Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csányi Sándor a devizahitelekről 2011. szeptember 27. kedd 16:56 | AN Forrás: privatbankar.hu

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csányi Sándor a devizahitelekről

Budapest – Megszólalt Csányi Sándor is, pedig mint mondta a Corvinus Egyetemen tegnap tartott előadása kezdetén: jobban szeret tevékenykedni, mint beszélni. Az OTP elnök-vezérigazgatója a Spin-off Klub meghívására egyetemisták előtt beszélt a hazai bankrendszerről, a devizahitelek útba indulásáról Magyarországon, és hogy mit gondol a kormány adósmentő intézkedéseiről: ha teljesül, a kormány legyőzi a bankokat, akkor saját magát győzi le és elszabadulhatnak a kamatok. Egy fontos megjegyzés: az adósok nem az árfolyamok, hanem a munkanélküliség miatt vannak bajban.

Csányi szerint a verseny jót tesz a magyar bankszektornak is, azonban Magyarország gazdasági méretéhez túl sok, 38 bank működik. Hollandiában három nagy bank birtokolja a piac 90 %-át. A kiélezett verseny a devizahitelezés elburjánzásához, az ésszerűtlen piaci magatartáshoz vezetett. A válság azonban megakadályozta a devizahitelezés addigi gyakorlatának folytatódását, ami ha tovább folytatódik, veszélybe sodorja a magyar bankrendszert. A világ számos országában a hitel mögötti fedezet sokszor nem érte el a kihelyezett pénzösszeg nagyságát, mondván, hogy a fedezet a mögött a jövőben bekövetkező értéknövekedés lesz majd.

Tíz éve a forinthitelek kamatai magasak voltak, a külföldi bankoknak nem maradt más bejárat a piacra, mint a devizahitelezés. Az MKB indult el ezen a vonalon úttörőként euró alapú hiteleivel, 2004-ben a CIB és a K&H a CHF alapú hitelekkel. „Kockázatosnak ítéltük meg a deviza alapú hiteleket, sőt, mindent megtettem, hogy lobbizzak a devizahitelek ellen. Mindenki azt gondolta, hogy azért teszem ezt, mert az OTP pozícióit védem” – mondta Csányi. A piaci lobbi azonban meggyőzte a döntéshozókat, hogy azonos feltételeket kell biztosítani a deviza alapú hiteleknek is, így végül állami segítséggel elindulhatott a Fészekrakó program. Ilyen körülmények között mindenki belekezdett a devizakölcsönök folyósításába és ebben a versenybe végül az OTP is beszállt, miközben a hitelek mögötti fedezetek alig közelítették a kihelyezett pénzösszeg nagyságát.

A hitelesekről szólva, Csányi szerint az OTP 18 éven aluliaknak nem adott hitelt, a konstrukciót felnőtt emberek vállalták, akiket az OTP tájékoztatott a kockázatokról. A devizaadósok még mindig jobban jártak, mint a forinthitel felvevők. A hitelesek közül sokan kifejezetten spekulatív céllal vettek fel szabad felhasználású devizahitelt, amit aztán betétekbe fektetve, kihasználták a kamatok közötti különbözetet.

Csányi szerint „nem a bankszektor vezette meg az embereket, hanem a hitelközvetítők”, akik 2008-at megelőzően a hitelesek 60-70 %-át beszélték rá a devizahitelre. „A hitelközvetítők a szegénység vámszedői”- mondta a bankvezér. Szerinte alaposan át kellene gondolni, hogy a hitelközvetítők folytathassák-e tovább ténykedésüket.

A forinthitelezés újraéledésének a kormány fix árfolyamon történő végtörlesztésre lehetőséget adó intézkedéscsomagja adhat nagy lökést. Mintegy 150 ezren tudják majd visszafizetni devizahiteleiket az egyelőre olcsóbb forinthitelek kiváltásával. Az olcsó forinthitelezés megindulása ma már nem kérdés, a takarékszövetkezetek közül már többen készülnek kedvezményes hitelkonstrukcióval, melyek a devizaadósokat célozzák meg. Az olcsó hitelekkel a pénzpiaci szereplők saját pozíciójukat ugyan erősíthetik, de ez igen kockázatos lépés, hiszen mindeközben a szektor veszteségeit duzzasztják tovább a fizetőképes ügyfelekért folytatott kíméletlen harcban. Ha nagyon kevesen váltják át a hitelüket, nagyobb megrázkódtatás nem lesz – mondta Csányi. “De azt gondolom, ha teljesül a kormány szándéka, és legyőzi a bankokat, akkor a magyar kormány legyőzi saját magát. Elszabadulnak a kamatok” – véli a bankvezér. A forint árfolyama jelentősen gyengülni fog, aki devizában marad, annak ez még nagyobb teher lesz. Aki átmegy forinthitelbe vagy már ilyen adóssága van, annak nő a kamata, vélhetően az elszabaduló árfolyamok miatt.

„Arról meg mindenki hallgat, hogy a bajban lévő adósok nagy része nem az árfolyamok miatt van bajban, hanem azért, mert nincs munkája” – hívta fel rá a figyelmet az elnök-vezérigazgató. Csányi szerint lehetett volna olyan javaslatot az asztalra tenni, ami az adósoknak és a bankoknak is megfelelt volna. A kormány mostani javaslata azonban komoly problémák elé állíthatja a válságot tulajdonképpen stabilan átvészelő hazai bankszektort. “Azt minden közgazdász tudja, hogy ha nem stabil a bankszektor egy országban, akkor az az ország kockázatosabb lesz. Tetszik, nem tetszik, ez egy olyan házasság, amiből nem lehet kiszabadulni” – hívta fel rá a figyelmet Csányi, amit már egy kezdő befektető is tud, hogy nincsen ingyenebéd.

Mivel Magyarországon a lejárati idő fele annyi, mint máshol, a futamidő elnyújtásával lélegzethez juttathatók az adósok, és ha hihető hogy egyszer beindul a növekedés, lesznek munkahelyek, akkor hasonló megoldásokkal is lehet segíteni a bajba jutott adósokon – utalt rá Csányi, de ehhez is munkahelyek kellenek, mert a „nincsből” nehéz bármit is fizetni.

Csányi szerint az is megoldás lehetett volna, ha a Magyar Nemzeti Bank hedgeli (a jövőben várható vételi vagy eladási tranzakciót a jelenben helyettesít egy vétellel, illetve eladással) az ország devizakockázatát, így amit most buktak az adósok, azt megnyerhette volna a hedgelési technikán a jegybank. A hazai bankok ugyanis CHF-hiteleket vettek fel és adtak tovább, a kockázatot pedig az adósok vállaltak egyedül. Ezzel a kreatív megoldással az MNB nem élt, bár 2003 óta folyamatosan felhívta jelentéseiben a kormányok figyelmét a devizahitelezés kockázataira.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. Nem akarok hinni a szememnek!
    Csányi tényleg ilyeneket mondott?
    Hogy csak azért szállt be az OTP a deviza-hitelezésbe, mert nem akart lemaradni a piaci versenyben?
    Tényleg?
    A JPY-alapú hitelt melyik bank találta ki?
    Csak nem ugyanaz, amely ezt az MNB és a PSZÁF nyomására kénytelen volt beszüntetni?
    És mit is mondott ugyanezen bank Fővezére 2006-ban a devizahitelezésről? Nem azt, hogy “én ebben semmilyen kockázatot nem látok”?
    Szelektív amnézia?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. szendam!
    mindannyian változunk.
    nézz végig ovi elmúlt 20 évén.
    csányinak is a kezét kell figyelni nem azt, amit mond. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  3. Kedves “gets.”!
    Hát ebben (is) egyetértünk.
    Ha lesz rá időm, holnap írok egy posztot az egészről (amelyben ajánlani fogok Csányinak egy “posztot” – de nem az OTP élén!).
    Ja! Nem tudom észre vetted-e, de megfogadtam múlthét pénteki tanácsodat és át/beköltöztem az AN-re. Itt, jobbra és lent, a blogajánlók között van már az enyém is (köszi Bartus!) “szendamondja” címen! Remélem senkinek (neked sem) fogok csalódást okozni!
    Üdv!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Nem az a baj, hogy Csányi nem veszi figyelembe, mit mondott ugyanarról a témáról öt évvel ezelőtt, hanem, hogy egyrészt a zemberek nincsenek tekintettel az akkor mondottak és a most kijelentettek közti kiáltó ellentmondásra, másrészt meg az újságírók nem tépik cafatjaira, hogy szégyenében azt se tudja, hova bújjon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Már jártam ott tegnap is, de nem tudtam visszalépni, a tűzróka kiakadt – ma már jól működött, Gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. szendam, ha az új cikkeknek a végére érek, téged is felkereslek. De addig is, ha valaki egy kicsit vidulni akar, szívből javaslom TOROKMONIKA Hoffman Rózsának írt levelét – szintén itt jobbra. A János vitéznek egy igen sajátságos feldolgozását tartalmazza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Csányiról meg annyit, hogy nem sajtótájékoztatót, hanem előadást tartott, tehát ne vegyétek zokon az újságíróktól, hogy nem cincálták szét.
    Csak azt tudnám, hogy mitől javult az OTP árfolyama? Nem vett annyi saját részvényt a bank, hogy így megdobja. Vagy mégis? Érti ezt valaki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Husz János Puszita

    Attól ugrott az OTP árfolyama, hogy Gojostol aláírta a végtörlesztésről szóló törvényt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Husz János Puszita

    Gondolom az is közrejátszott, a Legfelső Bíróság elkaszálta az ítélőtábla döntését, miszerint a bankok egyoldalú kamatemelése a tisztességes üzleti magatartásba ütközik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Husz János Puszita

    “… a görög adósságrendezéssel kapcsolatos remények erősödése és az EKB várható gazdaságösztönző lépeseivel kapcsolatos pletykák hatására azonnal robbantak az árfolyamok az európai tőzsdéken”
    .
    “Az OTP erősödésében Csányi Sándor nyugtató szavai is szerepet játszanak, a Privátbankár.hu beszámolója szerint a bank első embere azt mondta egy előadáson: 1200 milliárdnyi lakáshitele van az OTP-nek, ebből 548 milliárd a devizahitel. Ha ennek átváltása teljes egészében meg is történik az OTP tőkemegfelelési mutatója stabil marad, megfelel majd a Tier1 szabványnak – 13% lesz, vagyis messze az előírt követelmények felett.”
    /Privátbankár.hu/

    Nem mond hülyeségeket Csányi. A devizahitel probléma kicsit összetettebb annál, ki lehessen kiáltani egy bűnbakot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Eddig nem tudtam, hogy az újságírók csak arról írhatnak, ami sajtótájékoztatón hangzik el…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Mi van? Csányi őszinteségi rohamot kapott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Ja hát ez beszél pont aki a válság ellenére 39mrd-al növelte a tavalyi évben a vagyonát no comment

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. A csutipatás lehúzott pár milliárdot róla :)))
    Egyik kezével ad a másikkal elvesz a csutipatás , hát így járt a bankár!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. 2007-ben,nem is kaphattunk forint hitelt!!!!!Végtörlesztés csak annak jár,akinek van rá fedezete!!!!Forgassuk már ki a hazából a NEMZETET!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Én nem tudom mit higgyek el Csányinak, így nem hiszek el semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Csupa szar a szája ennek az embernek.
    Felcsúti seggből kijövő gané száradt rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Na meg persze az új forinthitelek nyújtásánál is előnyben van az OTP. Ha tényleg csak 40 % körüli a devizahitele, és azon bukik 1/3-ot, az tényleg nem megrendítő ütés.
    Azt azért százszor meggondolnám, hogy forinthitellel váltsam ki a devizahitelt. Az orv bán kedvenc szórakozása az infláció felpörgetésével némi be nem tervezett zsozsóra szert tenni. Ha elszabadulnak a kamatok – akkor a forinthitel törlesztés is szépen megindulhat felfelé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Husz János Puszita

    Bezony, jól nézze meg a hitelszerződését, aki forinthitellel váltja ki a devizahitelét! A bankok szabályozása nem történt meg most sem. A Legfelső Bíróság szerint nem a PTK, hanem a hitelintézeti törvény vonatkozik a szerződésekre, az pedig maradt ugyanaz. Könnyen találhatja magát ugyanabban a csapdában az adós. A problémát nem oldották meg, látszatintézkedések születtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Most már értem, hogy miért kell csak pár bank kis hazánknak. Orbán is hasonlókat mondott, amikor azt akarta megértetni szegény néppel, hogy jó, ha a külföldi bankok belefulladnak a devizahitelesek megsegítésébe, vagy iithagyják a hazai piacot. Hiszen itt van nekünk a hazai (ugyan már hány %-ban magyar?) OTP és az FHB.
    Tehát ez is Csányi rendelése! Orbán megtette a kérésre és bebuktatja a külföldi bankokat.
    Csak az frusztrál, hogy a jobbikosok oly mértékben utálják a bankosokat és nagytőkéseket, mert zsidók! Pedig Csányi nem is zsidó, de bankos és nagytőkés egyben. Szóval akkor most mi van? Kit fogunk szidni és gyülölni?
    Jó lenne, ha a trükközések nem a kisemberek bőrére mennének!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Én készséggel elhiszem, hogy aki mostanság jócskán el van adósodva devizában, annak nagyon kilátástalan a helyzete, akinek meg munkája sincs, annak még kilátásai sincsenek a visszafizetésre. Segíteni kell nekik ez kétségtelen, de azért a többi nem eladósodott még meddig kell, hogy ezeket a problémákat hallgassa, nap, mint nap. Mintha a földön, s főként a mi kis országunkban más probléma nem is lenne.Az igazság kedvéért, pedig mondjuk meg őszintén a deviza-svájci frankban-eladósodottak még így is jobban jártak, mintha Ft. hitelt vettek volna fel. Mindég nem járhat jól az ember. Örülök, hogy Csányi megszólalt, hogy nincs ingyen ebéd. Tudniillik a kormány sem fog tudni csodát művelni, legfeljebb csak hitegeti az adósokat.ínnen, már ismerjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. “Csányi szerint a verseny jót tesz a magyar bankszektornak is, azonban Magyarország gazdasági méretéhez túl sok, 38 bank működik. Hollandiában három nagy bank birtokolja a piac 90 %-át.”
    .
    A túl sok bankot Csányi köszönje meg saját magának és az OTP árpoltikájának. Ha a kilencvenes évek elején az OTP nem veri fel a banki tranzakciók árát az egekig, negyed ennyi banknak sem jutott volna eszébe Magyarországra jönni. De jöttek, mert ekkora kezelési költségeket, ekkora kamatokat a világon sehol másutt nem lehet elérni, mint itt. Tódultak a bankok, mert itt lehet(ett) nagyot kaszálni. Hál Csányinak és az OTP-nek.
    .
    Hogy is mondta Csányi?: “ha teljesül, a kormány legyőzi a bankokat, akkor saját magát győzi le és elszabadulhatnak a kamatok.”

    OTP-nyelvre lefordítva: ha az OTP a magas bankköltségekkel legyőzi az ügyfeleitt, akkor saját magát győzi le, mert ránk szabadul a külföldi bankok sokasága. (Röviden: Az OTP-nek hatalmas lesz a konkurrenciája).
    Itt tartunk most.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Husz János Puszita 2011. szeptember 27. kedd 22:40
    “A bankok szabályozása nem történt meg most sem. A Legfelső Bíróság szerint nem a PTK, hanem a hitelintézeti törvény vonatkozik a szerződésekre, az pedig maradt ugyanaz.”
    .
    Pontosan emiatt fogja az Orbánék által megszavazott és agyonajnározott – kirívóan nyomott áron megszabott – végtörlesztést is megsemmisíteni bármelyik külföldi bíróság, amelyikhez a bankok fordulnak. Akkor ki fizeti meg a révészt? Orbán? A kormánya? Az adózók?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Figyu!!!!!!!!!!!
    Csányi “úr” mennyit, hány milliárdot profitált a deviza hitelekből, és utána a forint többszörös bedöntéséből?
    Nekem ő ne pofázzon mert kiüti a biztosítékot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Elkerülte mindenki figyelmét a spekulatív jellegű hitelfelvevőkről,
    itt rövidre fogott említés.
    Ezt Csányi kb 50%-ra tartja másütt olvasva.
    Mi is ez?
    Kiskamatu, szabadfelhasználású devizehitelt betesz nagyobb kamatú forint betétbe.Őt idézve, ebből élnek meg. Most már persze ez nem olyan jó hasznú, állambá meg pont rajtuk fog segíteni. Ezek simán fiszafizetik.
    Sőtt a bankokat is lekaszálják. Az szívja meg, aki nem spekuláns.
    Mit is montott Orbán, vége a stiklik, csalók, nyerészkedők korának.
    Hát így aztán persze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Nem most, egy éve kellett volna megszólalnia, a magánnyugdíjak lenyúlásánál!!!
    Nem is értem, hogy tűrte a fideszes “szakemberek”, nyugdíjvédelmi megbízott nap mint nap történő rágalmazását, hogy eltőzsdézték a pénzeket. Az OTP Magánnyugdíjpénztár és a többiek védelmében kötelessége lett volna kiállni, nem pedig sunnyogni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. ” Csányi szerint „nem a bankszektor vezette meg az embereket, hanem a hitelközvetítők”, akik 2008-at megelőzően a hitelesek 60-70 %-át beszélték rá a devizahitelre. „A hitelközvetítők a szegénység vámszedői”- mondta a bankvezér. Szerinte alaposan át kellene gondolni, hogy a hitelközvetítők folytathassák-e tovább ténykedésüket.”

    Azt szeretném megtudni, hogy ki a fene fizeti a közvetítőket? Már megint másokat vádol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. És Csanyi kiskiraly dönti majd el,hogy a hitelközvetitök folytassak-e?? Merryl-Lynch, bar befolyasos bank az egész vilagon, még ilyesmit sosem döntött el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Mert Csányi politikus. Ez az “előadás” ahová “meghívták” (ugye nevetséges), valami nagy akció kezdőhangját adta meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Eszembe jut a három hatalmasság fotója a Videoton VIP páholyában, golyóálló üvegfal mögött. Bacsó mit nem adott volna a Tanú című filmjében egy ilyen alulról fényképezett felvételért… De mit is beszélek, hát a Hétköznapi fasizmus fő jelenete lehetett volna… Kár, hogy a művészek ezt a veszélyt nem érzékelték időben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Azért ne felejtkezzünk el a valóságos célról.
    Amint Csányi bankjában lesznek a lakossági megtakarítások, Orbán azonnal megmentheti a teljes állományt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. És svajci bankszamlan fog jelentkezni az összeg kis részecskéje, ami nem is lesz olyan kicsi. Csak ne feletsük el az orosz részvényesekröl, mert néha indulatosak tudnak lenni és még az UD zrt sem tudja védeni Csanyi bacsit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Bocsánat!
    Csak emlékeztetnék rá, a három hatalmasság: Schmitt, Orbán és Csányi, akik személyiségük, rangjuk és történelmi szerepük alapján pont megfelelnének három korábbi német hatalmasságnak:
    Schmitt = Hindenburg
    Orbán . = Hitler
    Csányi .= Schact*
    .
    * Bankár {nem zsidó!}: Hitler pénzügyi szövetségese a hatalomra juttatásában és segítője többek közt a háborús készülődésben is. Később szembe fordult hitlerrel, le is csukták. A Nürnbergi Háborús Bűnösök Perében – talán ez utóbbi miatt – felmentették, pedig…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Én inkább így:
    Orbán
    Vona
    Csányi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Morvai Hisztike megrendelésre készit egy jelentést a Jogvédö Civil Szervezettel és a kérdés megoldhato lesz. Megrendelésre még terrorista tevékenységgel is vadolhatjak. Igy le is csukhatjak, és Orban meg beül az OTP-be .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Csanyi, a terrorista bankar ratört a magyar népre. (Idegen tökével fogott össze, összeesküvés, Rockefeller, meg minden…bla…bal) Védj meg Viktor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Kimennek a bankok,
    bejönnek a tankok.
    (?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos