is megtekintésre ajánlanám eme “retektévés” interjút! Ő ui. tegnap azt kérte rajtam számon, hogy ugyan honnan a fenéből tudom én (hacsak nem ittam vele együtt), hogy Szanyi folyamatosan részeg.
    Hát többek között ebből is!
    “Asztalravissza Bébi!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. “Kifejtette: sok párttaggal találkozik, és ha úgy teszik fel a kérdést, hogy ki menne át közülük a Demokrata Pártba, “az lényegében nulla”.
    A tag második mondata pedig valahogy így hangozhat:
    Viszont nektek menni kellene. Elfele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. Miniszter elnök jelölt: Bajnai Gordon,
    Köztársasági elnök jelölt: Tétényi Éva,
    Belügyminiszter jelölt: Kónya Péter,
    Pénzügy miniszter jelölt: Oszkó Péter, és még sorolhatnám, vagy az itt véleményt nyilvánítók folytassák!
    .
    Egyet tehettek pártpolitikusok, vagy segítenétek Őket, vagy csendbe kellene maradnotok!
    Igen!
    Aztán, tényleg valósuljon meg az ELSZÁMOLTATÁS!
    Minden politikai pártnak felelni kellene tetteiért!
    Azért tűrhetetlen, hogy milliárdokat vágtatok zsebre, mi meg menjünk kényszermunkára!
    Törvényt én is tudnák hozni!
    1989-ig visszamenőleg, minden pártpolitikus számoljon el vagyonával!
    Aki hitelt érdemlően, jövedelmi alapján nem tudja igazolni eredetét, attól vagyona, és CSALÁDTAGJAI vagyona elvétessék, majd az államdósság törlesztésére fizettessék!
    Lenne még pár ötlet!
    .
    Nagyon sok jól képzett, felkészült embert kényszerítettetek már ki az utcára, kik “éltetnek” bennetek, ahelyett, hogy a helyeteken ülnének!
    .
    Jó lenne, ha észrevennétek, hogy itt vagyunk mi is!! Nincs több luk a nadrágszíjon!
    Nincs veszteni valónk!
    Ébredjetek, míg megtehetitek, azért június 16-ra is figyeljetek!
    Na kicsit kiabáltam, készülődés volt számomra 16.-ra!
    Bocs, ha valakit megsértettem, de indulatos vagyok, és nem az itt jelenlévők miatt!
    Cigi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Bohém, igazad van, már régen az árnyékkormány felállításával és a programjuk ismertetésével kellene foglalkozni (kidolgozásra itt volt az elmúlt év!)
    Igazságügy miniszer: Dr Györgyi Kálmán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Álnaiv: egyes tagok meg azt mondták Szanyinak, hogy (még a saját alapszervezetéből is) nem az Mszp-re szavaztak. Kb ugyanezek nem lépnének át a DP-be. Nem kár értük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Tisztelem Tétényi Évát, de azért ke-nek mégse! Oda egy olyan személyt kell választani, aki köztiszteletben áll a társadalom döntő többsége előtt. Mint pl. Göncz papa volt.
    @bohém! Látom készülsz 16-ra. Készüljünk nagyon, mert mint az OVis Kötcsén mondta valahogy így: “Mindnyájan Pintér Sándor kezében vagyunk!”. – ez nem sok jót jelent! Abban talán bízhatunk, hogy a rendőrséget + a katonákat nem tudja rávenni arra, hogy erőszakot alkalmazzanak velünk szemben! Hacsak az új OVis hadsereget, az alig tízmilliárdos Terrorelhárítóknak nevezett magánhadsereget be nem vetik = megvan rá minden esély!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. szendam! Üdvözöllek!
    A kérdéseidre itt nagyjából megtalálod a válaszokat!
    .
    http://www.frdesz.org.hu/
    Szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Bohém, ezek a rendvédelmisek is választhattak volna egy másik rövidítést, amelyik nem csak egy hangyafaroknyit tér el a fidesz-től!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. neroka! Szép estét!
    Az izgalmas lenne!
    Rendőr verne rendőr, katona katonát, vagy vegyesen!
    Már nem lennék biztos a kormány helyébe, ha Pintér intézkedne a tömeg oszlatásra, bízzunk nem kerül rá sor, az oszlatásra kijelölt állomány, kinek az oldalán állna!
    TEK-be is emberek vannak és azok is rendőrök, nem kell megfeledkezni róla!
    Nem törni-zúzni megyünk, csak üzenni a kormánynak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. “megismételte: ahogy a korábban “nagyágyúként” kezelt Pozsgay Imre, Szűrös Mátyás, Csintalan Sándor és Szili Katalin kiválása sem rendítette meg az MSZP-t,”
    Tisztán látszik az MSZP állapotán a rendíthetetlenség.
    Az a nagy probléma hogy a Szanyi ék szerep tévesztésben vannak ,voltak s még lesznek is még “ők” jelentik az MSZP t,mégpedig azon szerepköröket cserélték fel hogy ki van kiért?? Lassan nyilván valóvá válik Szanyi úr nyilatkozataiból hogy még mindig úgy képzeli az emberek vannak a pártért s nem a párt az emberekért a párt pedig egyenlő velük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Én Kálmán Olgát szivesen látnám a leendő baloldali kormányban, akár miniszterelnöknek is, ha Gyurcsány nem vállalná, vagy nem vállalhatná.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  14. Gyurcsány Ferenc és köre adta át a sajtónak. Mint mondta, az elmúlt években annyi “torz vélemény” jelent meg ezzel kapcsolatban, hogy szükségesnek látott “iránymutatást adni” arról: a rendelkezésére álló információk alapján mi történhetett.

    Nahát. Ha annyi éven át “titok” maradhatott itt valami akkor miért pont most a párt kongresszus előtt tartotta szükségesnek Szanyi úr hogy “irányt mutasson” ?? Egyébként is kíváncsi lennék kiket ért a “jól körül határolható blogger társaság alatt akik éjjel nappal a világ hálón lógva kívülről igyekeznek bele szólni a PÁRT életébe, mert ahhoz csak annak van köze aki tagságit fizet”
    Akkor ezek szerint a választóknak akik a “rendíthetetlenségük” ellenére is ki tartottak mellettük semmi de semmi köze hozzá????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. “ha úgy teszik fel a kérdést, hogy ki menne át közülük a Demokrata Pártba, “az lényegében nulla”.”
    De ha véletlenül úgy tennék fel a kérdést, ki menne át Gyurcsány új pártjába, a nulla elé egy pár szám kerülne. Taktikai húzás és manipulatív Szanyi kérdésfeltevése, mert a Demokrata Párt, mint valós párt jelenleg még nem létezik.. Csak a neve van bejegyezve, de számszerûsíthetô tagsága még nincs, holott bizonyosan nem Szanyi negatív hírverésére várnak a potenciális jelentkezôk..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. sly:
    “Gyurcsány Ferenc és köre adta át a sajtónak.”

    Ez eleve nem lehet igaz, mert Orbánék 2006 júniusában már egyfolytában “hazudott a kormány”-oztak.
    ” A kormány hazudott” – már 2006 júniusában a médiában megszólaló valamenyni fideszes ezzel kezdte a mondandóját. Orbán is Tusványoson (júliusban) ezzel a mondattal indította és ezzel zárta a beszédét. Ez volt a fideszes szajkózás nyári vezérfonala.

    Ergo: Orbánéknak már júniusban a kezükben volt az ôszödi felvétel. A sajtó felé pedig ôsszel, a 2006-os önkományzati választások elôtt röviddel juttatták el – Orbánék.

    Futárok vitték a szerkesztôségekbe a manipulált szöveget, mert elsô nekifutásra a kicsemegézett változatot adta le mindegyik médiaforrás..
    Ha valaki azt hiszi, hogy Gyurcsány pár hónappal a gyôzelem után önmagát akarta megbuktatni, vagy kormányzó pártjával akarta elveszíttetni az önkormi választásokat, az nincs magánál. (Teljesen logikátlan megközelítés lenne, mert rövid idôn belül Orbánék kezében volt a felvétel.)
    Aki azt állítja: “Gyurcsány Ferenc és köre adta át a sajtónak”, annak komoly memóriazavarai vannak, mivel a tények erôsen cáfolják a téveseszméjét.
    Most is csak kábításnak szánták azoknak, akik emlékezetkiesésben szenvednek és mindent elhisznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Szanyi egy közönséges seggfej.
    Megpróbálja utánozni Mr. Szijártót , dehát még ahhoz is kevés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Proaktiv
    Szia. Én sem gondoltam egy percig sem hogy Gyurcsány és köre saját magát akarta meg buktatni mint párton belül mint a kormányzatot. Ezért az irónia az “irány mutatást illetően”.
    Az akkor is és most is nyilván való volt hogy “belső munka” csak az ok okozat maradhatót félhomályban. Most mivel Szanyi saját maga szólta el magát miszerint ha ö akkor döntéshelyzetben van ö is arra szavaz “szivárogtassák ki ” (az külön meg érne egy oldalt miért ki szivárogtatni s nem nyilvánosságra hozni ?? A kettő céljait illetően nem egészen ugyan az. ) Ha maga a Miniszter elnök akarta volna hogy nyilvános legyen egyszerűen nyilvánosan mondja el a mondandóját és kész. Szanyi evvel szemben azt sugallja hogy Gyurcsány a FIDESZT meg előzni szándékozva szivárogtatott annak ellenére hogy ha ő mondja el akkor ez “a Királynőt megölni nem kell, félnetek jó lesz! ” s nem ” A Királynőt megölni nem kell félnetek, jó lesz! ” Apró ám jelentős különbség !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Ne is szakadjon.
    Az ilyen “szanyiféléktől” kell megválni, ki kell őket rúgni és kész!
    Gyerünk Gyurcsány (GyGy), most még van esély a talpra állásra.
    :wink:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. Amennyiben Szanyi a párt reprezentánsa, akkor el kell engedni őket, amerre látnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Nem is kell a pártból átmenni senkinek a DK-ba, ilyen kibeszélősómenekre semmi szüksége Gyurcsány Ferencnek. Lényeges viszont, hogy a szavazók többsége átmegy, arra mérget vehet Szanyi.
    Eddig sem Szanyi miatt szavaztam az mszp-re – miatta sohasem tenném -, mert súlytalan, antipatikus számomra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos