Ronai and Ronai
AMERIKAI

NHL-es csapatok segítenek az elhunyt hokisok családtagjainak 2011. október 5. szerda 14:29 | AN Forrás: AFP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
NHL-es csapatok segítenek az elhunyt hokisok családtagjainak

Pittsburgh – Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) két rivális együttese, a Pittsburgh Penguins és Washington Capitals közösen gyűjt pénzt a szeptember 7-i, jaroszlavli légi szerencsétlenségben elhunyt jégkorongozók és edzők családjainak megsegítésére.

A két csapat keddi bejelentése szerint október 13-án olyan mezben lépnek jégre, melyen az embléma az elhunyt sportolókra emlékezteti majd a nézőket.

“A jégen kőkemény versenyzés folyik, de azon kívül mindannyian egy nagy család része vagyunk”, mondta Ray Shero, a Pingvinek vezérigazgatója.”Sok olyan játékosunk van, akik közeli barátságban álltak a Lokomotiv hokisaival – mindnyájunkat megérintett a tragikus veszteség.”

A közleményből az is kiderül, hogy az összecsapás megemlékezéssel indul, ebben két orosz jégkorongozó, Jevgenyij Malkin (Penguins) és Alexandr Ovecskin (Capitals) működik közre.

A találkozó után a játékosok dedikálják a mezeket, amelyeket később az NHL honlapján, jótékonysági árverés keretében értékesítik. A csapatok által eladott emlékkarkötőkből befolyt összeget ugyancsak a családtagok javára fordítják majd.

A szeptember 7-i balesetben a KHL-ben érdekelt Lokomotiv Jaroszlavl hokicsapatának teljes kerete – olimpiai és világbajnokok, Stanley Kupa-győztesek – és az edzői stáb valamennyi tagja életét veszítette.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)
NHL-es csapatok segítenek az elhunyt hokisok családtagjainak, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Bajnokveréssel rajtolt az NHL-idény 2011. október 7. péntek | AN

Szuper Levente visszatér Arizonába 2011. szeptember 22. csütörtök

Mike Modano búcsúzik az NHL-től 2011. szeptember 21. szerda | AN

Döntött a kormány – a jövő véget ért 2011. szeptember 11. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos