Ronai and Ronai
AMERIKAI

Adatbázist készít rólunk a kormány 2011. június 14. kedd 8:43 Forrás: AN/Origo.hu

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Adatbázist készít rólunk a kormány

Budapest – Kemény nyilatkozatpárbaj alakult ki a Miniszterelnökség és a kormány szociális kérdőívét bíráló adatvédelmi biztos között. A kormány lényegében azzal vádolja a biztost, hogy posztjának közelgő megszüntetése miatt kötött bele a személyes adatokat is bekérő kérdőívbe. Az Origo hírportál birtokába került dokumentumokból az derül ki, hogy a kormány futólag egyeztetett a biztossal a kérdőívről, s azt állítja: személyes adatainkra azért van szüksége, hogy újabb kérdésekben kérje a válaszolók véleményét, de egyelőre még bizonytalan, hogy mire használná azokat.

Hivatalos vizsgálattal keveri az egyeztetési folyamatot a miniszterelnök szóvivője az adatvédelmi biztos által az Origónak megküldött dokumentumok szerint. A miniszterelnökség és Jóri András adatvédelmi biztos hivatala között nyilatkozatháború indult az után, hogy Jóri bejelentette: az ombudsmani hivatal vizsgálata alapján a kormány által indított szociális konzultáció adatkezelésének számos eleme sérti a személyes adatok védelméhez fűződő jogokat.

Erre Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője úgy reagált, hogy „sajnos azt kell feltételeznünk, hogy Jóri úr most megjelentetett levelét személyes motivációk indokolják, …mert Jóri úr bizonytalan személyes karrierjét illetően”. Szijjártó azt is hozzátette, hogy a kormány áltál adatkezelőnek kijelölt Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEK KH) vezetői több személyes egyeztetést folytattak az ombudsmannal, illetve munkatársaival, és azt is megjegyezte, hogy szerinte az egyeztetéseken egyszer sem hangzott el kifogás az ombudsman részéről a személyes adatok kezelésével kapcsolatban.

Jóri András csupán egy május 5-ei alkalmat nevezett meg, amikor a kérdőív miatt találkozott a KEK KH vezetőjével, Szijjártó szerint azonban „a KEK KH vezetője és munkatársai összesen három alkalommal tájékoztatták az adatvédelmi biztost és kollégáit a szociális konzultáció kérdőívéről, annak megszemélyesítési módjáról, valamint a feldolgozás menetéről”.

„A szociális konzultáció adatvédelmi vonatkozásairól nem folytattam konzultációt sem a KEK KH-val, sem más érintett állami szervvel” – közölte Jóri András adatvédelmi biztos, és hozzátette, hogy szerinte ez akkor lett volna egyeztetés, ha a kérdőív és a hozzá tartozó nyilatkozat megszövegezése előtt kérik ki a véleményét. „A KEK KH elnökével folytatott első megbeszélésem idején a kérdőív mintája és a hozzájáruló nyilatkozat szövege végleges volt” – állítja Jóri.

Az adatvédelmi biztos hivatala múlt hét szerdán kibocsátott közleménye szerint már jóval a levelek kiküldése után, május 16-án és 24-én jártak a biztos munkatársai a KEK KH-ban, amikor az adatkezelés körülményeiről és az az adatfeldolgozás folyamatáról kértek tájékoztatást.

Az Origo megkereste kérdéseivel a KEK KH-t és az adatvédelmi biztos hivatalát is, továbbá mindkét szervtől kikérték az egyeztetéssel kapcsolatos hivatalos levelezést és a jegyzőkönyveket. Kérésükre a KEK KH annyit válaszolt, hogy a tárgyban a csütörtökön kiadott közleményen kívül további tájékoztatást nem kívánnak adni. Az adatvédelmi biztos hivatala azonban több, az egyeztetési folyamattal kapcsolatos dokumentumot is elküldött a hírportálnak.

Jóri András szerint a május 5-ei találkozót a KEK KH vezetője kezdeményezte, de szerinte ezen a találkozón nem mutatták meg neki sem a kérdőívet, sem pedig az azon szereplő hozzájáruló nyilatkozatot. Jóri azt is hozzátette, hogy már akkor és ott jelezte, hogy „hivatalból vizsgálni kívánja az adatkezelés körülményeit”, és azt is felvette, hogy minden kiküldött levélben fel kell tüntetni az adatvédelmi nyilvántartási azonosítót.

Ez az a szám, amelyet akkor kap a dokumentum, amikor az adatvédelmi biztos nyilvántartásba veszi. A KEK KH május 9-én kérte hivatalosan a nyilvántartásba vételt, és ez május 10-én meg is történt. A nyilvántartási szám minden levélben való feltüntetésére Jóri szerint a KEK KH vezetője akkor azt mondta, hogy „az már nem lehetséges”. Jóri szerint a nyilvántartásba vétellel egy időben tájékoztatta a KEK KH-t arról is, hogy vizsgálatot indít, és ezután már a vizsgálat keretében jártak a munkatársai a KEK KH-nál.

Jóri szerint a vizsgálat során több, a konzultációs kérdőívhez kapcsolódó dokumentumot is elkérték a KEK KH-tól, de nem kaptak meg mindent, például az adatfeldolgozás rendszertervét azóta sem küldték el nekik, holott Jóri szerint az már június harmadikán elkészült. A adatfeldolgozás mikéntje az adatkezelés szempontjából fontos fázis. Korábban Szigeti Tamás jogvédő azt nyilatkozta a szociális konzultációról, hogy azt tulajdonképpen közvélemény-kutatásnak lehet tekinteni.

Emiatt érvényes rá az 1995. évi CXIX. törvény egyik előírása, amely szerint „ha a közvélemény-kutató szerv és az érintett között kapcsolat jön létre, a kapcsolatfelvétel után haladéktalanul a név- és lakcímadatokat a közvélemény-kutatás egyéb adataitól le kell választani, azt elkülönítetten kell tárolni, és biztosítani kell, hogy a közvélemény-kutatással érintett személy ne legyen azonosítható”. Határozatában Jóri többek között szintén erre hivatkozva nevezte jogsértőnek a kérdőívet.

Az adatvédelmi biztos munkatársai által elvégzett helyszíni vizsgálat dokumentációjában az áll, hogy „bizonytalanság volt érezhető a KEK KH részéről abban, hogy összekapcsolhatók-e a hozzájárulók személyazonosító adatai és a kérésekre adott válaszaik”. „Technikailag ez lehetséges, de a KIM igénye e tekintetben nem ismert” – áll a vizsgálati anyagban. A kormány egyelőre titkolózik arról, hogy milyen formában szeretnék tárolni az adatokat, és arról is, hogy a nevet/lakcímet, illetve a kérdésekre adott válaszokat külön-külön vagy egyben fogják-e tárolni.

Az adatvédelmi biztos szerint a helyszíni vizsgálatok során kiderült az is, hogy a konzultációs kérdőíven szereplő hozzájáruló nyilatkozatot a Miniszterelnökségen fogalmazták meg. Az iratokból az is kitűnik, hogy a kérdőív formáját már a május 5-ei találkozás előtt véglegesítették, ugyanis a KIM közigazgatási államtitkára, Gál András Levente már május 2-án elküldte a kérdőívet a KEK KH számára.

Az adatvédelmi biztos a határozatában azt is kifogásolta, hogy a kérdőíven az adatkezelés feltételeiről szóló tájékoztatás hiányos, és nem felel meg az adatvédelmi törvény előírásainak, ezért a nyilatkozat érvénytelen.

Az adatvédelmi biztos hivatalának kérdéseire a KIM részéről Bíró Marcell főosztályvezető reagált. A válasz szerint a hozzájáruló nyilatkozatra azért volt szükség, hogy „a későbbi véleménykérő megkeresések” azon személyekhez jussanak el, akik „a jelen kérdőíven foglalt kérdésekben kifejtették álláspontjukat, s aláírásukkal a további… megkérdezés lehetőségével kifejezetten egyetértettek”.

„Ez lehetővé teszi, hogy a polgárok számára a társadalmi kérdésekben való megnyilatkozás lehetősége, a kormányzat számára pedig ezen megnyilatkozások összegzett eredményének a jogalkotási, koncepcióalkotási folyamatban való felhasználása biztosítható legyen, anélkül, hogy minden hasonló megkereséssel valamennyi személyhez, köztük a véleménynyilvánításban inaktív személyek nagy tömegéhez kellene fordulni” – áll a minisztériumi osztályvezető válaszában.

Szigeti Tamás jogvédő szerint a kérdőív csak arra ad felhatalmazást a kormánynak, hogy összesítsék az eredményeket és „levelezzenek”, másra nem. Leveleket pedig szerinte csak a szociális konzultációhoz kapcsolódó témában küldhetnek, például a kiértékelés eredményét, de más ügyhöz kapcsolódó kormányzati propagandaanyagokat például nem. Pedig az Origónak egy névtelenséget kérő kormányzati forrás májusban azt mondta, hogy az adatbázis-építés miatt kezdeményezték a szociális konzultációt…

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 11 szavazatból)
Adatbázist készít rólunk a kormány, 3.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Pedig az Origónak egy névtelenséget kérő kormányzati forrás májusban azt mondta, hogy az adatbázis-építés miatt kezdeményezték a szociális konzultációt…
    A kormány sem titkolja, készül a B-lista

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  2. Meddig mernek ezek elmenni! És aki nem küldi vissza, azzal mi lesz? Viszik átnevelő táborba?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  3. Na, mondjátok már… egy Fideszes nyilvántartással több, amiben szerepelünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  4. T. Diogenes, attól tartok, alábecsüli az ügy fontosságát. Nem az a lényeg, hogy készül egy 615.-ödik nyilvántartás rólunk, hanem, hogy ennek adatai elektronikus úton bármely más, már meglevő nyilvántartással összevethetők. Ennek során jelentéktelennek látszó részletek – más részletekkel összekapcsolva – igen nagy jelentőséget kaphatnak, következtetésekre adhatnak alapot az alannyal kapcsolatban, lehetővé teszik egy teljes személyiség-profil megalkotását. Egy ilyen összevetés elkészítése a mai technikával néhány perc csupán…
    Ami pedig az adatgyüjtés módját, illetve az ezzel kapcsolatos hazugsághalmazt, agresszivitást illeti: ez meg a Fideszról egy gyönyörű profil…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  5. Nem veletlen, hogy a felelosen vezetett orszagokban a torvenyek szigoruan szabalyozzak a lakossagrol keszitett adatbazisok felallitasat, azok osszefesuleset. Az osszefesules egy felelmetesen effektiv szerszam jo es rossz celok eleresere. Az engedely nelkuli osszefesuleseket szigoruan szankcionaljak. A Vezir es csapata erre termeszetesen futyul es a zsenialis mindent mindenhol megmagyarazo Szijjarto most is tundokolt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  6. T. Thanatos!
    Dehogy is becsülöm alá az ügy fontosságát. Mivel azonban ismerem a népességnyilvántartás rendszerét és tudom, hogy ha egy hatalom akarja, akkor most is tud mindenkiről mindent, így rezignáltan fogadtam a hírt.
    Nézze, ha én most ide írok valamit, és az érdekli, vagy zavarja a hatalmat, akkor egy percen belül minden információ a rendelkezésére áll rólam a fogászati leleteimet is beleértve.
    A Fidesz pedig különösen érdeklődő, ugyanis nem bíznak semmit a véletlenre. A következő választás tökéletesen megtervezett lesz, kezdve a gerimanderingtől (a választókörzetek számukra előnyös átalakításától) egészen a tömegkommunikáció pszichés hatásainak igénybevételéig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  7. Egy újabb szemelvény az átkosból át vett Orbán fél e fegyver arzenálból. Én nem veszem ezt olyan könnyedén nem egyszerűen azt látóm benne hogy egy újabb “fidess marketing” bázis épül.
    Inkább tűnik nekem ez a személyes nyomás gyakorlás, megfélemlítés előkészületének. Egyszerűen pont azt jelenti s arra szolgál aminek látszik: a be azonosítást teszi könnyebbé (nem lehetségessé mert az már így is az, az “A” lista 2003. tol készül) úgymond a “rendszer s a nép” ellenségeit,s mint tudjuk a “nép” az Orbán Viktort takarja.
    Ami nagyon dühít az a pofátlan szenvtelen mindenkit hülyének néző stílus,nagyobb károkat szenved a magyar demokrácia négy év alatt mint azt bárki gondolta volna legsötétebb álmában is. Lassan az ötvenes évek elejét idézik a nyilván tartási kényszerükkel hogy mást ne is említsek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  8. T. Diogenes, hadd plagizáljam egy kicsit Kekec kommentelő barátunk választott nevét, és én is kekeckedjek: teljesen igaza van abban, hogy Önről, vagy bárki másról egy kazalnyi információ pillanatok alatt hozzáférhető. Ez az adathalmazt egészítik ki és “gazdagítják” ezek a bizonyos, mellékesnek tűnő információk, a kettő együtt viszont már lényegileg több, mint a két kiindulási adatbázis külön-külön.
    Ami pedig a hatalomnak kellemetlen megnyilvánulásokat illeti: igaza van, valóban villámgyorsan lenyomozható, hogy HONNAN származnak (IP-cím), de hogy KITÓL, az már bonyolultabb ügy. Éppen ebben segít a fentebb említett, “mellékes” információkkal kiegészített adatbázis alapján készíthető személyiség-profil.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Beindult a GESTAPO

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  10. ez a kérdőiv és sok más hasonló dolog a megnevesitett válaszadók pártbéli hovatartozásának megállapitására irányul. Akik nem válaszoltak azokhoz meg gépileg beirható , ellenség. Arra, h a fidesz kormány támogatóit nevesitsék az ellenzőit megállapitsák hajszálpontosan beazonositsák. A számitástechnika eszközével a meglévő adatokhoz az állami nyilvántartások köréből bármely adat hozzá kapcsolható. Utána meg lehet statisztikázni, rengeteg szempont szerint csoportositva az adatokat. Ami a legveszélyesebb, h a válasz adók véleménye irásban a kormány rendelkezésére áll és a retorzió , ismerve Orbán ellenség képét nem fog elmaradni. Ez olyan aljas módszer ami még a besúgó hálózaton is túl tesz. begépelve egyes személyek azonositó közül akár egyet már kész is és olvasható a teljes személyiség profil. A nagy trükk ebben az , h nem kell titkos adatgyűjtés besúgoi hálozat, a kérdőiv mint módszer alapján a választók saját maguk töltik ki magukról bizonyitványukat. Ilyen ördögi ez a terv. A kiagyalóját már régen az ügyészségnek le kellett volna tartóztatnia és számonkérnie. Szóval ez az egész eljárás jellemző a fideszre, a köztársasági elnök választásra amikor ellenőrizték ki hogyan szavazott Sólyomra. Az egykori diszidensre. Még azt is megérhetjük, h kamera lesz a szavazófülkében, h a szavazást is ellenőrizni tudják. Feltéve , ha egyáltalán lesz választás. Az unió vezetői meg néznek mint Jocó a moziban. csettintenek Orbán , ez ám az igazi forradalmár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  11. Egy fix. Nem béremelésekre akarja használni. Egy biztos: ezekért valakiknek bíróság előtt kellesz felelni társadalom elleni, szövetségben elkövetett bűntett címen. És még sok másért, pl. a “betonozási munkákért”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  12. A Magyar Kommunista Párt (MKP) Központi Vezetőségének Közigazgatási Osztálya 1945 novemberében elkészítette a közigazgatás „megtisztításának” tervét, amelynek következménye a B-listázásnak nevezett elbocsátási hullám lett. Az u. B-listákon több, mint 80 000 ember került nyilvántartásra.
    A NAGY ÁPRILISI FÜLKEFORRADALOM KÉRDŐÍVES KORMÁNYA túltesz szellemi elődein, ami nem csoda, mert mániája a minden téren való győzelem. Ők az egész társadalmat kistázzák. A pécsi kubatov-módszert országos szintűre fejlesztették, és a konzultációknak hazudott kérdőíveik segítségével, másdik kísérletre az egész, 16 éven felüli lakosságot listázzák. Az állampolgárok, függetlenül attól, hogy visszaküldik-e az őket szellemi fogyatékosnak tekintők kérdőíveit listázzák, FIDESZ-pártiság vagy FIDESZ-ellenesség kategóriákba skatulyázva osztják két szekértáborra az országot. Ennek a listázásnak a következményei egyelőre megjósolhatalanok, a történelmi tapasztalatok alapján azonban sok jóra nem számíthatunk.
    Jóri Andrással pedig személyeskednek, mert észérvük nincs, az általa tényszerűen megállapított törvénysértéssel szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  13. Nagy az erőlködés, hallom, hogy 16 éves gyerekeknek is küldtek ilyen kérdőíveket.
    Szép kis bagázs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. Nem kell ebből botrányt csinálni ‘ a Fidesznek kétharmados többsége van. Azt csinálnak amit akarnak ‘ A magyarok szavazták meg .Nem ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (18 szavazatból)
  15. Én már közel vagyok ahhoz, hogy politikai menedékjogot kérjek, egy harmadik államtól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  16. Ezt hívják diktatúrának, annak a mozaikja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. Ezt már nem is itthon kelene reklamálni, mert értelmetlen!
    Ez az önigazult hólyag ezt is elhiszi magáról!

    De az hogy regisztrálva legyenek az adataim, amiből csak vélelmezni lehet politikai identitásomat, az az egyik legnagyobb disznóság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. Igy is mindent tudnak rólunk. Az illetékes elvtársak bármelyik adatbázist bármelyikkel összekapcsolják ( beleértve a bankszámla adatokat és a közüzemi fogyasztásokat, a tárcsázott és fogadott ívások listáját ! ) Az ip. cím alapján hozzárendelik az e. maileket és az ilyen kommenteket esetleg SMS-eket aztán egy keresőprogram segítségével meglesz a profil alkotás.
    Nincs az ügynek jelentősége, mert ettől nem fognak pontosabb adatokhoz jutni, legfeljebb attól aki visszaküldte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. “gerimanderingtől”
    Már most is szétválasztották az un. kommunista körzeteket. :-(
    A szomorú az, hogy tök mindegy ki indult a fidesz szineiben , rá szavaztak.
    Oda jutottunk, hogy nem volt kire szavazni. Csak azt nem látták, hogy ne az legyen, akit nem akarok.
    És itt forgácsolódott el a nem fideszre szavazók szavazata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. @tököscsiga 2011. június 14. kedd 16:09
    “Én már közel vagyok ahhoz, hogy politikai menedékjogot kérjek, egy harmadik államtól.”

    Ez onnan válik életszerűvé amikor a világban ezt a menedékjogot meg is adják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. @tököscsiga Ez onnan válik életszerűvé amikor a világban ezt a menedékjogot meg is adják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Szijjártó ezt elbaxta. Mivel Jóri úr tudja, hogy meg fog szűnni a hivatala, nyugodtan rájuk boríthatja az asztalt (ezt egyébként el is várom tőle). Neki most a szakmai és politikai jövője szempontjából is a gerinces kiállás a kifizetődő. A fideszt felváltó nemtomkinek is jól fog jönni ez a botrány. És nekem is jól jön, ha szénné égeti Jóri úr a fideszt, nagyon tudnék neki örülni. Hol van már az erkölcsi fölényük, amivel a baloldali érzelmű emberek és mindenki más fölé tolták magukat? Akkor mi a hivatkozási alap bármire amit eddig tettek? Az emberek becsapásával szerzett 2/3 így nem legitimál semmit!!!! És a becsapást, sunyiságot, gonoszságot, banditizmust fényesen igazolja Jóri úr is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. A mai Metro újságban olvastam hogy eddig kicsivel több mint 1 millió-an küldték vissza, úgy tudom 8 milliót küldtek ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Végül is nem mindegy nekünk már? Ha nem történik valami átütő, akkor évtizedekig viselhetjük el a diktátumot, és nem lehet ellene semmit tenni. Először höbörgünk, aztán egyre hallkabbak leszünk, a végén már beleszokunk. Ez így volt régebben is.
    Ahhoz, hogy ez ne így legyen, kellett volna máásképpen szavazni, majd a vesztes pártoknak hangosabban kiabálni, és a tömegnek az utcára menni, addig amíg nem lett volna késő.
    Persze jön 16-án a bohócforradalom. Orbánék ezt szó szerint veszik, jó kis bohóckodást a néptől. Ausztriában bőszen teli pofával harsogja, hogy a nép is akarja, sőt azért megy ki az utcára, hogy ő megvívja a harcát az adósságállományunk ellen. Én már csak kínomban röhögni tudok, és azon gondolkodom, hogyan vészelem át ezt az elkövetkezendő 10-20-30-40 évet, amit ők szánnak maguknak. Ha szerencsém van, előbb megdöglök, és nem kell látnom, hogyan taszítják nyomorba ezt az országot, a lakosokkal együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Kata! Remélem tudja, hogy a Metro újság is kb. egy hete a Fidesz tuladonában van. Simicska és Mahíres kollegája vette meg, hogy azok is informálva legyenek az ő szempontjukról, akik egyébként nem vásárolnak más újságot. Ügyesek a fiúk!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. T. Trulla, nem tudtam, de akkor azt is írhatták volna, hogy 7mllió 999 ezren visszaküldték nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Vélemény!

    Azt írtad: “Akik nem válaszoltak azokhoz meg gépileg beirható , ellenség. ”
    Akkor jó sok ellenségük van, mert az előző több, mint 8 millióból is csak kevesebben, mint egymillióan válaszoltak. Hollálá! Ilyen egyszerű lenne? Hisz akkor máris győztünk, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Bíborka!
    Én nyugodtabb lehetek, mert már nemigen van 20-30-40 évem, jó ha 10-15 lesz még (bár ha az egészségügyünket nézem!!!!!) = tehát nem kell annyi ideig kibírnom. Bár a 10 is sok velük. Csak az szomorít el, hogy diktatúrában (Rákosi-féle) születtem és lehet diktatúrában (Orbán-féle) kell meghalnom is! Azért bízom benne, hogy történnek még csodák = a remény hal meg utóljára, nem igaz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Ha valamiben jó ez az ország EdCarping az az össze írás. Precízen szinte németesen írták össze a Zsidókat s minden ingóságukat aztán 45 után a komcsik a Kulákokat jószágot s terményt szóval nagy össze író nemzet a magyar..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Kedves öregszeder. Nem az Ártó baxta el először, Őt baxták el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Minden nagyon jó, mindennel meg vannak elégedve 2012. július 20. péntek | AN

Amerika, ne aggódj, a Fidesz veled van! 2012. július 19. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos