Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Gyurcsány, Gréczy és a fizetett szerelem 2011. május 14. szombat 15:07

  • Hozzászólások(79)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Gyurcsány, Gréczy és a fizetett szerelem

A kádári időkről ír Gyurcsány Ferenc, Aczél György “tiltó” rendelkezéseihez hasonlítja Gréczy Zsolt cikkének levételét a Népszava online-ról és blogjának eltávolítását a stop.hu internetes oldalról. Hívei felháborodva fogadják a történteket, a sajtószabadság durva sérelméről beszélnek, de a hasonlat némiképp sántít. Az érvelés több sebből vérzik.

Először is, minden szolidaritásunk azoké, akiket politikai vagy ideológiai okokból elhallgattatnak, eltávolítanak, akiket nem engednek megjelenni, publikálni. Gréczy Zsolttal is szolidárisak lennénk, bizonyos mértékig vagyunk is, de ebben az esetben nem egészen erről van szó. A Népszava és a stop.hu nyilván azért tüntette el Gréczy Zsolt írásait, mert pénzt akar kapni Puch Lászlótól a lap fenntartásához. Ez még Amerikából is látszik. Ebből a szempontból Gréczy valóban áldozat. De nézzünk egy kicsit a tények mögé.

Az említett orgánumok az MSZP pénzétől függnek. Lehet ezt kifogásolni, de Magyarországon kevés olyan újság létezik, amely ne valamelyik politikai tömörülés pénzéből élne. Akik nem közvetlenül onnan kapják a pénzt, valamilyen formában mégiscsak onnan kapják. A sajtónak ez a része azért sem képes a piacról megélni, mert a párt az általa nyújtott támogatásért cserébe szolgalelkűséget, szervilizmust vár el. A politikusok leadják a megrendeléseiket, és ezek az orgánumok azután, sok egyéb ok mellett, a megkövetelt pártosság miatt sem élnek meg a piacon. A piacképességet tehát megölik, de nem igazán tartják el őket.

A kiszolgáltatott helyzetben levő baloldali lapok a párt elnökéhez vagy azokhoz a pártvezetőkhöz nem fordulhatnak, akik úgy leckéztetik Gyurcsányt egy frakcióülésen, mintha a pártjukban minden a legnagyobb rendben lenne, és mintha ők nyertek volna kétharmados többséggel választást, és nem az ellenfelük. Ennek oka az, hogy ki sem látszanak a pártigazgató zsebéből. E vezetők tudomásul vették, hogy amikor az MSZP legális vagy illegális pénzeiből részesültek, azt a pártigazgató kegyéből kapták. Bár ez hamis értelmezése a helyzetnek, de így van. Ezért a párthoz közelálló médiának, ha élni akar, nincs más lehetősége, kuncsorognia kell a kasszánál. Annál a kaszánál, amiről szerintem a pártban senki nem is tudja, hol van, és talán még azt sem, mennyi van benne. A baloldal pénzével úgy bánik egy pártalkalmazott, mintha az a sajátja lenne. Gyurcsány aktivizálódott, és támadást intézett az MSZP jelenlegi struktúrája ellen, amely struktúra lényege éppen az, hogy mindenki a kasszakulcsot tartó ember markában van. Ezért a kasszakulcstartó ember nem akarja azokban a médiumokban látni Gréczy Zsoltot, Gyurcsány emberét, amelyeket “ő” tart el. Ha ezek a médiumok tőle remélnek pénzt, akkor neki kell engedelmeskedniük, ő a “kvázi” tulajdonos.

Ebben Gréczy csak egy porszem, az egész sokkal inkább a magyar sajtó sanyarú állapotáról, az egész rendszer elfogadhatatlan és tarthatatlan voltáról, azon túl pedig az MSZP belső viszonyairól szól. Arról, milyen színvonalú, mennyire kicsinyes embereknek rendelődik alá az újságírás, és maga az újságíró is, ha pártszolgálatba áll, mert pártfinanszírozásra szorul. A történet azt is pontosan mutatja, miért nem lehet ezt a pártot megújítani. Miért nem lehet gyógyítani, milyen rákos daganattól kapott halálos betegséget. Jól látható, milyen anomáliák vezettek nemcsak az MSZP összeomlásához, hanem a harmadik Magyar Köztársaság felszámolásához is. Abban Gyurcsány Ferencnek igaza van, hogy Aczél György egy művelt, intelligens ember volt. És bármennyire elfogadhatatlan is az ideológiai tiltás, azoknál a bandita módszereknél magasabb röptű szempontok vezették, amelyeket a demokrácia pártjainak pénzét illegális módon megszerző pártpénztárosok – a maguk intelligenciaszintjének megfelelően – használnak.

De.

Ennek a pártnak Gyurcsány Ferenc is volt az elnöke. Nem tudta felszámolni ezt a rendszert. Még a pártelnöki székből sem. Ezért nem is értjük, mire alapozza, hogy most majd ez sikerül neki. De annál még így is többet tehetett volna pártelnökként a baloldali médiáért, mint amennyit tett. Lehetséges, hogy van e téren Gyurcsány Ferencnek olyan érdeme, amiről nem tudunk, de amiről tudomásunk van, azt egy kerek számmal tudjuk kifejezni: nulla. A Fidesz ellenzékből hatalmas médiabirodalmat épített, létrehozta hazugsággyárait, míg Gyurcsány Ferenc nem hozta létre a balliberális oldal igazsággyárait. Azon kívül, hogy egyik jobbkeze, Gréczy Zsolt írogatott a Népszavába, sokat nem tett a baloldali sajtóért. Ezek után azt várni tőlük, hogy álljanak ellen a pártigazgatónak, akitől egyedül pénzt remélhetnek, enyhén szólva farizeus elvárás. Milyen alternatívát kínál ezzel szemben Gyurcsány Ferenc? Vagy azt várja, hogy az alig létező baloldali sajtónak ez a kis része is meneteljen büszkén a halálba, de ne engedje, hogy az ő beépített emberét, Gréczy Zsoltot kitegyék? Gréczyért (és Gyurcsányért) ítéljenek halálra egy több mint százéves lapot? És ha önként a sírba mennek Gyurcsányért (és Gréczyért), akkor milyen alternatívát kínál nekik? Belenyúl a milliárdokat tartalmazó zsebébe, amelynek egy részét semmivel nem különb módszerekkel szerezte, mint Puch (ne felejtsük el, hogy annak idején én írtam a 168 Órában a “Zöld kassza kliensei” című cikket), és ő fogja támogatni őket Puch helyett? Pedig szerintem Gyurcsány Ferenc jobb újságíró lenne, mint politikus, és újságíróként, laptulajdonosként most többet tehetne a magyar demokráciáért, mint politikusként. De Gyurcsány Ferenc most is akkora jelentőséget tulajdonít a médiának, hogy pártbeli ellenfeleit, még inkább az egész fideszes médiabirodalmat (kiegészítve most már a fideszessé tett közszolgálati médiával) Gréczy publicisztikáival és blogjával, valamint saját blogjával kívánja legyőzni. Sok sikert kívánunk a vállalkozásához.

Aztán azért sem dobálnánk meg kővel kiszolgáltatott kollégáinkat, mert Gréczy Zsolt publicisztikái egyrészről nem pótolhatatlanok, olyanokat mások is tudnak írni, másrészt az ő írásait nem a pártigazgató zsarolása miatt, hanem szakmai okokból is már régen ki kellett volna tenni a Népszavából. Az ugyanis nem megy, hogy amikor valaki az újságírásból elmegy egy politikus mellé tanácsadónak, sőt a Miniszterelnöki Hivatalban lesz főtanácsadó, akkor úgy tesz, mintha mi sem történt volna, és mint független értelmiségi, mint egy újságíró, továbbra is publicisztikákat közöl, méghozzá azokban a témákban, amelyekben mélyen elkötelezett. Gréczy Zsolt az én lapomban biztosan nem lehetne publicista addig, amíg kormányzati alkalmazásban áll, vagy később egy politikus tanácsadója. Addig nem újságíró. Írhatna félévente egyszer valamit, mint vendégpublicista, mint Gorbacsov a Timesban, de aláírva, hogy Gréczy Zsolt, a Miniszterelnöki Hivatal főtanácsadója. És nem úgy, mint újságíró. De ha ezt a cikke alá írja, még akkor sem publikálhat ott, ahol az újságírók. Ez szereptévesztés. És ha most annyira Gyurcsány Ferenc személyéhez köthető a munkássága, hogy emiatt kirúgják, majd a volt miniszterelnök maga is szót emel mellette, méghozzá a “fejtői szellemet” számonkérve, akkor szintén oda kellene biggyesztenie minden írása végére, hogy Gyurcsány Ferenc tanácsadója vagy médiamunkása. Nem tudom, de gyanítom, hogy Gréczy Zsolt azért írogathatott kormányalkalmazott létére a Népszavában úgy, mint egy újságíró, mert akkor Gyurcsány Ferenc – akit ő szolgált – volt a pártelnök és a miniszterelnök. Ha így van, Gréczy Zsolt előzőleg éppen olyan megfontolások alapján írhatott, mint amilyen megfontolások alapján most nem írhat.

Azt a durva poént nem szeretnénk kijátszani, hogy Gréczy Zsoltot nem kellene Örkény Istvánhoz hasonlítani, sem azokhoz az indokokhoz, írásokhoz, amelyekért őt szilenciumra ítélték. Maradjunk annyiban, hogy Gréczy Zsoltot nem az írásai miatt tették ki, hanem azért, mert Gyurcsány Ferencnek, a lapokat fenntartó pártpénztáros ellenfelének a támogatója. Ez még nem a sajtószabadság sérelme, ez az üldöztetés még nem hasonlítható a Kínában börtönbe vetett újságírók esetéhez. És ebben a minőségében akár szakmai alapon is megkérdőjelezhető a szerepeltetése. Ha újságíró akar lenni, akkor egy ideig nem is írhatna olyan témákról, amelyek korábbi munkaadóját, Gyurcsány Ferencet érintik. Ha pedig nem újságíró, hanem a volt miniszterelnök tanácsadója, informális segítője, médiamunkása, propagandistája, akármije, akkor ebben a minőségében kellene megjelennie, megjelölve ezt a státuszát, és nem úgy viselkedni, mintha egy szabad újságíró lenne, aki független és semmilyen közvetlen célt nem szolgáló gondolatait fejti ki. Ebben az esetben nem tarthat igényt arra, hogy bármilyen lap úgy közölje az írásait, mintha ő egy szabadúszó újságíró lenne.

Hacsak nem azt gondolja az MSZP bármely politikusa, hogy az általuk fenntartott újság az ő szolgálóleányuk, durvábban fogalmazva, a kurvájuk. A kurvákat viszont meg szokták fizetni. Most viszont ott tartunk, hogy a baloldali sajtómunkásokat kurvaként kezelik, elölről-hátulról kapnak, ami belefér, de meg se fizetik őket. Megkapják a megrendelőhöz illő szolgáltatást, de a pénzt nem teszik a párna alá. Ne csodálkozzon Gyurcsány Ferenc, ha miután prostituáltakká tették egy szép szakma munkásait, közös erővel bordélyházzá alakítottak egy nagy múltú történelmi lapot (leképezve a párt belső morális állapotát), megfosztották a legalapvetőbb szakmai szabadságtól és önállóságtól azt, most annak fekszenek le, aki fizet. A fizetett szerelemért fizetni kell. De Gyurcsány Ferenc úgy akar szeretkezni, hogy nem fizet. Az ilyeneket kidobják a kuplerájból.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 54 szavazatból)
Bartus László: Gyurcsány, Gréczy és a fizetett szerelem, 4.2 out of 5 based on 32 ratings

  • Hozzászólások(79)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

79 Reader’s Comments

  1. De Bartus úr! Emlékeim szerint Gréczy Zsolt nem újságíróként írt a Népszavába…másrészt, amit Gréczy Zsolttól és Gyurcsány Ferenctől számon kér, azt számon kérheti a Népszava és még nem tudom milyen újság újságírójától. Ők is kurvák.Ne mondja, hogy azért mert a jobb oldal kurva, az nem mentség a baloldal számára. Ez elvileg igaz..csak ez a helyzet nem most alakult ki…már az egész ország bordélyház.. már mindenki az árral úszik.Gyurcsány is örökölte ezt a helyzetet de ő megpróbál az árral szemben úszni. Gréczy Zsolt vele úszik.Ne szídja már őket Ezért a helyzetért nem ők felelősek.Mondhatja, hogy ne ússzanak az árral szemben, mert reménytelen, ..alakítsanak új pártot, új média birodalmat, stb, de ne szídja őket.
    Egyébként, ha valakinek eddig kétségei voltak az MSZP-én belüli belharc természetéről, az most megvilágosodhatott.Kibújt a szög a zsákból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (49 szavazatból)
  2. Nagyon találó az írás! Ezért jó az Amerikai Népszavát olvasni!
    Ezek azok az információk, amelyek az egyszerű olvasóhoz nem jutnának el. Gyurcsány ugyanúgy manipulál, mind a többi politikus, miközben magát természetesen tisztának, feddhetetlennek állítja be. Mindenki összeesküdik ellene, még a saját pártja is kiveti kebeléből. Tetszik a cikk utolsó két mondata.
    De hogyan tovább??? Tényleg nincs Magyarországon olyan párt, amelyre szavazni lehetne, amelyben bízni lehetne. És nincs olyan újság sem, amelynek hinni lehet. Minden oldalról manipulálni akarnak. Az ember magányosabb, mint valaha. Még az elátkozott Kádár rendszerben is könnyebb volt tájékozódni, igaz, nem volt ilyen magas számú a kiadványok száma. De egy kis Szabad Európa segítségével hozzájutott a szükséges kiegészítésekhez. Ma ezt a hiányt az Amerikai Népszava pótolja talán, mert egyformán kritikus a bal és jobb oldali politikával szemben. De a következtetés is szörnyű: nincs, talán nem is lehet független média. Magyarországon semmiképp. Tudniillik: ahhoz az kellene, hogy el tudja tartani magát: hirdetésekből, előfizetői hozzájárulásokból. Nem tudom megítélni, hogy lehetséges-e ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (26 szavazatból)
  3. Ha egy kis gerinc lenne a magyarországi Népszavában, akkor nem kurvul el, senkinek és semminek…. És ha amiatt, hogy nem kurvul el egy ilyen régi lap, tönkremegy, akkor menjen tönkre. Senki nem kényszeríti a Népszavát arra, hogy elkurvulva szólítsa meg a baloldali közönséget, hogy márpedig ő ne kurvuljon el, és harcosan álljon ki a demokrácia értékei mellett! Az is a demokráciához tartozik, hogy egy újságíró, ha kurvaságra akarják rávenni, akkor inkább nem ír, de nem lesz kurva. Ha a Népszava elkurvult, ezért ugyan már ne Gyurcsány legyen a felelős… Ezért is már Gyurcsány a felelős???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (39 szavazatból)
  4. Már csak azért is irtózatosan kártékony volt ez az Mszp/Puch beavatkozás, mert ezek után amikor az Unós elnökség után beindul a narancs gőzhenger és maga alá gyűri a nem narancsfüggő sajtót – teljesen hiteltelen lesz a Népszava és Stop.hu tiltakozása ellene. És ez teljesen független Gréczy szakmai kvalitásaitól. Itt a hitelességről, a vizet prédikálunk és bort iszunk-ról van szó.

    Viszont mindenben van valami jó. Amikor a tagságnak és a szimpatizánsoknak dönteni kell, hogy a Puch-pártban maradnak – vagy a Demokrata Párthoz csatlakoznak: nem is lesz kérdés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  5. Ha nem is teljesen, de most egyet értek Bartussal! Gyurcsány pártelnökként és miniszterelnökként nem sokat tett bele sem a pártba, sem a baloldali médiába. Emlékszem Vásárhelyi Mária könyörgő jellegű cikkére még Gyurcsány idejéből, hogy csináljatok már baloldali médiát. Valahogy akkor nem volt annyira fontos sem a pártstruktúra, sem a tagsági vélemény, sem a médiagründolás. Gréczy Gyurcsány tenyeréből evett, egy középszerű bértollnok. Miért kéne őt etetni más tenyérből? Szerintem rengeteg nála alkalmasabb is van a szakmában, akinek relevánsabb gondolatai vannak, mint hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal Messiása. Ezek a lapok már megsárgultak kedves elvtársak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -18 (26 szavazatból)
  6. Kertészné Horváth Ilona

    Ha minden sajtó, és újságíró ,politikai megrendelésre írnak akkor megkérdezhetem, hogy ön is valamelyik párt megbízását teljesíti kedves Bartos úr?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (32 szavazatból)
  7. Sajnos, alig marad már olvasnivaló egy normálisnak maradni akaró ember számára…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. Másként jár az agyuk

    Konfliktusom volt hosszú hónapokig a kórház főigazgató asszonyával. Lepusztult nagyvárosi intézmény, diktatórikus vezetés, megfélemlített orvosok, dolgozók. Elégedetlen betegek, akik inkább a szomszédos megyékbe vagy a fővárosba mentek gyógyulni. Tehetetlen fenntartó megyei önkormányzat. (aztán politikai alapon, a sok-sok balhé után kénytelenek leváltani a főigazgatót)
    Magyarázkodás, sunnyogás, nincs egyenes válasz az újságíró kérdéseire; hazudozás, bújkálás a nyilvánosság elől…
    Kínos. Kínos lettem számukra.
    Hogyan kellene tőlem megszabadulni? Hát úgy, hogy a főigazgató maga mellé vesz sajtósnak. Így befoghatja a számat, húzom majd a szekerét.
    Mondja a kolléganő a megyei közgyűlés elnökének: ezt nem tudjátok nála (mármint nálam) elérni. Nála biztosan nem.
    A válasz: de, van az a pénz, amiért…
    Ötszázezer forint. Ez kész vagyon (lett volna) nekem.
    A kolléganő felháborodva mesélte el behálózásom tervét, de lecsillapítottam: ne csodálkozz, másként jár ezeknek az embereknek a hatalmi érdekagya, el sem tudják képzelni, hogy van olyan ember, akit nem lehet megvenni.
    Pedig van. Szerencsére, nagyon sok. Igaz, nem nekik áll a világ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  9. Nem hiszem, hogy ma Magyarországon minden újságíró politikai megrendelésre írna. Mert nem csak politikáról írnak az újságírók, írnak másról is. – Kedves Kertészné, Bartus (és nem Bartos) úr nem szorul arra rá, hogy bármelyik magyarországi párt kegyeit keresse az írásaihoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  10. Gréczy “középszerű” bértollnok?
    Hogy lenne már az, ha ennyi mindent megtesznek azért, hogy az írásai ne jussanak el a baloldaliakhoz…
    Lehet, hogy “középszerűen” ír, de mégis, valamiért baromi fontos volt elhallgattatni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (46 szavazatból)
  11. Nagyon remek írás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (18 szavazatból)
  12. Orbán mindenkit előbb utóbb bedarál. Ki tudja mi folyik a háttérben? Van e titkos megállapodás a fidesz és az mszp közt, Gyurcsány kiiktatására?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  13. Azt gondolom,hogy most az esze helyett-amit becsülök- az indulatai vezérelték!

    Andrassew,Várkonyi bértolnok,kurva? Na-Ne

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  14. Bartus úr! Kapd be! Oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -17 (25 szavazatból)
  15. Tisztelt Bartus Úr!

    Néhány ellentmondásra már az előttem szólók is felhívták a figyelmét. Azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferenc, vagy Bartus László, sőt még én sem vagyok hibáktól és tévedésektől mentes. Ön sok írásában a demokrácia végéről vizionál Magyarországon, ám némi zsigeri indulatot is érzek Gyurcsány Ferenccel szemben. Olyan ez, mint “ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor azért”. Nos úgy gondolom, hogy miközben szűk fórumokon (nézze meg itt is ugyanaz a 15-20 ember szól hozzá) ekézzük a baloldalt, addig eltereli figyelmet arról, hogy valaki tenni akar valamit a fennálló viszonyok (MSZP, Magyarország) ellen. Én úgy látom, hogy az egy elismerendő és elismerhető törekvés, ha Gyurcsány Ferenc megpróbálja a rossz tendenciákat feltárni és megváltoztatni. Hogy nem jó eszközöket választ? Lehet. De az egyetlen, aki tenni akar. Hogy tehetett volna pártelnökként? Nos ezt kétlem. Ő akkor miniszterelnök is volt, annak a pártnak a miniszterelnöke, akit a jobboldal, sőt a saját pártja is (Öszöd) minden eszközzel próbált ellehetetleníteni. A helyében Ön szembe ment volna saját pártjával?Biztos, hogy akkor is azt írta volna, amit most? Egy kicsit az az érzésem, hogy Ön nem a magyarországi valóságból, hanem egy megközelíthetetlen álomvilágból szemléli a mindennapi “küzdelmünket”. Nincs kivel összeülni ma itthon, mert szinte mindenki hallgat, sunyít, lesi azt, hogy hogyan lehetne átállni, stb. Akik meg tennének, nos azok ezt kapják. Egyoldalú az írása. És Puch? És a szocialista párt egyéb tagjai, és a Népszava és a Stop megélhetési újságírói nem erkölcstelenebbek, nem hibásabbak?
    Nem tisztem és nem is feladatom védeni Gyurcsány Ferencet egy “mezei” középiskolai tanárként, de sokkal objektívebb újságírást szeretnék.
    Üdvözlettel: tepist

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (46 szavazatból)
  16. ezért szoktam le a hazai lapokról

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  17. Na az ilyen és hasonló dolgok miatt kellene az MSZP-nek kitakarítani a saját háza-táját. A sok hiteltelen megélhetési politikus évek óta keresztbe tesz annak az egyetlen embernek aki megtörhetné a diktátor uralmát. Elgáncsolták akkor is amikor miniszterelnök volt és most is keresztbe tesznek neki. Szerintem még rengeteg Szili féle alakok vannak abban a pártban. Jobban tenné GY.F. is ha nem próbálkozna ezt a korrupt bandát szelídíteni hanem egy saját pártban gondolkodna. Ezekért nem kár és nem fognak sohasem tisztességesek lenni. Amennyiben így megy ez továbbra is akkor hosszú időre elbúcsúzhat a baloldal a politikai élettől. Orbán és bandája röhög a markába. Nem véletlenül kerülnek ki az MSZP belső ügyei a MN nevezetű nyomdai termékhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  18. Husz János Puszita

    Gyurcsányt büntibe tették, várható volt. Tudom a cikk nem erről szól, arról nem alkothatok véleményt, mivel nem értek hozzá. Apropó nem tudja valaki véletlenül, miért laposodott el annyira a 168 óra online?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Így igaz, ahogy le van írva.
    Visszagondolva, Gyurcsány is igét hirdet az áldozatvállalásról,de ő, bár tehetne, szövegelésen kívül nemigen tesz mást.Nem vitatom, hogy elhivatottnak érzi magát a bal oldal újjászervezése érdekében, de mint tehetős ember, áldozhatna is anyagiakat.
    És igen, a baráti társasággal mi is azt vártuk, hogy előre gondolkodva helyet szorít magának a médiákban. Ám erre hiába vártunk.Nagy stratégának erre gondolnia kellett volna.
    Ami Gréczyt illeti, én nem vagyok oda az írásaiért.Egy talpraesett középiskolás is tud olyan dolgozatot írni, ahol csak az kritérium, hogy elkötelezettként fényezzen valakit.
    Kupleráj… A kurvák megunták az ingyér jót, és ki fogják dobni a házból is.Ha ezt sem látta előre, akkor megérdemli…
    Van egy olyan érzésem, hogy Ő maga sem tudja hogy mit akar.Számtalanszor odaér a folyóparthoz, de sosem megy át rajta.Fél a mély víztől?Ennyi idő alatt már megtanulhatott volna úszni is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (27 szavazatból)
  20. Kedves bumburi.
    Számtalanszor odaér a folyóparthoz, de sosem megy át rajta.Fél a mély víztől?Ennyi idő alatt már megtanulhatott volna úszni is…”
    Az a gond ha akarna ugrani és visszarántják akkor hiába szeretne átmenni a folyón.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  21. Tepist úr, Ön téved, és megtéveszti az olvasókat is. Először is, itt nem ugyanaz a 15-20 ember szól hozzá, csak a legaktívabbak között válogatva 100 kommentelőnek írtam levelet a Kohányi Társaság ügyében. Attól tartok, Ön az, aki nem objektív. Az én cikkem nem szépíti senki szerepét, és nem is bírálja annál jobban, amíg a felelőssége tart. Ön a saját elfogultságát kéri számon rajtam, mert az egyik oldal, Gyurcsány Ferenc mellett elkötelezett. Én nem vagyok az egyik oldal tekintetében sem. Ezt tartom a helyes pozíciónak, ez nem “álomvilág”, hanem az egyedül elfogadható nézőpont egy újságíró számára. Az objektív újságírás alapja ez a pozíció, nem az Ön pozíciója, amikor az egyik fél oldalán áll. Nincs semmi baj ezzel, Ön ezt megteheti, csak ne nevezzük objektív nézőpontnak. Az objektivitás nem az, ahol az egyik oldalon elkötelezett olvasó áll. Ön téved, amikor azt gondolja, hogy én “zsigeri indulatot” érzek Gyurcsány Ferenccel szemben. Ennek ellenkezője igaz. Én rendkívül nagyra tartom őt, szurkolok neki, még ha nem is értek vele mindenben egyet. Olyan kiváló újságírónak tartom, hogy még az Amerikai Népszava website Magyarország rovatának vezetését is felajánlottam neki. Mindig arra biztatom, hogy újságot csináljon, mert egy újsággal fel lehet építeni az ellenállást, és meg lehet dönteni egy diktatúrát, de egy bloggal nem. Azért is válaszolok Önnek, hogy rámutassak egy eléggé elterjedt hibás nézőpontra. Az emberek azt hiszik, hogy aki őszinte, kritikus, az nem barát. Ez tévedés. Nagyobb barát az őszinte ember, mint az, aki hízeleg. A Biblia még óv is a hízelkedő emberektől, mert a nyelvükben tőr van. A nem hízelgő őszintéket nevezi barátnak. A Magyar Szocialista Párt legnagyobb barátja ma én vagyok, aki sokadik cikkemben mutatok rá a problémájuk lényegére. Soha nem lehetnek eléggé hálásak nekem azért a segítségért, amit az őszinte cikkeimmel írok. Ez a sajtó dolga. Ez szolgálja az ő javukat. Sajnálom, ha ezt nem ismerik fel. Hasonlóképpen a szimpatizánsaikkal szemben sem az egy újságíró feladata, hogy hazudjon nekik, és azt írja, amit hallani szeretnének. Hanem az ismereteivel, lényeglátásával segítse őket, inspirálja a gondolkodásukat. Lehetne propagandacikkeket írni. De annak a vége az lesz, ahol most az ország, a pártjuk, a kedvenceik tartanak. Az nem véletlenül van így, és nemcsak a gonosz ellen tehet róla.
    Őszinte tisztelettel és nagyrabecsüléssel, Bartus László

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  22. Disznóság, hogy engedjük! Mi, munkások nem védjük meg !
    Minden igazi munkás álljon mellé!
    Hol is vannak?
    A panelban ! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  23. Husz János Puszita

    Kedves Bartus László! Nekem tetszik az éleslátás, szókimondás, elfogulatlanság. Érzés van az írásaiban, nem titkolja az indulatait sem. Az éles kritika néha kíméletlenségnek tűnhet, de még barátok közt is szükség van rá olykor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  24. Egyetértek Bartus úr Tepist úrnak címzett válaszával. Az MSZP belső harcait nem látom át, nem is nagyon értem. Ami a legfontosabb (kellene legyen), az őszinteség. Mindenkitől, mindenkor, mindenhol. Azt is tudom, hogy a stratégák és taktikusok ezt mellőzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  25. Az egy masik érdekes probléma, hogy hol van az mszp kassza?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. Gréczy Zs nem középszerű bértollnok…ellenkezőleg, ő pont nem bértollnok…oda ír , jegyzetel, ahová tud és amit ír az mindig bátor és jó. De nem újságíró. Ő, ahogy az öltözködéséből látom, egy csóró értelmiségi, aki jó ügyeket szolgál és okos.
    Úgy látom, az “osztályharc” élesedik…Gyurcsányt eltávolítani, elhallgattatni akarók és mellette lévők között… Ezt használja ki a Fidesz..nem véletlenül hívta meg őt pont most Polt Péter a feljelentés után 2 évvel Egy kicsit foglalkoztatni akarják, egy kicsit kikapcsolják a harcból, mert a Fidesznek az MSZP addig veszélyes, amíg Gy. F. ott van. Egy kicsit be akarnak segíteni, hogy ki tudják köpni, ha már lenyelni nem tudják GyF_t az MSZP-ben.Mert ugye most patt helyzet van. Se kiköpni se lenyelni. De ha az MSZP Gy.F-t cserbenhagyja, vagy kiköpi, akkor a szavazótáboruk feléről lemondhatnak.Akkor az MSZP-nek vége. Bonyolult dolog ez. És még van sok más szempontom, amit nem írok ide. Hagyjuk a harcot Gy. F-re és becsüljük meg érte. Az Orbán kormány leváltása sürgős lenne.. de nem lehet az időt siettetni. Gy. F-nek igaza van,nem elég leváltani, kidolgozott egyeztetett program is kell.Türelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  27. Kedves Avi!
    Ez a megállapítás szerintem nem helyes:… ha akarna ugrani és visszarántják, akkor hiába szeretne átmenni a folyón.
    Hangsúlyozom, hogy ez csak az én meglátásom, és lehet hogy nem jó szemszögből nézem:néha akar ugrani, néha meg nem.Ez az ugrás csak tesztelés. Ráadásul nem igazán akarják visszarángatni, és ennek ellenére meghátrált megint az ugrástól.
    Nincs egy igazán eltökélt célja,ez a tesze- toszaság az eredmény. Többet árt, mint használ az MSZP-nek ezzel a határozatlansággal.
    Tévedés ne legyen, érte beszélek, és nem ellene!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  28. Nem értek egyet a cikkel. Tudom ez nem sok vizet zavar. Nagyon sokat írtuk, hogy nincs sajtótámogatás nélkül meg az MSZP. Szerintem nem Gyurcsánynak kellett volna megszerveznie, hisz a pénztárnok akkor sem ő volt. Nem a pártelnök feladata. Azért van mellette annyi “ingyenélő”. Ami Gréczyt illeti. Sajnálom, hogy így járt. Amerikában biztos nem ez történt volna vele. Vagy mégis?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  29. Buszke akarok lenni az orszagomra, buszke akarok lenni a kovetkezo miniszterelnokre, akit ugy fognak hivni Gyurcsany Ferenc!
    /oregassszony vagyok, nem naiv leanyka, de meg hiszek a mesekben/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  30. Azt hiszem először nem értek egyet Bartus úr cikkével, és Tepist véleményét támogatom. Mintha úgy tünne, hogy ezúttal Bartus úr is annak akart megfelelni (Puch) aki fizet, csak nem? A baloldal minden bajának Puch és eszme társai az okozói. Az “eszme” persze itt nem volt jó szó, a zseb megtömése nem eszme kérdése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  31. A Gréczy cikk megjelent a napilapban.
    Azaz nem tudatos akció volt, hiszen mindenki olvashatta.
    Olvasta is.
    Csakhogy amikor valaki – gondolom Mesterházy a Jókai utcában – elolvasta a cikk tartalmát, betelefonált a Népszavához, hogy vegyék le a honlapról.

    A cikkből ez adhatott okot a cenzúrára:

    ” Nem tudom miért, de némelyekben pánik tört ki a pártszavazás kapcsán

    ..Sokan még a mai MSZP-ből is kudarcnak látják a nyolc évet.
    Márpedig az a párt, amely befelé fordulva felejteni akar, amely ne képes kiállni saját, az ország sorsát befolyásoló korábbi döntései mellett, az képtelen lábra állni.”

    Amúgy éppen most kapott a Népszava és a Stop is 12 milliót A Gyurcsány vezette Táncsicstól.
    6 milliót kapott a Klubrádió és a 168Óra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  32. Én úgy emlékszem – a lap előfizetője vagyok – , hogy Gréczy amíg főtanácsadó volt, oda is írta, hogy az.
    Amúgy újságíró, s most mint újságíró ír (t).

    Érdemes elolvasni Andrassew Iván ÉS-beli cikkét az Ezeknek? címűt.
    Abban leírja, hogy majd visszatér a Népszava ügyeire.
    Amúgy ezek az ügyek arról szólnak, hogy hogyan viszi ki a pénzt Puch a Népszavától.
    Azaz hiába pénzeli az MSZP a lapot, az a pénz visszaáramlik (pénzmosás) Mesterházyékhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  33. Gyurcsánynak legjobb tudomásom szerint nincs 3 milliárdja, márpedig a fidess rossz nyelvek szerint ennyit költött a média birodalmára. Nem is győzi törleszteni, Csányi vagyona tavaly 30 %-al nőtt. Tehát álságos a szemére vetni, hogy egy eleve reménytelen ügybe nem tölti bele a vagyonát, mint a Danaidák hordójába.
    A szakadékon nem lehet több kis ugrással átjutni – a vagyonból képzett trambulinra később még nagy szükség lehet. Ha jól tudom, Obama sem a családi vagyonból kampányolt!
    Egyébként azzal az olvtárssal értek egyet, hogy lehet akármilyen gyenge, mint újságíró Gréczi szakmai szemmel – VALAMIT tudhat mégis, amiért pont őt akarják elhallgattatni.
    Gréczi, mint szamizdat. Megáll az ész!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  34. Kedves Bartus úr! Számomra nagyon fontosak az írásai. Még akkor is, ha nekem nem esik jól olvasni az esetleges negatív véleményét Gyurcsány Ferencről. Ezt az írását is nagyra értékelem, és nem gondolom, hogy azért, mert távol van tőlünk, ne lehetne pontos és reális meglátása az itthoni dolgokról.
    Gréczy Zsolt nem azért volt fontos a számunkra, mert olyan nagyon okos dolgokat írt, hanem azért, mert a támaszunknak és a véleményünk kimondójának éreztük őt, és főleg azért kedveljük, mert bármi és bárki ellenében is, kiáll Gyurcsány mellett.
    Azzal is tisztában vagyok, hogy Gyurcsány Ferencnek számtalan olyan hibája van – amelyeket Ön is említett már írásaiban -, amelyek miatt talán nem a legalkalmasabb személy arra, hogy a magyarországi demokratákat összefogja.
    De egyelőre nincs más személyiség, csak ő.
    Ha ő nem lenne, az Mszp már régen beevezett volna – vagy már talán be is evezett – a fidesz kikötőjébe. Gyurcsány volt az, aki akár az alkotmányozás, akár a nemzetbiztonsági bizottsági elnökség, akár a köztársasági elnök személye, az Mszp mumifikálódása ellen felemelte a szavát.
    Ostorozzák jobbról, szélsőjobbról, és ostorozzák balról. Valóban foglalkozhatna inkább azzal, hogy a kötcsei emlékiratait írogatja, és biztosan számtalan kellemetlenség éri őt és a családját a politikai tevékenysége miatt.
    De ő az, aki szót ért a baloldali egyszerű emberekkel. Nem játssza meg magát, és szerencsére nem megalkuvó típus, és főleg, nem gyáva.
    Igaz, nem egy olyan monolit személyiség, mint Orbán Viktor, de gyanítom, egy pszichológiai vizsgálaton neki nem javasolnának annyi kezelést, mint amennyit Orbánnak…
    Sajnálom, hogy odáig jutottunk, hogy már minden balliberális és baloldali összefogást támogatnunk kell. Mert ezek szerint eddig sokkal több támogatást kaptak a baloldaltól, míg az hatalmon volt. Másik probléma lehet az, hogy nem csak az átlagemberek vannak megfélemlítve, de a vállalkozások is: ugyanis sok vállalkozás nem meri reklámoztatni magát ezeken a médiafelületeken. És ez nagyon sok pénzveszteség lehet.
    Ilyen például a Klubrádió esete is, amely a hallgatók támogatásából is tartja fenn magát. De ilyen a magyarországi Népszava is. Nem is sorolom ezeket.
    Én sajnálom az újságírókat, akik elveszíthetik az állásukat, ha befuccsol egy napilap vagy rádió, de az egész országban ez a helyzet: mindenki félti az állását, mert ki tudnak rúgni úgy embereket, hogy abból soha nem derül ki, hogy a politikai nézetei miatt rúgták ki…
    Gréczy Zsolt egy kicsit jelkép is volt a számunkra. És nehéz tudomásul venni, hogy mondjuk 40 ember állása fontosabb, mint az ő blogja, de tudomásul vesszük. De az is biztos, hogy ez a magatartása a lapnak nem szimpatikus, és szánalmas, hogy így kell működnie.
    A legundorítóbb azonban számomra az az ember, aki felemelte a telefont valahol, valamikor, és odaszólt, hogy vagy Gréczy blogja eltűnik, vagy nincs több támogatás…
    Szomorú ország ez így, bizony! Szomorú, hogy az állását félti mindenki és a jövőjét, és megalkuszik patkányoknak!
    Kedves Bartus úr! Remélem, nem írtam olyasmit, amivel megbántanám, mert nem szeretném; mint írtam, számomra nagyon sokat jelent az Ön véleménye. További jó munkát kívánok. Adelheid.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  35. Bartus úr írása igaz mind érvelésében mint következtetésében. Nagyon fontos lenne, hogy a baloldali sajtó ne kössön olyan alkukat, amelyek szakmailag vállalhatatlan következményekkel járnak. Gréczy Zsoltért a könnyem nem hull, már azt is kétségbeejtőnek tartottam, hogy egy ilyen kvalitású ember lehet miniszterelnöki főtanácsadó, az meg egyszerűen szánalmas, ahogy az egykori pozícióját most használja. Féltem a Népszavát: maga alatt ássa a gödröt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (16 szavazatból)
  36. Hozott anyag, ami találóan lényegi; egy komment kópiája, forrása a link. A kapcsolat.hu portálon alig pár percet ért meg, a véleményszabadság jegyében – törölték.

    Háttér: A kapcsolat.hu Gyurcsány Ferenc igazgatása mellett az MSZP kasszájából táplálkozik.

    Az idézet:

    “Gyurcsány ellenlábasait nem a Fideszben, az MSZP-ben kell keresni.

    1-kinek az érdeke?
    2-hol kezelik a nyilvántartásokat?
    Ki az MSZP pártapparátusának vezetője?–Puch László
    Ki Puch László FIDESZES mentora?–Simicska Lajos
    Kinek van befolyása a Magyar Nemzetre?–Simicska Lajos
    Ki dolgozik ezerrel Gyurcsány kicsinálásán?–Puch László”

    http://nol.hu/belfold/gyurcsanyek_feljelentik_a_magyar_nemzetet

    Más: nem kellene az írásban a két Népszava ismeretében az egyik mellé odatenni, hogy a magyarországi Népszava, illetve a nepszava.hu az említett sajtótermék? Ez is, az is Népszava (.com, ill, .hu), jobb lenne tisztázni, mikor melyik az érintett. Újoncok ugyanis mindig vannak, akik bizonyára nem értik, ki kicsoda, mi micsoda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  37. Megáll az eszem! Milyen félreértelmezett vélemények Gréczy Zsoltról.Ő az egyik legkiválóbb értelmiségi, a Dem. Charta alapító tagja, okos, bátor, és mindenkor kiállt Debreceni Józseffel, Bauer Tamással együtt Gyurcsány Ferenc mellett. Vagy ők is középszerű bértollnokok?
    Bezzeg a jobb oldalon, ott nem fintorog senki, pedig hányni is indokolt lenne. Itt meg az egyetlen politikuson rágódnak, nyavalyognak, finnyáskodnak .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  38. A hazai Népszava eddig a baloldali szimpatizáns olvasók lapja volt. A Gréczy- üggyel nyíltan az MSZP pártlapja lett, de a baloldali olvasóknál hitelvesztetté vált.
    Vajon az MSZP hosszabb távon is finanszírozni akarja/tudja a lapot az olvasók és baloldal iránt nem közömbös vállakozások hirdetései helyett? Ha a párt anyag okok miatt nem támogatja tovább, az a lap végét jelenti, mert a korábbi lapvásárló olvasókra – hitelvesztés miatt – aligha számíthatnak.
    Átgondolták, mit tettek? Célirány a mélyvíz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  39. Gréczy Zsolt írásai a továbbiakban, és az ominózus ügy itt olvasható:

    http://greczy.blog.hu/2011/05/13/kicenzurazva#comment-form

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  40. A pártfinanszírozós témához újabb hasonló vélemény Pupu blogjánál, a link alatta:

    “régóta tudott dolog, hogy a Simicska és a Puch már évekkel ezelőtt felosztotta maguk között az országot. teljes békében….”

    http://bolcspupu.blogspot.com/2011/05/mar-megint-bizalmas-informaciohoz.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  41. Andrassew blogjából:

    Egész életemben szegény voltam, de nem reménytelenül, ami azt jelentette, hogy a jobb időszakokban nem huszonötödikén, hanem csak huszonkilencedikén fogyott el a pénz. De azt soha nem gondoltam volna, hogy 59 éves koromban munkát kell keresnem. Bármilyet. És nem azért, mert megszűnik a munkahelyem, nem azért, mert sikertelenül dolgozunk, hanem azért, mert elzárják a csapokat, nincs reklám, és hiába veszik egyre többen a lapunkat, hiába hallgatják egyre többen a rádiónkat, nincs bevétel. Illetve kevesebb, mint amennyi a minimális létfenntartáshoz kell. Így aztán szorgalmas munkával elértem, hogy a 2002-es bevételeim hatvan százalékát keresem.
    Sose gondoltam volna, hogy valaha odáig jutok, hogy vagy a telefonszámlát fizetem be, vagy az internetet. Vagy a gázt, vagy a villanyt. Vagy eszünk, vagy bemegyek dolgozni, mert egyszerűen nincs pénz benzinre. Hogy naponta várom, mikor tiltja le az APEH – vagy most mifene – a fizetésemből a tartozásokat, ahogy ezt pár hónapja tette. Nem csoda, hogy ebből magas vérnyomás meg cukorbaj lesz.
    Mindegy, ez van.
    http://www.andrassew.blogspot.com/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  42. Gyurcsánynak is javasoltam, itt is leírom azon véleményemet, hogy ha nem tud megbírkozni a Puch-Simicska féle tengely “áldásos” ténykedésével ,annak felszámolásával, lépjen ki az MSZP-ből, s alapítson új pártot (ill. most már szinte kész a Demokrata Párt). Hagyja ott azt a fertőt ,s az MSZP az SZDSZ, MDF sorsára fog jutni. Megérdemlik. Puch, meg a többi megélhetési “baloldali” főzze tovább a pecsenyéjét, de legalább ne baloldali szinezet mellett (amögé bújva).
    Így csak megvezetnek sok baloldali érzelmű embert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  43. Nekem az a gyanús a magyar Népszavában , hogy haggyák ottan mocskolódni az ajja-nácikat.
    Ajjanáciba belekell folytani a szót , ha eleget akarunk tenni a Fegyverszüneti Megállapodásban elvállalt kötelességünknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Undorító ez az ország az összes gyáva féreggel mik úgy csüngnek rajta mint szopós malacok a kocán!Undoritó az összes rongy rázó nagy Magyarral kik döngetik a mellüket magyarságukra a “cigány soron” de haza menve azon ügyködnek hogyan ne fizessék meg a köz terheket,s hogyan lophatnának maguknak valamiképpen még többet! Undorító ez az ország amit olyan hülyék laknak hogy 300 forint vizit díjért ölre mentek ,öt milliárdért “nép szavaztak” hogyan ne fizessenek valamiért de most gyáván otthon hőbörögnek miközben Orbán el lopja a jövőjüket s a múltjukat is.Undoritó hitvány féreg mind,meg érdemli a sorsát sőt még többet is.Undoródom magamtól is hogy nem mentem el mikor meg tehettem volna,gyáva voltam s mostanra szégyellem hogy magyar vagyok. Gyáva népnek nincs hazája,meg érdemelné e “nagy” nemzet hogy el tapossák. Olyan a jövője egy népnek mint a múltja s ha le veszem a meg bocsájtó szemüvegem ettől a múlt tol hányingerem van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  45. Tisztelt Bartus Úr!

    Nyilván Ön jobban belelát a média finanszírozásának ügyeibe, ezért reálisan írja le a Népszava és stop.hu helyzetét.

    Ez azonban nem mentség arra, hogy ezek az orgánumok, amelyek, különösen a Népszava élharcosai voltak a FIDESZ-médiatörvénye elleni küzdelemnek – megjegyzem eredménytelenül – legyenek mintapéldányai a cikkeket kicenzúrázó sajtótermékeknek.

    Ha Önnek igaza van, s miért ne lenne, akkor a stop.hu és a Népszava nem független orgánum, de nem is párt média, hanem az MSZP pártpénztárnokának a szócsöve.

    A megtörtént események nem Gréczy Zsoltról és Gyurcsány Ferencről szólnak elsősorban, hanem a CENZÚRA gyakorlati alkalmazásáról. Pontosan úgy, ahogy – a valamit-valamiért elv – miatt Ön által nagyon helyesen támadott ATV és Hit Gyülekezet kapcsolatában történik. Igaz ott konrét kicenzúrázás nem került napvilágra, de a vak is láthatja a műsorfolyam és az internetes honlap gyökeres átalakulását, a műsorok megszelidülését és a pártsemmleges témák túlsúlyba kerülését, az új arcok (riporterek és beszélgető-partnerek) cunami szerű megjelenését.

    A CENZÚRA alkalmazására viszont semmi nem adhat felmentést, történjen az bármilyen hatásra. Nem gondolhatják ugyanis ezeknek az orgánumoknak a főszerkesztői, hogy a történtek után hitelesnek tekinthetem lapjukat vagy hirpoltáljukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  46. A fentiekből is jól látszik, hogy az MSZP-n belüli ellentétek miatt a helyzet éppen
    most lett alkalmas arra, mely szerint Gyurcsány Ferenc a saját pénzén egy külön bejáratú pártot hozzon létre. Elvégre a cél Orbán leváltása. Ez pedig az eddig látott
    baloldali taktikával és stratégiával nyilván nem érhető el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Ebben az ügyben tényleg ez a legnagyobb baj. Egy lap meghatározott táborhoz szól és a hitelességéből él. Ez után az “esemény” után kénytelenek leszünk a Népszava cikkeit is legalább olyan gyanakodva figyelni, mint az ATV-t, (és most már a Kapcsolat.hu-t is) pedig korábban legalább abban hihettünk, hogy a baloldalnak VAN hiteltérdemlő médiája, még ha kevés is.
    Viszont továbbra is állítom, ha nagy múltú újságok csak tengődnek, egy újonnan indított biztos csőd – márpedig arról, hogy mennyit lehet beönteni egy ilyen célra, Bartus úr köteteket tudna mesélni.
    Ha a Népszavában nem mernek hirdetni – abban sem mernének, sőt az előfizetést sem mernék sokan megreszkírozni.
    Az egyetlen járható út szerintem a külföldi szerveren futó online újság – az meg már van: Amerikai Népszava. Minek amellé még egy?
    Gyurcsánynak van saját profilja a Facebookon, amit akar közölni – azon megteheti. No meg remélem a Demokrata Párt a megindulása után csinál honlapot (fórummal: ami az MSZP.hu-n sajnálatosan “eltűnt”, nem elérhető)
    Egyébként meg illene tanulni a Jobbiktól, akik profi módon kezelik a XXI. századnak megfelelő honlapjukat. Pl KINYOMTATHATÓ verzióban közlik a cikkeiket, tehát elég 1 faluban 1 ember internettel és nyomtatóval, hogy minimális költséggel papíron is eljuttassák többekhez a mondandójukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. Én szorítok azért, hogy Gyurcsánynak sikerüljön célt érni az MSZP átalakításában ,de tartok tőle, hogy nem ér célba. Egy új párt saját pénzből történő alapítását azonban nem ajánlanám. Célravezetőbb lenne, ha visszavonulna a politikából, gyarapítaná milliárdjai számát, és mint nagytőkéshez illik, a neki tetsző politikusokat pénzelné, mint teszik ezt mások. Egy két évtized alatt olyan hatalomra tehet így szert, hogy ilyen oránfidesz bandákat mellényzsebből fizetne ki. Emlékezhetünk arra, mit csinált Maggi néni idelyén Soros az angol fonttal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  49. Gonoszka ! A panelben / csak az épült évtizedekig / nem minden lakó munkás, pre humán, proli, ahogy azt anno definiálta a jobboldal gyűlöletében…Nagyon is heterogén a lakók összetétele…De ettől még össze kellen fogni a baloldalért, jelenleg az egyetlen alkalmas vezetőért, Gyurcsányért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  50. Azt tudjuk, hogy a politikus milliárdos, de vagyonnyilatkozata szerint minden pénze cégében fekszik, megtakarítása nincs. Tavalyi bevallásában az szerepel: Gyurcsány 114 milliós osztalékot kapott vállalkozásából, de Daróczy Dávid volt kormányszóvivő szerint azt szűkebb családja és távolabbi rokonai hétköznapi kiadásaira fordította.
    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/gyurcsany-80-millios-nyaraloja-2002829?nocache

    Lenne miből támogatnia egy lapot, csak hát tudjuk, hogy Feri nagy fogász. A DK sátorra még a vékonypénzű nyugdíjasokat is letarhálta.:(
    http://kapcsolat.hu/blog/erkolcs_es_penz

    ”Nem kivenni kell a politikából, hanem beletenni. Munkát, tehetséget, és néha pénzt”- mondta ő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos