Ronai and Ronai
AMERIKAI

Pánikjelzőt a szobalányoknak! 2011. június 2. csütörtök 0:16 Forrás: Wall Street Journal

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Pánikjelzőt a szobalányoknak!

New York – A Pierre Hotelben és korábban a Sofitel szállóban dolgozó szobalány ellen történt támadások megelőzésére a takarítónőket pánikjelző felszereléssel fogják ellátni.

A Pierre Hotel és a takarítónőket képviselő szakszervezet közt létrejött egyezség szerint a szálloda köteles lesz minden, a vendég szobájában dolgozó alkalmazottat pánikjelzővel ellátni. A szerkezet azokhoz hasonló, amelyet egyedül élő idős emberek használnak Amerikában: ha a tulajdonos hirtelen rosszul lesz, egy gombnyomással tudja riasztani hozzátartozóit és a mentőket.

Peter Ward, a New York Hotel és Motel Szervezet elnöke elmondta, szeretnék törvényhozás útján a város minden szállodájában kötelezővé tenni a pánikjelzőket.

Minden szállodában más belső szabályok szerint kezelik a takarítónőkkel szembeni szexuális zaklatást. Az érintett asszonyok általában kötelesek először a közvetlen főnöküknek jelenteni az esetet, aki aztán eldönti, bűntény történt-e vagy a konfliktust diszkréten is el lehet simítani. Egyetlen szállónak sem érdeke a sajtó figyelmét egy botránnyal felkelteni és a vendégeket elriasztani. Ha azonban a főnök késlelteti egy bűntény rendőrségi bejelentését, az állásába kerülhet: ez történt az egyiptomi Mahmoud Abdel Salam Omar ügy esetében. A megtámadott szobalány főnökét felfüggesztették állásából a vizsgálat idejére, mert az nem tette meg időben a kellő lépéseket.

Peter Ward szerint a szakszervezet évente öt-hat panaszt kap takarítónőktől.  Sok vendég exhibicionista, ajánlatokat tesz, időnként le is tapogatja a szobalányokat. A szállodák arra ösztönzik a dolgozóikat, hogy ne maradjanak egyedül a szobában vendéggel, de ezt nem mindig lehet elkerülni. Némelyik törzsvendégnek olyan rossz a híre, hogy a szobalányok kerülik, és a masszőrök nem adnak nekik időpontot mindenféle indokra hivatkozva. Ha a szálló menedzserének bizonyítéka is van a zaklatásra, általában a rendőrség megkerülésével távozásra szólítja fel a kellemetlen vendéget.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. ? :roll: ? :roll:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Ha nem akar a vendég megdugni, kétszer kell megnyomni. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Minden ötödik amerikai nőt megerőszakolnak 2011. december 15. csütörtök | RR

Bugyiban turkált, börtönbe jutott 2011. augusztus 16. kedd | RR

Zaklatják az izraeli homoszexuális katonákat 2011. augusztus 16. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos