Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lapáton a MOL vezére? 2011. június 29. szerda 5:42 Forrás: Népszabadság

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lapáton a MOL vezére?

Budapest – A Népszabadság információi szerint a nyár végén távozhat Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója. A közvetlenül erről szóló, több független forrásból származó értesülésekre ráerősít, hogy Fidesz-politikusok név nélkül mostanság sűrűn nyilvánítják ki Orbán Viktor miniszterelnök Hernádi Zsoltba vetett töretlen bizalmát.

Erre vonatkozólag sokan abból vonnak le messzemenő következtetéseket, hogy a kormányfő az aktuális focimeccsen milyen arckifejezéssel tekint a Mol elnök-vezérigazgatójára, miképp nevetgélnek vagy épp hallgatnak egymás mellett a lelátón. A gólok helyett a VIP-páholyra sandítók a szezon vége felé némi elhidegülést véltek felfedezni közöttük.

Már tavaly, a kormányváltás után felröppent Hernádi Zsolt távozásának híre. Akkor sajtótermékek ismerni vélték az utódot is, a jelenleg a BKV-t irányító Kocsis István személyében. Ezt határozottan cáfolták. Mivel Kocsist szintén Csányi Sándor OTP-vezér és Mol-alelnök köréhez sorolják, ezzel állítólag csak az oroszokat cselezték volna ki, akik folyamatosan Hernádi távozását követelték. Most viszont a hírek szerint befolyásos Fidesz-körök szorgalmazzák a váltást.

Így Kocsis személye kevéssé valószínű: a megfigyelők inkább a Fidesz körüli, Simicska Lajos egykori APEH-vezetőhöz és Nyerges Zsolt szolnoki ügyvédhez köthető üzleti holdudvarból várnák az utódot. Sokan idesorolják például Töröcskei Istvánt, a Mol kormányváltás után megválasztott felügyelőbizottsági tagját. Az igazgatóságba ekkor került be a szintén Fidesz-szimpátiájáról ismert Járai Zsigmond. Új vezetőtársai megválasztása kapcsán Hernádi Zsolt örök fordulatával élve a cég „érintetti” érdekeire hivatkozott.

A Mol a távozásról szóló pletykát sem kívánta kommentálni. A céghez közel állók sem tudnak ilyen, a tőzsdei árfolyamot alapvetően befolyásoló tervről. Másrészt – a magyar valóságba kevéssé beleilleszkedően –arra hivatkoznak, hogy a Mol magáncég. Ha az állam a maga 24 százalékával valóban belép, a jelenleg érvényes szabályok szerint csak 10 százalékkal szavazhat.

Ha a kormány háttéralkuk nélkül eme hivatalos csatornákat kívánná bejárni, „elődeihez” – az osztrák OMV-hez vagy az orosz Szurgutnyeftyegazhoz hasonlóan – a többi részvényes, illetve a menedzsment ellenállásába ütközne. De bizonyára nem a hivatalos csatornákat járják. Az a Hernádi Zsolt, akinek vezetői posztja érdekében az elmúlt évtizedben a Mol, az „ismeretlen” részvényesek és a magyar politikai elit is egy emberként kiállt, csak akkor távozna, ha ennek szükségességéről őt magát is meggyőznék. Azt, hogy az OTP Bankban igazgatósági tagságot kapott, páran az elegáns lelépés első jeleként értelmezik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Micsoda pénzek foroghatnak egy egy vezérváltáskor!Tiszta maffia kormány!
    Míg Gyurcsányéknál talicskát emlegettek a pénz kitolására a kasszából, addig ezek vagonokkal szállítják,bennünket teljesen elnyomorítva!
    És Orbán fényezi magát! Járaival,Csányival Demjánnal, Simicskával,és ilyen Hernádi félékkel a háta mögött!!!
    Rabló banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. Ja, és Pintér elvtársat ki ne hagyjam!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. Orbán András Lajos

    Ki kell menekíteni a suskát, hogy a nehézség esne beléjük!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Nagyszerű játékosok. Kocsis az OTP. vezér sógora. Naná, hogy hozzá és érdekköréhez köthető. Sikerült megvédenie a BKV-s botrányoktól. A MOL- nál valószínű nem kap vezéri szerepet, de van egy fontosabb terület. Ez pedig a formálódó új atomerőművi beruházás. Ez minden bizonnyal magán tőkével fog megvalósulni. Itt szerepet kaphat Demján, széles, Csányi és a FIDESZ néhány prominens embere. Mint tudjuk jelenleg az atomerűmű szigoruan állami tulajdon(MVM) és nem adható magántuladonba. Pedig KOCSIS vezérigazgató idejében voltak törekvések erre is. Ha a két új blokk megépül(magánpénzből), az kiváltaná a meglévő négyet (ami állami). Így máris az energiaszektor ezen része kikerült az állam fennhatósága alól. Ez ám a Q…va jó energiastratégia a nemzetünk polgárai számára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. T. kommentelők . A MOL akciónál ÉS még amikről NEM Tudunk a Várható Emigráció Pénzűgyi Fedezetének kiépitéséről van szó Mert KIRÁLyunkatMindenhol CSAK aPÉNZÉRT SZERETIK!! OTHON IÍS

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Alakul ez. Olajos a pálya, csúszik. Előbb, utóbb a Fidesz életpályája is felkenődik.
    Ennyi balekkel nem biztonságos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Mit háborogtok ??Volt már nekünk olajos ügyünk,azon se lehetett elcsúszni,csak titkosítani 200 évre,oszt jó napot !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Ha elakarnék meni, lapátgyártónak, ahoz hány iskola köll, mert nekem csak nyóc van,anak is a fele gyépés, de asztat látom, hoty a lapátkészitö szagma mostan yol mene iten ebe az országba… yol látom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Tisztára Dallas…
    ( egy helyett sok Dzsokival )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. A felcsúti parasztgyerek szereptévesztésben van!
    Időnként elfelejti, hogy a nagytőke tette oda ahol van.
    Ha és amennyiben sokat ugrál, úgy lerúgják a miniszterelnöki székből, mint a pinty!
    :lol:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. A mór megtette kötelességét, a mór mehet! A jellemtelen orbáni politikának ez a lényege!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Amigo que gusto saber de ti, me alegra mucho verte.Te envio un baarzo fuerte a la distacia.Escribeme a lo que vuelvas a Be9lgica.Buena caza y buen remarVero (Riobamba-Ecuador)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán haverja újra bajban 2014. március 31. hétfő

Orbán barátja továbbra is bajban 2014. március 22. szombat

Hernádi Zsolt „haza-őrizetben” 2013. október 24. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos