Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vészhelyzet van az egészségügyben 2011. május 22. vasárnap 14:36 Forrás: atv, AN

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vészhelyzet van az egészségügyben

Budapest – Úgy tűnik, nincs egyetértés a rezidensek és az orvosi kamara között. Míg a múlt héten Éger István, a MOK elnöke azt nyilatkozta, hogy az orvosok nem harcolnak, hanem inkább elhagyják az országot, Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint bár  a fiatal orvosoknak egyszerűbb lenne felállni és elmenni, de maradni akarnak, ezért olyan feltételekért harcolnak, amelyek között dolgozni lehet. Ami közös a két véleményben: a helyzet tarthatatlan és az egészségügyi kormányzat tehetetlen.

Nem nézhetjük ölbe tett kézzel, ahogy betegeinkre és ránk dől a magyar egészségügy” – mondta Papp Magor. A Magyar Rezidens Szövetség vasárnapi nagygyűlésén négy régiós vezető és a szervezet országos vezetése arról tárgyal, hogyan hívják fel a kormányzat és a társadalom figyelmét: súlyos veszélyhelyzet van.

A rezidensek vezetője helyzetükről szólva annyit mondott: “el kell kezdeni menteni, ami még menthető”. Lehet hangulatkeltésről beszélni – tette hozzá -, de csak az vezérli őket, hogy látják, néhány éven belül nem lesz, aki ellássa a magyar betegeket.

A fogorvosokat leszámítva jelenleg már kevesebb mint 29 ezer aktív orvos van Magyarországon és ez a szám folyamatosan csökken. Évente nagyjából másfélszer több orvos megy el, mint ahányat képeznek.

Papp Magor azt mondta, az elmúlt bő egy évben türelmesen vártak, de nem láthatók minőségi változás jelei. “Nincs mire tovább várni a markánsabb fellépéssel” – fűzte hozzá. Papp Magor szerint az egészségügyért felelős államtitkárság és Szócska Miklós államtitkár is mindent megtett, de úgy tűnik, nem kapnak olyan támogatást a kormányzattól, amellyel érdemben befolyásolni tudnák az egészségügyi dolgozók elvándorlását.

Egy hónapja a rezidens szövetség levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, azt kérve, biztosítson forrást helyzetük rendezésére. A levélre néhány napja kaptak választ, a levelet egy főosztályvezető írta alá, és nem tartalmazott érdemi reagálást – jegyezte meg Papp Magor.

Elérkezett az idő, amikor harcolni kell az önbecsülésükért, amelyből minden hónapban veszítenek, amikor megkapják a bérpapírjukat – jelentette ki Papp Magor, megjegyezve: egy rezidens nagyjából annyit keres, mint egy utcaseprő. A rezidensek jelenleg havi 80 ezer forintért általában heti hatvan-hetven órát dolgoznak, márpedig így a családalapításra sincs lehetőségük – tette hozzá.

A rezidens szövetség elnöke hangsúlyozta: “nem cél, hogy elszabaduljanak az indulatok, de egyre nagyobb az elkeseredettség”.

mti

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. PEdig már ezt egyszer sikerrel végrehajtották:
    A Vörös Khmerek Kambodzsában.
    Kijelentették hogy orvoslásra márpedig nincs szükség és kész.
    Aki akar meggyógyul magától , aki pedig nem azért nem is kár.
    -
    ( Később a Vietnámi Néphadsereg szarrá verte az egész Vöröskhmer bűnbandát és viszaállította Kambodzsában a normális élet lehetőségét. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. MEDICA MENTE, NON MEDICAMENTE= ésszel gyógyits, ne gyógyszerrel–erre gondoltál Geyza, vagy: a legjobb kezelés a nemkezelés ?
    ….
    2009. augusztusban még Éger úr másképp-gondolkodó volt, valahogy így:
    Éger István, a kamara elnökének szájából is többször elhangzott már, hogy Magyarországot is orvoshiány fenyegeti. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára nem tartja etikátlannak azt, hogy a MOK címéről érkező levelekben hívják fel az orvosok figyelmét a külföldi álláslehetőségekre…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Simplemind:
    A Vöröskhmerek gyakran kezelték a beteget kihegyezett acélrúddal. Hátulról , tarkóba.
    ( Kevés volt a lőszerük .)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. azért én tudok egy egyszerübb gyógymódot, ismered azt a gyerekdalt, hogy gólya-gólya gilice, mitől véres a lábad?….. magyar gyerek gyógyítja: síppal, dobbal, nádi hegedűvel
    csodaszép sor ez az orvoslásról…. és nem kell megkérdezni gyógyszerészét + kezelőorvosát a “hatásokról”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Mire vártatok türelemmel Papp Magor? Mégis mit hittetek? Megérdemli az orvos társadalom…azt kapta amit érdemelt..átverést. Volt lehetőség az együttműködésre, a reformra, elmulasztották.És senki ne hivatkozzon a betegekre, mert az olyan mint amikor Orbán Viktor az emberekre hivatkozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  6. Hegedűse válogattya..hehehe
    ( Hegedű is lehet fegyvertartási engedélyhez kötött eszköz , értő kezekben ! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Nincs mese, menni kell. Aztán, ha lesz miért, visszajönni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Ez a nyavalygás már tényleg unalmas.Amikor a H.Ági kieszelt egy normális egészségügyi politikát,akkor az volt a baj,és most pedig az új pénzügyi terv alapján szétrombolt egészség ügy a baj.Viszont a sors furcsa fintora, hogy tegnap mutatták be azt az orvos csoportot,akik Afrika szívében mentik a menthetőt.Az egyik megszólított asszony hálás volt a magyaroknak, hogy meggyógyították őt(ingyen),amíg itt kis hazánkban haldoklik az ellátás.Úgy látszik,még Afrika is vonzóbb a magyaroknak.(Persze itt nyilván egy speciális esetről van szó, és attól az asszonytól sem kívánnám el, hogy fizessen, csak olyan érdekes volta a gondolattársítás minden megbántás nélkül.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. A zorvosok mérgesek voltak a vizitdíj bevezetése miatt , de az eltörlése miatt is.
    Most megkapták amire vágytak , megintcsak mérgesek.
    Ki érti ezt …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  10. “A zorvosok mérgesek..”
    mikor nem voltak! ja! csak ha bőséges jattot kaptak!
    Igen! százával menetelnek kifelé az országból. Ennél csak az a nagyobb baj, hogy a csóró beteg meg itthon megdöglik!
    Az orvostársadalom kifejezést meg jó lenne már törölni a szótárból!
    A társadalom MI (az orvosok, a villamosvezetők, a pénztárosok, utcaseprők, diplomások és nem diplomások, szegények és gazdagok ) VAGYUNK.
    Sajnálom és tény, hogy végzettségükhöz képest nagyon nagyon kevés a fizetésük, de erről nem mi tehetünk. Mi csak szenvedő alanyai vagyunk és leszünk ennek az egész katasztrofális eü. helyzetnek. ÉS MOST MI LESZ! A MARADÉK OTT HAGY MEGDÖGLENI A MŰTŐASZTALON??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  11. Egyre gyakrabban jut eszembe az előző kormányzat ágazati törekvései…
    Na nem az őrületes ötleteik,hanem az értelmes koncepció…úgy egyben,mert az az volt,kiutat mutatott bárhogyan is szabotálták……….ezt az egész szabotázsakciót az orvosi kamara irányította politikai allűröktől sem mentesen és az orvosi lobbi krémje is elfogadta.Az egész élén a mindent tagadó semmirekellő párt állt.Aki ezt tagadja be akar csapni mindnyájunkat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  12. Nyugi, még 1-2 évig nem lesz olyan nagy tragédia, mivel a Ratkós korosztály orvosai még nem mentek nyugdíjba, és koruk és a nyelvtudás hiánya miatt nehezen mozdulnának. Amikor elkezdenek nyugdíjba vonulni – no az egy érdekes menet lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. ———-
    Az adott Szócska kötelez !

    A Pap Magor azt üzente
    elfogy majd a rezidense,
    ha mégegyszer azt izeni -
    rezidensnek ki kell menni…

    Éljen a Magor szabadság,
    éljen a haza, de idehaza !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. ———-
    Fejlettebb (gazdasági,társadalmi,politikai) strukturával rendelkező országokban, a népességhez képest kb. a fele mennyiségű orvossal működik az egészségügy – drámaian magasabb színvonalon .
    ———-
    A modern struktura nagy úr !
    ———-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Kedves Barátaim!
    Két megjegyzésem lenne, s valószínűleg az egyikért kapok majd rendesen mínuszokat, de az Igazság akkor is az, ha nem tudunk róla!
    1.) (nem ezért kapom majd a “mínuszt”) Kiszámolta-e már ez a lipótmezei kormányzat, meg annak Legfőbb Hímtagja (semmi pejoratívum: Orbán “hím” is és “tag” is ugye? … :-D ), hogy minden egyes orvos külföldre engedésével/kergetésével mennyi pénzzel támogatja Magyarország a gazdag nyugat-európai államokat?! Mert az ingyenes képzésüket ugye a magyar adófizetők finanszírozzák. Ha azok nem itthon gyógyítanak, akkor Hazánk ingyen képzett ki egy rakás orvost más államoknak, illetve polgárainak! Nem? Ennyire gazdagok lennénk? Amikor pedig fizetést kellene adni, akkor ennyire szegények? Ez persze nem CSAK a Fidesz sara, de az már mindenképpen, hogy a Gyurcsány-kormány két minisztere (Molnár és Horváth) valamit tényleg tenni akartak, racionalizálni az eü-et, akkor elaggott, paraszolvenciával és állami fizetésekkel degeszre tömött, elagott orvosbürokratákkal (meg a szocik ellenlobbyjával) karöltve keresztbe feküdtek!
    2.) (ezért kapom majd a “mínuszt”!) A cikk állításával ellentétben nincs semmiféle ellentmondás Éger és Papp kijelentései között. Éger ugyanis a végzett, tehát “kész” orvosokat “képviseli”, akik hellyel-közzel tényleg bárhol kapnának munkát Európában is. De Papp csupán a “rezidenseket”, akik még nem “kész” orvosok, csupán a szakvizsgájukért güriző “tanoncok/inasok”. Ők viszont max. szakápolók lehetnének egy külföldi intézményben! Így aztán nem tudom nagyon komolyan venni a “mi inkább itthon szeretnénk…”-szöveget, hiszen külföldön sem sokkal több pénzt kapnának a lehetséges minimumnál! Az egy másik kérdés, hogy idehaza a “kész” doktorok gyakran a rezidensekkel végeztetik el a saját munkájukat, a “nagy fizetést”, meg a “borítékot” pedig persze ők rakják zsebre! No de ilyen az “inasélet”! Nem?
    … no, most jöhetnek azok a “mínuszok”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  16. -”-

    szendam
    2011. május 22. vasárnap
    19:01

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Erre szavaztál 2008-ben Magyarország, amikor a 300 Ft-os vizitdíjat és az Eü. reformokat leszavaztad! Na, most tessék ujjongani, és örülni ! 2010-ben meg azt a Fideszt juttattad 2/3-al a parlamentbe, aki megtorpedózta Éger Istvánnal az élen az Eü. reform kezdeményezéseket ! Most tessék örülni, és nem panaszkodni! Ezt akartátok ! Na ne mondjátok, hogy nem tudtátok előre, hogy így lesz ! – vagy ennyire ostobák voltatok, hogy felültetek a populista demagóg hazugságoknak? Hát most itt a gyümölcse! Edd meg a levest, amit főztél Magyarország! Ne sírjanak és jajgassanak most azok az eü.-i dolgozók, orvosok, rezidensek, és betegek sem a mostani helyzetért, akik a Fidesz-re szavaztak 2010-ben, és az eü. reform ellen 2008-ban! Ha most sírtok és jajgattok, anélkül, hogy beismernétek a tévedésetek felelősségét – és saját családotok és rokonaitok előtt is vállalnátok ennek felelősségét, – és anélkül, hogy megbánnátok a rossz döntéseteket, – ha ezt a felelősségeteket megkerülve jajgattok és akartok “harcolni az önbecsülésetekért”, akkor javaslom, előbb nézzetek tükörbe és köpjétek szembe magatokat, mert a ti szavazataitok miatt jutott a magyar egészségügy a tönk szélére, és még ti siránkoztok a jelen helyzeten ? Persze a felháborodás jogos, de belső erkölcsi változás nélkül mindig vissza fog esni ez az ország az utolsók közé. A változást ne kívülről várjuk, mert csalódni fogunk ismét, és ismét, és ismét, ….. – a változást belül, saját erkölcsiségünkben, becsületességünkben, önzetlenségünkben, felelősségvállalásunkban kell kezdeni ! Akkor talán nem fognak tudni félrevezetni hazug populista ideológiákkal, és akkor a szavazási eredményeken is ez a belső változás meg fog látszani !!! – de ez sok-sok idő ! – mégis el kell egyszer kezdeni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  18. Amikor a fiam legutobb Pesten jart, akut megbetegedett annyira, hogy ki kellett hivni az orvosi ugyeletet. Harcolni kellett a fanyalgo ugyeletessel, hogy az ugyelet jojjon es ne a lázas, hányo, szedulo betegnek kelljen elmenni az orvoshoz. Kijott egy faragatlan durva frater, aki tobb nyilatkozatot iratott ala, hogy miben es miert nem vallal felelosseget a kezelessel kapcsolatban, vitatkozott a kék EU-kartya ervenyessegevel kapcsolatban, kerdezes nelkul bedofott egy injekciot – ma sem tudjuk mit – es morogva tavozott, miutan egy kanyi jattot sem kapott.. Szerencsere a fiam hamar meggyogyult.
    Ezt nevezik lelkiismeretes, empatiaval rendelkezo orvosok altal nyujtott modern egeszsegugyi ellatasnak..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Szégenletesen kevés az egészségügyi dolgozók fizetése. Meg a mérnököké, a tanároké, a rendvédelmi dolgozóké, a pénztárosoké…….
    Nem akarok ötleteket adni a kormánynak, de a dolgozók kivándorlását azzal tudják megállítani, ha lezárják a határokat, és senkinek nem adnak útlevelet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  20. Van itt pénz, nyugodtan harcoljanak a rezidensek!Mutassák meg, ha az öregebb kollégák meg is puccsolták a fidesz segédletével az előző kormány eü-i terveit,majd ők kiharcolják,hogy ne kelljen nekik földönfutóvá válni emiatt a dilettáns kormány miatt! Ha van a havernak stadionépítésre, meg a másik havernak fogorvoslás turizmusra, most meg egy másik havernak a vasútépítésben 24 milliárdja,akkor igenis fizessék meg őket!!!
    Követeljék, és melléjük állunk!!! Le az orbáni haverizmussal! A megszorításokból befolyt pénzek tűnnek el a haverok zsebében, és ezt nézzük tétlenül???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. Kedves bumburi,
    Teljesen igazad van. Rengeteg pénz van,csak ez az aljadék törpe bosszút
    fogadott a hazája ellen,mivel két választáson is pofára ejtették a kis falusi
    focistát.
    Mindenre van pénz.Van 100 milliárd orbán és a motoros golyóstoll új rezidenciájára,van pénz az általad leírtakra,van pénz a kis görény magánhadseregére(16 milliárd),és a költségvetés zegzugaiban megbúvó
    százmilliárdokra,amit a miniszterelnök rendkívüli kiadásaira tettek félre,stb.stb.!Arra nincsen pénz amire ez az aljas hazaáruló nem kíván költeni egészen addig,amíg a népharag ki nem penderíti a bársonyszékből
    vissza a disznóólba-ahová való.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Tibor , mar nem kell utlevel Europaba. Hataroorseg sem a regi ( hala istennek)
    Mindeki oda megy ahova akar.
    Az arak mar nyugatiak, a berek meg… tavol keletiek.
    “Aldjon vagy verjen sors keze itt elned s halnod kell”. Hat nem. Nem erdekel a szozat, a himnusz sem igazan, mivel a magyarok Istene egy toketlen saman, vagy eppen valami asszonyruhaban tetszelgo boldog demon,nem pedig igazi isten. Persze kit is szolgaltunk az ezer ev alatt. Alkeresztenyseget, feudalizmust, onkenyuralmakat, torok,habsburg, Horty,ruszki.
    Aztan jott Medgyesi/GYurcsan, mOst meg itt van a nyakunkok a fasisztak. Meddig lehet meg bizni itt valamiben is ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Papp Magor téved, az egészségügy is sikeresen fejlődik,. mint minden Orbán Viktor miniszterelnök (áldassék neve) új idők új szelét hozó történelmi országlása idején.

    Sikeres a gazdaságpolitika, az oktatásügy, a szegényekkel most igazán törődnek, a nyugdíjak biztosítva, ahogy Schmitt ígérte, csak ez a Papp Magor akadékoskodik.

    A hülyeséget félretéve, azért sokat elárul az orvosokról, hogy még mindig Éger István az orvoskamara elnöke, ahelyett, hogy elzavarták volna már a halálnak hímtagjára.

    Meg szeretnék már egy halavány kis “bocs” szócskát hallani valamelyik orvostótumfaktumtól, amiért sikeresen beálltak Orbán segge mögé a választások előtt – dettó a pedagógusok.

    Bocsánat, de már nem érdekelnek az orvosok sirámai! Mindent megtorpedóztak, amit valaki tenni akart, az eü. politikusokat naggyűléseken és konferenciákon gyalázták, ott csápoltak Orbán heppeningjein.

    Azok az emberek érdekelnek, akiket senki nem fog meggyógyítani és akiket ennek az elmebeteg kormányzatnak a politikája de facto halálra ítélt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. A rezidensek is az átvert szavóbázis részei, igaz még ők sem jöttek erre teljesen rá. Éger úr meg szárnyaszegett madárként vergődik. Már régen le kellett volna mondania, neki és a kamara választott tiszségviselőinek is, hogy hiteles emberek képviselhessék az orvosokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Orbán András Lajos

    A rezidenseket is átkúrták, mint sz@rt a palánkon, de kérdem én kit nem, engem nem mert én azt se hiszem el amit ez a véglény ,, kigondol,,!!!!!!!!!!!!!Meddig várunk még amíg késő lesz?????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Commonsense,
    Valóban nem kell útlevél az EU-n belül, a határőrizet is csak Ukrajna felé teljeskörű. Ezeknek előnyeit élvezzük is, és addig tudunk menekülni máshova, ameddig így is marad.
    Ha félreérthető lettem volna, akkor nem szeretném, ha visszalépnénk ezen a téren is évtizedeket. Ellenben, ha mi leszünk az első EU tagállam, akiket az Orbán kormány tevékenysége miatt kizárnak, akkor sajnos körül leszünk zárva ellenségekkel, és mindenhova csak útlevéllel fogunk tudni eljutni.
    Mint írtam szégyenletes, hogy szinte minden becsületes dolgozónak nevetségesen alacsony a bére. Az viszont természetes, hogy aki teheti elmenekül (később vagy visszajön, vagy nem).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. A Balaton át kell nevezni Bethesdára, aztán a partjára vetett betegek bízhatnak az Istenben, az Angyalokban,- aztán ha mégis évekig valaki nem gyógyul meg— hát nem áldották meg, oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Husz János Puszita

    20 éve mondják a gazdasági szakemberek, baj lesz. 20 éve a mindenkori kormányok tettek rá nagy ívben, a saját pecsenyéjüket sütögették, a népszerűségüket és a hatalmukat féltették. Hát most baj van. Már nem csak a vakolat repedezik, hanem recseg-ropog az egész építmény, amit országnak nevezünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Az én férjem orvos. Kemény pénzt fizetett a diplomájáért, ugyanis nem magyar állampolgár. Egy fejlett, modern, átgondolt gazdasági rendszert képező országban ez egyébként természetes. Vagy ösztöndíjas a hallgató, vagy fizet. Legyen szó bármilyen diplomáról. Ha a képzett általános, vagy szakorvos elhagyja az országot, az adófizetőknek nem kerül pénzébe, hiszen az illető önmaga fizette a képzését. Amennyiben azonban ösztöndíjas volt, akkor azt úgy tekintik, hogy az állampolgárok, a saját adó ( dollárjaikon, forintjaikon, fontjaikon stb) iskoláztatták ki az illetőt, tehát tartozik a társadalomnak. Ez pedig azzal jár, hogy öt évig egy adott térséget kell ellátnia, ahol nincs, vagy kevés az orvos. Így visszafizeti a tartozását a társadalomnak. Nem hogy a határt, az állam/megye határt sem lépheti át ezen idő alatt egyéb térségben történő munkavállalás céljából. Az orvosok Magyarországon többnyire úgy képzelik, a beteg az alárendelt személy, akinek nincs beleszólása a kezelésébe, nem választhat, utasíthat el, stb. A pénzes műtéteken pedig marakodnak, kié legyen a fizetős paciens. Azt az orvost, aki nem fogdja el pénzt, kiközösítik, lenézik, mert rontja az üzletüket. A vizitdíjat és az egészségügy átalakítását azért ellenezte a kamara, mert úgy gondolták, akkor kifehéredik az ellátás, és nem lesz hálapénz. És jól gondolták. Külföldön egy orvos legfeljebb egy köszönő levelet vagy egy doboz csokoládét fogad el. A távozó orvosok többsége az állampolgárok pénzén szerzett képesítést. Ugyanannyi a fizetése, mint más kezdő diplomásnak, vagy diplomás közalkalmazottnak. Ezen az alapon, a tűzoltó, ne oltson tüzet, ha hívják immel- ámmal vonuljon ki, egy locsolókannával. A rendőr, ne üldözzön bűnt, a mérnök ne tervezzen hidat, …..és így tovább. Kössenek szerződést az egyetemek az állam pénzén kiképzett orvosokkal határozott időre. Magyarország még jó ideig nem tud havi 3 milliós fizetéseket adni. Ez van. Nincs több pénz. Ami van, azt a kórházak fejlesztésére kellene fordítani, mert a felszereltség és a gyógyszerellátás katasztrofális.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Puszita, pedig nem volt az olyan régen, hogy Gyurcsány még az önkormányzati választásokat sem bevárva nekikezdett a reformoknak. ERRE azért nehéz azt mondani, hogy a pecsenyéjét sütögette, vagy a hatalmat féltette! Amikor meg úgy látta, hogy nélküle könnyebb lesz az országnak és a pártjának – szívfájdalom nélkül félreállt.
    “Fájnifog” Bajnairól meg köteteket lehetne írni – pedig ő nem is csinált mást, mint válságkezelést. De édes Istenkém – már ezzel is bemutatót tartott abból, hova juthattunk volna 20 év alatt szakértői kormányzással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. kiváncsi leszek,hogy mikor borul ki a bili,hogy meddig bír nyelni a magyar!!!
    lesz itt még disznó ölés……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Olah Zsuzsanna

    Kekec!! Nyomkodnam a gombot tobbszor, de csak egyszer engedi, jo olvasni a gondolataimat mastol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Husz János Puszita

    Kekec, teljesen igazad van, de Gyurcsány egyedül kevés volt hozzá, a pártja nélkül. Az Mszp volt kormányon, Puch és társai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán tűzoltásra kényszerül 2011. május 24. kedd | AN

Orbán is találkozott az Audi képviselőivel 2011. május 23. hétfő | AN

Cigányok ideje 2011. május 21. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos