Ronai and Ronai
AMERIKAI

Intelligens kamerákba fektet az OTP 2011. május 11. szerda 7:11 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Intelligens kamerákba fektet az OTP

Budapest – Összesen 1,5 millió eurót fektetett be a videoelemző rendszerek fejlesztésével foglalkozó Intellio Technologies Zrt.-be az OTP Kockázati Alaptőke-kezelő csoportja, a PortfoLion. A befeketetők nagy lehetőséget látnak az Intellio által fejlesztett Visiscanner továbbfejlesztésében. Az intelligens kamera ugyanis nem csak tömeget számlál, de például egy áruház stratégiájának kialakítását is segítheti azzal, hogy a vásárlók nemét és korát is képes felismerni.

Az intelligens videoelemző rendszer számos problémát oldhat meg: érzékeli a betolakodót, az ellopott tárgyat, érzékeli és jelzi, ha megrongálják a kamerát. Képes a járművek számlálására, a sebesség és átlagsebesség mérésére, felismeri a rendszámot vagy a leállósávban tartózkodó gépjárműveket. A kiskereskedelmekben a Visiscanner képes megszámolni az embereket felismeri és rögzíteni a látogatók nemét és korát. Ezáltal értékes adatokat biztosít a cég stratégiájának kialakításához és az üzletfejlesztéshez – olvasható az Intellio közleményében.

“A PortfoLion felismerte az Intellióban az innovatív, szilárd háttérrel rendelkező magyar céget, amely magában hordozza az európai és az azon túli sikerek ígéretét”- indokolta a döntést Oszkó Péter, a PortfoLion elnök-vezérigazgatója. A beruházással felgyorsítható a magyar cég nemzetközi terjeszkedése, és ez biztosítja a további szoftverfejlesztéseket is. Köztük a Visiscanner program továbbfejlesztését is, amely a piacon egyedülálló tulajdonságokkal bíró vásárlóelemző megoldás.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Pert vesztettek a holokausztáldozatok 2012. augusztus 23. csütörtök | AN

Csányi Sándor a devizahitelekről 2011. szeptember 27. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos