Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Málenkij robot 2011. május 20. péntek 8:09

  • Hozzászólások(79)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Málenkij robot

Ha nem vette volna észre valaki, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének új társadalmi modellje körvonalazódik a szemeink előtt. Amikor Orbán Viktor azt mondta, hogy egymillió új munkahelyet teremt, nem beszélt a levegőbe. Nem igazak azok a vádak, amelyek szerint úgy vette át a hatalmat, hogy fogalma sem volt arról, mit akar csinálni. Nagyon is pontos elképzelései vannak, csupán a mi fantáziánk volt túlságosan szegényes, földhözragadt, hogy ezt megértsük. Azt gondoltuk, hogy az egymillió új munkahely úgy jön létre, hogy beindul a gazdasági növekedés, fellendül a fogyasztás és a termelés, az újságok tele lesznek álláshirdetésekkel. Állásinterjúkra járunk, mindenki a képességének megfelelő munkák között válogat, és elhelyezkedik a neki legjobban tetsző állásban.

Álmunkban sem gondoltunk arra, hogy a munkahelyek nem szaporodnak, hanem megszűnnek, az egymillió új munkahely pedig úgy jön létre, hogy összefogdossák a munkanélkülieket, és kényszermunkára terelik őket. A bejelentett tervek szerint közmunka-hadosztályokat állítanak fel, ezekbe zsuppolják a munkanélkülieket, és az ország különböző részeibe szállítják őket dolgozni. Nem egészen úgy képzeltük a rendet, hogy a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium irányítása alatt terelik a munkahelyüket elvesztő kényszermunkások hadosztályait dolgozni. Ez a két minisztérium gyűjti majd össze a munkanélkülieket, a híradások szerint ez a két tárca tudja megszervezni a munkások mozgatásának bonyolult logisztikai hátterét. A BM-ben külön államtitkárság foglalkozik a közmunkás hadosztályokkal. Hende Csaba honvédelmi miniszter és Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes tart közös munkaértekezletet azoknak, akik ebben részt vesznek. Hogy papra mi szükség van, azt nem tudjuk, hacsak nem az, hogy feladja az utolsó kenetet a hadosztályoknak, vagy a mennyei jutalommal vigasztalja őket. Ezek az emberek ugyanis kizsákmányolt rabszolgák lesznek. Kapnak szenteltvizet, és boldogok lesznek, mert övék a mennyek országa.

A „munkások mozgatásának bonyolult logisztikai háttere” akkora lesz, hogy csak a hadügy- és a belügy képes koordinálni. Ez érzékelteti, mekkora méretű csapatmozgásokról van szó. Utoljára ilyen méretű logisztikai munkát a zsidók deportálásánál végzett el a magyar közigazgatás, tegyük hozzá, kiváló eredménnyel. A gázkamrák nem bírták a tempót, ahogyan a magyar csendőrök küldték a transzportokat. Tapasztalat és gyakorlat tehát van.

A terv a hadosztályok megtervezésénél, a közmunkások felügyelőinek csatasorba állításánál tart. Ehhez kellenek a nyugdíjas rendvédelmiek, ennek érdekében folyik az alkotmánymódosítás. Az egymillió munkahelyet elfoglaló közmunkássereget a korkedvezményes nyugdíjból visszahívandó 30 ezer egykori rendvédelmi dolgozó felügyeli majd. Orbán Viktor Nemzeti Együttműködésre épített rendszere több legyet üt egy csapásra. Munkára kényszeríti azokat, akik jogszerű nyugdíjukat eddig otthon élvezték. Ezeknek csak kisebb hányada csaló. Ezzel a társadalom nagyobb részét kitevő frusztrált és irigy rétegnek örömöt szerez. A nyugdíjasok visszahívásával 30 ezer szakképzett, ingyen hajcsárt kap. Ezek majd kiélik a mérgüket, és bosszút állnak azokon, akiket felügyelnek. Ez is haszon. A hadosztályokban sínylődő, közmunkára kényszerített munkanélküliek féken tartása lesz a feladatuk. A munkanélküli hadtestek révén pedig több százezres ingyen munkaerőhöz jut, mert ha jól sejtjük, ezek az emberek az eddig ingyen kapott járandóságukért dolgoznak meg. Zseniális terv, kipróbált. Kiválóan működött már Mussolini Olaszországában és a hitleri Németországban is. Kis magyar Gulág. A bűnbakok és politikai ellenfelek kényszermunkája a gazdasági válság megoldásának jól bevált receptje, valódi gazdasági csoda nőhet ki belőle.

A Fidesz csicskásai

Most már csak azt kell kitalálni, hogy a mozgatásra berendezett hadosztályokat hol vessék be. A tervek szerint először az önkormányzatok igényelhetik a közmunkások századait. Ezek többsége fideszes vezetésű. Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy a fideszes önkormányzati lobbi megrendeli magának a fideszes központtól a közmunkára kényszerített munkanélküliek rongyos csapatát, hogy nekik ingyenmunkát végezzen. A rendszer tökélyre fejleszthető: a logisztikai vezetők megrendelhetik, tervezhetik a munkahelyi elbocsátásokat, annak függvényében, milyen szerkezetű, mekkora nagyságrendű ingyen munkaerőre van szükség. Az önkormányzati megrendelések mellett fontos szerepet kaphatnak a nagy állami beruházások. Ezeket az ókori Egyiptom piramisépítéséhez hasonló rabszolgamunkával lehet kivitelezni. A Nílus partján ostorral, a Duna mentén gumibottal felügyelik majd a munkát. Ha kevés az ember, akkor „nem katonai feladatra” behívhatók lesznek a most nyilvántartásba veendő sorkötelezettek. Nincs olyan fasiszta diktátor, aki ne kezdett volna látványos építkezésekbe. Orbán Viktor már épített egy, a saját személyiségét híven tükröző Nemzeti Színházat, de az semmi azokhoz az építkezésekhez képest, amelyek beindulnak, ha összeáll a rendszer.

Nem véletlen, hogy a szervezést és a mozgatást a két, fegyveres testületeket irányító minisztérium koordinálja. Az erőszakszervezetek bevetésére szükség van. A hadosztályok felügyelői egyenruhások lesznek, gumibottal felszerelve. Ők felügyelik a közmunkásokat, hogy ne lazsáljanak, ne lázadjanak. Ez utóbbiak pedig pontosan úgy néznek majd ki, mint a börtönökből külső munkára kiterelt rabok. Idővel kaphatnak esetleg csíkos ruhát is. Addig megteszi az egységes sárga láthatósági mellény, amit kötelező lesz viselni, mint a sárga csillagot. Terelik majd őket alakzatban a buszokra, vagy még inkább a vonatokra, ami már sokaknak ismerős lesz. A MÁV csak előveszi az 1944-ben készített logisztikai terveket, és már lehet is összegyűjteni a munkanélkülieket. Tóth János számítógépes programozó elveszíti az állását, majd kap egy rövid határidőt, hogy újat találjon magának. Ha nem sikerül, akkor kiselejtezte őt a munkaerőpiac és a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Ha meg akarja kapni a munkanélküli segélyt, akkor hamarosan valamelyik közmunkahadosztályban találja magát. Arról majd az audis Lázár János és parlamenti nyomogatócsapata gondoskodik, hogy a munka világából kihullók ne süttessék túl sokáig otthon a hasukat a zemberek pénzén, hanem rövid időn belül közmunkavégzésre ítéljék őket. A törvény kényszeríti majd a munkanélkülieket a közmunkára. Ne felejtsük el, egy évük volt arra, hogy indoklás nélkül felmondjanak a politikailag megbízhatatlanoknak. Ők jelentik majd a fő bázisát a munkásszázadoknak. Itt majd találkozhatnak a cigányokkal, akiket védtek a nagy liberalizmusukkal. A kettéosztott ország e vonal mentén különül el, és a centrális erőtérhez nem tartozók a munkásbrigádokban hordják majd a vasat, hogy így szolgálják a fideszeseket. Mozgalmat indítanak magánszemélyek számára is, hogy kezdeményezzenek, fogjanak össze az önkormányzatokkal. A fantázia szabadon szárnyalhat, majd a közmunkások elvégzik a piszkos melót. Mehetünk gályázni, a polgári körösök príma ötleteihez hordani a homokot.

A kód mindent tud

A közmunkahadosztályokat úgy is felfoghatjuk, mint internáló- és átnevelőtáborokat. Akik jó magaviseletűek, és hajlandóságot mutatnak arra, hogy együttműködjenek a Nemzeti Együttműködés Rendszerével, könnyebb munkára mehetnek, és nem helyezik át őket az ország másik felébe a BM logisztikai központja utasítására. Ebből a szempontból különleges hangsúlyt kaphat, hogy az illető visszaküldte-e Orbán Viktor neki küldött levelét, és a vonalkódok alapján nem tartozik-e valamelyik renitens csoportba. Lehet, hogy először csak a pártadatbázis bővítésére szánták a vonalkódokat. Aztán rájön az apparátus, hogy ezek még sok minden másra is alkalmasak. A brigádok beosztását, a közmunka elosztását megbízhatóan lehet a vonalkódok alapján kialakított adatbázisra építeni. Aki például a nyilvántartás szerint nem feltétlen híve a Nemzeti Ügyek Kormányának, és ezt meggondolatlan módon még kifejezésre is juttatja, annak esetében elő lehet segíteni, hogy a – rendes fideszes munkaerő elől elfoglalt – munkáját elveszítse, és valamelyik büntető (köz)munkaszázadban találja magát. A kérdésnek álcázott vonalkódos levéllel megkezdődött a totális kontrollhoz szükséges adatbázisok kiépítése. Ezt követi majd a besúgóhálózat megszervezése.

Megoldást kell majd találni a dezertőrök problémájára, akik inkább lemondanak az állami segélyről, de nem akarnak ingyen dolgozni. Ezek az emberek nem hallották Orbán Viktor legutóbbi beszédeit, amelyekben világosan kifejtette, hogy a munkába való visszatérés a legfontosabb, aki tud dolgozni, annak dolgoznia is kell. Közveszélyes lehet a munkakerülés, mert aki nem dolgozik, annak nem lesz mit enni. A nyugdíjból reaktivált volt rendvédelmiekből majd nyilván megszervezik azt a különítményt, amely összefogdossa azokat, akik megpróbálnak elszökni. Ezért fontos visszahívni a rendvédelmi dolgozókat a nyugdíjból, hogy kordában lehessen tartani a kényszermunkás hadosztályok lázadásra és lustaságra hajlamos tagjait. Azokat, akik még Böjte Csaba és más paptársai lelki segélye és gyónásnak álcázott kihallgatásai, vallatásai után sem térnek jobb belátásra. Velük szemben több mint indokolt az erélyes fellépés.

Börtönőrök és cigányok

A Jobbik szalonképtelen javaslata, mely szerint táborokba terelnék a cigányokat, és munkára kényszerítenék őket, a közmunkaprogram keretében civilizált formában valósulhat meg. A férfiakat elszállítják egy, a lakóhelyüktől távolabbi helyre dolgozni, ahol majd valamiféle táborban lakhatnak. Úgyis megszerették Csillebércet. Ez lenne hát az EU soros elnökének Európa számára szánt romaprogramja. Összefogdosni és elhurcolni dolgozni a naplopó és tolvaj cigányokat. A cigányokat majd a politikailag megbízhatatlan munkanélküliek és hajléktalanok egészítik ki. Az értelmiség ne háborogjon, ez még mindig jobb, mint a kitelepítés vagy Recsk. Az orbáni világban minden illeszkedik mindennel. Eddig nem lehetett tudni, hová tűnnek el, hová mehetnek a hajléktalanok, ha a köztereken nem lakhatnak, csak napi 50 ezer forintért. Ennyiért két éjszakát héderelhetnének a Hiltonban. Most már világos. A közmunkahadosztályokba lesznek összefogdosva és besorozva. Ott majd fertőtlenítik őket, kapnak egyenruhát és ennivalót, viszont dolgozniuk kell. A depresszió nem kifogás. A társadalom különféle rétegeit lehet majd a közmunkás századokban elosztani. Rétegződnek a hadosztályok is. Nemcsak lapátosok lesznek, hanem elitalakulatok is, elit munkával. A filozófusok és a költők persze a lapátos századba kerülnek, oda szoktak.

A rendvédelmi szakszervezet vezetője úgy nyilatkozott, hogy nyugdíjból visszahívandó munkatársaik nagy része mentális problémákkal küzd. Hát akikre vigyázni fognak, azok is. A mentális problémákkal küzdő volt rendőrök és börtönőrök érdekes elegyet alkotnak majd a munkára kényszerített cigányokkal, akiknek szintén mentális problémáik vannak. Egy idő után kutyákra is szükség lehet, de azokat szívesen kölcsönadja majd a Szebb Jövőért Polgárőrség. Szívesen jelentkeznek is – kizárólag magánemberként – munkafelügyelőnek. Balesetek persze előfordulhatnak. Ezek az emberek ugyanis halálraítéltek. A rabok is, az őrzőik is. Akik nem férnek be az Erős Magyarország derékhadába, azok munkatáborokba mennek. Ennyit érnek. Ingyen munkájuk hasznát élvezik majd az erősek, az új Audik tulajdonosai.

Akit mindez a munkaszolgálatra emlékeztet, téved. Ebben az esetben nem lőnek le senkit a menetoszlopban, mint Radnótit. Bár ez is megsemmisítő tábor, de nem fizikailag semmisítik meg az embereket, hanem lelkileg és morálisan. Pisztolyok nélkül viszik a néma munkásszázadokat az ország különböző részeibe, mint a csontbrigádot, füstölgő vasretikülöket lóbáló papok és nyugdíjas börtönőrök felügyelete mellett. Ez a modern Magyarország képe. Amíg nem támadnak meg közülük egyet sem, addig nem kapnak fegyvert. Papok lelkigondozzák majd a rabokat és az őröket. Az lesz a feladatuk, hogy elfojtsák az elégedetlenséget, engedelmességre szorítsák a népet. A legfrissebb hír: az egyházak kezére adják az állami és az önkormányzati iskolákat, de a költségeket ugyanúgy az állam fizeti, mint eddig. Megszűnik a világnézeti semlegesség, az adófizetők saját pénzükön erőszakoltathatják meg saját magukat és gyerekeiket a papok ideológiája által. A gyereket az iskolákban gyötrik, a szülőket a közmunkán.

Észre sem vesszük

Ne tévesszen meg senkit, hogy a rendszer lassan fog kiépülni. Abban az ütemben, ahogyan a lakosság lépésről lépésre elfogadja. Úgy, mint eddig. Orbán azt ígérte, tíz év alatt teremt egymillió munkahelyet. Egymillió új munkahelyet ígért, egymillió új munkást ad helyette. Ez azt jelentheti, hogy tíz év alatt kerül egymillió ember a közmunkás-hadosztályoknak nevezett büntetőszázadokba. Ez azonban pesszimista terv volt. Az ország elfoglalása a vártnál kisebb ellenállásba ütközik. A Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium hamarosan kijelöli mindenki helyét a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Köszönjük meg, legyünk érte hálásak, hogy megtisztelt bennünket a Nemzeti Együttműködés Rendszere, a Nemzeti Ügyek Kormánya, a centrális erőtér, a fasiszta magyar állam Vezetője. a Nemzet Miniszterelnöke.

A hazugság intézményesült. Néhány év múlva már azt sem tudják az emberek, hogy egyszer már volt Magyarországon munkaszolgálat. Gál András Levente államtitkár hatalmi szóval kirúgatta a Holokauszt Emlékközpont igazgatóját, hogy az új alaptörvény történelemszemléletéhez igazítsák a történelmet. Ehhez hasonlóan durva beavatkozást csak totális rendszerekben, fasiszta és kommunista diktatúrákban hajtottak végre. Megmásítják hatszázezer magyar állampolgár meggyilkolásának történetét, miközben a tettesek és a túlélők közül néhányan, az áldozatok hozzátartozói közül rengetegen még élnek. Mindezt azért, hogy tisztára mossák szellemi elődeik bűneit. Ez önmagában olyan mértékű aljasság, hogy rájuk kellene gyújtani a pártházukat. Ha így folytatják, és mindazt megteszik, aminek csírái már látszanak, igazuk lehet azoknak, akik azt mondják, hogy tényleg a lámpavasakon fognak lógni, amit mindenki érdekében jó lenne elkerülni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (78 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +96 ( 112 szavazatból)
Bartus László: Málenkij robot, 4.6 out of 5 based on 78 ratings

  • Hozzászólások(79)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

79 Reader’s Comments

  1. Szép új világ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  2. Kedves Laci! Ez a logikus és logisztikai fejleménye a dolgoknak. A fideSS csicskasai ezt csinaljak. A «Miért nem orditotok» cimü irasodban, azt irod, hogy mar késö!! Késö!! Milyen sulya van ennek a szonak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  3. Orbán a hitler által kipróbált és bevált módszerekkel vette át a hatalmat. Mindent amit csak lehet megakadáylozott az elmúlt ellenzéki éviben annak érdekében , h sikertelen legyen a kormányzás. Elhintette azt a maszlagot amit Hitler is és a nép , a magyar nép úgy megválasztotta mint a német annak idején Hitlert. Nincs mentség nincs kifogás. A német kancellár asszon is örül , végre egy olyan ország ahol dolgozni kell, mint ahogy a németek is munka mániákusak nem úgy mint a hasukat süttető görögök, akik jól megtréfálták a németeket a saját gazdasági csodájukkal. Szóval Orbán , mint teljhatalmú úr, a választók akaratának megfelelően kibontja vizióját amelyet a 180 négyzetméteres irodában nap mint nap tovább ötöl. Aki lehajol kézcsókra nyújtott kezéhez baksist kap aki nem az mehet a kirekesztettek, a kirúgottak közé. A vonalkód alapján tudni fogják ki válaszolt és mit. Ki nem válaszolt, azt is . A nem válaszoló hol dolgozik, mi a szakmája , szóval a teljes profik kép elkészithető. Hol van Sólyom az Orbán hivő, h felemelje a szavát. Hallgat és lapit, mert gazdagon teritett az asztala. Hát kérem ide jutottunk. De még nem vagyunk a viziók végén, amilyen nagy az iroda, oly nagy a képzelet. Chaplin élne de jó filmet tudna késziteni, a nagy irodáról és a úrráról, akinek nem remeg a lába és még soha nem hazudott, viszont szereti a stifoldert. Amerikai nép kérlek segits. Bűzős levegő járja be hazánkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  4. Húúúú, nagyon találó!
    Ugye, aki sokat igér a semmire!
    orbán (kisbetű szándékos), miután sehogy sem jön össze a milliós munkahely, kénytelen valamit produkálni az ő hibbant elképzelései szerint.
    Elvégre lehetne új munkahelyeket is teremteni, lehetne ezrével bilit, fülpiszkát, csörgősipkát gyártani, de a nyugati tőke az Istenért sem akar erre beruházni. Meg hát a kereslet is elenyésző, csak a belföldi piacra számíthat, főleg az utóbbival.
    Ha így folytatja, a maradék nyugati tőke is kivonul, aztán dögöljünk meg – vele együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  5. Kedves Bartus Úr! Ismét gratulálok Önnek. Mindenben igaza van, a történelmi párhuzamokban is. Így kell kimondani, mi történik a fülkeforradalom kikiáltása óta Magyarországon, s mire számíthatunk még.
    Kár, hogy ezt nem a parlament ellenzéki pártjai teszik. Kár, hogy nincs olyan erő, amelyik meg tudná szervezni az emberek százereinek az ellenállását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  6. Ha egymillióan is próbálkoznak vele, akkor sem fognak tudni pénzt ültetni s termeszteni. Az ezen az éghajlaton nem él meg. Ki fog ide tőkét hozni??? Hogy legyen miből építeni az erős magyarországot… Senki.
    A történelem ilyen helyzetekre mindig a háborút válaszolta megoldásként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  7. Remélem ez csak annyiban valósul meg, mint a mai világvége! Tökéletes a levezetés, és félelmetes a valóság csirája is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  8. Ne reménykedjünk akkor sem, ha ma elmarad a világ vége! Sokat gondolkodtam azon, hogy lesz mint lesz egy olyan országban ahol megszűnnek az emberi jogok, de Bartus úr minden képzeletemet “felül írja”! Ne bizakodjon senki, hogy nem igaz nem így lesz! Lehet hogy a valóság sokkal rosszabb lesz, de mint már írtam most a szoktatás idejét éljük. Ezt már áldozatok nélkül, nem lehet megakadályozni! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  9. vélemény
    “Amerikai nép kérlek segíts.”
    Senki nem fog segíteni rajtunk, ha mi nem állunk ki országosan kiterjesztett sztrájkokkal, milliós tömeggel igazunkért. Ne mindig másoktól várjunk segítséget – EU stb. – ha mi semmit nem teszünk érte. Tisztában van mindenki vele, hogy a fidesz egy év alatt milyen rombolást hajtott végre. Ennek ellenére a nagy csend uralkodik. Erről beszélek minden kommentemben, hogy addig amíg a fidesz ámokfutásait tűrjük, határ a csillagos ég!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  10. Csak még annyit: Bartus úr figyel, következtet esetleg itt ott tévedhet, de gondoljunk bele mi mehet a színfalak mögött, ha csupán figyeléssel ennyi mindenre lehet következtetni! Figyeljünk többen!! Értőn!!! Megakadályozni nem, de fékezni még lehet az eseményeket, kiállással, tiltakozással stb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  11. Kedves Zsigmond, ma magyarországnak a jobbikos fele mozgósítható. Ha mégis igazad lenne az országosan kiterjesztett sztrájkokkal, akkor is annyi provokációval kellene számolni, amennyit elképzelni sem tudunk. Dőlhetünk velük a jobbik kar(d)jaiba vagy maradunk orbán hátsórészében.
    Ez a kérdés, válasszatok! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  12. Azt kell mondanom, hogy gratulálok!
    Sajnos!
    Bár ne kellene ezt mondanom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  13. Ez jó! Mi az eredeti cikk? Vagy ez “csak” az eddigiek végső (?) konklusiója? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Most olvastam :
    Annak az 57 évesnél fiatalabb nyugdíjasnak, aki nem fogadja el a számára felajánlott, a nyugdíjával azonos jövedelmet biztosító állást, felére csökkenthető a nyugdíját felváltó szociális ellátásának összege. Aki másodszor is visszautasítja a felkínált munkát, elveszítené járandósága egészét – írja a Magyar Nemzet pénteki számában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  15. Hmmm…a takolmany eloirja hogy a magyar allampolgar koteles dolgozni (reszletesen ebbe most ne menjunk bele).
    Na marmost, aki nem rendelkezik keresettel (nyilvan el valamibol, meg ha nem is feltetlenul bunozesbol) akkor annak is menni kell? Es ha nem akar, akkor kenyszeriteni fogjak? Esetleg “jobb belatasra” birjak a torveny erejevel?
    Nem tetszik ez, nagyon nem tetszik!
    Anno egy japan ismerosom a kontinensen dolgozott es elruccant ide is. Hat o nem a szemellenzos fajta, ugyhogy rogton eszrevette, hogy a buszon nem kaptunk jegyet, stb. Arrol nem is szolva, hogy a blogjaban azt irta, olyan volt, mintha a tavol-keleten lenne, egy egzotikus orszagban. Mi szurta a szemet? Amit mi mar nem veszunk eszre: a megelhetesi korrumpalodas es az, hogy koszosak az utcak, a buszok, stb. Ellenben megjegyezte, hogy az emberek kedvesek voltak es kozvetlenek, szoval van meg remeny:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  16. Nem tudom, szerencse vagy balszerencse, hogy USA-ban vagytok… Szerencse, mert legalább nem itthon osztjátok az észt, mert ennyi sületlenséget és húgyagyú gondolatot már régen olvastam, vagy balszerencse, mert így akik olvasnak benneteket ott a “szuper-demokrácia” országában, az azt hiszi, hogy ilyen “okosak” a magyarok…
    A baj nem is az, hogy korábban a Gyurcsány-éráról nem írtátok meg aggódó és leleplező “igaz” írásaitokat, pedig ott is bajban volt a demokrácia, csak ott nem a barna ingesek terrorizáltak, hanem a vörösök, és volt minden, korrupció, tolvajlás, pénzmosás, hazugság, polgárveretés, stb…, hanem az, hogy valami önkéntes misszióként kintről, a jólétből prédikáltok mindig és látjátok tévedhetetlenül a dolgokat. Gyertek haza, és akkor majd meglátjátok pl., és nem fújjátok a divat-szlogeneket a rasszizmusról, fasizmusról és egyebekről, amikor azt mondja – amúgy az igazságot mondva – a magyar, hogy a cigány lop, rabol, öl és terrorizál. Saját hazánkban! Nem tudom, miért jó az, ha nem lehet kimondani az igazságot, és sok önkéntes jogvédő arra bátorít egy agresszív kisebbséget, hogy történjen bármi, melletted állunk, és megvédünk, ha rád szólnak, hogy rosszul dolgozol vagy ne lopj, akkor előhúzzuk a rasszista-kártyát, és majd jól szétppreljük őket! Ugye ismerős?
    A legtöbb írásotok, hozzászólásotok rosszindulatú és lejárató, és aki azt állítja, hogy Magyarországon most fasizmus van, vagy az van kialakulóban, az hazug.
    Hazáját akarja lejáratni külföldön és az a szomorú, hogy ezt vagy meggyőződésből vagy ami még rosszabb bizonyos érdekek képviseletében pénzért teszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -62 (82 szavazatból)
  17. Közmunkások vezényelhetők lesznek vajon némely, Orbánhoz közelálló oligarcha birtokaira, esetleg bizonyos kőbányákba, szőlőbirtokokra ?
    Mit tesznek azokkal, akik lusták, nem dolgoznak megfelelően, esetleg megtagadják a munkát ?
    Tervezik már a gázkamrák építését?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  18. Sajnos van realitása ennek a rémképnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  19. Kedve Bartus László!
    Csodálom, hogy a rengeteg hozzászólás moderálása mellett ennyi hossza érlelést, végiggondolást igénylő, magvas írásra jut az idejéből! ( Ehhez legalább 25 órás munkanapok kellenek! :-) ) Köszönet értük! A publicisztikáit jellemző tisztánlátáshoz, tárgyilagos megfogalmazáshoz (a megfelelő irodalmi, történelmi ismeretek mellett) kellő távolságban, a mindennapos indulatok hatása alól mentesen kell élni, ami sajnos nekünk nem adatik meg…
    Csak halkan jegyzem meg, hogy a TGM féle “Az új alkotmány történelmi jelentőségű” c. cikkéhez írt 3 megjegyzésem már 2 napja vár moderálásra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. http://nol.hu/lap/mo/20110520-jon_a__kenyszerleti_rendorseg_
    Aha! Megvan! Közmunkások felügyelete!
    A deres hol lesz felállítva?
    Appel minden reggel? Premier a felcsuti stadionban, villanyfénynél ? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  21. Hannának igaza van! Sajnos ebben az országban hiányzik az emberek többségéből az empátia, a szolidaritás. Ha végig nézünk a magyar történelemben, mindig, minden jó ügy elbukott árulás vagy némely vezető megvehetősége miatt.
    Barta úr! Miért kellett volna ilyeneket írni az előző kormány(ok) alatt? Magyarázza meg legyen szíves! Nehogy azt mondja már, hogy a mostani kormány a “szentek gyülekezete”. Hol volt maga a nézetei vagy párt hovatartozása miatt megfélemlítve? Milyen igazságot nem lehet kimondani??? Szerintem meg nem csak a cigányok bűnöznek, hanem a magyarok is, de közöttük inkább a “fehér galléros” az “üzemképesebb”! Nincs itt senkinek sem joga a másik szemére hányni semmit. Magának meg főleg nem: És ne tegezzen, ha kérhetem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  22. Tisztelt Barta Janos! Az orszagot nem az Amerikai Nepszava jaratja le, hanem azOn kedves vezerkara!!
    Megjegyzem, kulfoldon nem az emberek vannak lejaratva, hanem orban viktor, aki sajat magat jaratja le. Egyebkent orulok, hogy on nagyon elegedett, jol erzi magat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  23. Kedves Barta ur!
    Maga lejaratta magat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  24. Igen Tisztelt Barta János!
    Most érkeztem vissza Magyarországról. nekem ne mesélje be , hogy mi van ott. Akinek egy csöpp esze van, látja mi történik, és igazán fél.
    Ugy hazudnak a szemekbe, szemrebbenés nélkül, a kormány képviselői ,
    hogy az felháboritó. Nem értem miért tűrik ezt az emberek. Most, azonnal
    lépni kellenne, mert késő lesz. . Lehet, hogy Ön jól érzi magát ott, de én akár-
    kivel beszéltem, senki sem mondta ugyanezt.
    Igaza van Bartus urnak, el kell mondani a lehetséges következményeket, kinyitni a z emberek szemét , nagyobbra, hogy lássák, értsék meg, mire megy ki ez az egész folyamat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  25. Laci, én nem mertem elmenni addig, mint itt Te… de szörnyen fölháborított (s továbbgondolásra kesztetett), amikor elöször kezdtek arról beszélni egyes falusi polgármesterek, hogy a szociális segélyt közmunkához kellene kötni – s ehhez már akkor vokálozott a jobboldal… Ha X munkanélküli, s ugyanakkor szükség van a faluban Y munka elvégzésére, miért nem alkalmazzák azt, aki ezt el tudná, szeretné végezni?

    Hogy akkor az illetö önérzete nem sérülne? Nem lehetne megalázó formában kontroll alatt tartani? – Micsoda körmönfont aljasság!

    egyebet nem tudok elképzelni… Igaz, 26 éve nem élek ott.

    üdv:d.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  26. Ez a vízió egy rémálom!
    Remélem, a rémálomból felébredve, nem a rémálomvalóságba ébredünk. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  27. Találó. Ugyanakkor ne higgye senki, hogy az MSZP jobb volt. Lop itt mindenki. Demagóg a vezetés, itt most az agresszív arrogancia, a régi a sunyi és hazudós csalók után. De lényegében törekvéseik azonosak – átmenteni, hatalomban megerősödni, kizsákmányolni.
    Egy megoldás van csak: akik eddig az elmúlt 20-60 évben bármi állami, politikai, gazdasági hatalommal bírtak: vagyonelkobzás, felelősségre vonás, börtön.
    Mit mondott Petőfi? Akasszátok fel a királyokat!
    Csakhogy ez egy birka nép, etethető és vezethető. Megvezethető. Újra és újra. Itt az segítene, ami az arab világban. Lázadás. De.
    Honnan szednénk arra érdemes embereket utána? Mert nincsenek. Aki lenne, az elment rég. Itthon meg a massza maradt, aki ugat, de nem harap. És a fejek sem tiszták még, zűrzavar, öröklött harag. Magyarok vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -15 (21 szavazatból)
  28. Nagyon jó írás! A remek szófűzés és a jó szerkezeti felépítés dícséretre méltó. Bár gondolom nem tréfacsinálásból írta. Néha-néha mosolyra húzodott a szám olvasás közben, mint amikor az ember egy remek Rejtő könyvet olvas. De attól tartok más olvasni és más lessz majd megélni.
    Aláírás: Vanek Úr!
    P.S. Sajnos egy könnyü kis testedzés miatt a szám felrepedt, ezért a nevetés most egy kicsit fájdalmas volt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  29. Barta János úr! (2011. május 20. péntek, 12:43)
    (Én nem tisztelem meg azzal, hogy a többi jelenlevőhöz hasonlóan tegezzem, inkább az elhatárolódásom jeleként, távolságot tartva a “tisztelt” jelzőt mellőzve magázom!)
    Döntse már el végre, hogy hol van!
    Az első sorában azt írja, hogy az USA-ban van, majd 6-7 sorral lejjebb arra szólít, hogy jöjjünk haza… A magyar nyelv szabályai szerint csak oda hívhat valakit A “jöjjetek” szóval, ahol maga is ott van. Ahol nincsen jelen a beszélő, oda történő küldéshez a “menjen” szót szokás használni…
    Nos, én és számos olvasó/hozzászólótársam (még) magával ellentétben nem a biztonságos és demokratikus USA-ban, hanem idehaza vagyunk, Magyarországon. Ezért ha kérhetem, ne oktasson ki odaátról. Jöjjön inkább haza élje meg élesben az eseményeket, tapasztalja a saját bőrén a mostani piros-fehér-zöld színű lepelbe burkolt, szociálklerikális diktatúrát, hallgassa meg barátait, ismerőseit, rokonait, hasonlítsa össze az állítólagos GyF alatti vörös diktatúrával és aztán gondolkozzon el, de addig ne mondja meg nekünk itt élőknek a kettő közti különbséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  30. Talpra magyar, hí a haza!
    Itt az idő, most vagy soha!
    Rabok legyünk vagy szabadok?
    Ez a kérdés, válasszatok! �
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Esküszünk, hogy rabok tovább
    Nem leszünk!

    Rabok voltunk mostanáig,
    Kárhozottak ősapáink,
    Kik szabadon éltek-haltak,
    Szolgaföldben nem nyughatnak.
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Esküszünk, hogy rabok tovább
    Nem leszünk!

    Sehonnai bitang ember,
    Ki most, ha kell, halni nem mer,
    Kinek drágább rongy élete,
    Mint a haza becsülete.
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Esküszünk, hogy rabok tovább
    Nem leszünk!

    Fényesebb a láncnál a kard,
    Jobban ékesíti a kart,
    És mi mégis láncot hordtunk!
    Ide veled, régi kardunk!
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Esküszünk, hogy rabok tovább
    Nem leszünk!

    A magyar név megint szép lesz,
    Méltó régi nagy hiréhez;
    Mit rákentek a századok,
    Lemossuk a gyalázatot!
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Esküszünk, hogy rabok tovább
    Nem leszünk!

    Hol sírjaink domborulnak,
    Unokáink leborulnak,
    És áldó imádság mellett
    Mondják el szent neveinket.
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Esküszünk, hogy rabok tovább
    Nem leszünk!

    (Pest, 1848. március 13.)

    Na ezt az akkori március 15.-ét a mai magyar polgárokkal biztos nem lehetne végig vinni. Ennek a népnek nincs hazája igazán, akik magyaroskodnak, azok is csak a hatalom után ácsingóznak. Gyáva nép lettünk, Európa alja, a Balkán eleje. És mi mégis láncot hordunk. De nehogy ideadja valaki a régi kardunk. Még megvágnánk magukat vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  31. Én viszont sajnos (de szörnyű is ez leírni!) itt élek. És esélyem sincs rá, hogy elmenjek. Soha nem panaszkodtam, most sem akarom részletezni, miért és hogyan élek immár tíz éve munka nélkül. Soha nem szégyelltem a fizikai munkát sem, még vezetőként is kimentem olykor a gyár elé is az utcát söpörni, ha éppen én értem rá a legjobban. Mindig azt mondtam magamnak, hogy nem ijedek meg semmilyen munkától. Ám sajnos közben megöregedtem és az egészségem is romokban hever (orvoshoz csak végszükségben fordulok; a hivatalos nyilvántartás szerint az elmúlt 13 évben összesen negyvenezer forintot költött az ellátásomra az állam, és ebben az is benne van, amit csak a TAJ számomra költöttek és nem rám), úgyhogy ma már sajnos nem bírnék bármilyen munkát elvégezni.
    Minden munkát lehet becsülettel, tisztességesen, a legjobb tudásunk szerint végezni és lehet nemtörődöm módon, rosszul. Az első esetben büszke lehet a munkájára az utcaseprő is, míg a másodikban szégyellhetné magát a miniszterelnök is.
    @delisa
    Bizony, bizony, nagyon igazad van. Nekem is eszembe jutottak ezek a dolgok. Amikor pl. a magánerdőkben végezhető közmunkáról hallottam. Hogy is van ez? Az állam fizeti a segélyeket, ennek fejében a közmunkások ingyen dolgoznak valakik magánerdeiben? Vagy az erdő tulajdonosa fizet? Akkor mért nem hirdeti meg az állásokat és alkalmaz saját munkásokat? Hmm. Tényleg volt már ilyesmi a történelemben… A végére egy kis gonoszkodás: Orbán-papa kőbányáiban is elkelne a szorgos munkáskéz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  32. Ez csak valami vicc ugye???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. A++++++++

    A nickjeinket már a bérkommentelő brigád tuti begyűjtötte…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Tisztelt Bartus Úr!
    Az elmarasztaló, az “éljen itthon, ha Magyarországról mond véleményt” típusú kommentek, remélem, nem állítják le abban, hogy ilyen jó publicisztikákat írjon. SZÜKSÉG VAN ilyen írásokra, jóllehet a vízió, amit megírt elrettentő, kétségbeejtő. Azt hiszem, tudom, hogy a valóságra akarja ébreszteni a népünket ezekkel az írásokkal. Sajnos, kevesekhez jut el, bár terjesztjük, akiknek erre lehetőségünk van.
    A hozzászólók (és esetenként Ön is) mai polgártársaink birka-türelméről ír, ha nem is ezzel a szóval fogalmaz.. Baj, nagy baj, hogy nincs ma a többség által elfogadott szervező egyéniség, de hát tulajdonképpen 1956-ban sem volt. Elismerve és tisztelve Nagy Imrét, aki VÁLLALTA a reá hárult történelmi szerepet és mártíromságot be kell látni, hogy ő nem volt az 56-os forradalom szervezője.
    Orbán legnagyobb bűne – amint azt Gyurcsány Ferenc is megfogalmazta – az, hogy végzetesen megosztotta a nemzetet. 56-ban ez nem volt.
    Manapság Orbán legnagyobb “erénye”, hogy az ellene való összefogásra hergeli a nemzetet, amely szervező egyéniség híján is felkel majd ellene. Sajnos, vér fog folyni, de akkor is.
    Drága Bartus Úr! Minden “ébresztője” mellett próbáljon arra is koncentrálni, hogy minden tragikus vízió ellenére sem szabadna depresszióba esni az embereknek. Ma az itt élő gondolkodó emberekre nézve a depresszió a legnagyobb veszély, amely megbénítja a cselekvő képességüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  35. @Barta János – “A baj nem is az, hogy korábban a Gyurcsány-éráról nem írtátok meg aggódó és leleplező “igaz” írásaitokat, pedig ott is bajban volt a demokrácia, csak ott nem a barna ingesek terrorizáltak, hanem a vörösök, és volt minden, korrupció, tolvajlás, pénzmosás, hazugság, polgárveretés, stb…”
    Szegény megboldogult nagyapám mondása volt: “Ha a magyar hülye, akkor igen hülye”.
    Nos “kedves” Barta János Ön frappánsan igazolta nagyapám mondását.
    Egy kérdést engedjen meg: Tessék mondani, ennyire jó hülyének (majdnem azt mondtam, idiótának :-) ) lenni? :-)
    Koterba

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  36. Barta János! Ideje kihúznod a nyelved a fideszesek seggéből! Antilájkolhatsz, okoskodhatsz, a tényeken nem tudsz változtatni, legföljebb ország-világ láthatja mennyire sztyupid és szervilis vagy! SAJNÁLLAK!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  37. Orbán András Lajos

    A cikk nagyon találó sajnos, de remélem nem jutunk el a vázolt állapotig, csak van még az itt élő emberekben annyi tartás önbecsülés, hogy a zsarnokkal szembe merjen szállni, mert inkább emelt fővel a halál, mint a rabszolgaság, még ha átvitt értelemben is!!!!!!!!!!!I

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. Nem kellene a nyelv vadhajtásait ápolgatni. Nem azért, de
    Lőwy mestert úgysem tudjátok überelni, minek epigonkodni? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Barta János! Szerintem maga boldogan lenne ilyen “munkafelügyelő.” Azon a színvonalon van, az agya is meg az érzelem világa is.

    Bartus úr cikkével “költői túlzásaival” együtt. egyetértek, szerintem is valami ilyesmire készül a Fidesz.Ebben biztos vagyok, már körvonalazódik is.Abban is biztos vagyok, hogy a “magyar embereknek” semmi kifogása nem lesz ez ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. Koleszár Zsuzsa

    Böjte Csaba jó ember, igaz ember. Kár, hogy a Fidesz megtalálta helyettünk, féltem őt a Fidesztől.

    http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/pinter_munka_karcagi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Kedves Barta János!
    Hát ez k…a nagy! Ez a FIDESZ ÖSZÖDI BESZÉDE.
    Nézze végig ezt a filmet és talán rájön ki hazudik, reggel és este. Ennél nyíltabban és egyértelműbben hazudni a pofánkba, egyszerűen nem találok szavakat.

    http://static.fidesz.hu/download/_19/Demeter_Soltesz_2006_10_19.wmv

    - 2012-ben A Szél Kálmán tervet kiegészítik a Jupiter törvénnyel (amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek) és a „szálka gerenda” törvényekkel (más szemében a szálkát sajátunkban a gerendát sem)
    - 2012-ben. Nem csak az adóbevallás, de az alaptörvény is el fog férni egy söralátéten, mivel csak két pontja lesz.
    1 § A NV-nek mindig igaza van.
    2 § Ha nincs igaza a NV-nek akkor automatikusan életbe lép az 1 §

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  42. Bartajancsi
    Magácska mennyit kapott hogy kinyomja magából ezt a kis sefülesefarka irományocskát , mint kicsiny gyermek a tubusból a bagarolt ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  43. A 70-es evekben bizony bortonbe kerult aki munkakerulo volt, de akkor volt munkahely rengeteg, es ha tobb bert akartal, akar 3 havonta masik munkahelyre mehettel termeszetesen tobb fizetesert. Volt baratom akinek egekbe szokott a bere, mert ment egyikbol a masikba, nem volt gond.
    Szoval eddig az volt a baj, hogy visszasirtuk a Kadar-korszakot, de most ugy erzem triplan visszasirnam, meg azon az aron is, hogy nehezen utazhattunk.
    Persze ez most is el fog kovetkezni hamarosan, nem lesz orszag mely vizum nelkul beenged majd minket, de ha az nem eleg, majd hivatkoznak a rettento osszeferhetetlen termeszetu neprol, mellyel semmit nem lehet kezdeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  44. Kedves Zsuzsa!
    Most elvileg szabadom utazhatsz (egyenlőre) csak miből?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Tisztelt Bartus Úr!
    Nem tudom, hogy eljutott-e Önhöz a megkeresésem, de mindenképpen szeretném felvenni Önnel a kapocslatot.
    A magyar labdarúgó tradíciót kutatom. Az Ön által írt Varga Zoli disszidál könyv, nagyon sok olyan alapgondolatot tartalmaz, mely egy komplett sportjátékelméletnek az alapja.

    A fenti témában szeretnék Önnel beszélni.
    Kérem szíves visszajelzését!

    Üdvözlettel: Ferenczi Attila
    Futball Tréner főszerkesztő, szakíró, játékelmélet kutató

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Kedves Ferenczi Attila,

    megkaptam korábbi üzenetét, válaszoltam is rá ugyanott. Most is megerősítem, készséggel állok rendelkezésére. Megtalál a usanepszava@yahoo.com cimen. Ugye, Onok kutatják a magyar futballstílust? Nagyon izgalmas. Zoli annyira jókat mondott sok napon át a játékról és a könyvön kívül is, rá akartam beszélni, hogy inkább egy futball könyvet írjunk, ne életrajzit. Nem tudtam rábeszélni, mert nagyon mérges volt a Páncsicsékra éppen, de azért igyekeztem sok érdekeset bevinni az életrajzi könyvébe. Szóval, várom a jelentkezését.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Tisztelt Bartus úr!
    Mea culpa, mea maxima culpa, amiért kekeckedtem Önnel az Orbán fasiszta diktatúrát épít cikkével kapcsolatban.
    Ez a különbség a jó és a rossza sakkozó között: én rossz sakkozóként csak az ellenfél 1-2 lépését próbálom kitalálni (látom előre) Ön viszont közli, hogy 6-8 lépés után ez a lépés matthoz vezet. Azaz képes az első lépésekből az egész folyamatot felvázolni és ráadásul ezt érthetően el is tudja magyarázni azoknak, akik erre maguk nem képesek. Ráadásul vitathatatlanul – amit a narancskullancs sem tud cáfolni, csak bemutatót tart a kápóknak önként jelentkezők lelki világáról (bocsi a derék, hasznos kis kullancsoktól a hasonlatért).
    Ha Orbán meg tudja valósítani az inaktívak belső internálását, bírói ítélet nélküli kényszermunkára szorítását – anélkül, hogy a nép ezért felkelne ellene – azt kell mondanom, hogy megérdemeljük. Gyáva népnek nincs hazája, akik eltűrik, hogy senkiknek nevezzék őket – azok senkik. Senkikkel meg azt lehet csinálni,
    amit nem szégyellnek (és nem szégyenlősek!)
    Nem véletlen volt tehát Demján 7 napos munkahétre és a kínai nyomorszint importálására vonatkozó szövege. Hanem tesztelés. Ha nem hányták vasvillára – akkor lehet kezdeni a megvalósítást.
    Csak szép lassan kell emelni a hőmérsékletet a fazék alól, hogy a békák ne vegyék észre, hogy a cél a puhára főzés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  48. …és nemsokára a munkatáborosoknak az alkarjukra tetoválják a vonalkódot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  49. bruckenbacker kapitány

    Nagyon pontos kórrajz sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  50. Egyébként csak egy kicsit kell Bartus nyomdokain tovább haladni, és már előttünk az (állami) rabszolgaság intézménye. Mert a lakóhelyüktől távolra szállítottak már csak nem dőzsölhetnek állampénzen – azaz a priccs és a kaja árát le kell vonni tőlük (mert azt remélem még a narancskullancsok sem gondolnák, hogy még netán “napidíjat” kapnának?) No meg a szállítási költség! Ha jól tudom, a némegyen kapnakt államvasutak anno kiszámlázták a transzportok díját a Hitközségeknek. Azaz a kényszermunkás a végén egy fityungot sem kap, annyi lesz a levonása.
    Mondjuk ez a módszer már évszázadokkal ezelőtt megbukott, mivel egyszerűen gazdaságtalan volt. A rabszolga ott lazsált és ott ártott, ahol tudott, ezért az önkizsákmányoláson alapuló jobbágyság és annak elfajulása után a modern munkásság is továbblépést jelentett. Viszont amíg ez kiderül, addig a haverok ingyen jutnak némi munkaerőhöz, ezzel is “segítve az eredeti tőkefelhalmozást”
    Ajánlott irodalom: A munkásosztály helyzete Angliában. Nem árt, ha tudjuk, hogy mire számítsunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos