Ronai and Ronai
AMERIKAI

Texasban fellélegezhetnek az illegálisok 2011. június 30. csütörtök 16:14 | AN Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Texasban fellélegezhetnek az illegálisok

Austin – A vállalkozói lobbinak köszönhetően Texas egyelőre nem követi az arizonai példát, és nem hoz büntető jellegű intézkedéseket az illegálisan a területén tartózkodó külföldiekkel szemben, sőt, a nekik jogellenesen munkát adókkal szemben sem.

Az újabb illegális-ellenes törvénykezést a vállalkozói lobbi nyomására szabotálták el, ami ékes bizonyítéka annak, hogy a republikánus rendcsinálási törekvésekkel még maguk a republikánus szavazók sem értenek okvetlenül egyet.

Miután kétszer két éven át jegelték, de meg nem szavazták, a jog értelmében elhalt az úgynevezett menedékváros-törvényjavaslat. Ennek értelmében a hatóságok lesújtottak volna az illegális bevándorlóknak menedéket nyújtó településekre.

Arizona tavaly elsőként szankcionálta az illegális bevándorlást, miközben a szövetségi kormányt azzal vádolta, hogy semmit sem tesz az áradat megfékezéséért. Az illegálisok jogvédelmét ellátó szervezetek attól tartottak, az arizonai példa ragadós lesz, és valóban több állam követte azt.

Sokan arra számítottak, Texas is beáll a sorba, miután ez az ország második legnépesebb állama, hosszú közös határa van Mexikóval, gyorsan nő a hispán népesség aránya, és Arizonához hasonlóan alapvetően republikánus állam.

A menedékváros-törvény, amely mellett Rick Perry kormányzó is kiállt, kevésbé lett volna szigorú, mint az arizonai jogszabály. Politikai elemzők arra számítottak, hogy különösebb nehézség nélkül átmegy. Hogy mégsem így történt, azt a Tea Party megdöbbent tagsága a párt „lájtosabb” frakciójának, az úgynevezett „Country Club republikánusoknak” tulajdonítja, akikre hatni tudtak az olcsó munkaerő alkalmazásában érdekelt vállalkozók.

Mike Openshaw, a Republikánus Párt texasi Tea Party-aktivistája úgy fogalmazott: „Egyetlen pillanatra sem hibáztathatom ezért a demokratákat. Ez most a republikánus austini gépezet műve, és ez teljes mértékben döbbenetes, tekintve a 2010-es választásokat.”

Tavaly a texasiak, miként az ország nagy része, soha nem látott arányban szavazott a Republikánus Párt jelöltjeire, akik most abszolút többségben vannak a törvényhozásban és egy mandátum híján a Szenátusban is.

Törvényhozási források szerint két nagy befolyású üzletember lobbizott a javaslat ellen: Bob Perry houstoni építési vállalkozó és Charles E. Butt kiskereskedelmi lánc-tulajdonos, akik Austin legbefolyásosabb kijáróit bérelték fel erre a célra.

Bob Perry régóta a republikánusok legfőbb jótevője az államban. Csak tavaly hétmillió dollárt költött a politikusokra, főleg a republikánusokra, ebből 2,5 milliót Rick Perry kormányzó megválasztására, akivel csak névrokonok. Butt, az H-E-B lánc tulajdonosa tavaly egymillió dollárral pénzelte a politkusokat, igaz, ő mindkét oldalt. A Tea Party elsősorban ezt a két embert tartja felelősnek a törvényjavaslat elszabotálásáért.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Texasban fellélegezhetnek az illegálisok, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Texas börtönt ígér a megfigyelőknek 2012. október 25. csütörtök | AN

Nem követelhet Texas fényképes személyit a választáson 2012. augusztus 30. csütörtök | AN

Bűnösnek találták a szaúdi diákot 2012. június 28. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos