Ronai and Ronai
AMERIKAI

A tét: lehet-e győzni Orbán embere ellen? 2011. június 17. péntek 16:57 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A tét: lehet-e győzni Orbán embere ellen?

Felcsút – Vajon folytatódik-e a fülkeforradalom Felcsúton, Orbán Viktor szűkebb pátriájában. Ez is a tétje a most vasárnapi polgármester választásnak. A fideszes többség által kikezdett és menesztett Varga György tavaly tíz szavazattal verte meg a fideszes jelöltet. Most Orbán favoritja ellen indul. Az esélytelenek nyugalmával.

Három jelölt közül választják meg a község polgármesterét vasárnap a Fejér megyei Felcsúton. A Fidesz-KDNP színeiben indul Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, aki egy helyi vállalkozás ügyvezetője. Ellenfele két független jelölt. Egyikük az a Varga György, aki korábban a község polgármestere volt. Másikuk Vörös Kálmán nyugdíjas.

Az időközi választást azért írták ki, mert a helységet 2002 óta vezető, független Varga György korábbi faluvezető megbízatását – egy tavaly december 24-én hatályba lépett törvénymódosítás alapján – február 28-án összeférhetetlenség miatt megszüntette a község fideszes többségű képviselő-testülete.

Az önkormányzati törvény módosítása szerint meg kell szüntetni annak a polgármesternek a megbízatását, akinek köztartozása van, és azt a felszólítást követő 60 napon belül nem rendezi. Varga György – aki március 7-én rendezte a köztartozását – bíróságon támadta meg a képviselő-testület döntését. Keresetében arra hivatkozott: csak februárban értesült arról, hogy vele szemben összeférhetetlenség áll fenn, s azt követően öt napon belül fizetési könnyítés iránti kérelmet nyújtott be az adóhivatalhoz. A  Fejér Megyei Bíróság jogszerűnek ítélte, és nem helyezte hatályon kívül a képviselő-testület határozatát, mivel a törvénymódosítás hatálybalépésének idején már fennállt a volt polgármester köztartozása, s azt a jogszabály-módosítás életbelépését követő 60 napon belül nem rendezte. Továbbá keresetéhez nem csatolt olyan okiratot, amelyben részletfizetést, vagy halasztást engedélyeztek volna számára.

Varga György 2005-ben ment először szembe az Orbán által favorizált Puskás futballakadémiával, amikor a faluban kinézett 184 millió forintot érő telket 24 millióért akarták megvenni. Azzal, hogy akkor polgármesterként ellenállt ennek az üzletnek, megszerezte első fekete pontját a falu híres lakójánál. Ettől kezdve jószerével folyamatosan támadták Vargát. Mégis újraválasztották 2006-ban.

2010-ban is ő nyert. Méghozzá úgy, hogy 10 szavazattal kapott többet, mint ellenfele, az agyonkampányolt Flier Jánosné. A fideszes többségű testület ezek után többek között pazarlással vádolta Vargát. Előállt az esztergomi politikai képlet. Azzal a különbséggel, hogy Vargát – Tétényi Évával ellentétben – meg tudták fogni. S egy cseles adminisztratív mulasztás nyomán lemondatták.

Most Varga György újra arra készül, hogy megmutatja, le lehet győzni Orbán körének nagyágyúját is. Azt a futballakadémiás Mészáros Lőrincet, aki a barikád.hu szerint szereti magát szerényen “az ország második emberének” nevezni. A honlap közli azt a kampányszöveget is, amelyet Mészáros győzelme érdekében nyomattak a kifogástalan minőségű szórólapokra: “Tavaly ősszel a Fidesz soha nem látott mértékű győzelmet aratott a faluban, a testület a változások élére állt, s most itt a lehetőség, hogy Mészáros Lőrinc személyében megfelelő polgármestert válasszanak a falumbeliek. Magától értetődő, hogy megválasztása után minden tőlem telhető  segítséget megadok majd a munkájához és Felcsút felvirágoztatásához”. (Az ajánlószöveg szerzője a falu lakója, Orbán Viktor miniszterelnök.)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 8 szavazatból)
A tét: lehet-e győzni Orbán embere ellen?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Ezeknek a tetűknek nem börtönben hanem az akasztófán a helyük!!
    Minél hamarabb, annál jobb Magyarországnak!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  2. Felcsuton lehet ellenuk gyozni. Ott mar ismerik a familiajat.
    MIndenesetre tisztelet Felcsutnak, megprobaljak tisztara mosni a falu nevet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  3. Felcsúton sose lesz polgármester az olyan, aki valaha is “kötényt adott” a kegyelmes úrnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  4. Felcsút! Mossátok le a gyalázatot, Orbánról úgy se lehet. Legalább a falu becsülete maradjon meg. Az Orbán segítség nem sokáig tart. Gondoljatok a jövőtökre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  5. Orbán mindig szemrebbenés nélkül ígér, amit később szemrebbenés nélkül nem tart be. Ugyan kérem ? – egy hazugsággal több, vagy kevesebb ? – mit számít! Az eddigi hazugságok beváltak, a nép bevette, hát most Felcsúton is ez a forgatókönyv, “oszt jó napot ” !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. Egyszer már sikerült győzni Orbán ellen Felcsúton, még egyszer a Fidesz ezt nem nyeli le.Ahol diktatúra van, ott ezt lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. FEL(i)SÚT !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Felcsútiak! Ne feledjétek, hogy Orbán szemrebbenés nélkül hazudik! Vigyázó szemetek Esztergomra vessétek! Ott is megígérte, ha majd kormányon lesznek segítenek az ő segítségét kérő lakosságnak. Na, kérdezzétek meg az esztergomiakat, mennyit segített?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  9. “ajánlószöveg szerzője a falu lakója, Orbán Viktor miniszterelnök.”
    Ez olyan, “… ne mi nyerjük a legtöbbet”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Biztos már a fél Fidesz bejelentkezett Felcsútra, hogy elsöprő többséggel nyerjenek. Ha megnyerik, kikiálltják M.o. fővárosának a bűnös város helyett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  11. Amennyiben Orbán embere győz, úgy Felcsút olyan, mint hírhedt szülötte, a miniszterelnökké felkapaszkodott felcsúti parasztgyerek.
    Amennyiben Varga ismét leveri “az ország második emberét”, kínkeservesek lesznek napjai, mert a törpe diktátor aljassága határtalan.
    Minden esetre Varga úr egyenes gerinccel élhet falujában az eredménytől függetlenül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  12. Jelenlegi képviselő testület Felcsúton:
    MÉSZÁROS László (FIDESZ-KDNP) alpolgármester

    Demjén József (FIDESZ-KDNP) képviselő

    Flier Éva (FIDESZ-KDNP) képviselő

    Makai Kinga (független) képviselő

    MÉSZÁROS János (FIDESZ-KDNP) képviselő

    MÉSZÁROS Lőrinc (FIDESZ-KDNP) képviselő
    *
    Nem, lepődnék meg, ha rokoni szálak lennének a MÉSZÁROSok között.
    Ezek szerint Mészárosfalva lesz Felcsút új neve?
    Akkor mi lesz Orbánfalva elnevezéssel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Elvileg lehet győzni Orbán embere ellen,legfeljebb ellehetetlenítik a munkáját…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. eberti,

    Esztergom II.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. 1 nagy senki volt a lőrinc míg viktorka alá nem rúgott egy pár milliárdot,még hogy a 2 kezével érte ezt el ,ez is egy nagy hazugság mint a többi bele kellene nézni lőrincke magánéletébe is ott is lenne mit kiteregetni sőt sokkal nagyobb szart találnának nála de viktorka mindig kimossa a szarból.tízen egynéhány évvel ezelőtt még egy mondatot se tudott elmondani ertelmesen ezért jár beszed tanárhoz is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos