Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kossuth-díjasok levele Orbánnak 2011. június 18. szombat 9:10 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kossuth-díjasok levele Orbánnak

Budapest – Nincs oka panaszra Orbán Viktornak, egyre-másra kapja a leveleket. Igaz, e küldemények hangneme a legtöbbször nem volt a kedvére való, a legtöbbször valamilyen problémával, jogsérelemmel fordulnak hozzá. Ezúttal a magyar kulturális élet prominensei írtak a miniszterelnöknek.

Tizenegy Kossuth-díjas alkotó és előadóművész írt levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek annak érdekében, hogy szülessen mielőbb döntés a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjának ügyében. A levelet Marton Éva énekesnő és férje, Marton Zoltán juttatta el az MTI-hez.

A levél aláírói között van Szokolay Sándor zeneszerző, Markó Iván táncművész, Szakcsi Lakatos Béla zeneszerző-zongoraművész, Szinetár Miklós, a Magyar Állami Operaház tiszteletbeli főigazgatója, Rost Andrea énekesnő.  Mint írják: megdöbbenéssel tapasztalják, hogy a Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázatának lezárta és elbírálása után még mindig nem született meg a döntés. “Mi senki ellen nem kívánunk szót emelni, csupán a jogszerűség alapján hozandó döntés mellett fogalmazzuk meg újra mondanivalónkat!” – írják. Ugyanakkor megjegyzik: “Szeretnénk hangot adni annak, hogy nagyon sok jóérzésű ember aggódva szurkol Horváth Ádámnak.”

Majd azt kérik a miniszterelnöktől, hogy “támogassa az operaházi főigazgatói pályázatot elbíráló szakmai bizottság döntése alapján Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter döntését”.   Nagyon fontosnak tartják, hogy  a megkezdett munka folytatódhasson, és a Magyar Állami Operaház újra a magyar kultúra nemzetközileg elismert ékkövévé váljon.

Horváth Ádám Zsolt énekest 2010. szeptember elsejei hatállyal fél évre nevezte ki Réthelyi Miklós a Magyar Állami Operaház miniszteri biztosává, ezt a megbízatást később meghosszabbították.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium 2011. április 11-én tette közzé a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára kiírt pályázatot, az új főigazgató július elsején léphetett volna hivatalba. A pályaműveket 2011. május 11-ig kellett benyújtani, öten pályáztak, Horváth Ádám Zsolt, Harangozó Gyula táncművész, Retkes Attila zenei szakíró, Aczél András rendező, és L.Zsolt mérnök. Réthelyi Miklósnak június 10-ig kellett döntenie a főigazgató személyéről. Ő a pályázatban megjelölt határidő előtt, június elsején kinevezte Horváth Ádám Zsoltot.

Még aznap a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium sajtóirodája azt közölte az MTI-vel, később lesz döntés a főigazgató személyéről. Június 3-án Horváth Ádám a főigazgatói és miniszteri biztosi megbízatástól is visszalépett. A június 7-i kormányülésen megvitatták a Magyar Állami Operaház ügyét, a tárgyalás folytatását a következő kormányülésre, várhatóan június 21-re tűzték ki.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Orbánnal nem lehet beszélni…vele ordítani kell és egyszerre az igazi 2/3 ad nak ami már nem az övé…..: hogy ORBÁN takarodj!!!!! ( míg nem késő)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Díjazom a Kossuth – díjasok optimizmusát. Igaz, Ők magas tudású, magas intelligenciájú emberek és föl se tétélezik, hogy egy miniszter elnök verbális terrorizálással került hatalomra. Naivságukat bizonyítja, hogy azt hiszik ez az alak és elmehibás egyén figyelembe veszi az Ő véleményüket? Biztosra veszem, hogy tévednek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. ennek az alaknak kizárólag levélbombát

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Ilyen az amikor “valakik” egy SENKITŐL kénytelenek kérni. Szomorú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Egy analfabétától kérnek kegyet az írástudók!

    Hajrá Magyarország!,de hová?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Majd visszamenőleges hatállyal megvonják a Kossúth-díjasok Kossúth-díjját.
    És a pénzt kamatokkal kérik vissza !!
    ( Jólesz az még futball-támogatásra.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. A nagy nemzetmegvezető csak a zemberekkel levelez! Szerintem nem is érti a csuti pöcs, hogy holmi Kossuth-díjasok mit írogatnak neki. Különben is. Focizni tudnak? Nem. Hátakkor. Ha a Puskás akadémiáról lenne szó, talán. Holmi operaház miatt, ahol még lábtengózni sem lehet (egyenlőre). Egyébként, ezzel is meg kell várni a nemzeti konzultáció eredményét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Igen naiv emberek azok, akik egy évvel a NAGY ÁPRILISI FÜLKEFORRADALOM kikiáltása után a “jogszerűség alapján hozandó döntés mellett” fogalmazzák meg a mondanivalójukat, és az eseményeket 2002 óta irányító Vezénylő tábornoktól várják a jogszerűség garanciáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Több dologban azért némi tévesztés van. Hibás feltételezés egy énekes, táncos, művész Kossuth díjasról intelligenciát feltételezni.
    Hallottam én már remek művész szájából a kapát kiállni.
    Mellesleg, aki mellett kiállnak, már eddig is végezte a dolgát, takarított.
    Mit ne mondjak, buldózerrel,
    Az egész mögött hatalmo harc van, Réthelyi kontra import magyar.
    A most tiltakozók közül nem egy látható volt a “nagy” ember háta mögött illetve az első sorban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos