Ronai and Ronai
AMERIKAI

Visszaparancsolják a nyugdíjas rendvédelmiseket? 2011. május 9. hétfő 15:02 Forrás: AN/nol.hu

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Visszaparancsolják a nyugdíjas rendvédelmiseket?

Budapest – Érdemi előrelépés nélkül zárult hétfőn Pintér Sándor belügyminiszter és a rendvédelmi érdekképviseletek megbeszélése. Csupán abban sikerült megállapodniuk, hogy a jövő héten szakértői és plenáris üléseken párhuzamosan folyatják az egyeztetéseket. Az Amerikai Népszava úgy értesült, hogy visszarendelik az 55. életévüket be nem töltött szolgálati nyugdíjasokat.

Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke a találkozót követően elmondta: az érdekképviseletek nem kaptak egyértelmű választ arra, mit tervez a kormány a már szolgálati nyugdíjba vonult hivatásosokkal. Pintér Sándor azt azonban nyilvánvalóvá tette, hogy felülvizsgálják mindazoknak a szolgálati viszonyát, akik kedvezménnyel vonultak nyugalomba, de még nem érték el az öregségi nyugdíj általános korhatárát.

Az Amerikai Népszava egy névtelenséget kérő szakszervezeti forrásból úgy értesült, hogy a kormány minden szolgálati nyugdíjast vissza fog hívni, aki nem töltötte be az 55. évét! Azt is, akinek egészségkárosodással vagy rokkantként, esetleg átszervezés miatt kellett elhagynia a szolgálati helyét! Ez kb 16.000 hivatásost érint.  Arról, hogy milyen munkát kapnak, nincs információ! Ami biztos, hogy nekik nem kíván nyugdíjat fizetni a kormány.

Bár korábban kormányzati és belügyi illetékesek jelentős béremelést helyeztek kilátásba a rendvédelmi szféra dolgozói számára, a hétfői egyeztetéseken Pintér Sándor csak arra tett ígéretet a szakszervezeteknek – tudtuk meg Kónya Pétertől –, hogy amennyiben jövőre a közszférában lehetőség lesz bérfejlesztésre, úgy a rendvédelmi területen dolgozók is számíthatnak arra.

Kónya Péter ezzel kapcsolatban emlékeztetett rá, hogy a konvergenciaprogram angol nyelvű fordítása szerint a kormány három éves bérbefagyasztást tervez a közszférában. Ebből egyenesen következik, hogy nem lesz bérfejlesztés, amit a rendvédelmi érdekképviseletek elfogadhatatlannak tartanak.

Kónya a tárgyalás egyetlen pozitívumaként értékelte, hogy a kormány álláspontja sem egységes és „nincs bebetonozva” a szolgálati nyugdíj ügyében. A bizottság kora délután értékeli a helyzetet és dönt az esetleges további demonstrációkról.

A Belügyminisztérium egyelőre nem kívánt nyilatkozni, de azt ígérték, a nap folyamán közleményben ismertetik álláspontjukat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

85 Reader’s Comments

  1. Kedves Zsóka Úrhölgy,
    olvassa el, amit írt, s annak tudatában, hogy maguk estek nekem, találja meg boldogulását, mert attól, ha másokat támad, még nem biztos, hogy nekünk jó lesz! Kiskezit csókolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. annak is szántam “én szóltam”
    kétségbeesésedet osztom, abban az értelemben, hogy az alaptörvény szerint már kötelességed lenne szüleid megélhetésének biztositása,—– én is ezen filózok, hogy bakker, a gyerekemnek kellene hogy engem támogasson????és ez már alaptörvényi feladata lenne ?? amikor még a saját megélhetéséről sem tud gondoskodni !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Bocs, a vége zavaros lett. Tehát:
    Nem az ellen kell tiltakozni, hogy a rendvédelmi dolgozók elmehessenek korábban nyugdíjba, hanem az ellen,hogy felemeljék a munkaidőt, lecsökkentsék az évi szabadságot, kevesebb legyen a bér.Azt kell megakadályozni, hogy a munkavállalók még jobban ki legyenek szolgáltatva , ne rabszolgaként bánjanak velük.Az emberhez méltó életért kell küzdeni. És segíteni azoknak, akik arra esküdtek, hogy a bajban segítenek nekünk “életük árán is”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Én szóltam,
    Bár nem vagyok közgazdász, de elgondolkodtam a véleményeden. Dolgozzanak a tűzoltók, rendőrök is 62 éves korukig, és fizessenek adót fizetésükből. OK De ki fizeti a fizetésüket? Mivel nem produktív dolgozók, ezért a fizetésüket is az adófizető állampolgárok fizetik. Azaz 100 egység fizetést kapnak, amiből adóznak is, ahelyett, hogy kapnának 50 egység nyugdíjat (nem megyek bele pontos számításba, hogy hány % járulékokat fizet ki a munkáltató a bruttó bér fölött, és hány % nyugdíjra jogosult a nyugdíjba menő, de kb jó az előbbi megközelítésem). Ha nyugdíjba megy, akkor teremtődik helyén egy szabad státusz, amit egy fiatal tölthet be. Ekkor az adófizetőknek ki kell fizetnie egy pályakezdő fizetését, ami kevesebb, mint a nyugdíjba vonult 100 egységnyi fizetése, plusz még hozzá az 50 egységnyi nyugdíjat. Ha nem megy nyugdíjba, akkor valóban csak az ő 100 egységnyi fizetését kell kifizetni, amiből ő vissza is fizet valamennyit az államkasszába, ámde azt a bizonyos fiatalt nem tudják felvenni. A fiatal mehet esetleg közmunkára, a bezengett közmunkaprogram keretében, ami megint az adófizetők pénzéből van finanszírozva, ugyanúgy mint a segélyek is. No itt már tényleg komoly számításra lenne szükség, hogy mi mennyibe kerül.
    Munkahelyeket pedig valóban kéne teremteni, de ahhoz sem a rendvédelmisek adója fogja a lökést megadni. De nem is OV frankfurti jópofizása a német befektetőkkel. Olyan politikusra lenne szükség, akit komoly tárgyalópartnerként fogadnak el.
    Siránkozhatnék a tönkrevert magyar iparról. Hosszú oldalakat tudnék írni, hogy egyes iparágakat hogyan ziláltak szét a rendszerváltás után. Lehet, hogy sokan nem osztják véleményemet, de biztos vagyok benne, hogy az orosz piac bezárása küldött nagyon sok gyárat padlóra a 90-es évek első felében. Varázsütésre nem fognak a gyáraink a semmiből feléledni. Jelenleg legjobb lenne stabilizálni helyzetünket az EU-n belül.
    Még egy gondolat a rendvédelmisekről. Pont olyan ez most, mint a viccben: öljünk meg 40.000 afgánt, és egy biciklis postást. Tüntetnek a rendvédelmisek – mindenki ezzel van elfoglalva, akkor addig sem a többi 9,5 millióval foglalkoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Kedves Tibor, leegyszerűsítve a lényeg: minél több aktív munkaerő kell, s minél kevesebb eltartott. A FIDESZ amúgy ezen van minden téren, kivételt egyedül a gazdagék gyerekei jelentenek. No, meg persze a töketlen munkahelyteremtéseik…, százezerszám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Minden tiszteletem ellenére azt mondom, hogy a demonstrációt kár volt beszennyezni a zászlónak látszó tárgy elégetésével! Nem tudom, mi volt ezzel a cél? Illetve sajnos, sejtem…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Én szóltam!!!
    Bizony most újra végig olvastam az általam irottakat, és hibát (legalább is amire céloz) nem találtam. Leírtam egy szakmát, ahol az esküt nagyon komolyan veszik (az alkotmányra is esküt tesznek). Ha jogok és kötelezettségek egyaránt léteznek, a már egyszer megszerzett jogakért miért ne álljanak ki. Szerződéseket megszegni (visszamenőleges hatállyal)úgyszólván nem elegáns, s főleg nem törvényes. Most, egy személyes vélemény: őszintén mondom, nekem is fáj a szívem a hazámért, de gyermekeim, unokáim sorsa legalább ennyire aggaszt. Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Kedves Zsóka Úrhölgy, a hiba ott van, hogy nekiesnek valakinek, aki csak kicsit másképp mer gondolkodni, holott, az vezetett a problémához, hogy eddig Önök így gondolkodtak. Most sírnak, de nem hallgatnak meg továbbra sem senkit, aki nem a magukét fújja. Sőt, padlóra viszik, s ütik, amíg bírják. Mert ez így igazán férfias. Ez a magyar bátor csordaszellem, amely mindig belerúgott még egyet azokba, akik már a földön voltak. (Vagy akikről azt hitték, ott van, jelen esetben.)
    Ez a csodás tökéletes nekem mindig igazam van magyar szellem, ami tisztelt kivételekkel, sose ismeri be, hogy tehet valamiről.
    Nekem is fáj a szívem a gyerekeiért és az unokáiért, de nekik majd Önnek kell magyarázkodni, nem nekem. Tudja, olyan ez, mint a válás, lehet szidni a másikat, most épp a FIDESZT, de ki szavazott rájuk? Ki nem ment el szavazni? Ki hagyta, hogy mindent megtehessenek. Maguk.
    Amikor a munkahelyükön nem merték elmondani a véleményüket. Amikor érdekből jópofiztak velük. Amikor nem háborodtak fel, mikor fel kellett volna. Amikor némán tűrtek minden egyes lépésüket. Amikor nem jelentették be az alkalmazottaikat. Amikor … reggelig sorolhatnám. Mindenki hozzátette a magáét. S most mindenki megfizeti az árát. Könnyű a görögöket szidni, hogy kellettek nekik úszómedencék, meg lusták voltak dolgozni, de az állami juttatások jól jöttek.
    Mi sem vagyunk jobbak a görögöknél. Csak pechesebbek. Mohóbbak, és butábbak.
    Akkor mért is érdemelnénk jobbat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Felhívnám az olvasók és az admin figyelmét jolokia, a tűzoltók védőszentje rasszista beszólására!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Pontosítok: rasszista beszólásaira. S egyben arra is, hogy ő volt az, aki mindenkit hívott a tűzoltótüntetésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Én szóltam! Üdvözlöm! Látja ez a cél! Nekiessünk egymásnak! Nem kéne! Azért feltennék egy pár kérdést, ha megengedi, csak úgy elgondolkodni róla, ha érdemes! A maga írásait még többször át kell olvasnom, de nagyon sokba egyet értünk!
    Jó vegyük el a nyugdíjakat, és irány vissza..! Hová?
    Egy speciális területre kiképzett emberekről van szó!
    Nézzük a “polgári életet”! Ott hová?
    A munkanélküliség az egekbe! Ejtőernyősök lennének! Elvennék mások elől a munkát! A fizetésük nem lehetne kevesebb mint most, igaz ezen lehet “segítene” a kormány!
    Vissza mundérba! OK! Melyikbe? Hová? Minek?
    Teljesen fel kellene szerelni az állományt!
    Maga szerint mennyibe kerül ma egy katona, rendőr, tűzoltó felszerelése?
    Tokkal vonóval!
    A régi “helyőrségek” romokba! Az állomány már röghöz kötött! Saját lakás, társnak munkahelye van, gyermekek iskolába!
    Költözzenek!
    Rendbe! Hová? Hol lennének üres lakások, iskolai férőhelyek, munkahely?
    Újbóli kiképzésük után, beállnának szolgálni! A katona katonáskodna, a rendőr vissza az őrsre, tűzoltó a laktanyákba!
    Ezen embereknek rendfokozatuk VAN, beosztásuk, volt! A teljes állományt át kellene szervezni! Mégis furcsa lenne, ha ma egy őrmesternek, tisztelet őket, hirtelen egy alezredes lenne a beosztottja!
    Természetesen a hivatásos állománynak jelentősen több lenne a fizetése, mint a jelenlegi nyugdíja!
    EMBERFELETTI FELADATOT JELENTENE, ÉS IRDATLAN MENNYISÉGŰ PÉNZT! PÉNZT!
    Ezek még csak a kezdeti lépések lennének!
    Sehol egy konkrét elképzelés, terv, melyek hatástanulmányokkal lennének alátámasztva!
    Egyszerű! Jelenlegi kiadás ennyi! Várt megtakarítás, ennyi! Nyerünk pénzt, vagy nem! EZ AZ ANYAGI OLDALA!
    AZ ERKÖLCSI MÁR ELEVE KUDARC, EZ LÁTSZIK!
    Addig meg politikusaink jobban tennék ha nem ugrasztanák egymásnak az embereket, AGYALÁSUKKAL EGYMÁST ZÁRT KÖRBE SZÓRAKOZTASSÁK!
    Mi kis “tudatlanok” bedőlünk nekik, egymást “marjuk”!
    AHELYETT, HOGY KÖVETELNÉNK TŐLÜK, AZ ESKÜJÜKBE VÁLLALT KÖTELEZETTSÉGÜK TELJESÍTÉSÉT!!!
    Így gondolom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Kedves Bohém!
    Egyetértek. Szerintem sem kellene visszarángatni a régi nyugdíjasokat, csak azt mondani, fiúk, mától szorosabb a nadrágszíj, ezért dolgoztok még pár évig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Bocsánat, Bohém, fáradok. úgy értettem, a mai állománynak kéne azt mondani, fiúk, maradni muszáj. Mert mindenkinek ki kell venni a részét a közösből, akkor is, ha éppen nem jól megy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. És még arra is felhívnám a kedves Olvasók figyelmét, hogy minden érvemnél jobban bizonyítja gondolataim igazságát ez a rasszista megszólalás, egy tűzoltótól:
    Jolokia:
    “Vegyünk tudomásul valamit.
    Nem véletlenül van az, hogy a rendvédelmiseknek estek neki.
    A romákkal mért nem foglalkoznak ? 16000 főről beszél ezekből meg 100x ennyi van és a 99.9% egy fűszálat sem tett az országért de nekik fizetik a segélyeket rendíthetetlenül a mi pénzünkből, cserébe fosztogatnak meg öldösik a Magyart. A múlt héten egy nővér ismerősöm azt mondta, hogy ma 10 szülés volt és 9 ebből roma. Ez kell Magyarországnak ! ”
    -
    “Bocsánat ! Mert foglalkoznak a romákkal : nyalják a hátsójukat.”
    -
    Akár meg is köszönhetném neki. De ilyenekkel nem állok szóba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  15. Én szóltam!
    EZ A FELADAT AZ ÁLLAMRA HÁRUL!
    OLDJÁK MEG!
    Egy biztos! Rajtam múlna, meg becsülném az erőszakszervezeteimet!!!
    Ez a garancia a TÖRVÉNYESSÉGRE, BIZTONSÁGRA!
    Javaslatom is lenne a jövőre nézve! Nem kellene már neveket harsogni!
    Elég lenne annyi!
    MEGSZEGTED AZ ESKÜDET! TAKARODJ!
    Ez legyen pártfüggetlen!
    Szerintem.
    Kellemes pihenést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Kedves Bohém, kitakarítanánk mi ketten ezt a disznóólat :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Még annyi, Mr. Bohém: a pártfüggetlenséget félek csak függő pártok hozzák el. Lám, tűzoltóink már felakasztották a szegfűt és a narancsot.
    Szép kis jobbikos aláírásaként az egész balhénak.
    (Üzenem nekik: értjük a virágnyelvet.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. tetszik nekem “én szóltam”..most példálózhatnék én is milyen kardos voltam huszonéveskén,de ki nem sz…..rná le….
    de mondok egy jobbat, pár évvel ezelött az egész magyarországi klérus és milliók felháborodtak egy huszonéves beszólásán (hogy is volt? csuhások térdre, imára?), aztán hipp-hopp havi vendég lett a pápánál és a papság is a kezéből eszik……
    látod? én szóltam ! van perspektivád!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Tisztelt Hozzászólók,

    Jolokia rasszista bejegyzéseit töröltük. Felszólítjuk Jolokia nevű olvasónkat, tartózkodjon a rasszista megnyilvánulásoktól, mert a szabályzat azt nem engedi. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Jolokia
    Hát szépen kitettél magadért!Olyan szemellenzős véleményt tudattál velünk, erős rasszista felütéssel,hogy igazán nem válik becsületedre!Szoktál gondolkodni is?
    Mert ha igen, akkor rájönnél, hogy rendszerváltáskor akikkel a legjobban kitoltak, azok a romák voltak!
    Megbocsáss, de ha lenne munkahely, dolgoznának…Az átkosban is dolgoztak, most is dolgoznának!
    Olyan településen lakom, ahol a romák zöme 3 műszakba jár dolgozni, busszal hozzák viszik őket!Ennek ellenére élvezhetik a be nem jelentett dolgozók minden megaláztatását!Pártunk és kormányunk (rendszerváltás óta mindegyik) elnézi, tűri, és segíti, hogy ez a foglalkoztatási forma éljen, és viruljon!Hiszed, avagy sem, a rabszolgamunka folyik 1000-el!
    Az APEH nem ellenőriz érdekes módon ezeken a helyeken. Szerinted miért?
    Szerinted miért hagytak kiskapukat a törvényeken, hogy ilyen gazemberséget meg lehet tenni? Kijátszva a dolgozót (nincs táppénz, szabadság, béremelés),és kijátszva az államot?
    Visszatérve a romákhoz.Csak arról a településről írtam, ahol lakom, mert csak a saját meggyőződésemben hiszek. Amit kavarnak sok településen bizonyos csoportok,az sem arról szól amiről kéne, hanem a szélsőségesek térnyeréséről,és erőfitogtatásáról! Becsomagolhatják azt bármilyen köntösbe, úgy undorító, ahogy van!
    Amit a romák felzárkóztatásáról hablatyolnak az mind szép, csak kár hogy nem igaz!Kíváncsi lennék én, hogy a felcímkézett pénzekből, mennyi lett rájuk elköltve!Ismerve a lenyúlások menetét, nem sok!Addig míg az ilyen Farkas Flóri, meg Kolompár félék intézik a romák ügyeit, addig nem fog történni semmi az érdekükben.
    Ami meg a deviáns magatartásúakat illeti, hidd el, a magyarok között is van legalább annyi, ha nem több, mint a romák között!
    Azért gondolkodj el azon, ha se munkahelyed, se alkalmad nincs, csak az éhes szájak a családban, Te mit tennél?
    Nem felmentem ezzel őket, de próbálok magyarázatot találni!
    A magyarázatban persze a roma értelmiségnek a felelőssége is benne van! Rútul cserbenhagyták az övéiket, pedig ha valakik tenni tudnának a romákért,ők tehetnének…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Én itt és most tettem. (Meg máskor és máshol is, de az nem tartozik ide.)
    Jolokia pedig napokig etetett benneteket, más posztoknál is, és nem vettétek észre.
    S most sem gondoltok bele, hány Jolokia van a tüntetők között?
    Most sem gondoltok bele, hogy nem papagájként kell harsogni azt, amit a tömeg mond, hanem gondolkodni?
    És ugye, gond nélkül nekiestetek, annak, akinek igaza volt… Komolyan mondom, ha én rendeztem volna a sztorit, se tudtam volna jobban megcsinálni, hogy megmutassam, mire vezet ez a “régi jól bevált” szemlélet: megtámadni a másképp gondolkodót. És akkor a bőröm színét még nem is láttátok. De itt nem én vagyok a téma! Az a szerencse, hogy ezekre az agyamentekre mindig számíthatunk, kicsit ügyesednek, de nem tudnak kibújni a bőrükből. A hülye, az hülye marad. Az irigy, az irigy marad. Gyűlöletük bűzét meg az érzékenyebb orrúak még az interneten keresztül is kiszúrják.
    -
    -
    -
    No, most akkor ideje beszélni Tesókák, a tűzoltó tüntetésről, amit, mint látjuk, a jobbik szervez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. Én szóltam
    Mi az hogy a bőröd színét még nem is láttuk???Nem vagy Te egy kicsit a saját frusztráltságodnak a foglya?
    Ami engem illet, nálam két tulajdonság a mérvadó. Rendes ember e valaki, vagy alávaló. Nagyon sok roma tisztességes ismerősöm van, de ennek az ellenkezője is igaz.De ez a magyaroknál is így van!
    Mi van a tűzoltók tüntetésével?
    Szerintem 1 nagy hibát elkövettek. Hogy a közelükbe engedték a jobbikot!
    De hát ott van a Tettre kész is!!!Ugyanazzal a mentalitással mint a jobbik!
    Erre varrjon valaki gombot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Én szóltam,
    Visszaolvastam a tegnapi kommenteket is, úgy érzem itt te támadtál, nem pedig mások. Igaz Bumburinak kicsit elgurult a gyógyszer, és írt egy “nagy-magyar”-os beszólást, amit te egyből átfordítottál fasisztára. Bocsika, üldözési mániád van!
    Igen, én vállalom, hogy ehhez a cikkhez írt első kommenteddel nagyon nem értek egyet, és ezért mínuszt akartam adni, csak mellényomtam. Ez nem támadás, hanem vélemény. Ellenben a te véleményed képlékenyebbnek bizonyult, 15:12-kor egész mást írtál, mint 23:20-kor. Röpke 8 óra alatt változtattál véleményt, anélkül, hogy egyáltalán feltűnt volna neked.
    És igen, úgy érzem, hogy üldözési mániád van. Minket vádolsz azzal, hogy nem tettünk semmit az elmúlt években, hogy nem mentünk el választani, hogy elmentünk a fideszre szavazni, hogy nem száltunk vitába másokkal, hogy nem mertük elmondani a véleményünket. Hülyéneknek, és irígynek titulálsz minket. Ismered bármelyikünket?
    Szeretném felhívni figyelmedet, hogy a jobbik, illetve más szélsőségesek képviselői ott voltak a milla, és a karta tüntetésein is. Volt hogy meg mertek szólalni, volt hogy lapítottak, de érdemben ezeket a tüntetéseket nem tudták megzavarni. Sajnálatos, hogy a tűzoltók megmozdulásába bele tudtak rondítani, de ettől még nem hinném, hogy a jobbik szervezi a tüntetéseiket.
    No a bőröd színe meg végképp nem érdekel! Munkám során sikerült összefutnom roma vállalkozókkal. Meg kell mondani talpig becsületes emberek. Az elvállalt munkát igyekeznek határidőre, pontosan elvégezni. A kezük alatt dolgozó romákból is kisajtolják a munkát. Az egyik roma vállalkozó épp pénteken kért meg, hogy szívességből rajzoljak meg valamit, mert nincs rá embere – majd egyszer meghív egy ebédre. De bizony már hallottam romától, hogy “azok cigányok”. Ő megtehette, hogy ítélkezzen felettük, elvégre közülük való. De ha kíváncsi vagy rá mennyire vagyok rasszista, akkor nyugodtan visszakeresgélhetsz pl a gyöngyöspatai eseményekkel kapcsolatos kommentekben.
    Uff!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  24. 2011. május 9. hétfő
    15:12

    Parancsolják is! Élősködő banda! Nem értem, mért ne dolgozhatna egy rendvédelmis vagy egy tűzoltó ugyanannyi ideig, mint mások? Az OK, hogy ne fára mászni küldjék, de millió más munka is akadna számukra.
    Az ápolónők vagy pincérek is mondhatnák, hogy az ő lábuk már nem bírja öregen, vagy a tanárok meg a pszichológusok, hogy kikészültek az idegeik. Lusta szemét banda, aztán mennek nyugdíj mellett fekete állásokba!
    -
    jus 9. hétfő
    23:20

    Kedves Bohém!
    Egyetértek. Szerintem sem kellene visszarángatni a régi nyugdíjasokat, csak azt mondani, fiúk, mától szorosabb a nadrágszíj, ezért dolgoztok még pár évig.

    Nem mondtam mást. A nyugdíjasokat már nem lehet visszaráncigálni, de lehet hozni olyan törvényt, hogy mostantól nem mennek olyan korán nyugdíjba. Ezt mondom.
    -
    Örülök, hogy Téged nem érdekel a bőröm színe. Sajnos rajtatok kívül mindenkit érdekel.
    Jolokia volt az itteni tüntetésszervezője a Jobbiknak. De minden oldalon volt valaki tőlük. Vakok vagytok, ha nem látjátok. Én szóltam, a Forradalmár. :D
    Az üldözési mániáról: ezt mondták azoknak a zsidóknak is, akik nem akartak elégni.
    Ma Magyarországon üldözik a romákat, s nem üldözési mánia ezt meglátni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Inkább a lényegről beszéljünk: mit akar a Jobbik a tüntetésen?
    Kinek ez érdeke, hogy ott vannak?
    Ki szervezte az egészet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. A birkapásztor dönt,a visszaugatásnak helye nincsen! Oszt,jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Tibor Tesó, olvasni tudsz? A hülyét meg az irigyet a jobbikosokra írtam!
    Ha lehiggadtál, remélem rájössz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Én szóltam!
    Családomért (gyerekekért, felnőttekért) amig élek felelőséget érzek, mások is tegyék, de a sajátukkal ugyanezt. Az életről, emberekről való szemléletünk nagyon különböző. Felfogásunkon -jó esetben- a tapasztalás sokat tud elönyösen változtatni, de ehhez a befogadásra való képesség szükségeltetik. Bizony én -munkámból adódóan is- nagyon sokszor lehajoltam (hajolok) a más által “padlóra” vitt földrekerültekért, és higgye el soha nem a magam fényesítésére tettem. Belső adottság a másokért való felelősségtudat, ezt is vizsgálják amúgy a sokat említett hivatásoknál. Magamra nézve soha nem cserélgettem nézeteimet, hűséges tipus vagyok ebben is. Az viszont itt is bizonyosságot nyert, hogy milyen jó taktika az “osztd meg és uralokodj” elve. Egyre inkább erről van szó. Forgácsold szét a tömeget, és erejét vesztve egyenként már könnyű elbánni vele. Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  29. Tüntetnek a tűzoltók c. cikk alatt Bohém idézi:
    (2011. május 5. csütörtök 17:32)
    -

    “Demonstrálók a szebbjövős részvételről: Lényeg az összefogás!
    A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) és a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) sem kifogásolja, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai is részt vesznek a rendvédelmi dolgozók pénteki demonstrációján.
    Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke, a demonstrációs bizottság vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: nagyon sok szervezet jelezte, hogy ott lesz a pénteki demonstráción, a szebbjövős polgárőrökön kívül cigány polgárőrök is. Mint fogalmazott, vannak olyan közös célok, melyeknél félre kell tenni a konfliktusokat, a politikai nézeteket, a fegyveres és rendvédelmi dolgozók ügye is ezek közé tartozik, a lényeg az összefogás.”
    -
    -http://www.szakszervezetek.hu/index.php/koezlemenyek/2433-htfsz-es-frdesz-a-szebbjoevs-reszvetelrl-lenyeg-az-oesszefogas :
    “bármit hazudnak tagjaikról, céljuk a tisztességes állampolgárok védelme”
    Jé, a gárda is ugyanezt mondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Nem fogok össze senkivel, aki csak kihasználja azokat, akiket összefogásra hív, s mikor megerősödött, kinyírja őket. Mint Hitler.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Én szóltam

    Milyen igazad van…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Bumburi!
    Bár ne lenne!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Igen, meg lehetne kérni a rendvédelmiseket, hogy maradjanak, de ehhez már a fizetés emelés is elég kevés lenne. Ők szeretik a munkájukat, de abból, amilyen körülmények között kell dolgozniuk menekülnek a nyugdíjba. Ezt csak az tudja, aki minden nap felhúzza az egyenruhát. aki meg nem tudja csak beszél az kipróbálhatja, üres helyek vannak bőven!!!
    Másrészt azt miért nem vizsgálgatja senki, hogy hány embert tartunk el akik CSAK segélyből élnek, mert életükben nem dolgoztak egy napot sem!! Ma kb. a második generációjukat neveljük fel és tartjuk el őket (akár cigány akár nem, van mind a két oldalról, csak nem egyforma az arány). Dolgozni meg mondjuk elkezdhetnének a saját kertjükben is, ha már nem találnak mást, nem szégyen kapát fogni. Igen, van ahol ez megy a cigányoknak is, csak sajnos ők vannak kevesebben. A mai problémák nem a rasszizmusról szólnak csak vannak, akiknek jobb, ha így állítják be, addig sem foglalkoznak a lényeggel!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Pintérrel és Orbánnal izmozik a Jobbik 2011. május 8. vasárnap

Pintér már rég nyugger 2011. május 5. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos