Ronai and Ronai
AMERIKAI

Pokorni megkurtítaná az iskolák nyári szünetét 2011. június 28. kedd 6:46 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Pokorni megkurtítaná az iskolák nyári szünetét

Budapest – Megfontolásra javasolja az oktatási kormányzatnak az iskolai szünetek időtartamának átalakítását Pokorni Zoltán, a parlament oktatási bizottságának fideszes elnöke.

A Magyar Nemzetnek a politikus azt mondta: sok szülőnek szinte megoldhatatlan feladatot jelent, hogy gyermekeinek felügyeletről és megfelelő programokról gondoskodjon a tízhetes nyári vakáció idejére, és a diákoknak sem jó, hogy ilyen hosszú ideig kiesnek az iskola adta nevelési térből.

Magyarországon a tanulók tanévenként 37 hetet járnak iskolába, míg Dániában 42 hetet. Míg Magyarországon a gyerekek számára a szakkörökkel együtt tanévenként mintegy hatszáz órát finanszíroz az állam, az Egyesült Államokban 1100-zat. A nemzetközi gyakorlat szerint ráadásul általában kicsivel rövidebb a nyári szünet, mint Magyarországon – mutatott rá Pokorni Zoltán a lap szerint.

A politikus szerint vagy a tanítási napok számát kellene megtoldani, vagy a téli és tavaszi szünetet lehetne meghosszabbítani a nyári vakáció rovására. Hozzátette, hogy a cél a nevelő iskola megteremtése és az egész napos iskola elterjesztése, a túl hosszú nyári szünet pedig nem segíti elő a nevelési funkció erősítését. Pokorni Zoltán azt is kívánatosnak tartaná, hogy a téli és tavaszi szünetet nevezzék át karácsonyi és húsvéti szünetté.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)
Pokorni megkurtítaná az iskolák nyári szünetét, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Orbán András Lajos

    Ez a spionfióka nem fér a bőrében, vagy zavarja a gyermeke őt otthon???????????Ezt a baromságot már a múltkori uralkodásokkor is előadták, akkor se tetszett senkinek…………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  2. Ez az ember magát keresztelje át, például Pokolfajzat – ra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. Pokorni te (moderálva), mi értelem van ennek, mióta Magyarországon oktatás folyik azóta ez így működött, és jól, mi (moderálva) akarnál változtatni rajta, te társadalom (moderálva), inkább nézd át apád besúgó iratait, most már ki lehet kérni, a levéltárból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. itt is itt van Cenzné, meg az ura, olyat kellene moderálni ami tényleg megérdemli amit írtam nem hiszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Kínában a gyerekeknek az általános iskola 5 év,- lehetne azzal is sprórolni?:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. “a cél a nevelő iskola megteremtése és az egész napos iskola elterjesztése, a túl hosszú nyári szünet pedig nem segíti elő a nevelési funkció erősítését”
    1. A nevelő iskola remélem nem a hitoktató iskola. Ezen kívül régen is nevelt az iskola, csak utána már azért is kérdőre lehetett vonni a tanárokat, ha számon merték kérni a házi feladatot.
    2. Az egész napos iskola nagy tutiság! A gyerekeknek a nap második felében már nem fog az agya, sokkal szétszórtabbak.
    3. A hosszú nyári szünetben legalább regenerálódnak a gyerekek. A nagy melegben sem fog úgy az agyuk, sokkal nehezebben tanulnak nyáron.
    (szerintem)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. Na, ez sem volt gyerek (és normális sem) …
    Egyre jobban örülök, hogy én még abban az átkos “kommunizmusban” voltam gyerek. Ezt még visszamenőlegesen sem tudják elvenni tőlem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  8. Az idegenforgalmi szezon igazán az iskolaév végével kezdődik mert aki költekezik és utazik az általában családjával teszi. A családok tömegesen julius 1.-től aug . 20.-ig utaznak. Aug. 20.-után gyakorlatilag utószezon van már. A júliusba belecsúszó vagy az aug. 20.-ika után kezdődő tanév csapás lenne az idegenforgalomra.
    Az időjárás változás is Pokornyi javaslata ellen van mert a nyári meleg már 30 fokokkal májusban elkezdődik és tart szeptember közepéig. A szép világos modern déli -délkeleti tájolású modern iskolákban pokol az ilyen nyári tanítás.
    Dániában kicsit más az éghajlat, közelebb van a sarkvidék.
    Az egész napos iskola jó dolog ha a diák közben kap enni 3-szor és ki is tudja fizetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Megint egy olyan ötlet, ami tulképpen jó, csak nálunk megvalósíthatatlan. Az ellenindokokat sorolhatnám, de csak egyet ragadok ki, néhány vonzatával:: “…az Egyesült Államokban 1100…” órát finanszíroz az állam – nálunk van erre pénz? A több óra több pedagógust, azaz több bérköltséget jelent – van rá fedezet? Miért is kell az egyházi intézményeket jóval kedvezőbben finanszírozni, mint az államiakat? Vagy elvárják az odadó nevelőmunkát br. 46000 forintért közrabszolgaként? Ugye nem kell tovább sorolnom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Daniaban valoban hosszabb az iskolaev, viszont van öszi szunet is es 1-2 un. projekt-het is, amely inkabb a szocialis keszsegeket fejleszteni hivatott. A teli es tavaszi szunetet is karacsonyi es husveti szunetnek hivjak. A dán alt. iskola a vilag legdragabb iskolaja raforditott koronakban merve, anelkul hogy kimagaslo eredmenyeket produkalna.
    A magyar kibovitett iskolaevben bevezetnem a rovasiras kotelezo oktatasat, a nemzeti erzelem es hovatartozas fejleszteset, a regies helyesiras oktatasat es a hatalom kiszolgalasara valo feltetlen hajlam fejleszteset.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  11. Érdekes hogy Magarországon , az elmúlt 40 évben mindig a negatív dolgok ” gyűrüznek ” be Nyugatról .
    Ennek az lehet az oka hogy a mindenkori Hatalmonlévö , ideológiától függetlenül , elönyösebbnek tartja a népnyúzó módszerek átvételét utána meg azzal magyarázza hogy dehát Nyugaton is ígyszokás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Kedves Barátaim!
    Ti abszolute rossz szemszögből nézitek Pokorni javaslatát, már ami a tanidő meghosszabbítását illeti. Kommentjeitekből pedig kiviláglik a felülemelkedettség teljes hiánya, ugyanis képtelenek vagytok “a” hírt/kormányzati intézkedést “b” hírrel/kormányzati intézkedéssel paralellizálni!
    Ugyanis:
    1.) Ha a szülők a havi kb. 30 ezres segélyért cserébe napi 4 órát kubikolnak, a maradék 20-at pedig az orbáni kényszermunka-táborok konténereiben, a korkedvezményes nyugdíjból visszarendelt rendvédelmisek szoros felügyelete mellett töltik el, akkor tényleg “nem tudják megoldani” majd a kölkök szünidei felügyeletét!
    2.) Arra pedig még csak nem is gondoltatok, hogy a “szünidei felügyelet megoldása” érdekében is lehet “táborokat” szervezni! A gyerekeknek, akik a fölös idejüket igazán eltölthetnék valami értelmes tevékenységgel is. Mondjuk szőlőkapálás Sárazsadányban, vagy kavicsválogatás Gánton.
    Ugye, hogy nekem van igazam és Ti vagytok a butusok?!
    Aki pedig azt merészelte állítani, hogy Pokorni megbolondult, az szégyelje magát! Ő csupán egy ideje már Turul-tojást eszik és ez egy kicsit “megterhelte” … az agyát!
    Ja, és aki még ezek után sem tudja “paralellizálni” a kormányzat paralitikus intézkedéseit …. nos annak nincs szüksége orvosra!
    Én pedig megyek bevenni a gyógyszeremet! :roll:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Nem tanévet kellene meghosszabbítani, hanem nyári elfoglaltságot biztosítani a gyerekeknek. Ilyen lenne például egy megfizethető napközis tábor ellátással, foglalkozással, úszással, kirándulásokkal, stb. Én is jártam ilyenbe. Teljesen jó volt. Amikor a szüleim is szabadok voltak, akkor velük voltam. Meg jó esetben vannak nagyszülők is, akikre 1x-1x rá lehet bízni a gyereket.
    A hosszabbítás ökörség. Az előttem szóló Tibor is gyakorlatilag megmondta: már júniusban máshol jár a gyerekek agya. Nem lehet ilyenkor nagy teljesítményt, eredményeket elvárni. Más országokkal Pokorni úr meg ne példálózzon, mert ott sok egyéb más dolog van ami itt nincs, de hasznosabb lenne mint a hosszabb tanév.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Ez az ember bejelentette a visszavonulását, amikor kiderült a papáról, hogy 3/3-as. Hogy lehet, hogy még mindig a parlamentben pöffeszkedik?
    Nem értem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Pokornyinak is élni kell valamiből. Csak nem tudom, minek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Szerintem írjon könyvet. Az mindegy, hogy miről. Mostanában úgyis boldog-boldogtalan könyvet ír. Lenne aki megvenné. Szép jövedelemkiegészítés egy civil foglalkozás mellé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Elővettem az általános iskolai bizonyítványomat és megnéztem, a 60-as években is június 12-én, 15-én, 20-án, 21-én volt a bizonyítványosztás. A nyári szünet rendszerint 10 hét. Gyerekkoromban boldogan jártam a margitszigeti Petőfi táborba – ez nyári napközis tábor volt, a XIII. kerület összes iskolája ide járt – és csak örömmel, jó szívvel tudok rá visszaemlékezni. Az én gyerekeim is jártak napközis táborba is, és ezen kívül egy egy-két hetes közös családi nyaralással, vidéki nagyszülők segítségével meg tudtuk oldani a 10 hetet úgy, hogy a gyerekek feltöltődtek, pihentek, játszottak, és nem nyüglődés, hanem öröm volt a nyári vakáció. Azzal kapcsolatban pedig, hogy kívánatosnak tartaná a vakációk átnevezését, hát nevezze át. Nem mindegy, hogy hívják azt a tavaszi, téli szünetet? Ha ez neki örömet szerez, még a nyárinak is találhatna valami frappáns elnevezést. Én sajnos nem vagyok annyira fejlett ideológiailag, nem arra jár az agyam kereke, mint az övé, de kapcsolatban lehetne mondjuk Szent Istvánnal vagy a turullal vagy a nagyvezírünkkel. Sok sikert neki ehhez a pótcselekvéshez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  18. Ha sikerül neki, puff, már el is bukták a jövő választóit!:D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Akkor még nem is számoltak azzal a matematikai összefüggéssel az oktatásreform kapcsán, amit nagyapámtól tanultam Magyarország hátrányos helyzetű és gyéren lakott telepúlése 103-as számú tanyájában:

    A szépség és az ész szorzata állandó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Volt némi közöm az oktatáshoz. Utánaszámoltam és nem csak, hogy furcsa következtetések adódnak mondanivalójából, de ismételten téved. Vagy hazudik. Hogy melyik lenne a jobb nekünk?
    Nem tudom.
    (a szakkörökkel együtt tanévenként mintegy hatszáz órát finanszíroz az állam,)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Husz János Puszita

    És mikor pihennek szerencsétlen gyerekek? Mikor játszhatnak szabadon? Véletlenül nem értük van az iskola? Nem az ő érdekeiket kellene szem előtt tartani? Itt mindenki olyan szépen tud beszélni a gyerekvállalásról, a család fontosságáról, pedagógusok tüntetni a saját bérükért. A gyerekekre gondol valaki??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Orbán András Lajos

    Irigyli ez a lökött majom a gyermekektől azt a nyomorult 10hetet, akkor nem tudok már elfogadható jelzőt mondani, de NEM EMBER AZ ILYEN SZ&RHÁZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Az átkeresztelés, no az fontos. De próbáltak már a júliusi vagy az augusztusi vihar előtti rekkenő höségben, majd az azt követő dörgésben, villámlásban órát tartani?
    Esetleg a karácsonyi/téli szünetben könnyebbb elhelyezni a gyerekeket a dolgozó szülőknek, mert a nem dolgozó (lassan többségben lévő) szükőknek tökmindegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. bocs: szülőknek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Őrültség, de van benne rendszer. Ha szegény gyermekeket az év nagy részében klerikáris oktatással akarják népbutítani, nem lehet engedni, hogy esetleg a szülök vagy a rokonság néhány hét alatt lerontsa ennek eredményeit!t
    Mivel NYILVÁNVALÓAN nincs pénz az ötletre, a gyermekmunka táborok kínosan valószínűnek tűnnek!
    Azért van egy pozitív olvasata is: mivel a bérrabszolgává züllesztett tanárokkal egyre többször TANÉVRE kötnek szerződést (azaz nem fizetik a szünetet) a szünet lerövidítése abszurd módon a tanároknak kedvezne. Csakhogy: ERRE SINCS mani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. 1. Ez a kormány úgy ahogy van, keresztapa.
    2. A névváltoztatástól nem változik a lényeg.
    3. A téli szünetet amúgy is karácsonyi szünetnek becézzük, a másikat meg húsvétinak, a Széll Kálmán teret meg Moszkva térnek hívjuk.
    4. A tavaszi-húsvéti 3 napot csak csúfolják szünetnek.
    5. Jó lenne megkérdezni a diákokat is, hogy szeretnének-e nyáron is iskolába járni. Meg 50 fok hőségben tanulni.
    6. A tanaraknak ezek szerint nem jár szabadság sem. Minek is? Azon a pénzen, amit keresnek, se nyaralni, se fürdőzni, még egy rendeset shoppingolni se lehet.
    7 Pokorni elvtárs járhatna elöl jó példával: dolgozzon (ne csak pofázzon) az év 385 napján havi bruttó 100.000-ért permanensen 30 ember társaságában, nyáron légkondi nélkül, télen akadozó fűtéssel.

    Az a véleményem, hogy csak hagyjuk a fideszt kibontakozni. Ők fogják magukat eltemetni. Csak idő kérdése. De az idő nekünk dolgozik.

    Kedves hülyeliba, nem akarsz esetleg Te is nevet változtatni? De igazán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Most látom, Pokornival 385 napot dolgoztatnék.
    Nem is rossz ötlet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. Nem azt kéne csinálni, hogy létrehozzuk a családban a gyereket és amikor már szobatiszta, be kell adjuk az állami nevelő kombinátba, ahol felnőtté válásáig tartózkodik? Így nincs is útban otthon, nem kell foglalkoznunk vele. Engedelmes, hithű, kötelességtudó, hazaszeretettől duzzadozó tökéletes állampolgárrá válik, aki mindig tudja a kötelességét. A szülők ezt a fejlődést a saját ráhatásukkal nem fogják tudni elrontani. Nem lehet belőle büdös komcsi-libsi. Ja és homoszexuális se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. Szerintem az őszi és a tavaszi szünetek hosszát kéne felcserélni. Akkor az őszi lenne rövid, a tavaszi pedig hosszú. Ősszel a nyári szünidő után úgyis mindenki kipihent, tavaszra viszont elfáradnak. A téli és a nyári szünetek jók ahogy vannak. Lehet, hogy hétfővel kéne kezdeni és péntekkel befejezni az évet. Mondjuk szeptember első hétfőjén kezdeni, június harmadik péntekén befejezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Jogellenes a jászladányi cigánymentes övezet 2011. június 30. csütörtök

Előről meg háturul 2011. június 29. szerda

Aránytalan iskolai kártérítések 2011. június 29. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos