Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán hatalma és népszerűsége a tét 2011. június 3. péntek 11:59 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán hatalma és népszerűsége a tét

Budapest – Az Orbán-kormány egyéves tevékenységéről és a közeljövőben várható újabb fontos intézkedésekről közöl egyoldalas cikket pénteki számában Gyorsabb tempót vesz a magyar forradalom címmel a Dziennik Gazeta Prawna című lengyel napilap.

Az állam radikális “újrabútorozása” után Orbán Viktor miniszterelnök a magyar forradalom második szakaszához lát hozzá – írja a szerző, felsorolva az eddig meghozott intézkedéseket, köztük a bankadót és a válságadókat, az egykulcsos adórendszer bevezetését, a médiatörvényt, vagy a svájci frank árfolyamának rögzítését. Gyors ütemben fog szavazni a parlament 40 sarkalatos törvényről, az egészségügy privatizációjának tervezetéről, az egyenruhás szolgálatok tagjai nyugdíjkedvezményeinek és a közigazgatásnak a reformjáról.

A szerző szerint Orbán változatlanul nagy támogatást élvez, de kormányzásának ez a második szakasza megfoszthatja őt népszerűségétől és a hatalomtól, mert túlságosan fájdalmas döntéseket kell hoznia, amelyek nem múlnak el nyomtalanul, sok társadalmi csoport érdekeit sértik az egyenruhás szolgálatok tagjaitól az orvosokon keresztül a felsőoktatásban dolgozó tanárokig.

A felsőoktatási reform nyomán az összevonások következtében 27 intézményből 14 marad. Nem nehéz elképzelni, hogy nem minden tanár őrizheti meg állását. Lánczi András professzor, a Corvinus Egyetem tanára a lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy nem csak takarékosságról van szó: a magyar műszaki felsőoktatás és az egyetemek évek óta nem kerülnek be a nemzetközi rangsorba. A felsőoktatási reformmal egyidejűleg szélesíteni akarják az általános iskolák hálózatát, és egyedüli országként Európában 16 éves korban rögzítenék az iskolalátogatási kötelezettség felső határát.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes elmondta a lapnak, hogy az egyenruhások nyugdíjkedvezményeinek átalakításától a kormány három év alatt 500 milliárd forint megtakarítást vár. Legközelebbi munkatársai nem hivatalos beszélgetésekben elárulták, hogy a kormány népszerűségének radikális csökkenésével számolnak, egészen odáig menően, hogy akár elveszítheti a következő választásokat.

A budapesti minisztériumokban ideges légkör uralkodik – írta a lap. Mindenki tudatában van annak, hogy a kormányzás nehéz második éve következik. Gyakran hallani azt a véleményt, hogy csak most kezdődik a vita arról: “Orbán második Lukasenka-e, vagy a tekintélyelvű módszereiről ismert volt szlovák miniszterelnököt, Vladimír Meciart utánozza”. Idáig csak a fővárosi liberális elit, a nagyvállalkozók és a nyugati média körében voltak ellenségei, akiknek a befolyását a szavazókra jobbára sikerült semlegesíteni. De most nehezebb időszak következik, mert az intézkedések a hétköznapi állampolgárokat fogják húsba vágóan érinteni – zárul a lengyel lap cikke.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Orbán hatalma és népszerűsége a tét, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Nem értem. Mi kezdődik most? Eddig mi volt?

    A fityesz már régen elvesztette népszerűségét. A zuglói helyhatósági választáson a szavazásra jogosultak szavazatainak 12 százalékát sem tudta begyűjteni.
    Csak azért szerzett (relatív) többséget, mert nincs felmutatva erős alternatíva.

    Persze mindent meg is tesz azért, hogy ne legyen ellenzék, vagy ha van, ne mutathassa meg magát, vagy ha mégis, kicsinek és gyengének lássák a papagájkommandó mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  2. Elég pozitív hozzáállásra vall, ha gondolnak a következő választásra – addig van még majdnem 3 év, annyi minden történhet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  3. Év ide, év oda, egyelőre az első félidő játszódik. (Még csak az első negyed ment le) Ebben az időszakban még vállalhatja a kockázatokat. Összecsap a közgazdászokkal, összecsap az Unióval és összecsaphat a saját támaszaival a rendvédelmisekkel, stb. A második félidő elején még eljátssza a rendíthetetlent, de ezt már kevésbé követik tettek, s végül – ha mint miniszterelnök megéri a mérkőzés végső negyedét – majd beadja a derekát és eleget tesz majd szinte minden szociális követelésnek. Ebben az esetben viszont az uniós, illetve a nemzetközi (pl.IMF) elvárásoknak nem tud majd eleget tenni… Az így előálló helyzet azonban külpolitikai válságba sodorja az országot, melynek akár súlyos következményei lennének a szomszédság vonatkozásában is. Mert azt már az első év után is látható, hogy orbánéknak, semmi sem drága, ha a hatalomról van szó.
    sk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. Azt nem tudom,hogy az ő népszerűsége milyen szinten tanyázik,de ha engem kérdeznének,akkor csak annyit tudnék mondani,hogy a katasztrófaturizmus fellendítéséhez nagyon ért.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  5. Majd látnifogja Országvilág a hatalmas és csöpögős benyalást , választások elött.
    És a sokember be is fogja venni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  6. Amit csak lehet, mindent szétver, az oktatást, egészségügyet, családi pótlék elvonás, nyugdíjak megadóztatása, stb Már nincs olyan réteg, aminek ne ártana, a gazdagokon kívül!

    Remélem nem kell kivárni nekik a választást, még az idén megbukik ez a néppusztító kormány!
    Ugyhogy mindenki mehet az utcára,mert éhen döglünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  7. Hát igen…
    Baromi nehéz kimagyarázni, hogy a csuti disznóól géniusza most pontosan azt csinálja (súlyponti kórházak, összevont oktatási intézmények, stb. csak éppen a Gyurcsány, Bajnai időszak által tervezett mennyiségnek a fele, harmada, nagyede annyit !!! ) ami ellen habzó szájjal ágált még jó 1 évvel ezelőtt.
    Külön nyelvészi csapatot kell munkába állítani semmitmondó, mellébeszélő kifejezések keresgélésére, hogy ezt ki lehessen magyarázni. Mert mint tudjuk, amik most folynak, ezek nem megszorítások. Azok ugyanis cuclista perverzió tárgyát képezik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  8. A Bohóc Orbánnak ez a légkör a lételeme.
    Neki mindig ellenségképre van szüksége,akkor érzi jól magát a bőrében. Ellenség az EU, IMF, Multik, Bankok, USA, Szlovák, Román, Szerb, Rendvédelmis, Nyugdíjas, Egészségügyis, Pedagógus, Diák, Rokkant, … és még fokozza tovább.
    Egy szóval is kifejezhető ez a pár sor: PSZICHOPATA.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  9. Bögöly!
    Akkor miért nem engedi magához szeretett népét, mely állítólag fenntartás nélkül imádja, Miért kellett a Cinege utca 5 környékét a tüntető Tettrekész szakszervezeti aktivistáktól lezárni? Miért nem engednek a “nagy debattőr” szabad utat a férfias hangnemű vitának?
    Csak nem arról van szó, hogy gatyamadzag módjára a gatyájába szaladt a bátorsága? Netán nem szeretne családja előtt leégni? (No persze baromi zsenáns tud az lenni, ha egy géniuszból, zseniből, bátor probléma megoldóból – aminek szereti magát beállítani – hirtelen egy gyáva kis nyuszi lesz…)
    Azért kíváncsi lennék arra, hogy ha Gyurcsány háza elé szabad volt odaállni bohóckodni, akkor ormány bolseviktor miért védendő ennyire? Csak nem azért, nehogy kiderüljön: meztelen a király???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  10. Neeem, még véletlenül sem gondolkodnak abban, hogy a következő választást elveszíthetik. Lehet, hogy tudják, hogy népszerűtlenek lesznek, de mindent megtesznek azért, hogy ők maradjanak kormányon. Mint már kijelentették Magyarország végleges rendjét alakítják ki, azaz “csak a fidesz”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. “A rendőrség lezárta Orbán Viktor házának környékét
    A rendőrség pénteken kora délután lezárta a XII. kerületi Cinege út egy szakaszát, Orbán Viktor miniszterelnök házánál.
    A police.hu-n pénteken azt közölték, hogy az intézkedés a szükséges ideig, de legfeljebb július 2-án este 10 óráig lesz érvényben.

    Mint írták, a Cinege út 5. szám alatti épületben védett személy tartózkodik, a ház biztonságának, zavartalan működésének, a védett személyek szabad mozgásának, közlekedésének biztosítása miatt döntöttek a Cinege út Kútvölgyi út és Béla király út közötti szakaszának lezárása mellett.

    Indokolt esetben ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi és bűnmegelőzési intézkedésekkel egészíthető ki a terület lezárása – tette hozzá a rendőrség.

    A rendvédelmi dolgozók hétfői tüntetésén azt szavazták meg a jelen lévők, hogy demonstrációt szerveznek Orbán Viktor házához a nyugdíjkedvezmények eltörlése miatt; konkrét időpont nem hangzott el.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. OV védett személy, Gyurcsány poszkommunista hazaáruló – no ezért lehetett Gyurcsány háza előtt randalírozni.
    Aki pedig a szeretett vezérrel nem ért egyet, azzal meg a bohócügyi államtitkár foglalkozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Most látjuk, mire szervezte a “terror elhárító” csapatot Orbán Viktor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. Naív..naív rendőrők..
    Ssak azért mert azt látták hogy Ferink házánál lehetett balhézni és mocskolódni , arra a naív tévhitre jutottak hogy ugyanez megtehető Hatalmonlévő házánál is ??
    Ugggyan kérremm..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. A VÉGEKEN IS KITANULTÁK A “SZAKMÁT”!!!
    A VEZÍR IRÁNYMUTATÁSA SZENT, VÉGREHAJTÁSA KÖTELEZŐ!
    MÓDSZER ISMERT!!!!!!
    A TÖBBI NEM SZÁMÍT!
    Íme:

    “Egyházi iskola lesz az önkormányzatiból, „ha tetszik, ha nem!”
    Tiba István, Balmazújváros fideszes polgármestere, parlamenti képviselő nyilvánosan arról beszélt: azt akarja, hogy az ő nevéhez fűződjék az egyházi iskola beindítása.
    A jegyzőkönyv szerint így fogalmazott:
    „Az én lelkiismeretem a lehető legtisztább, a legkorrektebbül csináltuk végig, egy dolgot viszont kijelentettem első perctől kezdve, és ehhez tartom magam: nem hagyom megfúrni az egyházi intézményt. (…) Nem érdekel az sem, hozzáteszem, tehát jönnek ezzel, hogy három év múlva választás lesz. Nem baj. Akkor is büszke leszek rá, hogy ebben a városban az egyházi oktatási intézmény beindult. Mert az ennek a városnak az értékrendjét, az erkölcsét, a morális tartását, mindent növelni fog. (…) Ha nem választanak meg, akkor köszönöm szépen, büszkén felállok, és azt mondom, hogy az én nevemhez fűződik az, hogy beindult az egyházi oktatás.
    Ezért mondtam, hogy ha tetszik, ha nem, ezt végig fogjuk vinni és innentől kezdve ki-ki elgondolkodhat azon, hogy mi az érték neki”.

    Az egyházi iskola támogatói szerint azonban alaptalanul fölheccelt helybéliek akcióznak az új intézmény ellen, szerintük ugyanis a szándék abból „a nemes indíttatásból” fakad, hogy Balmazújvároson új, magas színvonalú, korszerű oktatási intézmény jöjjön létre. De az emiatt fölháborodott helybéliek szülők úgy érzik: ez nem más, mint a közvagyonnak az egyház kezére való átjátszása. Sokaknak nem tetszik, hogy a református egyház a nyugodt, forgalommentes Szigetkerben lévő, jól fölszerelt iskolaépületetet kaphatja meg.

    – Más lenne a hozzáállásunk, ha előzetesen minden érintettet bevontak volna az előkészítésbe, hiszen bármilyen önkormányzati döntés előtt ki kellett volna kérni az iskolaszék, a szülői közösség, az iskolai diákönkormányzat, az etnikai kisebbségi önkormányzat véleményét, ám teljes egészében ez nem történt meg. De e helyett Tiba István polgármester pökhendi és lekezelő módon kész tények elé állított minket, lényegében azt közölte, hogy beindul az egyházi iskola és kész – panaszolja a szülők képviseletében három fiatal anyuka.”

    http://nol.hu/belfold/egyhazi_iskola_lesz_az_onkormanyzatibol___ha_tetszik__ha_nem_

    OK!
    HASONLÓKAT MONDTAM!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Csak a képet kell nézni! Erről a gráci ápoltról lerí a narcisztikus paranoid skizofréniája, ami “napoleonisztikus” jegyekkel terhelt és ez pedig köztudottan a garanciája a szégyenletes bukásnak. Ez elkerülhetetlen lesz, de nem kötelező NEM elősegíteni. Ez meg csak összefogással lehetséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. Kedves VIP!
    A kép sok mindenről árulkodik. Főleg a véres szemek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Erről a képről egy kérdés jut az eszembe:
    MINEK ISZIK, AKI NEM BÍRJA?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Érdekes!!Most ugye a Védett Személy(vagy inkább Veszett Szarházi) fél a rendvédelmisek tüntetésétől,de mikor az ominózus OKTÓBER 23.-i zavargások voltak(megjegyzem az egészet FIZETETT FIDESZES PROVOKÁTOROK generálták,mint ahogy szeretnék most a rendvédelmiseket is lejáratni,csak nem mernek beállni közéjük a sorba,mivel megígérték nekik kicsit meg lesznek taposva (meg nem is tudnak mivel mindenki ismeri az igazi odavaló emberkéket) akkor csak a háttérből mert uszítani……semmiségi törvényt ugye meghozta,nehogy már a fizetett szemétládákat lesitteljék,kellenek azok még szabadlábon(mikor tapsikolni,mikor zavart kelteni ),de a rendőrről bíróról kimondja hogy HAZUDIK…A szolgálatteljesítés közben megsérült,esküjének maximálisan eleget tevő rendőrt ki kártalanítja?Jutalmul Viktorka elveszi a nyugdíját……se pénz se posztó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Orbánnak az elméjét már értékeltem egy másik témával kapcsolatban. A tünetek maradtak. Az elemzésemben nem lehet hiba, hisz az Ő út mutatásai alapján végeztem. Ő Gyurcsányon végezte az elemzést, én rajta. Az én elemzésemet egy pszichiáter segítette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Nem szimplán pszichopata: az empátia teljes hiányával és az összes többi ember mélységes lenézésével a szociopaták jellemezhetők.
    De vagy abbahagyta a hajfestést – vagy kezd beleő…szülni a sok meccsnézésbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. “Váratlan fordulat: Gyurcsány védi meg Orbán családját!
    Gyurcsány Ferenc arra kéri a rendvédelmi dolgozókat, hogy ne menjenek Orbán Viktor háza elé tüntetni, hagyják ki a miniszterelnök családját a politikai csatározásból.
    A volt miniszterelnök blogján azt írta, hogy amit a rendvédelmiek követelnek, abban valószínűleg igazuk van, de nekik nem Orbán Viktor magánemberrel van bajuk, hanem a miniszterelnökre akarnak nyomást gyakorolni. Nincs sok keresnivalójuk a kormányfő magánéletében, nincs elszámolni valójuk a gyerekeivel, a feleségével, márpedig az a ház az ő otthonuk is – fogalmazott. “Semmi okot nem látok arra, hogy ők is szenvedő alanyai legyenek az egyre borzasztóbb politikai csatározásnak” – olvasható a bejegyzésben.

    Gyurcsány Ferenc felidézte, hogy egykor ő, a felesége és a gyermekei hallgatták az ablakuk alatt összegyűltek üvöltözését. Pár éve “kedélyesnek tűnő módon kezdődött”, Szíjártó Péter és Répássy Róbert ment a házuk elé sajtótájékoztatót tartani kora délután, az újságírókon kívül csak a feleségének és a gyerekeinek szónokoltak – írta. Példájuk ragadós lett, jött a Kossuth téri „belügyminiszter”, Satu bácsi, aki hetekre letáborozott a kapu előtt, és jöttek a szélsőséges csoportok – tette hozzá blogbejegyzésében a szocialista politikus – írta a hvg.hu”

    MIT TETT A VEZÍR AKKOR??!!
    NA EZ A KÜLÖNBSÉG A KÉT EMBER KÖZÖTT!!
    ÉG ÉS FÖLD!!!
    Orbán Viktor!
    MOST MOSTÁK FEL VELED IGAZÁN A PADLÓT!
    EGY DOLGOD AKAD!
    FEJET LEHAJTANI, ÉS MÉLYEN SZÉGYENI MAGAD!
    AMI A LÉNYEG! ÍGY MARADNI SOKÁIG!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  23. én sem szeretem ahogy csinálják, de szerintem az sem tartható, hogy 40-50 közötti életerős egyenruhásokat vagy “rokkantnyugdijasokat” tartsunk el, vagy az egészségügyben vagy önkormányzatokban történő ésszerűtlen és felelőtlen költekezés tovább menjen. És sajna a szereplők sem igen a felelős magatartásról tettek tanubizonyságot – ld önkormányzatok eladósodottsága -, akkor miért csodálkozunk, ha a gyámság alá kerülnek és nem fizetik tovább a számlájukat? Valószinű ennek nagy lobbyerőnek csak Orban diktatórikus módszereivel nomeg a kétharmados többséggel lehet szembe menni. Először a költségeket kell visszavenni, értelmes mederbe terelni, s utánna lehet hosszabb távú célokra gondolni. Ha nem ez a sorrend, mi is Görögország sorsára kerülünk, csak minket nem ment meg az EU! A nyugdijpénztárak vagyona csak az idénre elég, s a jövő évre is gondolni kell. Sajna ezt más sorrendben nem lehet csinálni. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  24. Husz János Puszita

    Ezért nem értem, miért nem hagyták Gyurcsánynak megcsinálni a reformokat. Beültek volna a tutiba, élvezve a beinduló gazdaság előnyeit. Nem lett volna más dolguk, mint hátra dőlni. Igaz akkor aligha lett volna indokuk demokráciát bontani. Néha szeretnék belelátni a vezír fejébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. kekec: egyértelműen szocio-, és nem pszi-. Az utóbbiak nem feltétlenül tesznek rosszat, csak nincs bűntudatuk. Vannak közöttük egészen rendes emberek.

    Az előbbi viszont mindenkit gyűlöl. (Legjobban persze önmagát.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Puszita !
    A lékelésnél segítek , ha véletlen elakadnál !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos