Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tiltakozás a repülőtér privatizálása ellen 2011. június 18. szombat 7:26 Forrás: AN, MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tiltakozás a repülőtér privatizálása ellen

Budapest – A miniszterelnöknek címzett nyílt levelében tiltakozik a Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt. állami részesedésének eladása ellen a Munkástanácsok Országos Szövetségének és tagszervezetének, a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezetének (RDSZSZ) tagsága.

Az érdekképviseletek az MTI-hez pénteken eljuttatott nyílt levélben azt írták: arra kérik Orbán Viktort, hogy tartsa be a választási és kormányprogramjában tett ígéretét a repülőtér privatizációjának felülvizsgálatával és az erős állammal kapcsolatban. Arra is kérik a miniszterelnököt, hogy tegyen lehetővé számukra egy soron kívüli személyes konzultációt, és vonja vissza a BA Zrt.-ben lévő állami tulajdonrész eladásáról szóló, távollétében hozott kormányhatározatot.

A kormány június 9-ei határozatában hagyta jóvá, hogy az állam értékesítse a Budapest Airportban meglévő részesedését. A részvénycsomag eladásáról a nemzeti fejlesztési miniszternek kell gondoskodnia a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. útján, azonnali határidővel.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető BA Zrt. magyar állami tulajdonban lévő 25 százalék plusz egy szavazatát a többségi tulajdonos Hochtiefnek kell megvásárolnia 36,6 milliárd forint nagyságrendű vételárért. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt szerdán hívta le a Budapest Airport Zrt.-ben meglévő állami tulajdonú kisebbségi részesedés értékesítésére vonatkozó eladási opciót, az erről szóló értesítés rendelkezése alapján az Airport Hungary Tanácsadó Kft. az értesítés átvételétől számított 30 napon belül fizeti meg a részvénycsomag ellenértékét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány Orbán autójával jár 2011. június 20. hétfő

Hoffmann Rózsa felajánlotta lemondását 2011. június 20. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos