Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bélyegen a finn csodagól 2011. május 31. kedd 12:35 | AN Forrás: iihf.com, MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bélyegen a finn csodagól

Helsinki – Bélyegen is megörökítették azt a gólt, amelyet Mikael Granlund, a finn jégkorong-válogatott csatára szerzett az oroszok elleni világbajnoki elődöntőben.

A május 13-i, pozsonyi találkozón a lendületesen korcsolyázó Granlund a kapu mögött a bot tollárra vette a korongot – már ez is bravúrnak számít -, majd a levegőben a léc alá kanalazta. Ez volt a mérkőzés első gólja, melyet még két finn találat követett a végső dudaszóig.

A 75 eurócentért kapható bélyegen a 19 éves hokis látványos mozdulata után a korong már a kapuban van, Konsztantyin Barulin kapus pedig térdel.

A nemzetközi szövetség honlapjának keddi híradása szerint a Finn Posta így is szeretne megemlékezni arról, hogy a csapat 1995 után ismét vb-aranyérmes lett.

“Egy bélyeg megtervezése és elkészítése hosszú munkafolyamat, de ezúttal a lehető leghamarabb forgalomba akartuk hozni”, mondta Tommi Kantola termékmenedzser. “Ezért döntöttünk úgy, hogy egy sajtófotó alapján mintázzuk meg a bélyeget.”

Granlund gólja nem az első, amit ilyen formában örökítenek meg: a svéd klasszis Peter Forsberg az 1994-es olimpián szerzett fontos találatot a Kanada elleni szétlövéses mérkőzésen, majd csapata megnyerte a tornát.

Az idei világbajnokság döntőjében a finnek éppen az ősi rivális svédeket verték 6-1-re.

[youtube Xgv_Hfueiho]

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Milyen jó lenne ilyen csodákkal foglalkozni és nem Viktor agymenéseivel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Csak álom marad a futball-Eb 2011. október 7. péntek | AN

Szuper Levente visszatér Arizonába 2011. szeptember 22. csütörtök

Lezuhant a jaroszlavli hokicsapat gépe 2011. szeptember 7. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos