Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ha Schmitt rózsa volna… 2011. június 2. csütörtök 5:50 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ha Schmitt rózsa volna...

Tolna megye – A magyar helyesírás nagy megújítója, a minden hangszeren egyforma lojalitással kommunikáló Schmitt Pál köztársasági elnök szerdai napját Tolna megyében töltötte. Már ez a tény is megérne egy misét, ám az elnöki látogatáson ennél több is történt: az álamfő (sic!) egy szekszárdi iskolában Bródy János Ha én rózsa volnék című örökzöldjét tolmácsolta a megszeppent gyerekeknek, majd Bátaszéken a Boldogasszony anyánk katolikus néphimnuszt játszotta orgonán.

Schmitt Pál szerint Tolna megyében ugyanazokkal a gondokkal, illetve hasonlóan nagy önkormányzati nekirugaszkodással találkozott, mint országjárása előző négy állomásán. A köztársasági elnök szerdai Tolna megyei látogatása során zongorán játszott szekszárdi gimnazistáknak, majd Bátaszéken a ciszterci apátság orgonáját is megszólaltatta.

Az államfő szerdai útja végén elmondta: Szekszárdon és Bátaszéken is azt tapasztalta, hogy a helyiek nem mondanak le településeik továbbfejlesztéséről, hisznek abban, hogy helyrehozhatják az elmúlt években elkövetett hibákat. Kiemelte: körútjaival újra és újra meggyőződhet az ország szépségéről, mint mondta, a vidék a “gondos kezeknek köszönhetően” talán szebb is, mint a főváros.

Schmitt Pál reggel érkezett a tolnai megyeszékhelyre, ahol a helyi közgyűlés ünnepi ülésén vett részt. Beszédében egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a demokráciának és az önkormányzatiságnak sem lehet alternatívája, a felelős döntéseket ugyanis az emberekhez legközelebbi szinteken kell meghozni.

A köztársasági elnök úgy fogalmazott, a nagy tervek születhetnek bár Budapesten, azokat végül a legtöbb esetben vidéken kell megvalósítani. Mint mondta, erős Magyarország sem létezhet erős kormány, erős önkormányzatok, valamint erős családok, illetve hitében és önbizalmában is erős emberek tízmilliós közössége nélkül.

Schmitt Pál szerint Szekszárdnak, az ország többi településéhez hasonlóan nehéz feladatot jelent a munkanélküliség kezelése, de a helyi önkormányzat vezetőitől azt a tájékoztatást kapta, hogy a város és a megye adósságállománya is kezelhető mértékű. Az államfő követendő példának nevezte a “Szekszárd visszavár” nevű kezdeményezést, amellyel a város arra törekszik, hogy az ideiglenesen máshol tanulni, vagy dolgozni vágyók mihamarabb visszatérjenek, és szülőhelyükön kamatoztassák tudásukat.

A köztársasági elnök ezt követően a szekszárdi Garay János Gimnázium tanulóival beszélgetett, akiket arra kért, folyamatosan fejlesszék képességeiket és ne elégedjenek meg eddig elért eredményeikkel. Az államfő a tanintézmény színháztermében tartott rendhagyó osztályfőnöki órát, amelyen elmondása alapján tükröt kívánt tartani a diákok számára, valóban mindent elkövetnek-e lehetőségeikhez képest.

Schmitt Pál a tanulóknak azt mondta: a “Gyorsabban, magasabbra, erősebben!” olimpiai jelmondat nemcsak a sportpályára érvényes, hanem az élet más területein is jelzi, hogy szükség van a tudás és a képességek folyamatos fejlesztésére. A diákoknak azt üzente, jövőjük tervezésénél először mindig arra gondoljanak, mit tesznek meg boldogulásukért, vagyis szerinte soha sem szabad azt hinniük, hogy a “jó Isten örökké a tenyerükön hordozza” majd őket. Schmitt Pál beszéde végén zongorán eljátszotta Bródy János Ha én rózsa volnék című dalát, majd a megyei kórházban tett látogatása után Bátaszéken folytatta útját.

Az államfő itt felkereste a város idősek otthonát és tanuszodáját, majd megtekintette a ciszterci romkertet. Schmitt Pál utazása utolsó programján betért az apátságba, ahol az orgonához ült és a Boldogasszony anyánk katolikus néphimnuszt játszotta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 3 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. “… akkor lennek boldog, ha kifeszitenenek.
    Nem lennek jateka mindenfele szelnek.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. Sokkal jobban járnánk ha csak zenélne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Szerintem ez az ország elnöke /nem a társadalomé/ már oly sokoldalú, mint a Rubik kockája. Oly sok “színü” is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Ez az idióta végighaknizza az országot..
    Táncszámmal hol fog fellépni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Hogy ennek menyi dolga van……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Karrierista ripacs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Ha Schmitt rózsa volna, akkor egyszerűbb lenne leszakítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Schmitt Palika “álamfő” leereszkedett a népéhez.
    Gratulálok, de ettől még nem lesz belőle Mátyás király, legfeljebb az udvari bohóca!

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. smit pallika álomfő állruhában járt a népben.
    De felismerték, hogy ő az, a független palika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Pali bá’ ezt is elcseszte, mivel Bródy egy független, önállóan gondolkodó, vélhetően helyesen írni tudó, másságot elfogadó, liberális beállítottságú művész. Nehéz lesz megmagyarázni, hogy miért pont ebbe nyúlt bele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Szerintem Bródy kikéri magának, hogy ez a ripacs fallosz az ő dalával haknizzon!
    ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. N.b. Fizettek Bródynak szerzői jogdíjat a száma után?
    Vagy ezt is az elhíresült “Trágyadomb” c. fénykép módjára einstandolták?
    ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Fejbeba..ni az ilyen művészeket Demján Úr! Itt mindenki azt hiszi, hogy bohóckodásból meg lehet élni! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Zongora, orgona… Nem passzolna hozzá jobban a fésű+selyempapír?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nem vizsgálják a trafikmutyi fideszes szálait 2014. január 2. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos