Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Le Monde a Klubrádió elnémításáról 2011. június 15. szerda 20:50 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Le Monde a Klubrádió elnémításáról

Párizs, Budapest – Orbán Viktor hatalma el akar hallgattatni egy ellenzéki rádiót Magyarországon címmel számolt be a budapesti kereskedelmi rádiók frekvencia-pályáztatásáról szerda délután megjelent számában a Le Monde című napilap.

A mértékadó francia liberális újság bécsi keltezésű írása szerint “úgy tűnik, hogy a baloldali és liberális ellenzék adójának, a Klubrádiónak meg vannak számlálva a napjai”. A cikkszerző, Joelle Stolz úgy véli: “minden jel arra utal, hogy a számos hallgató által a tabuk nélküli vitái miatt kedvelt magánadó el fogja veszíteni sugárzási jogát”, mert nem tudja teljesíteni az “Orbán Viktor konzervatív kormányfő által kinevezett” Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új kritériumait.

A lap megemlítette, hogy a Médiatanács – amelynek kapcsán “a politikai hatalomtól való függetlenség hiányát európai szinten bírálták” – elsősorban zenés műsorokat szeretne ezentúl a frekvencián.

A Le Monde arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon csak két olyan rádió létezik, amely jelentős helyet biztosít a politikai vitáknak: az elsősorban Budapest vonzáskörzetében hallható Klubrádió és a Fidesz-közeli Inforádió.

A Médiatanács által megjelölt új profil – amely a helyi híreket és a zenei műsorokat sugárzó rádiókat részesíti előnyben – a lap szerint a “kegyelemdöfést” jelenti a Klubrádiónak, amelynek egyébként a jobboldal tavalyi választási győzelme óta hetven százalékkal visszaestek a reklámbevételei. Amióta Orbán Viktor átvette a hatalmat, az állami vállalatok nem reklámoznak az ellenzéki rádióban, a magánhirdetők pedig óvatosan visszafogták magukat – állítja a lap.

“Természetesen gazdasági válságot élünk, de ez nem magyarázat mindenre, hiszen a hallgatottságunk megháromszorozódott két év alatt, s jelenleg napi 300 ezer hallgatónk van” – mondta a lapnak Arató András, a Klubrádió tulajdonosa.

Az NMHH csütörtökön tartja a meghallgatást a pályázatról, ahol a Klubrádió – annak érdekében, hogy ne kelljen az évi 20 millióról 53 millió forintra emelt frekvenciadíját kifizetnie – azzal kíván érvelni, hogy egyfajta közösségi véleménynyilvánítási igényt elégít ki. Az adónak eddig mintegy 250 millió forintot sikerült összegyűjtenie a hallgatók adakozásából, az Interneten közzétett petícióját pedig 15 ezren írták alá – emlékeztetett a Le Monde.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 8 szavazatból)
A Le Monde a Klubrádió elnémításáról, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Én már aláírtam és felkérek mindenkit, cselekedjen hasonlóan.
    Habár nincsenek illuzióim… Ez a fityiszes csürhe, Szilvási Annamariska inkvizítorrá magasztosult, kivénhedt szexipari munkásasszonnyal az élen sz@rik a “zemberek” véleményére… :( Ezek csak azt értenék meg, ha a feldühödt emberek jól közéjük lőnének… Szégyen, amit a közrendvédelmisekkel, ma nevezetesen a rendőrökkel tett a miniszterük, a milliárdos sintérsanya. (Holnap mindenki “fogozott közrendvédelmi akcióra” van mozgósítva…) Ennyire hülyék hogy lehetnek? Még Rákosinak is volt annyi esze, hogy az államot védő erőszakszervek embereit legalább látszatra megbecsülje, azokat ne támadja, ne haragítsa maga ellen. Mit gondol ez a csuti tahó ormány bolseviktor, hogy ki fogja megvédeni a népharag ellen, ha még a rendőröket, katonákat is maguk ellen hangolják? Netán a 120 fős magánhadserege, a TEK? Azért az érdekes meccs lesz, amikor a TEKes pribékek ifjú kegyelmes urunk s bölcs nagyvezírünk védelmében a békétlenkedő volt kollégáikat püfölik… Azzal nem számolnak, hogy a Rendőrség állománya 38, a katonaságé pedig 26 ezer? Nem lesz az ellen kicsit kevés 120 kigyúrt díszpinty? Főként meg ha a lakosság is ellenük fordul…
    Írjátok alá a petíciót, minél többen és figyelmeztessétek erre azokat, akikről úgy gondoljátok, hogy hasonló módon gondolkoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. Erről is lekell mondanunk… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. Köszönjük, baloldali politikusok! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  4. G.Rozi
    ?— fejts ki az álláspontodat. SzDSz adó, a jobboldaltól kikészítve most.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  5. rohadjon meg ov!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  6. Azért az már furcsa, hogy ott van az állítólagos “balos”NEO FM rádió, Székely Gábor volt SZDSZ-es pénzember tulajdonában, aki nagyon sok lóvét elvirított a BKV FB. elnökeként valamint a Szerencsejáték Rt vezéreként és nem közvetít semmilyen értékrendet!

    Az illető úr az elmúlt időszak alatti kormány segítségével jutott olyan kapcsolatokhoz és hatalomhoz, mi szerint megtudta venni ezt a rádiót,

    AKKOR MOST ITT AZ IDEJE, HOGY VISZONOZZA A SEGÍTSÉGET,

    és adjon helyt a baloldali média szereplésre!

    ( Fogadjunk, hogy az akkori barátság csak 2010-ig szólt, ma már más nézetek a fontosak )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  7. Orbán András Lajos

    Csutiszörny: a Klubrádiót ki kell nyírni, hallgasson el, pornós Mariska meg lohol hogy a vezír parancsát teljesítse……………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Az EU-n belül miért csak a Le Mond emelt szót ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Makkora bukta lesz, ha nem szűnik meg….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. A Klubrádió nagyon jó adó,és rengeteg ember hallgassa,ez nem tetszik Orbánnak,és ha nem zavarják el idő előtt,ezt a bandát el is fogja hallgattatni.
    Hajrá Magyarország, Hajrá Emberek!!!!!
    LE EVVEL A NÉP NYÚZÓ KORMÁNNYAL!!!! Zsóka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. “Orbán Viktor hatalma el akar hallgattatni egy ellenzéki rádiót Magyarországon” — a cím hamisan azt sugallja, mintha lenne több ellenzéki rádió is
    Helyesen:
    “Orbán Viktor hatalma el akarja hallgattatni AZ EGYETLEN ellenzéki rádiót Magyarországon”
    Mindjárt másképp hangzik, és ez az igazság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Én nem vagyok ennyire mindentudó, hogy minden adót ismerek. (Mert ugye nem egy regionális adó is van.)
    De a jelzővel nem tudok egyetérteni. A KR nem ellenzéki rádió.
    Másképp fogalmazok. Nagy baj, ha a KR típusú rádióról elhisszük, hogy ilyen egy ellenzéki rádió.
    Más. Az tisztán lejön, hogy a KR

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. semmit nem tett a túlélésért a “támogatás kampányon kívül”.
    A háttéralkukban bízva tképpen átveri a hallgatóit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  14. ez is egy a számtalan szemétség közül

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. mucus
    Konkrétan mi? Mert sokat szól a KR, tudom miről írok. Az oldalát is ismerem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  16. még egy “zenei” adó, minek?!? ha nem lenne több tucat, mely csak a gagyit képes sugározni, gondolkodtatni pedig nem igazán akar…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Orbán András Lajos

    Én is a Klubrádiót hallgatom éjjel-nappal, az szól az ágyam mellett, a kocsiban, ha ezt is megszünteti a csutigörény , már nem lesz mit hallgatni!!!!!!!!!!!!!Tudom kurvára b@ssza a csőrüket, hogy van egy adó amely elmondja a hazugságaik hátterét is……….Ezért akarják megszüntetni!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány Orbán autójával jár 2011. június 20. hétfő

Hoffmann Rózsa felajánlotta lemondását 2011. június 20. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos