Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tárgyalnának, de sztrájkra is készek a pedagógusok 2011. május 5. csütörtök 19:13 Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tárgyalnának, de sztrájkra is készek a pedagógusok

Budapest – Akár sztrájkra is készek a későbbiekben a pedagógusok, ha nem sikerül megnyugtató megoldást találni a problémáikra – nyilatkozta a Klubrádiónak a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Galló Istvánné elmondta, hogy számos kérdésben egyáltalán nem látják világosan a kormány szándékát, de első körben mindenképp tárgyalni szeretnének. Orbán Viktort levélben már megkeresték.

A kormány előterjesztésében központi helyen szerepel az iskolák államosítása. Ezzel a közoktatási intézmények önállósága megszűnik, mivel az önkormányzatok helyett a kormányhivatalok irányítanának – vélik a szakszervezetek. Az állam a tervek szerint 32 órás, kötelezően az iskolában eltöltendő munkára kötelezné a tanárokat.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Mendrey László szerint a benttartózkodáshoz szükséges feltételek hiányoznak, például a magyar iskolák többségében a tanári szobák túlzsúfoltak, és egy tanárra mindössze egy négyzetméter jut.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Tárgyalnának, de sztrájkra is készek a pedagógusok, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Minek? Kezdjék el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Nemértem miért akarnának ilyesmiket ?
    A hazára nem ronthatnak rája !
    Csak nem valami komcsik lettek ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. Írtak levelet Orbánnak? Hát nem egyértelmű, hogy mit akar Orbán?Vele nem lehet “tárgyalni”! A magyar hangjával talán…. De az sem biztos!Nem sokan büszkélkedhetnek azzal, hogy a vezér szóba állt velük… Szerintem ők sem fognak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. A pedagógusok mindig rossz érdekérvényesítők voltak. Most is azok lesznek. Majd kiegyeznek abban, hogy 28 órát kell az iskolában tölteni, fizetésemelést pedig nem bír el a költségvetés. És boldogan mennek majd haza, hogy lám, az ő szavuk mégis csak ér valamit…Majd legfeljebb akkor kezdenek újra gondolkodni, ha az utcán találják magukat, 3 hónapi munkanélküli segéllyel útravalónak. Egyébként a pedagógussztrájk nem sokat ér. Nem bénítja meg a közlekedést, nem okoz fennakadás az ellátásban, az meg ki a bánatot érdekel itt, hogy az oktatással mi lesz. Majd átveszi az egyház (eggyel több ok, hogy miért vegye át), a papok meg úgysem sztrájkolnak, és szeretik a gyerekeket. :-( ((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. A magyar szakszervezetek rettentően gyengék és határozatlanok, és nagyon naívak. A 2002-2010 közötti harcosságuk köddé vált. Valószínűleg azért, mert nem tudják tagjaikat kellőképpen mozgósítani, mert egyrészt még mindig sok az Orbán-imádó, másrészt sokan féltik az állásukat. Megjegyzem ez a diktatúrák és féldiktatúrák sajátossága.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Az mszp kormányzásakor nagyon tudtak a pedagógusok követelőzni, holott tőlük kaptak 50 %-os béremelést. Most mindenki lapít, amikor a legjobban kellene tiltakozni. Persze az is tény, hogy a pedagógusok 80 %-a a fideszre szavazott. Azt kapjátok amit megérdemeltek fülkeforradalmárok, gondolkodtatok volna előtte. Hogy lehet olyan pártra szavazni, aki a választások előtt nem hozta nyilvánosságra programját.
    Taxisok, BKV-sok, MÁV-osok hova lett az a nagy vehemencia, amivel állandóan a baloldalt támadtátok, követelőztetek?????? A zsákbamacskára szavazásotoknak igyátok a levét!! – a baj csak az, hogy mindannyian belefulladunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Nagyon félreismerték Orbán Viktort.
    Ő csak leveleket küldözget,de nem válaszolgat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Ha a többség nem áll ki az oktatás szétverése ellen, nyugodtan eláshatja magát.
    Meg kell nézni a magyar színvonalat, mert ez a csúcs, ennél csak sokkal rosszabb lesz.
    De amíg egy műveletlen tahó bunkó veszi a merszet az ország vezetésére, fentről nem lehet segítségre számítani.
    Ha nem tesznek ellene, az IQ kivonul az országból és maradnak az amőbák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A romák sorsára jut a rendőrség 2011. május 2. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos