Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bevonták a tibetieket a pesti utcákról 2011. június 25. szombat 15:54 Forrás: Hírszerző

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bevonták a tibetieket a pesti utcákról

Budapest – “A magyar kormány nem akar látni egyetlen saját nemzeti zászlaját lengető tibetit sem Budapest utcáin a kínai miniszterelnök látogatása alatt” – olvasható a Hírszerzőhöz is eljuttatott levélben, amelyet  Choegyal Tenzin, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola buddhista tanszékének docense jegyez. A Hírszerző írását ismertetjük.

Indoklás nélkül minden tibetit berendeltek szombatra a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalba (BÁH) – közölte Choegyal Tenzin, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola buddhista tanszékének docense a Hírszerzővel. A Tibetet Segítő Társaság munkatársa, Henderey Tibor  arról beszélt, több durva incidens is történt pénteken tibeti állampolgárok és a rendőrség között Budapesten, gyakorlatilag ellehetetlenítették a Tibetért kiállókat a kínai kormányfő látogatása alatt. A BRFK későbbre ígért tájékoztatást, a BÁH egyelőre elérhetetlennek bizonyult.

A levélben azt írja, szombat délutánra indoklás nélkül minden tibetit berendeltek a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalba (BÁH).  Choegyal Tenzin a Hírszerző megkeresésére azt mondta, nem tudja megmondani, mit kérdeztek a berendelt tibetiektől, ő három tibeti állampolgárról tud, akik a BÁH-nál jártak, ám szombat délután egy órakor elengedték őket.

A Tibetet Segítő Társaság munkatársa, Hendrey Tibor megerősítette a Hírszerzőnek Choegyal Tenzin információit. Hendrey Tibor elmondta: szombaton már egyetlen Tibettel szimpatizáló nem tudott tüntetni, mert a rendőrségnek pénteken sikerült ellehetetleníti minden erre irányuló törekvést.

Hendrey szerint a rendőrök ormótlan, durva módszerekkel léptek fel a pár tucat tibeti tüntető ellen, a késő esti órákban a BÁH munkatársai pedig felkeresték a Magyarországon élő tibeti menekülteket, valamint szabályos munkavállalási engedéllyel bíró tibeti tanárokat, és beidézték őket a BÁH irodájába személyazonosságukkal kapcsolatos indokokkal, ám ma egykor mindenkit elengedtek.

A 20 éve Magyarországon élő, nem menekült tibeti tanár, Karma Dordzse ellen is felléptek a rendőrök a Tibetet Segítő Társaság szerint pénteken. “Az Oktogonnál elhaladó kínai miniszterelnöki konvoj irányában szerette volna a tibeti zászlót felmutatni, amit a pillanatok alatt a helyszínen termett rendőrök megakadályoztak. Az inzultus dulakodássá fajult, aminek az lett a végeredménye, hogy a tibetinél lévő zászló rúdját a rendőrök eltörték, valamint a tibeti ruházatát több helyen elszakították. Utána Karma Dordzsét a rendőrség elvitte a helyszínről és több órán keresztül megakadályozta a szabad mozgásában” – áll a társaság közleményében. Hendrey szerint a tanárnak sikerült megbeszélnie a rendőrökkel, hogy szombaton Pécsre kell mennie előadást tartani, így elengedték.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 5 szavazatból)
Bevonták a tibetieket a pesti utcákról, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Senkinek ne legyen kétsége :
    LESSZ még fegyveres konfliktus Kina és a Szabad Világ között.
    ( Háború talán nem , de összecsapások bele vannak kódolva a jelenlegi trendbe.)
    Mao Ce Tung a következőket írja egyik munkájában , idézem :
    ” Mi sokan vagyunk ,mostmég gyengék de elszántak. A Nyugatnak jó fegyveri vannak.
    Semmi nem akadályoz bennünket abban hogy megvásároljuk ezeket a fegyvereket és aztán legyőzzük vele a Nyugatot.”
    Ez a kitétel valahogy elkerüli azoknak a figyelmét akik Kínát felfegyverzik éppannyira mint annakidején a Hitlert támogatókét is elkerülte az amit a Mein Kampf-ban leírt .
    Mao Ce Tung tanait lehet hogy revideálta némiképp a mostani kínai vezetés , de alapvetően fel nemadta soha .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  2. Lám, lám. Meg bízta Orbán az Ártóját, hogy szervezze meg a tanfolyamokat ahol kínai nyelvleckét lehet venni. A szegények egymás közti üdvözlése: ki – fing – gunk.
    A katolikus papok köszöntése: nuku -3,14 na – csak – ima. A hajléktalanok megszólítása: kend -töke – kint – csüng. A miniszterelnökünk mellék neve: Maó -tanonc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  3. Most Már Totális a demokrácia Viktor király meg Totál Be….Piszkit ha valaki hangosabban szól De senki Nem ORDIT ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  4. Nem or Dí Tani kell ! Tanítsátok meg a turulmadarat repülni.
    Az a pár ablak semmiség. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Abbasznabe ha a Turulmadár elkezdene röpködni !
    Mindenkinek vasfazékkal a fején kéne járnia , hátha pont felette ejti ki fogaközül a bádogkardot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Sutka: Felbérelnek egy orvlövészt, hogy lőjje le Ven Csia-pao-t. Ideális körülmény, a kínai miniszterelnök a parlament egyik szobájában tartózkodik egyedül. A lövész rádiókapcsolatban áll megbízójával és jelenti, hogy a cél tiszta. Ekkor azonban váratlan fordulat következik be. Belép a szobába O-Vi. A lövész jelenti megbízójának, hogy mi történt. Mire a megbízó. Semmi gond: Ven Csia- paót lődd tökön, O-Vit meg lődd fejen. A lövész: Akkor remek, mert most egy lövéssel el tudom intézni mindkettőt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  7. Legyen már egy hang ami nem fujjol. Semmi csodálkozni való nincs azon, hogy a magyar kormány nem akarja elvenni a kinai elnök jó hangulatát, mert sok-sok pénz múlik rajta, amit adhatna akár a szlovákoknak, vagy a románoknak is. Persze akkor, ha a magyar gazdaság kilábalása a Gyurcsányék ásta gödörből nem számít, akkor hajrá Tibet! Másrészt ennek a tüntetésnek, meg a zászlólengetésnek semmi gyakorlati értelme nem lett volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -15 (23 szavazatból)
  8. Volt,amikor a fidesz a szivén viselte a tibetiek ügyét…

    http://orulunkvincent.blog.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Hát persze,mert szükség volt arra,hogy a kínaiak igazán otthon érezzék magukat.:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Az OVis Kína kezébe adja az országot azzal, hogy a jövőben Kína fogja finanszírozni Magyarországot = Kína magyar államkötvényeket vásárol a jövőben. Azaz kínai pénzből fizetjük az eddigi adósságainkat, kínai pénzzel váltjuk ki az éppen lejáró hiteleinket, kínai pénzből fizetjük ki az IMF-et is = pár éven belül Pekingből adják az utasításokat, hogy mit-hogyan csináljunk. Igaz, az OVis azt mondta, hogy nekünk ne parancsolgassanak sem Bécsből, sem Moszkvából, sem Brüsszelből, de azt nem mondta, hogy Pekingből se! Hajrá Magyarország! Éljen a Magyar – Kínai barátság! Éljen Mao! Újból lesz nekünk piros könyvünk = az Új Magyar Mao, meg sok-sok tacepao!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  11. Higgyétek el A kinai hitelnek is ára van. Nem is kicsi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  12. alugy.
    2011. június 25. szombat
    16:13

    football edzőnk is van.. a Csank Jan csi :)

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. http://galeria.index.hu/belfold/2011/06/25/magyarorszag_szovetseget_kotott_kinaval/2195946_fa685b17722550c79be7aa6a9c3801fe_ms.jpg

    idézet a facebookról:

    “Eddig csak a pápa előtt hajbókolt Don Vitto, ám a mai napon végre a kínai vörös zászló előtt is földre borulhatott. Ezzel a szép gesztusával immár ügynökkévé fogadta őt a világ legnagyobb kommunista diktatúrája. “

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  14. A mai napon az ország illegitimmé vált vezére hatalma megtartása és uralma folyamatosságának érdekében eladta az függetlenséget idegen nagyhatalomnak.

    “Kína bevásárolta magát Magyarországba

    mn
    2011. június 25., szombat 13:55 | 4 órája frissítve
    Történelmi segítségnek nevezte Orbán Viktor a kínai kormány Magyarországot segítő lépéseit. Egymilliárd eurós hitelkeret megnyitásában, gazdasági, katonai és kulturális együttműködésben, magyar állampapírok megvásárlásában, egy regionális logisztikai központ kialakításában és a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében állapodott meg egymással Orbán Viktor magyar és Ven Csia-pao kínai miniszterelnök délelőtt a Parlamentben. A kínai kormányfő a bizalomról és a két országot összekötő barátságról, illetve az európai adósságválságról beszélt. Orbán ennyire még sosem magasztalt idegen országot, azt mondta, hogy büszkék vagyunk, hogy Kína szövetségesei lehetünk.

    A két kormányfő az ünnepélyes fogadás és a katonai díszszemle után másfélórás megbeszélésre vonult vissza, majd bejelentették, hogy a két ország kapcsolatait a jövőben sokkal szorosabbra fűzik.

    Együtt gondolkodtunk a múltban, együtt fogunk a jövőben is

    “Magyarország örül, hogy egy olyan államnak fogadhatta a miniszterelnökét, aki nem csak saját országának fejlődését segített elő az elmúlt években, hanem teljesítményével a globális jóléthez is nagyszerű módon járult hozzá. Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi embert sikerült a szegénységből emberhez méltó élet szintjére emelni” – méltatta kollegáját Orbán, majd a tárgyalás konkrét eredményeire tért át, és bejelentette: a kínaI kormányfővel 12 megállapodást írtak alá.

    “A mai napon új és nagy jelentőségű szövetséget kötöttünk a kínai népköztársasággal. Az aláírt együttműködésekben konkrét programokról, befektetési alapokról, pénzügyi keretekről sikerült megállapodnunk” – mondta Orbán, majd emlékeztetett rá: bár hazánk a jól működő euróatlanti kapcsolatrendszer tagja, ahhoz, hogy Magyarország megújulása sikeres legyen, új típusú szövetségekre és szövetségesekre van szükségünk. “Hogy végre tudjuk hajtani a teljes gazdasági fordulatot Magyarországon, úgy zártuk ma le a tárgyalásokat, hogy a Kínai Népköztársaság és Magyaroszág szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket.”

    Orbán szerint Magyarország elkötelezte magát a munkaalapú gazdaság mellett és nemet mondott a spekulatív és fenntarthatatlan gazdálkodásra. “Mind a két ország elveti azt a felfogást, hogy lehetséges munka nélkül is gyarapodni, és ez a meggyőződés adja együttműködésünk alapját a jövőben.”

    “Ez még csak a kezdet”

    A miniszterelnök ezután arról beszélt, hogy tavaly őszi, sanghaji látogatásakor kínai kollegája azt tanácsolta neki: merjen nagyban gondolkodni. “Mikor ön meghívott Sanghajba és ott tárgyalhattunk egymással, arra bíztatott, hogy nagyszabású, nagyarányú terveket dolgozzunk ki. Úgy érzem, az elmúlt egy év igazolta, hogy képesek vagyunk ilyen terveket kidolgozni, a kínai kormány munkatársai pedig fantasztikus munkával ezeket az elképzeléseket együttműködésekké formálták. Ez azonban még csak a kezdet, a nagy dolgok most következnek, így szép és hasznos évek elé nézünk” – mondta Orbán.

    A barátság fontosabb, mint az üzlet

    A kínai kormányfő, miután megköszönte, hogy látogatást tehet Magyarországon, a két ország közötti barátságról beszélt.

    “Ma reggel Orbán miniszterelnök úrral a Duna partján sétálva azt tapasztaltam, a barátság mindig fontosabb, mint az üzlet. A szép Duna folyó ma is ugyanúgy folyik, mint 24 évvel ezelőtt, mikor először látogattuk meg Magyarországot és bár azóta nagy változások voltak, de a két ország közötti barátság nem változott” – mondta, majd bejelentette: hivatalosan is meghívta a magyar miniszterelnököt a jövő évben Kínába.

    Ven Csia-pao ezután konkrétabb dolgokra terelte a szót, és bejelentette: a Kínai Fejlesztési Bank egymilliárd eurós hitelkeretet nyit a Kínában befektetni akaró magyar cégeknek, 2015-ig pedig húszmilliárd dolláros kétoldalú kereskedelmi forgalmat akarnak megvalósítani.

    A kínai kormány hajlandó magyar államkötvényt is vásárolni – összegekről nem esett szó – a két ország vállalatai pedig tanácskozásokat, illetve gazdasági és kereskedelmi fórumot szerveznek a személyes kapcsolatok erősítése végett. “Támogatjuk a kínai-magyar üzleti, együttműködési fórum kialakítását, de mi csak az ajtót tudjuk kitárni, az úton az üzletembereknek kell végigmenni” – fűzte ehhez hozzá Orbán.

    Az államkötvény-vásárlás kapcsán a magyar miniszterelnök úgy nyilatkozott: ez a lépés rendkívül fontos Magyarország számára. “Ma képesek vagyunk finanszírozni magunkat a pénzügyi piacokról, de óriási biztonságot fog jelenteni számunkra, ha Kína magyar államkötvényt vásárol. Ezzel a magam részéről az ország finanszírozásának középtávú módját megoldva látom, és azt mondom: történelmi segítséget kaptunk Kínától, mert ez a biztonság kell ahhoz, hogy bátran végig tudjunk menni a gazdaság újjászervezésének útján, amin elindultunk.”

    Korántsem mi lennénk az első európai állam, amelynek finanszírozásába beszáll Peking. Már több uniós országban, így Görögországban, Portugáliában, Spanyolországban, legutóbb Szlovákiában vásárolt Kína állampapírokat.

    Ven Csia-pao később újságírói kérdésre elmondta: azt még nem tudják, pontosan hány munkahelyet tudnak teremteni az országban, de bízik benne, hogy sokat. “Magyarország jó gazdasági alappal, kedvező földrajzi feltételekkel és megfelelő színvonalú munkaerővel rendelkezik. Az utóbbi években nagy tőkével rendelkező kínai vállalatok is befektettek itt, és ha valóban győztes módon kiegészítjük egymást, akkor a munkahelyteremtést is győztes módon valósíthatjuk meg” – mondta.

    Katonaság és Kína-hívő diákok hada

    A kínai miniszterelnök külön beszélt a nem gazdasági természetű kapcsolatokról is: 150 magyar fiatalt hívnak meg Kínába, és a két ország létrehoz egy kulturális központot is. Ven Csia-pao kezdeményezni fogja, hogy komoly állami ösztöndíjakat nyújtsanak magyaroknak.

    “Az önök felemelkedése nem rövid életű, és a jövőben Kína egyre növekvő szerepet fog játszani a világban. Mi hosszútávú szövetséget akarunk kötni önökkel, hosszabbat, mint amennyi ideig én a politikában leszek, pedig azt remélem, hogy az se lesz rövid” – hangsúlyozta a kormányfő. “Ehhez arra van szükség, hogy a fiatalokat a kínai-magyar szövetség hívévé tegyük, hogy a következő generáció is megértse, miért rendkívül fontos az országnak a kínai-magyar együttműködés. Amit én tenni tudok ennek érdekében, az az, hogy rengeteg fiatalt állítok ennek az eszmének a szolgálatába, és elhárítjuk az együttműködés útjában lévő bürokratikus akadályokat.”

    Orbán ezután azt mondta, hogy a kínaiakhoz bármikor örömmel küldi a magyar fiatalokat. “Őszintén mondom: nagy örömmel küldök fiatalokat olyan országba, ahol Petőfi: Szabadság, szerelem című verse iskolai tananyag. Az a nép ugyanis, amelyik ezt a verset tanulja, megérti a magyarokat, és szívesen alakítunk ki velük együttműködést.”

    A kínai miniszterelnök a katonaság témájáról is beszélt egy keveset: azt mondta, hogy bízik a magyar hadsereg fejlődésében.

    Európai adósságválság

    A vendég politikus később arról is beszélt: a következő napokban meglátogatja Nagy-Britanniát és Németországot is, és reméli, az ottani politikusokkal történő őszinte eszmecserék után kínai-európai megújulásnak leszünk tanúi.

    “2009-ben látogatást tettem Európában. Akkor kezdődött a nemzetközi pénzügyi válság, és ekkor én biztosítottam a bizalmunkról őket. A bizalmunk ugyanis fontosabb, mint az arany, és mi most is bizalmat hozunk az európai félnek. Az európai adósságválság tovább terjed, és ha ezt szeretnénk megállítani. Ha szeretnénk legyőzni a jelenlegi problémákat, akkor az EU a saját erejére kell támaszkodni.” – mondta.

    “Bizom az európai gazdaság fejlődésében. Európa ugyanis erős a tudásban, ezen belül Németország erős a termelésben, Nagy-Britannia a pénzügyi szektorban, Közép-Európa előtt pedig előnyös piaci lehetőségek állnak. Kína hosszútávú befektető az adósságpiacon, és az utóbbi években nem kevés euró alapú kötvényt vásároltunk, ezért következetesen fogjuk támogatni Európát és az eurót, és hajlandóak vagyunk az európai féllel együtt kezelni a kihívásokat.”

    Tiszteletben tartjuk egymás politikáját

    A magyar miniszterelnök elmondta: tiszteletben tartják egymás politikáját. “Magyarország kaput jelent az EU számára, a kérdés csak az, van-e aki közlekedni akar ezen a kapun. Ma a miniszterelnök úrral való tárgyalás arról győzött meg, hogy Kína szeretne közlekedni ezen a kapun” – mondta Orbán.

    “Ha csak a konkrétumokat veszem sorba, már akkor is sok mindenről beszélhetünk: megállapodást kötnek ugyanis egymilliárd dollárnyi vegyipari befektetésről, Kína pedig itt kívánja létrehozni logisztikai közlekedési platformját a közép-európai régión belül” – jelentette be Orbán, majd elmondta: arról is megállapodtak, hogy a kínai-magyar kereskedelem volumenét a mostani duplájára, évi húszmilliárd dollár környékére akarják emelni.

    “Mi azt kívánjuk Kínának, folytassa azt a politikát, amivel fantasztikus sikereket ért el az elmúlt évtizedekben, és újra mondom: mi magyarok megemeljük a kalapunkat az előtt a teljesítmény előtt, amivel emberek százmilliót sikerült felemelni és jövőt biztosítani számukra. Itt nem csak arról van szó, hogy jó szövetséget kötöttünk, hanem büszkék is vagyunk erre a szövetségre” – fejezte be beszédét Orbán.

    Tiltakozni próbáltak, nem engedték
    A kínai kormányfő látogatása ellen már pénteken több alkalommal próbáltak tiltakozni magánszemélyek és szervezetek. Az ELTE tibeti lektora az Oktogonnál, a kínai kormányfő konvojának útvonalán akart magasba emelni egy tibeti zászlót, de ezt a rendőrség megakadályozta. A rendőrség a közlekedés akadályozására hivatkozva nem engedélyezte azt a demonstrációt, amely a Kínában 1999-ben betiltott Fálun Dáfá meditációs gyakorlat követőinek üldözése és kényszermunkatáborokba zárása ellen akart tiltakozni. Szombaton több Magyarországon élő tibetit rendeltek be a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalba – hivatalosan adategyeztetésre. Ezekről részletesen itt olvashat>>>

    Megítélésem szerint Rákosi nem követett el akkora bűnt a Szovjetunióval történt örök és megbonthatatlan barátság meghirdetésekor- róla elmondható lehetett hogy kényszer alatt állt- megszálló katonai erő formájában.

    Kérdésem: felhatalmazása van erre -e egy miniszterelnöknek??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  15. Ez undorító.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  16. OM MANI PADME HUM

    Remélem a nálunk lévő kis sztupákat még nem kell lerombolni..
    még szalonképes K.Csoma Sándor?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. Vén csi-pa azt hiszi megvette Magyarországt.
    Kicit tevedelsz. Nemcoká indul a partizánháború és Orbánék nagyot fognak menetelni. Kötélre fűzve. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  18. Tegnap Sziámit hallgattam. Az a két sor nagy hatással volt rám a Tapasztalat c. dalban, miszerint “és mostmár biztos maradok / mert tudom, hogy menni kell” . De ezek után tényleg azt mondom, hogy aki csak teheti, húzzon el innen minél messzebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  19. Évtizedekkel ezelőtt hallottam a “sárga veszedelem” – ről. Aztán jött a barna, majd a vörös…Szinvak ez a O.V.?
    Ő hangoztatja a nagy nemzeti önállóságot ..nem tudja, hogy a jövőben egy ország megszállásához,majd bekebelezéséhez nem fontos a fegyver ma már…az üj hadur a tőke elegendő.
    Ja? Hogy az unión kivül is van élet? Ő mondta annó! Tudom én mi tetszik neki kinában – az egypártrendszer! Az jobb mint a kétharmad…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  20. Kína az olcsó szegény munkaerővel lett naggyá.
    Ov ennek megteremtésén munkálkodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  21. Kína volt Orbán számára az utolsó szalmaszál, és feltehetően előzőleg az EU-val is konzultált. A milliárdos kötvényvásárlás szintén az államadósság csökkentése volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. OVis elfogadta a meghívást Kínába = megy továbbképzésre “az egypártrendszer kialakítása” tárgyú tanfolyamra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  23. Az oroszokat kiűztük az ajtón, vissza jönnek az ablakon, mondta Orbán Viktor, mikor Gyurcsány az oroszokkal tárgyalt. A kommunista Kínát viszont tárt ajtókkal, felállva tapssal fogadjuk.És mi van a külföldi tőkével? Izraeli tőke az az ország felvásárlása, kínai kommunista tőke az nem, az jó tőke.És mi van a szabadságharccal? Csak Gyurcsánynak kellett elítélni a Tibetet meg az ujgúrokat elnyomó Kínát?Nekik tilos a szabadságharc? még a tüntetést is megakadályozzuk?Mi lesz a nemzeti függetlenségünkkel? Eladjuk az országot kiárusítjuk a globális tőkének?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  24. A mai Indexben jó összeállítás van arról, mit mondott a Fidesz /Németh Zsolt, Semjén, Balogh Z..Kövér L…/Kínáról, Tibetről pár éve, követelte a kormánytól, hogy álljon ki a kínai sajtószabadságért, emberi jogokért, Tibetért, stb.A cikk címe:”Fordul a jetibőr köpönyeg”.És hitelt is vettünk fel Kínától….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Ami a Magyarországon élő és tartózkodó tibetiekkel történt, az a demokráciákban, ahol alapvető emberi jog a gyülekezés szabadsága soha nem fordulhatott volna elő.
    Az örökös erőfitoktató Vezénylő tábornok hajbókolva kereste Ven Csia-pao kegyeit, és 12 olyan szerződést írt alá, ami Kína európai terjeszkedésének ad hídfőállást, magyarországi terepet, miközben állapapíreladással és vállalkozóknak nyújtandó 1 milliárd eurós hitelkeret megnyitással adósként is a kommunista Kínához láncolja Magyarországot.
    A kínaiak örömmel fogják végrehajtani a fülkeforradalmárok gigantomán beruházási terveit, melyek révén hosszú távra tudnak berendezkedni hazánkban.
    Ennyit ért az országkiárusító szociálliberális polítika elleni, az ellenzékiségben eltöltött 8 évben folyamatosan hangoztatott tiltakozás őszintesége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  26. OV uton utfelen bizonyitja jellemtelenseget es meg mindig van aki hisz neki,bravo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Orbán András Lajos

    Szívunk mi még ezerrel ezért a ,,kínai mentőakcióért,, NEM LESZ INGYEN AZ BIZTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. gondterhelt,
    Köszönöm a képet! Könnyek szöktek a szemembe. No nem a meghatottságtól, hanem a szégyenérzettől, hogy ilyen képmutató, hazug embert ültetett az ország a miniszterelnöki székbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Kedves EdCarping,
    Helyes a felvetésed a kínai hitellel kapcsolatban. Az elvakult fidesz hívők tapsoltak amikor OV bejelentette az IMF hitelek visszautasítását, majd amikor a kedvezőtlenebb kamatozású államkötvény kibocsájtással jutott a kormány hitelhez, de még akkor is tapsoltak, amikor a fel nem használt IMF hitelből a MOL részvénycsomagot megvásárolták. És most sem szűnik az ütemes taps, amikor Kínával állapodik meg a szeretett vezér – minden bizonnyal sokkal kedvezőbb hitelről, mint az IMF által nyújtott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  30. Korábban már írtam, hogy először a gazdasági függetlenségünket fogjuk elveszíteni, azután a politikait. Azt nem gondoltam, hogy ilyen közel van a folyamat kezdete. A Nagyon Nagy Testvér érkezésénél próbáltam érzékeltetni kihez, milyen országhoz dörgölődzik orbán, kinek a hűbérese akar lenni? Kínában egy közepes méretű város lakosságának létszáma meghaladja Magyarország lakosainak a számát. Tehát egy közepes polgármester szintjére zülleszti magát a miniszterelnök. A kínaiak nem fogják többre becsülni. Mosolyogni nagyon tudnak, a protokollra nagyon adnak, de a mosoly mögül keményen hasba akasztanak. Egyedül a japánokat gyűlölik annyira, hogy mindenben utánozzák és lehagyni akarják őket. Ha az USA-t meg tudják venni kilóra, akkor Magyarország csak aprópénz nekik, és ez előtt esik hasra orbán. Kína a hűbéreseit nem szokta maga mellé emelni, hanem kíméletlenül uralkodik felettük. Orbánék nem tudják, mit cselekszenek, de ez nem bocsájtható meg nekik, mint általában a lelki szegényeknek. Érdeklődéssel várom, hogy mit reagál az EU és az USA erre a velük szemben egyáltalán nem baráti és szövetségesi lépésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  31. Öregszeder, közeledik az idő, mikor a harc más formáit kell alkalmazni. :-)
    (Látom nem olvastál.)
    Mit gondolsz, újságok cikkeihez írt hozzászólások elegendőek Orbánék ellen?
    A rendészeti dolgozok részére is tartanak rendszeres továbbképzéseket,
    csak véletlen a tüntetésekkel való egybeesés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Orbán megmutatta
    – Amerikának, hogy nem érdekli annak rossz véleménye — ő ahhoz dörgölőzik most, aki Amerikát pénzeli, tehát jó lesz, ha Amerika csínján bánik vele;
    – Európának, hogy magasról tesz a szabadságra, az emberi jogokra, a függetlenségre és egyéb kényelmetlen elvekre;
    – Európának, hogy az hülye fejjel befogadott egy árulót (Magyarország mint Kína hídja Európába);
    – nekünk, hogy hatalomba engedtünk egy hazaárulót;
    – nekünk, hogy ámokfutó őrültségéért semmi sem drága;
    – nekünk, hogy gazdasági eszközökkel (Kínának eladósodva) be fogja hívni a kínaiakat;
    – nekünk, hogy mi is a pontos neve annak a rendszernek, amelyet most vezet be: “a két ország alapelvei hasonlóak, mindkettő a munka alapú társadalmat építi” (nem szó szerinti, de lényeg szerinti idézet).
    Elvtársak, munkára fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Gonoszka! De olvastam a blogodat. Még tetszik is. Azért abban még mindig bízom, hogy a kisember feje felett nem lehet csak úgy újabb világégéseket kirobbantani bármilyen népbutító dumákkal is a mai világban. Ha a magyar annyira ostoba lenne, de a környezet nem. Hogy lesz-e polgárháború? Benne van a pakliban, hiszen a fidesz mindent elkövet annak érdekében, hogy csak így lehessen leváltani őket. Azt tudom, hogy belelövetne az ellene tüntető honfitársaiba. Lehet, hogy harcolni kell az élhető világért. Egyelőre bízni kell a józanságban. Mit gondolsz, speizoljuk be már a lisztet, sót, cukrot? Eljött az ideje?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Egy kormányváltásnak nem szabad 3 napnál tovább tartani. Csak azt
    a társadalmi osztályt kell megtalálni, amelyik ezt véghezvisz.
    Magyarországon ma a kis és középparaszti réteg létbizonytalansága, a munkásosztály szétzúzása mutathat irányt. Az értelmiség egy rakás szar,
    egy opportunista réteg, nem osztály.
    Vissza kell állítani azt a réteget, amely szerzett és örökölt vagyonánál fogva
    az országnak lendületet tud adni. Nem Csányi és Demján félékre gondolok.
    Az ország nagy szarban van. Át kell gondolni szövetségi rendszerünket,
    függetlenségünk értékeit. Európában nincs mit keresnünk, a történelem folyamán a magyar érdekeket mindig elárulták. A francia politika valamelyes téveszmétől vezérelve inkább hozott létre nem létező államokat, mintsem egy életképes Magyarországot. Mire gondolok? Trianon, I. és II. Bécsi döntés, csak
    nagy vonalakban, Gondolkozz csak el 2 percig. Gavariscs pa ruszki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  35. Nem a tibetieket, hanem ezt a fidesznyik csürhét kellett volna begyűjteni, de már régen, jó tartós zárt módszertani foglalkozásra! :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Olvasom az LMP-s Schiffer nyilatkozatát, amelyben felháborodásának ad hangot amiatt, hogy a magyar rendőrség antidemokratikus módon megakadályozta a Tibet melletti szimpátia-tüntetést!
    Én meg azon vagyok felháborodva, hogy Schiffer a “kipufogóján” ülve háborog ahelyett, hogy ő, meg a pártbéli képviselőtársai szépen kivonultak volna tüntetni! No de ahhoz fel kellett volna emelni ugye az ülepet és duma helyett (azt fekve is lehet, ugye?) TENNI is valamit! Még sokat nem is kockáztattak volna, lévén mentelmi joguk, a rendőrök nem léphettek volna fel velük szemben.
    No, de ilyen ez az ország! Nekünk még “Zöldek”-ből is csak a műfüves változat jutott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Gonoszka! Most egy picit nem értelek. Ki az a réteg, aki szerzett és örökölt vagyonánál fogva az országnak lendületet tudna adni? A szövetségi rendszerünket miért kéne átgondolni, mielőtt sikerült volna beleilleszkedni a meglévőbe? Az igaz, hogy már nemcsak előnyökkel jár, de néha teljesíteni kéne a vállalt kötelezettségeket is. Ha Európában nincs mit keresnünk, akkor a népvándorlás útja maradna számunkra, nem pedig Európán kívüli szövetségesek keresése. Talán majd ha megünnepeljük a közös Magyar- Kínai határátkelőhelyek megnyitását. Szerintem maradjunk Európában és váljunk európaiakká mi is. Jó terv ez még most is. Az milyen lenne, ho körül lennénk véve ellenségekkel és a létünk biztonsága egy távolkeleti szövetségestől függene?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Kína hányadik határ kelet felé? Van közte még valami?
    Én úgy emlékszem, neked még tanították a társadalmi rétegeket, anno. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Persze, hogy tanították, csak elragadott a vita heve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Mi több mint 1 000 éve akarunk európaivá válni, miközben ázsiaiabbak vagyunk nehány sötét ázsiainál. István kiírtotta a magyarok jelentős részét, IV. Béla elvéreztette az országot Muhinál, II.Lajos Mohácsnál, Rákoczi és Kossuth
    Nagymajthény-Világosnál, Horthy a Don kanyarban.
    Eközben elfelejtettük Fischamendet, Frigyest, a Habsburgokat és Eisenhowert. Ma is védjük a nyugatot az orosz gáz ellen, hogy nekünk se jusson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  41. A szabadság a demokrácia újra bebizonyosodott a múlté.Remélem hamarosan visszatér hozzánk.Idő kell a birkák megvilágosodásához nyugalom,de eljön!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Átkölthetném József Attilát:
    Sok urunk ma sem rest és kába
    birtokát óvni ellenünk
    és eltántorog a szolgaságba
    Európa szerte sok százezer emberünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Ebből is látszik,hogy nincs ellenzék Magyarországon.
    Az LMP utána nyilatkozgat,az MSZP meg sem nyikkan!
    Márpedig csak pártnak van megfelelő infratrukturája,egy érdemi fellépés megszervezésére a diktatura ellen.
    A teljes magyar MÉDIA sem volt képes ezt a gyalázatot a nyilvánossággal közölni.
    Vagyis teljes a diktatura Pártközpontból irányitott hirzárlata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  44. Tisztelt kommentelők!

    Nyugodjunk meg! Kínában nagy hagyománya van a “munkára nevelésnek” és ezt
    a főnök, már tanulmányozta is, ezért akar itthon “hagyományteremtő” lenni.
    Szerintem Mo. kínai gyarmat lesz. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  45. Tisztelt kommentelők!

    Nyugodjunk meg! Kínában nagy hagyománya van a “munkára nevelésnek” és ezt
    a főnök, már tanulmányozta is, ezért akar itthon “hagyományteremtő” lenni.
    Szerintem Mo. kínai gyarmat lesz. :-(
    A tibetiek ma már nem fontosak a most hatalmon lévőknek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Szemüveges!
    És nekik is volt egy bölcs nagyvezírük, aki szent háborút hirdetett a termést fölzabáló kártékony verebek ellen. A vezír parancsára tapsoló emberek ezrei riogatták folyamatosan a leszállni készülő madarakat, míg azok nem teljesen kimerülve döglötten nem hulltak a földre…
    Meg is lett az eredménye a bölcs vezető útmutatása alapján folytatott szorgos munkának! Elszaporodtak a férgek, egyéb kártevők, amikkel a verebek (már amíg voltak) táplálkoztak.
    Még kevesebb termésük lett, mint volt!
    Nekünk is van sajnos egy nagyon bölcs nagyvezírünk… hogy a csuda vinné el!
    Nem kéne Kínába exportálni? Nekik már van bőséges gyakorlatuk ebben! :-) Én adnék mellé még pár forintocskát is, csak valahogy tévedésből vissza nem küldjék!!! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  47. Mar ugyis koszosak es zsufoltak vagyunk, csak az utcakon kell korulnezni, azzal mar nem kell foglalkozni a kinaiaknak. Marad a munka???!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. oh meg egy dolog a Pinter Sándor is egy (moderálva) aki már a 90 evekbe vité a oilja ugyek azert van neki milliardok (moderálva)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Gugyerák!
    Igaza van, már ránk is ránk fér egy kis éhinség…:-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos