Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz bűnözőknek tartja az ügyvédeket 2011. június 24. péntek 10:13 Forrás: AN, NSZ

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz bűnözőknek tartja az ügyvédeket

Budapest – A filozófusbűnözés után az ügyvéd-bűnözés fogalmával is jó lesz megismerkedni. Legalábbis, ha meg akarunk felelni Lázár János fideszes frakcióvezető elvárásainak, aki bizonyítékok eltüntetésével vádolja az ügyvédeket. Az ügyvédi kamara elnöke a szakma nevében kikéri magának.

Tíz év alatt két-három esetben fordult elő a Magyar Ügyvédi Kamara nyilvántartása szerint, amikor ügyvéddel szemben bizonyítékok eltüntetése, illetve megsemmisítése miatt indult büntetőeljárás – közölte a Népszabadság kérdésére válaszolva Bánáti János, a szervezet elnöke azt követően, hogy Lázár János, a Fidesz-frakcióvezetője a TV2 reggeli műsorában azzal kapcsolatban, hogy miért akarják a gyanúsítottakat az őrizetbe vételüktől számított első 24 órában elzárni a védőjüktől, egyebek mellett azt mondta: „Az első néhány órában nagyon sok bizonyíték tűnik el”.

Lázár álláspontja szerint a törvénymódosítás célja az eljárások gyorsítása. Megismételte, hogy a szóban forgó módosítás azokra a kiemelt ügyekre vonatkozik, amelyekben politikus, állami, önkormányzati vezető követ el az államnak vagy a helyi közösségnek nagy kárt okozó bűncselekményt. Arra a riporteri kérdésre, hogy a fenti gyanúsítotti körrel összefüggésben áll-e az ügyvédstop ötlete, Lázár azt válaszolta: „…az a tapasztalat, hogy nagyon sok bizonyíték tűnik el az első időszakban”, majd hozzátette, az a szabály nem változik, hogy a terhelt a nyomozás bármelyik szakaszában megtagadhatja a vallomástételt.

A hivatalos bűnügyi statisztika szerint 2006 és 2010 között összesen 217 büntetőeljárás indult ügyvédek ellen. Az általuk leggyakrabban elkövetett magán- és közokirat-hamisítások száma sem haladta meg évente a húszat – emlékeztet a lap.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
A Fidesz bűnözőknek tartja az ügyvédeket, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Budai hamisítási ügye pedig még nem került nyomozati szakba sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  2. A fideszes ügyvédeken kívül minden ügyvéd bűnöző…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  3. először, a rendvédelmisek, tűzoltók, BVS-ek , bányász, vegyész, mozdonyvezetők, (korengedményesek) aztán a tanárok most pedig az ügyvédek..
    Szomorú sors vár a kormányra, mert annak a tűzoltónak kell oltani a nép által felgyújtott lakásaikat, de majd az a rendőr tartóztatja le őket, és az az ügyvéd fogja védeni, akivel szemétkedik,, nem baj majd a tanárok meg számolni tanítják őket a sitten

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  4. jakoo, köszönöm! könnyes szemmel olvastam ezt, és elmondtál mindent, amit én is gondoltam….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Ez a lézerjani (aki hivatása… bocsánat. végzettsége szerint maga is ügyvéd) még azt sem tudja, hogy “csak a rossz madár piszkít a saját fészkébe!”
    Maholnap eljutunk oda, hogy már csak a wc-s néniket nem haragította magára ez a nacccccerűűűűű népnemzeti ügyek kormánya…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  6. Haragíthatja, legfeljebb visznek zsebben klozettpapírt…. Bár, ha jól meggondolom, kilehet szúrni velük, egy webkamera csodákat tenne:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Gugyerák! Lázár János valóban elvégezte a jogi egyetemet,azonban ügyvédi praxist nem folytatott egy percig sem,még ügyvédjelölti gyakorlatot sem.
    Ő mindig önkormányzati vonalon jogászkodott,főleg személyi titkára volt Rapcsáknak.Valamennyi ügyvéd kikéri magának a lázárral való bármiféle összehasonlitást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  8. Lázár vicces fiú és azt mondja amit kell neki mondani, mivel a büntetőeljárás folyamatáról halvány segédfogalma sincs. Megjegyzem, hogy a Rétvárinak sem.
    ez a 24 meg 48 óra egy nagy marhaság.
    Hir egy másik oldalról: Márciusban volt egy betörés, ahol egyebek mellett fegyvert is loptak. Az első tanút májusban hallgatták ki. Addig a betörés napján megtartott szemlén kívül nem történt semmi. Nincs is ügyvéd az ügyben, mert még ismeretlen az elkövető, akkor ki is lassítja az ügyeket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Igazán bűnőzni csak ügyvédek tudnak.
    ( Láthattuk elmúlt nyócévben is. Hiába indultak eljárások a nyócévet megelőző négy év okán , ügyvédeik hada meg a kezes Ügyészség révén mindent megúsztak.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  10. Minta kommentelő

    Azt szeretem a fideszben, hogy azokkal ba….brál ki először, akik az elmúlt évek során a rengeteg mocskot elkenték neki (alkotmánybírák, jogászok), vagy segítettek véghezvinni (orvosok, rendőrség).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Bizonyára már (egyéni indítványként) készül az új ügyvédekről szóló törvény, csak már nem bírták magukban tartani… Egyébként Balsai is ügyvéd…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Orbán minden napra leosztja,hogy melyik s.ggnyalója melyik sz.rkupacot piszkálja fel,mert a fellebbenő szagtól tud csak élvezni.
    Az ügyvédtársadalom ugyanolyan vegyes,mint bármelyik foglalkozás összetétele. Ha probléma van,azt nem úgy kell megoldani,hogy esztelenül vagdalkozunk,hanem gyanú esetén kivizsgálást végezni és adott esetben pártállástól és összeköttetéstől függetlenül,gyorsan intézkedni.
    Azt sem tartom elképzelhetetlennek,hogy ügyvédet,vagy vele kapcsolatben álló politikust is poligráffal vizsgáljanak !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Volt egy főnököm aki előrejutva a ranglétrán csak lopott és munkaidőt is személyreszabottan értelmezte. Viszont rendkívül jól adta elő magát.
    Soha nem tudta alapvető jellemét levetkőzni , mindig magából indult ki és ugyanezt feltételezte másokról.
    Az utóbbi időben már kiismerték, egyik munkahelyről repdes a másikra ( egy idő után már nem elég hangoztatni hogy jó valamiben, cselekedni kellene-az nem megy).
    Gyanítom janó is valami ilyen rendkívüli karizmával bírhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. “Lázár János, a Fidesz-frakcióvezetője [arra] hogy miért akarják a gyanúsítottakat az őrizetbe vételüktől számított első 24 órában elzárni a védőjüktől, egyebek mellett azt mondta: „Az első néhány órában nagyon sok bizonyíték tűnik el”.”
    .
    Rendben, de akkor tessék következetesnek lenni:
    Ugyanezen logika alapján el kell zárni az államasszát a politikusok elől, mert a hatalomátvétel után elég gyorsan nagyon sok pénz tűnik el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  15. Lehet, hogy kialakul valami orvos-per is……

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Optimisták a fiúk – azt hiszik megússzák ezt a sok disznóságot? Ugyanez a LÁzár nyüszítve fog tiltakozni, amikor majd a saját törvénye alapján hozzá nem engedik be a védőjét!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Akar hogy nyilatkozik az interviev
    Alanya egy nagy adag igazsag van az alitas
    Ban az ugyvedekrol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. A wc.-s nénik is haragudni fognak, mert az az ember aki nem eszik ritkán használja a Wc.-t.A bevétel elmarad.
    Van másik új fogalom is. POLITIKUS BŰNÖZÉS.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Alakul a dolog, érik a változás a Fidesz már majd nem mindenkibe belerúgott. Remélem, örökre eltűnnek. Egyébként így voltam az MSZP-vel is. Aki 8 év alatt nem tudta rendbe hozni az ország dolgait az nem érdemli meg a bizalmat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. “A Fidesz bűnözőnek tartja az ügyvédeket ”
    Sok igazsag van a focimben, kivaltkepp annak tukreben, hogy “mindenki sajat magabol indul ki” es “ki mint el, ugy itel”!
    A”gyomlalast” a sajat soraikban kellene kezdeni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. DR Káró Katona Kálmán

    Az nem bűnöző, aki az ellene hozott jogerős bírói ítéletet figyelmen kívül hagyja? Csak az ügyvéd bűnöző aki jogszerűen cselekszik?
    Érdekes okfejtés.
    De egybevág a kényszermunka és a személyes szabadság korlátozásával.
    Orwell: Állatfarm
    Vannak akik egyenlőbbek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Orbán András Lajos

    Bánáti úr nosza össze kell szedni valamit ami használható a lenyúlós fityisz ellen, és valamely nemzetközi bíróságok valamelyikén megindítani az eljárást, vagy be lehet hódolni, viszont akkor tessék kussolni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Miután már mindenkit leszar……….ak most már saját magukat kezdik.
    Egyszerűen annyi eszük sincs, hogy már csak 3 évre előre nézzenek.
    Egyszer minden jó véget ér és azután mi is lesz !!!!!! Bohóc ország bohóc kormánya összetéveszti a Duna parti épületet a városligeti cirkusszal.
    4 év múlva ők rá fognak ébredni a rács túloldalán, hogy nem ők vannak bezárva hanem az ajtó az új szuper műanyag lakattal amit csak annak elrothadása után lehet kinyitni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Ifjú éveimben volt egy nagyon intelligens barátom, aki annak a kornak a kiemelkedő baromságait általában a következő két szóval kommentálta: “Érdekes. Sajátságos.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megfenyegették Lázár János gyerekeit 2011. június 16. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos