Ronai and Ronai
AMERIKAI

Minden ötödik amerikai nőt megerőszakolnak 2011. december 15. csütörtök 12:23 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Minden ötödik amerikai nőt megerőszakolnak

Atlanta – Az Egyesült Államokban élő nők közel húsz százaléka lesz nemi erőszak áldozata élete folyamán legalább egy alkalommal, és minden negyedik ellen súlyos támadást intéz intim partnere, állítja a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kutatóintézet szerdán közzétett tanulmánya.

Az Amerikában elkövetett nemi erőszakok női áldozatainak nyolcvan százaléka fiatalon, a 25. életéve betöltése előtt vált sértetté, derül ki a nonprofit CDC felméréséből. Minden nyolcadik esetben családtag az elkövető. A nőkre a legnagyobb veszély Alaszkában, Oregonban és Nevadában leselkedik, ezekben az államokban a legvalószínűbb, hogy erőszak áldozatává válnak.

A férfiak közül minden hetedik állította, hogy intim partnere alkalmazott már vele szemben fizikai erőszakot, de csak minden 71. állította, hogy erőszakot tettek rajta.

A jelentés foglalkozik a szexuális erőszak számos tartós egészségügyi hatásával, így a fejfájással, a krónikus fájdalmakkal és az alvászavarokkal is. Kathleen Sebelius egészségügyi miniszter asszony szerint „a mérföldkő jelentőségű munka világos képet ad arról, milyen pusztító hatással van amerikaiak millióinak életére az erőszak”.

A CDC szerint a nemi erőszak az a bűncselekmény-típus, ami valamilyen formában szinte minden amerikai családot érint.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Minden ötödik amerikai nőt megerőszakolnak, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Ezt nem hiszem. Túl nagy szám a 20%. Egyszerűen nem lehet igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  2. Ha ez igaz, akkor ott valami nagyon nincsen rendben.
    Férfi vagyok, most szégyelljem magam helyettük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Ezek a számok nagyon nagynak tűnnek, de ha egy nő teljes életét vesszük alapúl akkor, amint a cikkben is írták, abban az esetben is nagyok a számok!
    Egy férfiak valószínűleg nincsenek ilyen helyzetben.
    Mindenképpen elgondolkodtató ha igazak az adatok amiről a cikk ír …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. Na persze, tegnap, meg tegnapelőtt. És most is oda mennek. Tiszta erőszak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  5. Gyanítom, hogy azért mellbevágó a “minden ötödik”, mert -úgy gondolja (főleg az ellenkező neműek többsége) – nálunk a bűnügyi statisztikában ehhez képest elenyésző az arány. A valóság-közeli számokat talán a nővédelmi szervezetek ismerhetik. Talán: mert a nők többsége mélyen hallgat, ha sikerül élve, komoly sérülés nélkül megúsznia! A gyermekkorú áldozat pláne hallgat! Az ok: a család el akarja titkolni a “szégyent” ( az áldozatét!), a hatósági procedúra megalázó, otromba + ha az áldozat késve tesz feljelentést, szinte bizonyíthatatlan az erőszak. Tanúk -ugyebár – nincsenek! Végezetül: nem elég brutális fizikai erőszakra gondolni! Mentális szorongatással is kikényszeríthető a szexuális aktus – éppen olyan brutális lehet, mint a verés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. 1 is sok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Istenem, rajtam tán már az erőszak sem segítene :DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  8. girbegurba, gets: ha nektek ezek a számok “túl nagyok”, vagy ez alapján bármi rosszat gondoltok Amerikáról, akkor nem sokat beszélgethettetek idehaza nőkkel, vagy nem túl figyelmesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. egy hasonló adatbázisra mit lépne a magyar ombudsman?
    .
    California Megan’s Law – California Department of Justice – Office of
    http://www.meganslaw.ca.gov

    As a result of a new law, this site will provide you with access to information on more than 63000 persons required to register in California as sex offenders

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Maeldron,

    Nem gondolok rosszat USA-rol ezzel kapcsolatban, de azt gondolom, hogy rossz a mintavétel.
    Az én környezetemben nem látok ilyen arányt, és bár természetesen rejtőzhet, el sem tudom képzelni, hogyan lehetséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Amerikában és úgy általában angolszász területen az erőszak kategóriába sokkal több dolog beletartozik, mint nálunk. pl nálunk mindennapos munkahelyi, iskolai stb zaklatásokért Amerikában komolyan büntetnek. Nem hiszem, hogy Magyarországon lenne mire büszkének lenni Amerikával szemben, mert a magyarnál szexistább népet nehéz találni Európában, és sajnos olyan doltok, amik máshol zaklatásnak minősülnek, itt teljesen természetesnek veszik, ahogy a családon belüli terrort is. Ennek ellenére nem tudom, mennyire hiteles ez a szavazás, mert teljesen más számot kapunk, ha mondjuk Baltimore-hoz hasonló, nem éppen közbiztonságáról híres nagyvárost, a szinte csak falvakat tartalmazó Wyoming államot, vagy a nemi erőszak amerikai központjának számító Alaszkát nézzük

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. Egy szuk magyarorszagbeli felmeres szerint az akkori minta alapjan( 1990) 90%-os volt az az arany ahol a csaladon belul valamilyen sexualis esemny tortent. (Nem az aparol es az anyarol van szo) A csaladon beluli sexualis eroszak sokszor idosebb rokon altal kezdemenyezett ( vizualis, vagy erinteses) tett, ami neha durvabb formaban is testet olt. A pszihiaterek vagy a lelkeszek ( nem a katolikusok) sokat tudnanak errol beszelni.
    Oroszorszagban torten hogy az osztalyban megeroszakoltak a lanyokat. Magyarorszagon a 70-es evekben rendszeres volt a lanyok tapogatasa, fogdosasa.
    Nincs kivetel, de ez az arany muszlemaknal meg ennel is rosszabb

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  13. Egyébként sajnos egyáltalán nem olyan meglepő ez az arány. Egyébként sajnos magyarországon a mai napig ha nem is rendszeres a fogdosás, tapogatás, mert kicsit talán javult a helyzet, de a szexuális zaklatás szinte mindennapos. Éppen tegnapi hír, hogy nem csak a nők, de a férfiak zaklatása is ugyanúgy sexual harassment lesz usaban egy új tervezet szerint, tehát ott foglalkoznak a problémával, magyarországon nem, még csak nem is tudják az emberek, mi a zaklatás és mi nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Szűk körű társaságom női tagjait soha nem tudtam kimozdítani az Óhazából, minden verejtékező kísérletem ellenére. Alighogy megjelent ez a cikk, telefonon felhívtam őket. Elmondtam nekik, hogy nehéz időt él Amerika. Napról-napra rosszabb lesz az élet.
    .
    – Most olvastam az Amerikai Népszavában, hogy minden ötödik amerikai nőt megerőszakolnak. – vágtam be a tragikus hírt fájdalomtól elcsukló hangon.
    Erre a hölgykoszorú egymás szavába vágva könyörgött, hogy azonnal intézzem el nekik az amerikai beutazási engedélyt ló halálban!
    .
    – Szó sincs róla, hogy még jobban rontsátok a statisztikát! – feleltem a bölcs ember szeretetet sugárzó hangján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. girbegurba: tapasztalataim szerint valahol 10-20% között lehet az arány nálunk, és annak körülbelül fele családon belül történik (apa, testvér, unokatestvér).
    .
    De lehet, hogy az én mintavételem sem reprezentatív.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Egy ferfit aki megeroszakol egy not vagy molesztal egy gyereket, en rovid uton 20 ev kenyszermunkara itelnek. Nem kenyelmes puha-pihi cellacskaban tevevel meg legkondival hanem MUNKATABOR jeleggel.
    …………….
    Az pedig termeszetes lenne hogy ez alatt a 20 ev alatt a munkaja jovedelmebol a koltsegein tul az osszes zseton menne annak akit megeroszakolt. Ha nem dolgozna akkor nem kapna enni. A vizet kaphatna ingyen.
    ………………

    Az viszont felhaborit hogy a nok (foleg az USA-ban ) ezt a kerdest olyan szinten tulzasba vittek aljas modon kihasznaljak hogy lassan nem lehet normalis tarsadalmi eletet elni veluk.
    ………………..

    BOTRANY hogy az embernek felnie kell ha egy nonemu embertarsaval kell egyuttdolgoznia, mert ha ez a ribanc minden ok nelkul ( vagy az ok az allas megtartasa vagy nemi potya karteritesi penz bezsebelese ) megvadolja az embert akkor ott all megbelyegezve meg akkor is ha bebizonyosodik hogy semmit nem tett.
    ………………….

    Es hany ilyen eset tortent tortenik minden nap !!!!

    …………..
    Orulnek ha nok ebben a fene nagy egyenjogusagban vegre fellepnenek ez ellen a jelenseg ellen is mert ez igy mar diszkriminativ rombolo es megalazo.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Tökös gyerek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  18. CommonSense
    2011. december 15. csütörtök
    23:52
    .
    Nem tudom, hogy melyik iskolába, osztályba jártál, de nálunk általában a lányok kezdték az ismerkedést. Ha a srác kicsit durvában mert közeledni és többet akart a kelleténél, akkor a többi fiú úgy elverte, mint jég a határt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. MrB!:”Magyarországon lenne mire büszkének lenni Amerikával szemben”

    EGYET MONDJ!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Tisztelt csa-csa! Talán a Nép türelme és bölcsessége az, amire nagyon büszkék lehetünk, valamint arra, hogy eltűrjük mostoha sorsunkat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Kerpács Winnetou

    Ez is erőszak!

    János és Kati már évek óta szerették egymást, de még szexuális viszony nem volt közöttük. János építész, Kati közgazdász volt.
    Aztán egyszer megtört a jég, mert János volt a kezdeményező. Egymáséi lettek.
    Amikor a boldog intim-időnek véget lett az ágyban, János elővett egy videoszalagot, majd elindította azt.
    A filmen Matolcsy kezdte magyarázni a gazdaság-politikáját. Kati könyörgött, hogy kapcsolja ki, mert nem tudja még hallgatni sem. De János hajthatatlan volt, végig levetítette Katinak a videót.
    Azóta útjaik elváltak. Kati pszichológushoz jár, János pedig építi tovább légvárait! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Nálunk nyolcadikban (13-14 éves gyerekek) hetente váltva délelőtt vagy délután volt tanítás. Az esti órákban előfordult, hogy zárlatot csináltak, és ilyenkor nagy volt a ricsaj, sikongatás. A fiúk meg-megsimogatták a lányok fenekét, akik formálisan sikoltoztak, de ők is élvezték a dolgot, és játszották a szerepüket. Az ilyesmit nem kellene erőszaknak beállítani.
    A munkahelyi, és általában hatalmi visszaélések komolyak, a családon belüliek szörnyűek. De a 20 százalékos “erőszak” életszerűtlen, különösen az USA-ban.
    Persze ha erőszaknak minősítik a nem túl visszafogott (primitív?) próbálkozásokat, rámenős kapcsolat-kezdeményezéseket, akkor talán. A szexuálisan gyegén ellátott személyek saját elképzeléseiket vetítik kívánt partnereikbe, és csodálkoznak, hogy visszautasítják őket. De vannak olyanok is, akik csak erőteljesebb próbálkozásra reagálnak, azt a férfiasság kritériumának vélik. Sok férfi is így gondolja, ezért próbálkozik közvetlen akciókkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. Mi számít nemi erőszaknak? Ha a fogdosás is (és miért ne?), akkor az arány – sajnos – tényleg magas. Itthon is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Sajat tapasztalatombol kiindulva(18 évesen) ez az arany stimmel, ami a baratnöim és ismeröseimet illeti. Utanaszamoltam. Söt magam is tanuskodhatom, hogy két kisérlet volt, ami engem illet, az egyik egy rendörauto volt, be akartak vinni igazoltatni (természetesen nem volt ra semmi indokuk), az autoban öten ültek és vihogtak. Nagy szerencsémre nem ültem be az autoba.
    Nem hiszem, hogy Magyarorszagon ez alatt lenne az arany. De a magyar nöknek eszükbe sem jut ezt kommunikalni, és nem készülnek felmérések e téren, és jatszuk a racsodalkozot. Egy kicsit ugy, mint ahogy ezt a kialakulo politikai helyzetet illeti. Ezek érzékeny informaciok, ezt senki nem veri nagy dobra, de szerintem még rossszabb annal, mint amire gondolni lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Egyre több gyermeket bántalmaznak 2011. szeptember 20. kedd | RR

Miért ejtik a vádat a bántalmazott nők? 2011. augusztus 21. vasárnap | RR

Megszólalt DSK vádlója 2011. július 25. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos