Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rövidesen ítélnek a mumbai terrorperben 2011. június 8. szerda 18:42 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rövidesen ítélnek a mumbai terrorperben

Chicago – A vád szerint egyértelműek a bizonyítékok arra nézve, hogy egy pakisztáni születésű chicagói üzletember tevékenyen támogatta a 2008-as mumbai terrorcselekmény-sorozat előkészítésében és ezzel százhatvanhat ember meggyilkolásában.

Tahawwur Rana 50 éves kanadai állampolgárnak a Láskár-e-Tajba terrorcsoport támogatásáért kell felelnie. Amennyiben a szövetségi chicagói vádesküdtszék bűnösnek találjka, életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtható.

Victoria Peters ügyész asszony nem adott hitelt Rana azon védekezésének, miszerint barátja, David Coleman Headley átverte őt, s azt állította, Rana nagyon is pontosan tudta, hogy gyilkos támadásban vesz részt. A vádlott ügyvédje, Patrick Blegen azonban kitart amellett, hogy Headley nemcsak védencét, de még az FBI-t is lóvá tette.

D. C. Headley, a terroristák kémje. Fotó: AP

A vád koronatanúja Rana gyermekkori barátja, az amerikai Headley, aki korábban bűnösnek vallotta magát abban, hogy terepszemlét végzett a mumbai támadások előtt. Elmondása szerint ebben a pakisztáni titkosszolgálat tisztjei is segítették, köztük bizonyos Ikbál őrnagy, valamint Abdul Szíjed ezredes, más néven Pasa. Headley a Láskár-e-Tajba több terroristájával is kapcsolatban állt.

Peters szerint Rana üzenetet adott át Headleynek. Rana védője szerint azonban a pakisztáni-kanadai azt hitte, Headley Indiának vagy a pakisztáni ISI-nek kémkedik, és fogalma sem volt arról, hogy a Láskárral szűrte össze a levet.

Headley állítása szerint nem hitte, hogy az ISI „felsőbb körei” tudtak a mumbai vérengzés előkészítéséről, vagy egy másik, soha végre nem hajtott tervről, amely szerint a Mohamed-karikatúrákat közzétevő dán Jyllands-Posten napilap koppenhágai székházát kellett volna megtámadni.

Blegen szerint Headley pénzért tette, amit tett, konkrétan 28 ezer dollárt kapott pakisztáni tartóitól, plusz a költségeit Rana fizette. Blegen védence összeesküvéssel kapcsolatos gyanútlanságának igazolásaként hozta fel, hogy Rana hat nappal a támadás előtt feleségével együtt Mumbaiba készült, hogy annak a bevándorlási tanácsadó irodának a megnyitásával foglalkozzon, amelyet Headleynek kellett volna törvényesen működtetnie.

Az FBI nem sokkal a mumbai vérengzés után hallgatta le Rana és Headley egy beszélgetését, amelyben szó esett a terrortámadásokról, valamint megfontolás alatt lévő további indiai és dániai merénylettervekről. A lehallgatott beszélgetés átiratában szerepel, amint Rana a mészárlás kapcsán nevetgélve állapítja meg, India csak azt kapta, amit megérdemelt, a végrehajtókat dicsérve pedig megállapította, hogy megérdemlik Pakisztán legmagasabb katonai kitüntetését.

A brutálisan lemészárolt Holtzberg házaspár. Fotó: CrownHeights.info / Chabad.org

A terroristák Mumbaiban luxusszállodákat, kávéházat és más célpontokat támadtak. Elfoglalták a zsidó Chabad Lubavics mozgalom helyi központját, és meggyilkolták annak vezetőjét, Gávriél Holtzberg rabbit, feleségét, Rivkát, valamint a központban tartózkodó három izraeli, egy amerikai és egy mexikói állampolgárt. Az elkövetők a rabbi állapotos feleségét többször megerőszakolták, utána kivágták belőle a magzatot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Ez a “viselkedés” úgy az 1200-as évek táján (tatárdúlás) megszokott volt. Manapság az ilyet barbárságnak hívják, az elkövetőit alig embereknek. Ezek a “harcosok” mutatják a Korán igazi arcát, ezért kell a világot, de főleg Európát védeni tőle. A szirénhangok hamisak, a Korán nem békés vallás, a Korán pusztító vallás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Az ilyen elvetemült terroristák ellen harcolni kell. Itt nem elég a nemzetközi jog, az egyezmények. Az ilyen brutális állatokkal végezni kell, lehetőleg azelőtt, hogy elkövetné szörnyű tettét-ez kivitelezhető amennyiben jó munkát végez a hírszerzés. Itt nem segít a meggyőzés, a szabadságvesztés, nem fog a terrorista megváltozni. A nevelést gyerekkorban kell kezdeni, amikor még nem csináltak belőle fanatikus, zombi iszlámnácit. Felnőtt, meggyőződéses dzsihádistából nem lesz dalai láma….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Tokeletesen egyetertek az elottem szolokkal. Ezeket a szemeteket ki kell vegezni. Kanada sajnos mar nyakig benne van a tolerancia csapdajaban, a kozvelemeny is tok hulye. Egyik ismerosom kolleganoje azt mondta hogy ne irjanak a vallalati naptarra Merry Christmast, nehogy megsertsenek mas vallasuakat. Hulyegyerekek a karacsony pont a keresztenyseg miatt lett munkaszuneti nap, igaz csak az elmult 100 evben. Kanadaban olyan felirat is volt hogy Christmas is about Jesus, es Back Christ to Christmas.
    Szoval a kanadaba befogadott muszlim nem tud orulni a joletenek hanem meg akarjak donteni a demokrciat, es azt kihasznalva akarjak terjeszteni a szemet tanitasukat. MOHAMED pedig igenis GYILKOS es PEDOFIL

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Clinton női elnököt szeretne látni 2012. május 7. hétfő | AN

Gúnyolódik a vérdíjon a terrorista 2012. április 4. szerda | AN

Indiára újra lecsapott a terror 2011. július 13. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos