Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rövidebb pórázra fogják a képviselőket 2011. június 2. csütörtök 8:03 Forrás: Népszabadság

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rövidebb pórázra fogják a képviselőket

Budapest – A Népszabadság információi szerint bruttó hatszázezer forintos átlagfizetés, megszűnő költségtérítés, szigorú kilométer-elszámolás hivatali benzinkártyára, a parlament által bérelt lakás vagy szálloda vár a parlamenti képviselőkre.

A Népszabadság értesülése szerint ezek lesznek a sarokpontjai a hamarosan elkészülő, az Országgyűlés létszámáról és a képviselők javadalmazásáról szóló törvénynek. A mostani képviselői bérek jelentősen szórnak; a legkisebb fizetés bruttó 400 ezer forint körül mozog, ezt két bizottsági tagsággal vagy valamilyen testületi poszttal 600 ezer forintra lehet feltornászni. A vidéki képviselők jövedelme a magasabb költségtérítéssel felmehet 800 ezer forintra.

A lap információi szerint jelenlegi formájában eltörlik a költségtérítést, a képviselők csak bruttó fizetést kapnak majd, vidéki útjaikra pedig parlamenti benzinkártyát kapnak. A lakhatási támogatás helyett a parlamenti hivatal bérel nekik lakást vagy szállodai szobát a parlamenti és a bizottsági ülésnapokra. A Fideszen belül még vita van arról, hogy az új szabályok jövőre, vagy csak 2014-től lépjenek életbe.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Hatszázezerért nem fog értelmes embereket kapni egyik párt sem, csak kisstílű, piti, luzer (önmegvalósításra, sikerek elérésére lényegileg alkalmatlan, reménytelen életű, kilátástalan jövőjű személy – wikipédia) embereket.
    A képviselőség továbbra is a korrupció melegágya lesz, persze elképzelhető, hogy ez a célja Orbánéknak.
    A legalizált korrupció.
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Fogadjunk, hogy csak 2014-től lesz érvényes.
    Javaslatom a vidéki képviselőknek egy garzonház
    24 m2 a célnak tökéletesen megfelel.
    Ugyis csak aludni mennek oda, vagy mégsem?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. A képviselőket mi választjuk, tőlünk függ, kiket

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Nem kételkedem abban, hogy lesznek kiskapuk. Minden pártkatonának meglesz a lehetősége, hogy a 600.000-nél többet vigyen haza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. No végre egy olyan intézkedés, amivel egyet tudok érteni…
    (Ez csakis tévedés lehet a fülkeforradalmárok részéről!)
    Egyedül azzal van bajom, hogy ismerve ennek a bagázsnak az erkölcsi “tartását”, a parlamenti benzinkártyával ipam-apam kocsijába, buszába, traktorába, motorkerékpárjába fognak tankolni, no meg tele lesz a spájz az itt vásárolt nasival, szendviccsel, itallal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Legyen a létminimum, aztán, a ciklus végén, ha elégedettek vagyunk velük, s megszavazzuk nekik, kapjanak célprémiumot!
    Rögtön más törvényeket hoznának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Az jó dolog, ha a parlamenten belüli pazarlást és visszaéléseket is meg akarják fogni.
    A sarkalatos törvény elfogadása után Orbánéknak már nsincs szükségük képviselőik kegyeinek keresésére, mert addig a felcsúti hűségesküjükhöz híven fognak mindent megszavazni, amit a “T”.Ház elé terjesztet a Vezénylőtábornok. A 2014-től tervezet örökös hatalom gyakorlásához pedig már csak kinevezett mamelukokra lesz ugyis szükség, akiknek az fogja jelenteni a legnagyobb elismerést, hogy alázattal szolgálhatják tábornokukat. Az ellenzék pedig – ha lesz egyáltalán – nem számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Na, azért havi hatszáz bruttóért már egy magyar orvos is szívesebben dolgozna itthon. Csakhogy ezeknek a honatyáknak a nagy része szart se tanult, nemhogy egyetemet végzett volna, és felelős munkát végzett volna bármikor. Én pofátlanságnak tartom ezt a pénzt is, mert mögötte nyelvcsapkodás, nyáladzás és bólogatás van. Gyógytornáért ez rohadt sok pénz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Lászlónak tisztelegj! 2013. december 5. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos